fredag, juli 03, 2009

Är KD för homoadoptioner?

Sanna Rayman och Katrine Kielos intervjuade Göran Hägglund i ”Korseld” efter sitt framträdande i Almedalen. Kielos frågade Hägglund om han kunde råda homosexuella att adopterade. Hägglund svarade att han inte kunde ge något råd i frågan. Jag tolkar det som om att Hägglund är för homoadoptioner, annars skulle han väl avråda från sådana adoptioner.

Ridå! En kristdemokrat gick t.o.m. ut på Pridefestivalen och tog fighten med Sahlin om homoadoptioner. Hon åkte på duktigt med stryk eftersom debatten skedde på Pridefestivalen. Nu kan jag inte annat än förstå att Hägglund och KD accepterar homoadoptioner. I sådana fall är det under alla kritik. Alla organisationer, inklusive regeringens egna utredare, avrådde från homoadoptioner för barnens skull. De adopterades organisation avrådde bestämt från homoadoptioner. Den politiskt korrekta riksdagen kunde naturligtvis inte annat än att klubba igenom adoptioner för homosexuella, annars skulle de ju kunna anklagas för att vara bakåtsträvare eller för att diskriminera homosexuella. Det är viktigare att vara politiskt korrekt än att värna de barn som blir adopterade. Kvar stod KD bland riksdagspartierna som ensam slogs för barnen, trots all kritik om att vara homofober och allt möjligt annat.

Jag kan inte tolka Hägglund svar annat än som att KD svängt i frågan och nu accepterar homoadoptioner. Det är möjligt att jag missat just denna fråga i allt politisk brus som översköljer oss. Det är förfärligt om KD och Hägglund offrat de barn som adopteras för att vara politisk korrekta. Det skvallrar om en människosyn som är ljusår från min människosyn och jag hoppas att KD åker ut från riksdagen vid nästa val. När det är viktigare att vara politisk korrekt och undvika kritik än att värna de barn som fått en urusel start i livet, då har man visat upp en människosyn som är ”fruktansvärt” för att citera Hägglund själv. Det här med ”människosyn” är något man måste visa i praktiken Hägglund, det skall inte enbart vara ett tillhygge i den retoriska debatten.

Länk korseld SVT

8 kommentarer:

z999 sa...

OK, vi lever i en demokrati och visst ska man ge folk rätt att tycka vad dom vill men jag anser att det är en av demokratins brister att partier som KD får fortsätta att existera. Deras åsikter hör inte hemma i ett civiliserat samhälle.

feminix sa...

z999! Värdekonservativa hör inte hemma här? Men det gör socialister och kommunister? Som inte låter föräldrar själva bestämma hur bantiden ska delas? Gulligt! KD har tyvärr fegat ur, men SD är värdekonservativt på ett mänskligt sätt.

Robsten sa...

Jag har skickat ett personligt mail till Göran Hägglund, vi får se om han svarar.

Stig sa...

På 70-talet ville fikusarna bli accepterade i samhället och inte bli diskriminerade på arbetsmarknaden. Den kampen vann dom.
I början av 80-talet krävde de att få gifta sig borgerligt och så småningom vann de även den kampen.
I slutet av 80-talet krävde de att få gifta sig i kyrkan och även det kravet har uppfyllts.
På 90-talet kom kravet att få adoptera och även det kravet har blivit tillgodosett.
Precis som tokfeministerna lever de upp till mottot att aldrig bli nöjd ty när ett behov har tillgodosetts uppstår omedelbart ett nytt behov och krav. Ingen organisation eller böglobby säger ju att ”nu är vi nöjda”, då dog ju hela rörelsen ut. Alltså höjer man ribban i all oändlighet.
Rent logiskt kommer nästa bögkrav att vara att homoparen ska ha förtur när det gäller adoptioner och de kommer bl.a. att hänvisa till manipulerad statistik som visar att barn till homoföräldrar är mer harmoniska än barn som vuxit upp i heterosexuella relationer/äktenskap.
Denna utveckling/strategi är lika säker som "amen" i Göran Hägglunds kyrka!
KD var det sista riksdagspartiet som stod upp mot experimenterande med barns psyken men nu har alltså även dom kapitulerat inför böglobbyn och de andra i riksdagssjuklövern.. Det är sannerligen sorgligt.
KD börjar uppträda som Alliansens sköka. Hur kristna är dom egentligen…

