söndag, september 20, 2009

Kurdo Baksi har en fin vision om det mångkulturella samhället

I DN skriver Kurdo Baksi en krönika om hur hans vision av det mångkulturella samhället ser ut anno 2030. Det är en fin vision och den är intressant därför att den speglar säkert det idealsamhälle alla mångkulturförespråkare ser för sig när de talar om det mångkulturella samhället. I Baksis vision (och säkert de flesta andra mångkulturalisters) så förekommer ingen brottslighet och samhället genomsyras av vänlighet och mänsklig värme. Statens tjänare antingen det gäller poliser eller politiker är i hög grad invandrare och bär med sig sin kultur i sitt arbete. Valdeltagandet är enligt visionen 99 procent och speglar ett lyckligt folk där rasism och främlingsfientlighet knappast existerar. De enda som kanske är diskriminerade i detta underbara rike är väl sverigedemokrater kan vi tänka oss.

Ett enda parti nämner Baksi vid namn i sin vision, det är SD. Så här skriver Baksi i sin fantasi.

En kvällstidning, som kämpar för sin överlevnad, fångar min blick. Nättidningar har tagit över all information på sistone. Aftonbladets löpsedel är en klassiker: ”Afrikan gav njure till SD-ledare i natt.”
Fantastiskt. Ingressen kommer alltid att fastna i mitt minne. ”Hela sitt liv bekämpade han invandrare".

Man undrar varför det enda Baksi nämner vid namn från våra dagar är SD. Varför skulle det vara så sensationellt om en afrikan gav en njure till en SD-ledare om vi nu har ett system för transplantation? Om en SD-medlem gav en njure till en afrikan då, vilken sorts rubrik skulle det generera? Sedan så bekämpar inte SD ”invandrare” utan en ansvarslös invandringspolitik vilket gör all skillnad i värden. Men sådana små bagateller är inget som Baksi bryr sig om. Vidare skriver Baksi så här i sin fina vision.

Våldtäkter är nästan obefintliga i Sverige. Vad det beror på vet jag inte.

Det vet inte jag heller Baksi, i en vision kan man ju drömma fritt och behöver inte bry sig om den trista verkligheten. Just nu pekar tillgänglig statistik åt motsatt håll och det finns vissa indikationer på att mångkulturen s.a.s. inte hjälpt upp situationen. Inte heller när det gäller jämställdheten mellan könen, som Baksi pratar så mycket och fint om, så indikerar det att just mångkulturen hjälpt upp situationen.

Man kan säga så här, den dag vi kan ha Pridefestivalen i Rosengård så har vi tagit ett steg till Baksis fina vision. Baksi nämner SD flera gånger och man kan lätt få för sig att Baksi har ett horn i sidan till SD. Kanske hela drömmen mynnar ut i ett samhälle där SD för en tynande tillvaro, resten av Baksis vision är kanske är lite utsmyckning för allmänheten. Inget av den statistik vi har pekar ju åt rätt håll för att närma sig Baksis vision, tvärtom. Det är ju också därför opinionssiffrorna hela tiden stiger för SD, just för att Baksis vision är så skrattretande avlägsen.

Till slut får vi då göra en historisk tillbakablick. Baksi är författare och kan konsten att vända orden rätt, det erkännandet måste vi ge honom trots allt. Men Baksi har fällt en hel del inte så vackra uttalanden genom åren. Ett exempel är när han i debattprogrammet Kvällsöppet (SVT 960829) sade att ”svenskarna har tio-femton år på sig att ändra sin attityd gentemot invandrarna, i annat fall väntar blodbad”. Det var en helt annan visa än den fina vision Baksi gav prov på här.

