onsdag, september 23, 2009

Hotet mot vår demokrati och yttrandefrihet

En journalist på SvD, Lars Berge kan representera den kulturella och mediala elit som påverkat den politiska debatten så mycket från 70-talet och fram till i våra dagar. Det som utmärker denna elit är att den inte lever i samma verklighet som stora delar av den övriga befolkningen, den brännmärker alla meningsmotståndare som försöker ge en mer adekvat verklighetsbeskrivning med epitet som ”fascist” eller liknande, den förespråkar ett mångkulturellt samhälle och spar ingen möda för att dölja experimentets brister.

Berge skriver i sin artikel i SvD att dessa bilbränder som härjat våra förorter inte är annat än en bagatell som i princip alltid funnits. Våldet och kaoset är något som följt det svenska samhället i alla tider och är inget nytt enligt Berge. Som bevis ger han dessa exempel.

Bärsärkarna klädde sig i djurhudar, rörde sig i skränande klungor och slogs i blint raseri.

När något politiskt beslut går oss emot, när vi är hungriga, när vi inte har någon lokal eller bara är allmänt uttråkade. Då löper vi svenskar i regel amok. Hur festligt det kan vara att slåss med polisen är något vi lär våra barn redan på dagis. Jag är ingen juridisk expert. Men nog verkar det som om Pippi Långstrump, Sveriges kanske internationellt mest kända och uppskattade litterära figur, gör sig skyldig till åtminstone våld mot tjänsteman när hon jagar konstaplarna Kling och Klang ur Villa Villekulla?


Berge tar alltså Pippi Långstrump som bevis på vår svenska våldsamhet och påstår dessutom att vi lär barnen på dagis att slåss mot polisen. Dessutom har Berge mage att komma med det horribla påståendet att vi löper amok när något politiskt beslut går emot oss. Låt mig då påminna Berge och hans gelikar att en stor del av Sveriges befolkning är djupt förtvivlad av de politiska beslut som har inneburit införandet av det mångkulturella samhället. Människor ringer till mig och gråter i telefon över sakernas tillstånd, ännu har dock ingen löpt amok p.g.a. de besluten.  Det är i förorterna ungdomsgäng löper amok. I Alby brann 13 bilar upp under två nätter i förra veckan, i Tumba brann sex bilar under samma period. Media snarare mörkar dessa bränder än blåser upp dem. Vi har inte ens nämnt attackerna på brandmän och poliser ännu. När jag var barn var brandman och polis yrken som var hett åtråvärda för varje ung pojke. Ögonen lyste på oss småpojkar så fort en brandbil eller polisbil åkte förbi. Vi vet alla hur det är nuförtiden. Till sist skriver Berge så här i sin artikel.

Men det normala är inget för Jimmie. Det normala, det är det värsta han vet. Han ljuger förstås när han säger att han vill införa lag och ordning i svenska förorter. Det är precis tvärt om. Jimmie vill att det ska spåra ur igen, igen och igen. Kaos har alltid varit livsluft för fascister. Utan kaos är de ingenting.


Här erkänner Berge, närmast av misstag, att det verkligen ”spårat ur”.  Sedan anklagar han Jimmie Åkesson för att tjäna på alla dessa upplopp. Men det är precis det en verklig demokrati handlar om, om regeringen misslyckas med sin ekonomiska politik så tjänar vänsterblocket på det. Om vänsterblocket misslyckas med sitt samhällsbygge så tjänar Alliansen på det. Om det visar sig att riksdagspartiernas immigrationspolitik och integrationspolitik misslyckas så tjänar partier utanför detta politiska etablissemang på det. Det är precis vad demokrati handlar om, fast det förstår inte Berge, han vill bara cementera den politiska korrekthet som fram till nu styr det politiska samtalet i vårt land.

Utan den politiska korrektheten och de mediala strukturer vi har är du ingenting Berge, ingen skulle tro på dig och ingen skulle lyssna på dig. Nu har du en tidning där du kan kalla en partiledare för ett demokratiskt parti för fascist. Berge använder den klassiska metoden stigmatisering för att lägga locket på all debatt. Den som vågar säga att kejsaren är naken blir brännmärkt som fascist, det gör att människor blir rädda för att säga det man inte får säga. Nu fungerar inte denna metod längre Berge, den som borde brännmärkas är du Berge, man kallar inte en partiledare för ett demokratiskt parti och som ställer upp på alla demokratiska principer för fascist. Det är ett oerhört stort hån mot alla de som föll offer för den riktiga fascismen.

Den som i själva verket står närmast fascismen är Berge själv då han försöker kväva obehagliga sanningar från att uttryckas. Det Berge representerar är inget annat än ett inhemskt svenskt hot mot verklig demokrati då Berge och hans gelikar brännmärker alla meningsmotståndare genom stigmatisering. Alltså man försöker koppla ihop obekväma personer och dess åsikter med något helt annat som de allra flesta avskyr. Lägg namnet Lars Berge på minnet, han representerar vårt eget hot mot demokratin och det kulturella och mediala etablissemang som är så skadlig för vårt land.

