tisdag, september 22, 2009

Sverige – ”godhetens” högborg

Sverige är ordförandeland för EU detta halvår och alliansregeringen med Tobias Billström i spetsen har ansträngt sig för att sy ihop ett avtal som handlar om ”vidarebosättning”. Det innebär att flyktingar som sitter i t.ex. Syrien skall tas emot i EU av länder som t.ex. Sverige. Att delta i detta program kommer att bli frivilligt för EU-länder men vi antar att Sverige ställer sig först i kön. Så här står det i DN
Vidarebosättningsprogrammet är en viktig prioritet för det svenska ordförandeskapet, sade Billström.
Programmet kommer att fungera på frivillig basis, men enligt Billström kunde flera länder redan på måndagen säga att de är redo att delta.

Att just en fråga om att ta emot ännu fler flyktingar skulle bli en fråga när Sverige har ordförandeskapet är inte förvånande. Vi måste ju gå före i alla sådana här sammanhang och visa omvärlden vår stora humanism och hur goda vi är. Dessutom visar alliansregeringen att den är minst lika positiv till en generös flyktingpolitik som vänsterblocket i Sverige, något som en del människor tvivlat på innan. Frivillig basis i detta sammanhang innebär att Sverige och några länder till kommer att delta, men förmodligen kommer de flesta andra nationer att säga nej till detta avtal. Vidare så står det så här i DN.
Vidarebosättningsprogrammet innebär också att EU i högre grad självt kan välja vilka flyktingar som kommer till unionen med förhoppningen bromsa strömmen av olagliga immigranter, som blivit allt fler på senare år.
De länder som deltar i programmet kommer att få 4.000 euro per person från EU:s flyktingfond.

Varför strömmen av illegala flyktingar skulle bromsas bara för att man legalt tar emot flyktingar är svårt att förstå, möjligen blir det ännu fler illegala flyktingar för att man skickar en signal att EU är villig att ta emot immigranter (det är här inte fråga om flyktingar i egentlig mening, det är uppenbart). Summan på 4,000 euro per immigrant är närmast ett skämt, de reella kostnaderna kommer att bli mycket högre.

Den svenska alliansregeringen samt en del regeringar ute i Europa struntar tydligen i det allt större folkliga motstånd mot en extremt generös immigrationspolitik som symboliseras av ett förslag som detta. I dag är det dessutom mycket få människor som förknippar denna typ av politik som ”god”, snarare vansinnig. Vi närmar oss den punkt där nationer som Sverige blir delade samhällen på allvar. Delat mellan de som vill ha ett extremt multikulturellt samhälle med etniska enklaver runt våra städer och de som inte vill det, delat mellan de som har arbete och de som inte har det, delat mellan infödda svenskar och de som inte är det. De som föraktar allt tal om ”gemensam” kultur är verkligen på väg att få igenom sin vision.

Länk DN

11 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar flyktingpolitik moderaterna står för.Nu skall det räcka att ta sig innanför EU:s gränser och sedan kan man välja det landet med bästa bidragen
och minsta kraven.man undrar om det är en ny slavhandel dom står för med sin välvilja,förse överklassen och företagarna med billig arbetskraft.

Lemnitzer sa...

Här är ytterligare exempel:
http://www.vk.se/Article.jsp?article=303062

Med en sådan borgerlighet behövs inga socialister.

roberth sa...

Hej jag heter Tobias Billström jag är inte bara smygbög jag är dum i huvudet med...

Anonym sa...

Det är därför vi ska hjälpa dessa utlänningar i deras hemländer inte ta hit dom. Det konstiga är att det nästan bara är män som kommer hit, fastän det borde vara kvinnor och barn som har det tuffast. SD är det enda vettiga att rösta på för asylpolitiken har verkligen förstört Sverige.

MS sa...

Off Topic

Kära Vikingar.

Om vi bortser från pajasen Fru Anka. Vad tycker ni om sakfrågan? Känner ni er kastrerade av kvinnorörelsen?

http://www.kvp.se/nyheter/1.1715885/the-times-vikingen-ar-kastrerad

roberth sa...

Svårt att ta idioter på allvar och Anka är onekligen en idiot!

Stone sa...

Moderaternas invandringspolitik är en del av minskandet av utanförskapet och jobblinjens förträfflighet. Eller...

Anonym sa...

kan nagon forklara begreppet "tredje land" for mig? artiklen namner vagt fattiga grannlander till hemlandet, vilket far mig att formoda att hemlandet ar "forsta landet". men om de nu traskat over berget till grannlandet, borde de da inte befinna sig i "andra landet"?


eller ar det sa att "andra landet" definitionsmassigt ar sverige - den universiella slutdestinationen for Exodus fran MENA, och att alla lander dar emellan sjalvklart betraktas som tillfalliga stopp i "tredje land" under folkvandringen till landet i norr dar det regnar Honung och Manna - landet dar Allt Ar Gratis?

tur att man inte bor i sverige langre. vet inte hur mycket langre jag kunnat beharska mig.

MS sa...

Vad duktiga dom är på CMR. Klapp på huvudet. Dom kan väl även tala om för oss hur vi ska döpa våra barn, djur eller helt enkelt hur vi ska leva våra liv för att inte vara elaka rasister eller trampa någon invandrare på tårna? Jag börjar bli jävligt less på detta land.Det tar ju aldrig slut!

http://www.newsmill.se/artikel/2009/09/22/sa-lyckades-vi-forbjuda-kvarteret-negern

Robsten sa...

@MS
Tack för tipset MS, rolig läsning ;-)

Rune sa...

Lite utanför ämnet, eller kanske inte? Men mycket läsvärt om man har en stund över.

"Till försvar för Västvärlden och dess västvärden"
http://www.gluefox.com/komment/defwest.shtm