Länk DN

19 kommentarer:

Sivan sa...

från wikipedia.
Necip Kurdo Sirka Baksi, född 5 juni 1965, är en svensk samhällsdebattör och skriftställare med kurdiskt påbrå. Han är bror till ordföranden för Socialdemokratiska kvinnoförbundet och före detta socialdemokratiska riksdagsledamoten Nalin Pekgul och brorson till den kände författaren Mahmut Baksi. Kurdo Baksi föddes i staden Batman i östra Turkiet. Han kom till Sverige 1980 tillsammans med sina föräldrar och fyra syskon.
År 1987 startade Baksi den antirasistiska tidskriften Svartvitt. Under fem års tid, från 1998 till 2003, hjälpte Svartvitt den antirasistiska tidskriften Expo att överleva genom ett samarbete [1] och blev då känd som Svartvitt med Expo. Svartvitt lades ner efter årsskiftet 2002/2003 [2]. År 1992 organiserade han en stor antirasistisk manifestation i Sverige under parollen "Utan invandrare stannar Sverige" där syftet var att markera invandrarnas betydelse i samhället. Baksi är en aktiv debattör och föreläsare i frågor rörande invandring, integration och främlingsfientlighet.
Från samma förvirrad tomhet kommer även citatet:
"de närmaste fem åren skall alla vita, långa, heterosexuella, blonda och blåögda män mellan 40 och 50 år ställas längst ner i anställningshierarkin, i universitetskorridorerna, på tidningsredaktionerna och i bolagsstyrelserna."

Kan man hitta en värre rasist än Baski!?

Robsten sa...

@Sivan
Nä....

z999 sa...

Många undrar säkert hur sån här antirasistisk idioti kan uppstå. Det beror på det enkla faktum att om man aldrig debatterar mot åsiktsmotståndare så får man aldrig en test av sina åsikter. Eller ännu värre om man stämplar andras åsikter med negativ epitet i samband med att man struntar i att debattera med dom så inbillar man sig till slut att ens egna åsikter blir heliga och man blir en pine in the ass för andra på liknande sätt som ett barn blir som aldrig blir tillsagt att h*n gör något fel.

Baksi är "fostrad" i den "antirasistiska" anda som var på 80-talet. Visserligen står politiker fortfarande i riksdagen och drar oändliga monologer om hur bra invandringen är utan att bli motsagda men de blir inte lika självklart prisade nu längre när internet finns.

Robsten sa...

@Z
Nä, jag vill lova det, läs kommentarerna under baksiartikeln, he, he.

z999 sa...

Men tänk er också, nånstans så finns det alltså människor som tar Baksi på allvar och sitter med tindrande ögon och läser hans artikel.

En sak när det gäller visioner. Dom måste ha någon form av verklighetsförankring för att vara intressanta. Om man ska vara snäll så kan man kalla Baksis vision för substanslöst skitprat i kvadrat. I hans vision så är det tydligen viktigare vad folk har mellan benen än innanför pannbenet. Något som har blivit allt vanligare bland antirasisterna är att snaska i de styrandes sexualliv och vilken läggning de har. Att DN överhuvudtaget befattar sig med artikeln visar tyvärr klassen på DN.

Anonym sa...

För att lugna nerverna efter Kurdos framtida vision, den "Islamiska Republiken Sverige", så gick jag och frugan och röstade på SD i kyrkovalet.
Bra val tyckte Vi!

z999 sa...

Heja Anonym +hustru!!!

På tal om valet, när förväntas rösterna vara räknade? Jag har bett till Gud om ett chockresultat för sverigedemokraterna och det vore kul att få hans existens bekräftad. I så fall får jag ompröva mitt medlemskap i asatrosamfundet.

Robsten sa...

@Anonym
Kram!

@Z
Att ompröva din religion tycker jag inte du skall göra. Om det nu blir ett jordskred, vem säger att inte Odin har ett finger med i dettasmutsiga spel?

Robsten sa...

HÄR följer ni kyrkovalet:

http://kyrkoval.svenskakyrkan.se/valresultat2009/Resultat/Kyrkomote.aspx

Mats J sa...

