tisdag, maj 05, 2009

Etablissemanget mörkar viktiga händelser

Räddningstjänsten i Södertörn har fått en tankbil uppbränd av ungdomar i norra Botkyrka. Det var under ett uppdrag i Slagsta som en stor tankbil körde fast. Brandmännen lämnade bilen för att hämta hjälp att få upp den. När de återkom stod hela bilen i lågor. Någon primitiv form av molotovcocktail hade slängts in i förarhytten. Bilen totalförstördes vid branden och kostade skattebetalarna en rejäl slant.

När enskilda brandmän vidtalat ledningen har de inte ens fått besked huruvida händelsen är polisanmäld eller ej. Om media är kontaktad så har de i alla fall hållit tyst om saken. Förmodligen har de inte fått några uppgifter om saken. Det är kanske på tiden att redaktionerna i DN-skrapan tittar ut genom fönstren och tittar på vad som sker i deras eget närområde.

8 kommentarer:

Gammelsvensk sa...

Det är inte tid att sova när det finns gamar i grannskapet, fast de får väl sin lön ändå förstås.

Blackfootnation sa...

Jag vet inte om jag är rädd eller glad,men jag tror polis, vissa politiker och andra myndighetspersoner vet/förstår att punkten är nådd där "dialog" är utesluten.
Det har gått för långt och fenomenet sprider sig som en pan-epedemi.
Ett till 97% muslimskt problem.

Som D. Erixon skrev igår, tystnaden är total, inge åtgärder hjälper och har aldrig hjälpt.
Vi vet det. Problemet kan inte härldedas till utanförskap, fritidsgårdar etc.

Jag tror makten darrar en aning manchetten, samtidigt som man är helt uppbunden av ful-media.
Med AFA-iter och annat patrask som skyttegravs-journalister.

De är ju bara att gratulera SD.
Bättre val-arbetare än dessa ungdomar kan vi inte få, förutom Måna Muslim och Wanja-Lundby

Milla sa...

Ja du Robsten, du har så rätt. Men kan det vara så att man inte vill göda dessa vandalers ego med uppmärksamhet?

Robsten sa...

Självklart är det så, man vill inte ha en spridningseffekt, man vill inte stigmatisera områdena etc. Jag tycker kanske att den taktiken redan haft sin chans, jag tror mer på att göra något åt problemen i detta fall. Dessutom undanhåller inte jag någonting för bloggläsarna. Det fanns en tid när tidningarna resonerade på samma sätt.

Milla sa...

Jag tror på sanningen och att det är det viktigaste.

För många år sedan, i ett helt annat liv hamnade jag i en sitution nr jag jobbade på en skola i ett invandrartätt område. Det fanns problem utan dess like, jag såg elever som for så illa. Där skolan skulle ha tagit sitt ansvar bara blundade man och resonerade att "dom börjar snart gymnasiet och då är det inte vårt problem längre" Hade själv gått på den skolan så detta var inget nytt tänkande.. Till slut fick jag & mina 2 kollegor nog.. Vi gick till tidningarna.

Kan lova att det blev ett liv utan dess like, och flera ggr frågade vi oss om vi gjort rätt. Men jo det var det med facit i hand. Ska inte gå in på detaljer men skolledningen byttes ut och som jag sen fick höra så blev allting bättre. Man fick ögonen på sig på ett annat sätt.

Så visst ska media belysa sådana här farliga samhällsproblem. Men som sagt..fegheten är stor i dag.

Carina sa...

Hej Robsten, vilken intressant blogg du har! Jag sökte egentligen på "Urd" som är vårat fartyg och fastnade här. Nu ska jag nog följa dej en tid (fast jag har inte en aning om vem du är).

Keep up the good work!

Robert sa...

Stämmer detta? Hur kan en tankbil (brandbil?) eldas upp utan så mycket som en notis i någon tidning?

Robsten sa...

Håller med Blackfoot, bättre valarbetare finns inte ;-)

Precis Milla, förr eller senare måste man åtgärda problemen. Och politikerna gör inget förrän de får press på sig, inte i dessa sammanhang i alla fall.

Tack carina, det värmer att höra ;-)

Robert. Ja!