Länk SvD     

16 kommentarer:

Gotiska Klubben sa...

Tycker du är en mkt bra skribent. Därför ska jag inte hylla dig. Utan dissa dig. Skriv kortare. Och mer kärnfullt. Gladare och mindre gnälligt. Då kan det bli nåt av dig. Du tänker nämligen väldigt bra.

z999 sa...

Gotiska Klubben:
"Skriv kortare. Och mer kärnfullt."

Helst inte för min del. Tänk på att han skriver för SD-läsare, det är dom andra som vill ha "kärnfulla" och korta artiklar baserade enbart på klyschor och klicheer (se valfri "antirasistisk" blogg).

Robsten sa...

Jepp, jag borde skriva kortare, en svår konst.Churchill skrev en gång att "jag ber om ursäkt för att mitt brev blev så långt, hade inte tid att skriva kort". jag skyller på samma sak, har för lite tid att skriva kort. Men jag borde det, absolut.

Jag kände mig inte gnällig, snarare urförbannad på denna kretin Berge, så att jag skulle haft ett glatt tonfall är helt utesluten. Tycker ändå detta med Pippi Långstrumpt var rätt roligt ;-)

Nä, jag skriver inte bara för SDläsare, absolut inte. jag vill gärna opåverka missnöjda människor som inte är SDare. Det är faktiskt hela vitsen med denna blogg.

Anonym sa...

@Robsten:
"Nä, jag skriver inte bara för SDläsare, absolut inte. jag vill gärna opåverka missnöjda människor som inte är SDare. Det är faktiskt hela vitsen med denna blogg."

Jag borde kanske ha skrivit potentiella SD'are, jag har ju följt dina tankegångar och vet att du hellre vill påverka än att göda redan övertygade. Du är ju en av de få på nätet som inte har som främsta mål att vinna(?) alla debatter.

Visst är det ytterst väsentligt att korta ner så mycket det går när man vill påverka, det är väl egentligen första regeln. Egentligen gäller det i första hand svarsinläggen på huvudinlägget.

Micke H sa...

Lite intressant är att Berge skriver i SvD som ska föreställa att vara det konservativa alternativet. Likväl har han precis samma åsikter som skribenterna i DN och Aftonbladet, eller vilken annan tidning som helst för den delen. Medieklimatet i Sverige är minst sagt likriktat. Är man emot den förda invandringspolitiken och anser att den lett till mycket stora problem på grund av att den har varit alldeles för omfattande till antalet har man inga utsikter att få bli skribent i någon svensk tidning.

Gotiska Klubben sa...

Tack för svar och trevlig attityd.

Kurt Lundgren svarade mig en gång på frågan: Kurt, har du några tips när man börjar att blogga? Efter ett mkt långt och informativt mejl avslutade han med orden: Och framförallt, skriv inte så jävla långt som mig! :-)

- - - - -

Micke H har fel, tror jag. Robsten skulle mkt väl kunna bli skribent på någon av de stora svenska tidningarna. Det är därför han måste trimmas. Jag vill ha summan av artikelns essens
i de fem första raderna. Annars drar jag. Eftersom vi som kritiserar Massinvandring & Mångkultur är i medialt underläge måste vi bli bäst på allt. Och vi är på god väg.

Tror förresten det är mkt nära att DN eller Svenskan plockar in några "extremister" på sina sidor. Varför? Jo, många bloggare skriver och tänker inte bara bättre än de alltmer sömniga krönikörerna, de kan också kommunicera med sina läsare och följa upp en artikel.

Bortsätt från likriktningen så har många svenska journalister detta problem. De besvarar varken kommentarer eller länkar. Då har man missat vad Nätet handlar om. Då blir man till slut kvarsittare i det evigt svåra ämnet ”Kommunikation”.

Om inte annat kanske vi skulle försöka få in en krönikör i en dansk eller norsk tidning, typ "Svenska tankar i utländsk exil". Det skulle ta skruv på gatstumpen Stockholmsgränd.

- - - - -

Ett klagomål till, Robsten: man kan inte direktlänka in i dina artiklar, från en egen artikel. Detta hämmar Nätets möjligheter.

Jmf t ex Lars Vilks blogg. "Trackbacks & Pingbacks" under kommentarer under respektive artikel.

- - - - -

Ett annat tips: börja länka till norska och danska tidningar: Verdens gang och Dagbladet i Norge. Politiken i Danmark. Tror att skandinaviska erfarenheter blir allt mer viktiga.

roberth sa...

Berge borde drabbas av akut blyförgiftning! vilket jävla as!

Skånepåg sa...

@ Gotiska Klubben

"Om inte annat kanske vi skulle försöka få in en krönikör i en dansk eller norsk tidning, typ "Svenska tankar i utländsk exil". Det skulle ta skruv på gatstumpen Stockholmsgränd.
".

Jan Milld försökte något liknande via annonsering i en norsk tidning i slutet av 90-talet, men fick kalla handen.

Johan sa...

