tisdag, juni 30, 2009

Den springande punkten

Jag läste med stigande intresse en ledare på SvD av en skribent som heter Paulina Neuding. Jag vet med säkerhet att jag aldrig läst något av henne tidigare, hennes efternamn skulle jag komma ihåg, alltså ännu en sommarvikarie på SvD. Dessa sommarvikarier har inte direkt rosat marknaden men denna artikel får hon godkänt för, utan tvekan. Även om de slutsatser hon drar är relativt självklara för den normalintelligenta allmänheten, dock inte för våra yrkespolitiker.

Artikeln har rubriken ”Minoriteter kan också hata”, vilket de ju bevisligen kan. Ledaren handlar om den publikation BRÅ kom fram med i går, där de tagit med statistik när minoritetsgrupper trakasserat majoritetsgrupper. Alla människor som bott eller bor i storstädernas ytterområden vet detta lika självklart som att natt följer på dag, dock är våra yrkespolitiker inte heller informerad av detta faktum. Dessa politiker med sin svans av tjänstemän bor ju också på helt andra ställen än i de aktuella förorterna, det skall sägas till deras försvar. I artikeln kommer vi då till en springande punkt, så här skriver Neuding i artikeln.

Man glömmer lätt att rasism kan vara en drivkraft även när invandrarungdomar i Rosengård kastar sten på svenska brandmän.

Självklart är det så Neuding, och vi är nog några som dessutom inte glömmer det i brådrasket. Men har BRÅ tagit upp alla de gånger brandmän blivit utsatta för denna stenkastning när de försökt göra sitt jobb? Jag tvivlar starkt på det, då skulle nämligen inte BRÅ:s statistik se ut som den gör, det finns inte en chans till det. Alltså noteras det som hatbrott om någon arg frustrerad bilist skriker ”svartskalle” till en medtrafikant av utländsk härkomst som missat högerregeln i en korsning, emedan denna stenkastning mot brandmännen inte förs upp på detta konto. Denna stenkastning mot tjänstemän som försöker sköta sitt jobb förekommer dessutom i både Göteborg och Stockholm, medierna har bara valt att inte rapportera om den. Jag vill för säkerhets skull säga att jag tycker uttrycket ÄR olämpligt i exemplet med bilisten ovan, det är bättre att välja ett lite mer etniskt neutralt kraftuttryck.

I övrigt ställer denna Neuding en del relevanta frågor i sin korta artikel. Hon tar upp det faktum att BRÅ endast nämner ”vit makt” som ideologiskt motiv. Dessutom ställer sig Neuding rätt skeptisk till många andra saker i BRÅ:s rapport om jag får ta mig friheten att läsa lite mellan raderna. Artikeln är kort men välskriven och ställer en del bra och självklara frågor. Jag tror denna nya skribent på SvD har framtiden för sig och mycket väl kan bli en framtidens journalist. Vi får hoppas att hon inte klampar på för mycket utanför de osynliga gränslinjerna vi har i svensk politik och journalistik, då lär hon aldrig få anställning.

Länk SvD

25 kommentarer:

Anonym sa...

...skäms robsten! :-). Paulina Neuding är ledarskribent på SvD och inte alls någon semestervikarie. Hon har producerat en mängd artiklar befriade från PK-retorik/floskler. Dock är hon lite för Bromma-liberal i mitt tycke. Detta uppvägs dock enkelt av hennes revolutionära mod att skriva det hon gör. Självklart måste hon balansera retoriken så att hon inte fastnar i någon kulturmarxistisk politruks censurbefogenheter innan tryck. Jag tror det skulle vara mycket intressant och intellektuellt stimulerande att få ta del av hennes tankar och idéer utan kvävande chefsredaktörer och andra politiska kommisarier.

MVH / Tobbe

Folkfiende sa...

Som information kan nämnas att Paulina Neuding gör sitt andra eller tredje år som "sommarjobbare" på Svenskan.

Hon har även under tidigare somrar vidrört detta förbjudna ämne på ett förtjänstfullt sätt.

Steen sa...

ja, bra.
"Och stämmer det att unga invandrarmän står för en växande andel av de homofoba brotten?"

Jeg postede detta som svar. På 10 minutter var det tagit bort. det händer kanske inte här?


14 juni 2009: Indvandrere står oftest bag homochikane
Det er primært unge mænd med anden etnisk baggrund, som chikanerer os, lyder det fra homomiljøet.

http://politiken.dk/indland/article731839.ece

Robsten sa...

Ok, OK, jag har tydligen missat denna unga dam grovt och skamligt. Jag ber ödmjukast om ursäkt, detta med skammens rodnad på mina numera fårade kinder.

LP sa...

Och ganska snygg är hon ju också...

Usch, det låt som en sexistisk kommentar, jag menar hennes tankar förstås.

MS sa...

Rasism är en allmänmänsklig företeelse men på vissa låter det precis som det är en svensk uppfinning. Inom många invandrargrupper så finns det rasistiska åsikter inte bara mot oss svenskar men också andra invandrare. Tycker för övrigt att själva ordet är väldigt uttjatat. Det handlar i många fall om brist på moral hos vissa individer, religioner eller våldskulturer. Återigen så kan detta tyckas vara självklart men så lätt ska det tydligen inte vara i detta land.