Tack för länken. Valresultatet kommer framför allt att visa hur hängivna SD-väljare är sitt parti. Det låga valdeltagandet gör att även ett litet parti som SD kan bli största parti om partiets väljare sluter upp manngrant. Så kommer det inte att bli, men ett resultat runt 5% skulle åtminstone för mig vara en besvikelse.

Robsten sa...

Ääähhh..jag är nöjd med 5 procent. Så många SDare har gått ur kyrkan, vid vissa vallokaler fanns inte SD:s valsedlar mm. Allt under 4 procent är en besvikelse. Men det riktiga valet är inte förrän om ett år.

MX sa...

2030 kan man sannolikt odla fram organ av sina egna stamceller, varför organdonationer ifrån andra människor kommer bli helt överflödiga.

Redan år 2000 skrev Ny Teknik:

"Svenska forskare har funnit att stamceller från hjärnan kan omvandlas till hjärt- eller leverceller genom att cellernas miljö förändras. Upptäckten är ett viktigt steg mot odling av mänskliga organ.

Stamcellerna i hjärnan, vilka upptäcktes helt nyligen, kan omprogrammera sig själva och utvecklas till flera olika typer av organceller.

Forskarna hoppas så småningom kunna odla fram hela organ för transplantation, organ som inte riskerar avstötning: till exempel hjärta, muskler, tarmar eller lever, skriver Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.
"


och förra året kom ett genombrott:

"Läkare har för första gången odlat ett mänskligt organ och fört in det i en människa.
En kvinna i Barcelona har fått en ny luftstrupe som är byggd med hennes egna stamceller.
Forskarna kallar ingreppet för en milstolpe och tror att även hjärtan kan odlas i framtiden."


Och nu snackar vi om 2030. Ytterligare drygt 20 år in i framtiden.
Bakis får gärna drömma sig bort. Själv håller jag mig till konkreta fakta.

Robsten sa...

Ääähhh MX, det var väl ändå inte Baksis största blunder i sin artikel? Jag kan hitta ungefär hundra värre saker. Rent faktiskt så levde vi i det kontantlösa samhället enligt Baksi, sedan fanns det euro med en massa kvinnor på, jag vet inte allt.

Rune sa...

Kurdo Baksi är verkligen tröttsam när han dyker upp som gubben i lådan överallt.
Tänk om han kunde sluta att skriva skit i de svenska medierna och resa hem till sitt hemland?
Han tycks ju ändå inte trivas i vårt land.

Svea sa...

Bland det märkligaste i artikeln tycker jag var Baksis vision om jämställdhet samtidigt som han vill se fortsatt ökat slöjbärande hos kvinnor i offentligheten. Han vill att varannan polis ska vara kvinna och att 20.000 av dem ska bära slöja. Den patriarkala sedvänjan med beslöjade kvinnor är alltså inte avskaffad i Baksis jämställdhetsvision, utan snarare förstärkt.

Robin Shadowes sa...

"2030 kan man sannolikt odla fram organ av sina egna stamceller, varför organdonationer ifrån andra människor kommer bli helt överflödiga."

Tror du verkligen att mussarna kommer tillåta sådant? Dom kan säkert hitta koranverser som dom kan åberopa för förbud.

Noterade nyss även att sopsäcken Alia är med i Agenda men har inte sett inslaget från början.

Anonym sa...

Rosengård och Pride.....ännu trevligare hade det säkert varit om Pride hade gått genom Alby, Fittja och Norsborg....vilket härligt kulturmöte det borde bli...gärna om de går förbi den Syrianska kyrkan i Norsborg en söndga e.m.....

Gjutaren

roberth sa...

Att den här sjuka fan får skriva i Dn säger allt. Andreas Malm skrev där tidigare och Dn verkar gilla extremister. Kurdo skulle ha en enkel till Sibirien detta förbannade AS!

Arvid Bengtsson sa...

Min vision om ett framtida Sverige är ett land där sådana som Kurdo Baksi får en enkel biljett tillbaka till det ställe de kom ifrån.