Nja, att Pippi slåss mot poliser får nog faktiskt ses som en del av den svenska socialistiska anti-polis-traditionen.

Däremot torde väl svenskarna vara ett av de mest beskedliga folken när det gäller att protestera. Han kan aldrig hört talas om ett litet land som heter Frankrike, exempelvis. Den enda gång det är någon folkstorm här är ju när LO hyr bussar och övertalar partifunktionärer att folkstorma på plattan.

Gotiska klubben sa...

@ Skånepåg
Milld är skicklig på många sätt, men kanske för "svenskorienterad" för att passa danska eller norska tidningar i smaken. Och nu är det 2000-tal.

Låt oss skriva om sånt vi alla skandinavier tycker är kul: knark, sprit, knulla och bordeller.

Eller hitta vinklar som de helt enkelt inte kan nobba. Låt oss bli
sanna poeter. Detta handlar om att vinna. Inte hur vi vinner.

Så hur vinner man en kvinnas hjärta? Lägg in en charmoffensiv på Fru Politiken. Fru Verdens Gang etc.

Ge o.ss al.drig.
T.änk kon.strukt.ivt.

Nils Dacke sa...

Tack för ett utmärkt inlägg. Du lyckas verkligen dra ner byxorna på ynkryggen Berge. Jag är tyvärr inte särskilt förvånad över att en s.k. borgerlig tidning hyser starkt vänsterlutande skribenter. Statsvetenskapliga institutionen vid Gbg universitet har ju i upprepade undersökningar visat att 70-75% av journalistkåren står till vänster om socialdemokratin. Många av dem befolkar därför redaktionerna på borgerliga tidningar, SR och TV. Att så är fallet är uppenbart då man följer nyhetsvärdering och vinklingar.

z999 sa...

Ett stort problem är väl att så många anser att en fin människosyn(?) kan ersätta normalt folkvett. Erik Hellsborn (SD) råkade ut för ett journalistiskt övergrepp av det lägsta slaget. Hans namn sattes ut med rubriken "Dömda rasister" i aftonbladet trots att han aldrig har varit dömd för nånting. Han har anmält till PO men eventuella böter betalar väl aftonbladet lätt med det presstöd som tidningen har.

lasse sa...

Robsten skriver klokt och det är anledningen att jag läser den först av alla på morgonen. Nu beror förstås delvis mitt beröm på att jag oftast delar R:s åsikter men även utan denna min partiskhet så tycker jag ändå att språkbehandlingen är mycket trevlig och gör inläggen lätta att läsa.
Den nya generationen är betydligt mer otålig och verkar inte orka läsa mer än tidningarnas rubriker. Det är synd. En kort text kan aldrig rymma de nyanser och det resonerande som skall leda fram till den slutsats som man sedan lämpligen bör fundera över.

Hoppas Robsten även i fortsättningen använder sitt utrymme på samma kloka sätt som hittills.
Att skriva slagord och formulera plakattexter kan vilken vänstermupp som helst göra på fem minuter.
Alternativet är att R högst upp lägger ut en sammanfattning i stil med "Läsa lätt". Det torde räcka för de mest otåliga.

Robsten sa...

@Gotiska

"Ett klagomål till, Robsten: man kan inte direktlänka in i dina artiklar, från en egen artikel. Detta hämmar Nätets möjligheter."

Jag har för mig att jag ställt in bloggen att det skall gå att "pinga" och "tracka". Får väl titta påp det en gång till. Men allt är inte optimalt med Blogspot, det är klart. Fördelen är enkelheten, jag vill skriva, inte hålla på med annat sktit.

Robsten sa...

@Dacke

"Jag är tyvärr inte särskilt förvånad över att en s.k. borgerlig tidning hyser starkt vänsterlutande skribenter."

Med risk för att bli tjatig in absurdum. Får jag påminna om en erkänd sociolog som Lasch. Han påtalade att det mångkulturella samhället från början var ett liberalt experiment, från USAs kuster, inne i landet härskar fortfarande konservatismen. Jag håller med Lasch härvidlag. De värsta mångkulturalismerna i vårt land är långt ifrån Göran Persson som i sina bästa stunder verkade vara rätt tveksam till experimentet, det var liberalen Westerberg som t.ex. rev upp luciabeslutet om stopp för vidare invandring som sossarna faktiskt införde.

Vi har en borgerlig alliansregering nu som skopade hit 100.000 irakier, det berodde på att de var just liberaler av Westerbergsnitt. Inte att de skulle vara vänster i ekonomiska frågor, vilket de inte är (inte speciellt mycket i alla fall).

Jag har den stora sorgen att meddela att det finns mer än en dålig politisk rörelse i världen, ja det finns sannolikt många mindre bra rörelser. Vi måste börja tänke med fler än två hjärnceller, en god och en ond.

Olof sa...

Robsten har skrivit en bra artikel om en fruktansvärt, vidrigt dålig artikel.

Den som vill ta del av ännu en insiktsfull kommentar om Berges artikel kan med fördel ta del av Oskoreis syn på det hela:

http://oskorei.motpol.nu/?p=1854