Att vissa präster vägrar viga homosexuella par är inte diskriminerande om det strider mot deras religiösa övertygelse och att de inte kan förvränga bibelns ord och solklara förbud mot homosexualitet till kryptiska och långsökta tolkningar. Och om vi har VERKLIG religionsfrihet så skall ingen lägga sig i religionens innehåll om det inte klart strider mot rikets lagar. Och då menar jag inte ”gummilagar” med stort utrymme för tolkningar.

Jag förstår inte varför du Robsten kallar det för ”politiskt korrekt” av riksdagen att klubba igenom adoptioner för homosexuella när ” Alla organisationer, inklusive regeringens egna utredare, avrådde från homoadoptioner för barnens skull. De adopterades organisation avrådde bestämt från homoadoptioner.”.
Det verkar ju snarare politiskt inkorrekt för omväxlings skull (men i fel riktning).

Stig sa...

Jag får be om ursäkt för att jag i ovanstående kommentar inte tog hänsyn till alla människors lika värde, både bögars, normalsexuellas och kristdemokraters lika värde. Men jag var så fokuserad på alla barns lika rättigheter att växa upp i trygghet och utan att bli utsatta för psykosociala experiment.

z999 sa...

Feminix:
"z999! Värdekonservativa hör inte hemma här?"

Felet är att KD's värdekonservatism är konservatism in absurdum. Som när dom vill skydda religionen (islam alltså) i grundlagen. Visserligen så skyddades religionen av "grundlagen" på medeltiden också så jag antar att KD's konservatism handlar om att längta tillbaka tillbaka till medeltiden.

"Men det gör socialister och kommunister?"

Såna finns inte idag i egentlig mening. Marx sa på sin tid att religionen är ett opium för folket. Idag så försvarar all vänster islam och de som har kritik kallas för islamofober. Dessutom försvarar "vänstern" den nyliberala tolkningen av det gränslösa kapitalet.

"Som inte låter föräldrar själva bestämma hur bantiden ska delas?"

Saken är väl den att dom inte vill behandla någon annan person som en vuxen person oavsett om den personen är förälder eller inte.

"Gulligt! KD har tyvärr fegat ur, men SD är värdekonservativt på ett mänskligt sätt."

Det är fascinationen inför mångkultur (=pizza, hip hop och en del annat från USA) och massinvandring som har skapat en röta inom KD. Fast det värsta är väl att det finns värdekonservativa människor som röstar på dom.

z999 sa...

Stig:
"Jag får be om ursäkt för att jag i ovanstående kommentar inte tog hänsyn till alla människors lika värde, både bögars, normalsexuellas och kristdemokraters lika värde."

Kristdemokrater anser sig inte vara lika värda som oss andra. Dom undviker att ta debatter med nationella och hänvisar till bibelns människosyn. Enligt bibeln så kan inte Gud umgås med synden (till skillnad från Jesus) så jag antar att KD-folket ser sig som mer likvärdiga med Gud än med oss övrig pöbel.

Stig sa...

@Z999
Det bästa sättet att visa att en person eller grupp inte har något värde är att behandla denne/dessa som icke existerande varelser. Eller ting. Det är värre än att falska anklagelser, skäll, och förolämpningar. Det visar också en tydlig önskan om att dessa inte fanns till, inte blivit födda eller önskan om att de dog (ut) så snart som möjligt. Detta är alltså KD:s politik och kristna vishetslära tillämpat mot sverigedemokrater.
Men om de nu är så entusiastiska att försvara alla människors lika värde så vore ju SD det perfekta bollplanket som de skulle kunna använda till att formulera och utveckla sin idéer om ”alla människors lika värde” istället för att bara rabbla denna ramsa som ett kristet mantra. Felet är bara att de säkert inte har några djupare funderingar om ”allas lika värde” - utöver det patetiska mantrat i sig.