Stig sa...

Anonym den första som inte ens vågar presentera sitt förstanamn är en feg ynklig och hycklande förvirrad idiot!!! Denne svamlar om begrepp som är helt okända i den allmänna politiska debatten, typ "Bromma-liberal" och "kulturmarxistisk politruks censurbefogenheter".. Vilken jävla planet kommer detta Anonyma UFO ifrån???
Jag avskyr fikonspråk i lika hög grad som jag avskyr anonyma pissråttor som tror att SÄPO observerar "JUST MIG"!! (Den som t.ex. vill göra `svensk-revolution`
kan aldrig förbli anonym om han/hon döljer sitt ansikte som en stackars hycklande AFA-slyngel).
För många 08-or kanske det är upppenbart vad "Bromma-liberal" betyder men utanför 08-områder så finns ytterligare ca 7 miljoner människor som pratar SVENSKA!!!
Sedan påstår du att "det skulle vara mycket intressant och intellektuellt stimulerande att få ta del av hennes tankar och idéer utan kvävande chefsredaktörer och andra politiska kommisarier."
Vad fan vet du om det? Den lilla ynkliga "artikeln", eller vad man nu skall kalla tre ynka stycken för, är knappast "intellektuellt stimulerande" utan tyder snarare på "intellektuell feghet" att i PK-ordalag smyga in mesig och diffus kritik mot våld mot svenskar och de som byggt vårt land och som har rätten till det i lika hög grad som mussarna har rätt till sin efterblivna kultur i arabvärlden och nordafrika.
Vi svenska nationalister skall inte nöja oss med verbala allmosor från den fega PK-mesia

z999 sa...

Stig:
"För många 08-or kanske det är upppenbart vad "Bromma-liberal" betyder"

Nej. Jag vet inte vad det syftar på och jag är 08.

"Sedan påstår du att "det skulle vara mycket intressant och intellektuellt stimulerande att få ta del av hennes tankar och idéer utan kvävande chefsredaktörer och andra politiska kommisarier......"

Jag håller med i den kritiken. Det finns faktiskt en del Sd-kvinnor som är vida överlägsen Svd-skribenten och då syftar jag inte bara på deras åsikter utan hela deras sätt att uttrycka sig. Mia bland annat som läser och skriver här ibland.

"Vi svenska nationalister skall inte nöja oss med verbala allmosor från den fega PK-mesia"

Håller med Stig. Om vi nöjer oss med det så blir det dom som sätter normen och kan fortsatta sitt eviga traggel om rumsrena åsikter och annat.

roberth sa...

Sen har de Per han är go med sina rapporter om Somaliska terrorister. Dn däremot kan vi lägga ner

MS sa...

@Stig

Han skrev sitt namn under texten :-)

Jag läser hans inlägg på ett annat sätt. Tror inte att han är någon AFA-tönt. Ok, att Brommaliberaler är ganska okänt begrepp. Det syftar på att många av representanterna för PK-media bor i Bromma som är ett övre medelklassområde där det enda spåret av berikning man ser är Ahmeds kebab. Dom lever m a o i en bubbla och många tycker att det är hyckleri när dom uttalar sig positivt om mångkultur och negativt om dom som har en annan åsikt. Dom själva upplever inte mångkulturens baksida men är väldigt snabba att rasiststämpla dom som gör det.

@anonym/ Tobbe

Har känslan av att SvD sakta men säkert börjar lätta på PK-slöjan så vi kan alltid hoppas att vi får läsa mera av Paulina N.

z999 sa...

Robsten, Tobbe med flera. Tänk på att svd-skribenten har skrivit om ett relativt ofarligt område. Det är en önskedebatt för "antirasisterna" att diskutera eventuell rasism hos invandrare och väga den mot svensk rasism. Det påminner om debatter när det tas upp att indianer en gång i tiden inte var så rakt igenom snälla mot vita i USA heller (obs! Dessa debatter får inget större genomslag, eller hur?). Saken är ju den att indianernas beteende var mer rättfärdigat (ok, beroende på vilken moral man har förståss). På samma sätt så är inte svenskars rasism(?) mot invandrare rakt av jämförbar med invandrares rasism mot svenskar. Att flytta till ett annat land och sedan kräva att ursprungsbefolkningen ska acceptera en utan några förbehåll och dessutom kräva att bli särbehandlad för att man inte kan uppnå samma standard som ursprungsbefolkningen är inte moraliskt riktigt enligt mig.

Om en svensk chef bestämmer sig för att inte anställa en invandrare därför att han själv eller närstående person har blivit utsatt för ett personrån eller annat typiskt invandrarvåld i sin ungdom så är inte det samma sak som när invandrare attackerar homosexuella svenskar med kniv.

