torsdag, mars 13, 2008

Även du min Brutus

Enligt en artikel i DN har Sverigedemokrater röstat för ett beslut i Region Skåne att subventionera akut vård till "papperslösa". Det är ett mycket förvånande beslut av dessa Sverigedemokrater. Det är inte frågan om att låta någon "papperslös" ligga och förblöda på gatan naturligtvis, det ställer inget parti upp på i dagens Sverige, inte heller SD. Men är man "papperslös" så befinner man sig illegalt i landet. Man har kommit in i landet på olagliga grunder och befinner sig här olagligt, eller så har man fått avslag på sin asylansökan och inte återvänt dit man kom ifrån, lika illegalt det.

Jag kan tänka mig att akut vård inte blir betald, eftersom man snarast efter behandling skall förpassas ur landet. Är det därför man valt att subventionera denna akutvård? Något får mig tro att så icke är fallet. Så vi undrar vad som händer med dessa "papperslösa" efter att de erhållit adekvat akutvård. Det är egentligen en intressantare fråga än subventionen i sig. Att både subventionera sjukvård och ändå låta människor som uppehåller sig här illegalt stanna kvar efter vården är något som inte SD borde ställa upp på. Att subventionera vården för att de som uppehåller sig här ändå skall avvisas och därför inte kan betala räkningen låter rimligt i mina öron.

Länk DN

3 kommentarer:

Quantrill sa...

Naturligivis har du helt rätt i att dessa "papperslösa" individer skall förpassas ut ur landet efter den akuta, och endast akuta, sjukdom de lider av avklarats.
Vad som (inte) förvånar mig är att "Sverigedemokrater" har motsatt åsikt.....?
Vad är det egentliga syftet med partiet? Känner mig (friskt) skeptisk.

Robsten sa...

SD anser att alla illegala "papperslösa" skall förpassas ur landet, det råder det ingen tvekan om. Beslutet i region Skåne är lite märkligt, fler än jag som tycker det, inklusiba SD:are.

Dragan Klaric sa...

Man behöver inte vara ett geni för att förstå att detta är en skandal. Så min fråga blir nu, hur ska man sopa detta under mattan utan att dumförklara sig själv inom region Skåne.
Hälsningar
Dragan Klaric SD Helsingborg

P.S
Läs gärna på min blogg vad jag tycker om detta:
http://dragansd.blogspot.com/