Att relativisera rasism på det sättet som görs nu tar bort fokus från de bakomliggande problemen. Sd har tagit upp vid ett flertal tillfällen hur svenskar utsätts för hatbrott från invandrare men orsaken är inte att vissa invandrare skulle ha attitydsproblem mot svenskar. Problemet är större, det är invandringspolitiken som skapar enklaver i samhället och det är antalet invandrare som skapar grupper som i sin tur skapar motsättningar eftersom dom har olika förmåga att ordna det för sig i samhället. Och det är i högsta grad "antirasisterna" som skapar problemen genom att favorisera invandrare framför svenskar.

I stort sett så tycker jag att Sd och Robsten sköter den här frågan bra men mer kunde göras för att vinna den moraliska diskussionen om rasism.

Robsten sa...

Z, jag brukar ytterst sällan diskutera dessa frågor överhuvudtaget. Nu när en BRÅ rapport presenterades i TV gång på gång tyckte jag att jag var tvungen att kommentera den.

Ur ett perspektiv kan jag inte låta bli att reagera dock. Som när Fadimes pappa sköt ihjäl sin dotter för att hon sällskapade med en svensk. OK, pappan hade alltså beslutat att emigrera till Sverige frivilligt, varför i helvete då? Man flyttar inte till ett land om man föraktar ursprungsbefolkningen så grovt, då får man stanna hemma eller flytta till ett annat land.

z999 sa...

Robsten:
"Z, jag brukar ytterst sällan diskutera dessa frågor överhuvudtaget."

OK. Det kunde annars vara bra någon gång att diskutera frågan ur ett Sd-perspektiv. Sd vill ju enligt Erik Almqvist att kompetensen ska vara avgörande vid tillsättning av tjänster eftersom Sd talar om kulturella skillnader och inte rasskillnader. Antirasisterna i kommunerna har å sin sida satt ihop mångfaldsplaner som utgår från rasskillnader.

Robsten sa...

""Sd vill ju enligt Erik Almqvist att kompetensen ska vara avgörande vid tillsättning av tjänster eftersom Sd talar om kulturella skillnader och inte rasskillnader.""

jamen det är ju självklart, något annat vore ju befängt. Det finns såklart en massa frågor jag snuddar vid eller tar upp, jag tillhör nog inte de "smalaste" bloggarna. Men just detta att diskutera rasism mellan etniska grupper har jag avhållit mig från. För mig och väljarna, allmänheten så vet vi att den finns, t.o.m. Pekgul har ju sagt det i Agenda, och därigenom slipper jag säga något.

Robsten sa...

någon har kommit på att SD nu skall stavas SD igen, jag var väl emot stavningen Sd, men godtog det när folk sade att det skulle stavas så. Nu är vi tillbaka till det jag förespråkade en gång, alltså SD.

z999 sa...

Robsten:
"Men just detta att diskutera rasism mellan etniska grupper har jag avhållit mig från."

Det är väl egentligen ett lyxproblem för de flesta SD-väljare? Men för antirasisterna som helst diskuterar partiledares klädsel och sexualitet så är förståss rasfrågor intressanta.

lasse sa...

Stig, när du skriver om Tobbe:
"Anonym den första som inte ens vågar presentera sitt förstanamn är en feg ynklig och hycklande förvirrad idiot!!!"
och sedan inte har vett nog att be om ursäkt så visar det bara att du är illa uppfostrad.
Sådana förlöpningar gynnar inte vare sig debatten eller den rörelse du påstår dig företräda.
/Lasse

Robsten sa...

Nock, nock! Föreslår härmed att vi bordlägger konflikten för viktigare politiska frågor.

lasse sa...

Ok, tycker bara att det är så förbannat lågt att kalla verkliga eller inbillade meningsmotståndare för idioter.
Klart. Slut.

Stig sa...

Lasse och Tobbe.
Jo, jag medger att mitt ordval "feg ynklig och hycklande förvirrad idiot!!!" var ett lågvattenmärke vilket jag faktiskt ångrar nu efteråt. Ibland så rinner adrenalinet till och man tar i mer än nödvändigt.
Jag måste ändå stå fast vid att det är dåligt att köra med mode-uttryck som bara är kända inom en snäv umgängeskrets, och att man jämt skall vara så ödmjukt tacksam för småsmulor från PK-media.
Hoppas att Tobbe inte tog åt sig, inte mer än att han kan ge igen med samma mynt om han känner för det. Här ger och tar vi friskt på den här bloggen.

lasse sa...

Stig, heders!
Skall med nöje läsa dina (kanske mer stillsamma?) kloka kommentarer i fortsättningen.
Mvh

Robsten sa...

Så skall det se ut mina herrar.;-)

z999 sa...

Puh! :-)

Affe sa...

Läste igenom Brå:s publikation och fann en del intressant. Bla annat hur urvalet sker när de ska hitta alla hatbrott. Brå har själva kommit på hur det ska gå till. Ringer det varningsklockor?

http://affes.wordpress.com/2009/07/03/hatbrott-mot-svenskar/

Robsten sa...

Utmärkt jobb Affe, UTMÄRKT!
Rekommenderar alla gå in på Affes länk.