fredag, september 04, 2009

Nyttig ändring av vårt perspektiv?

En vit man från Sydafrika har enligt SvD fått asyl i Kanada p.g.a. förföljelse för sin vita hudfärg. Man läser artikeln och upptäcker att man sitter med ett leende framför datorskärmen. Att Brandon Huntley fått asyl för att han blivit förföljd för sin bleka uppsyn och ”vita ras” ställer de invanda perspektiven på ända och man kan tänka sig att de politiskt korrekta känner ett visst obehag inför den beviljade asylen.

Nu har den beviljade asylansökan skapat reaktioner också, Sydafrikas regering (ANC) har protesterat vilt och kallar den beviljade asylen för ett utslag av rasism. Att en beviljad asyl kan vara ett utslag för rasism ger intressanta perspektiv, skulle man kunna tänka sig det omvända? Såhär står det i SvD om fallet.
Det har även visat sig att Huntley inte polisanmält något av angreppen som han talat om. Han har inte heller vänt sig till Sydafrikas regering med sitt fall. Nu vägrar han att diskutera det närmare. Han har sagt att han fruktar att hans familj, som bor kvar i Sydafrika, i så fall skulle råka ut för repressalier.  

I ärlighetens namn måste man ändå säga att Huntley inte borde fått asyl. Har man inte ens polisanmält de händelser man refererar till i sin asylansökan så borde det vara kört med asylrätten naturligtvis. Samma argument kan man dock använda för de asylsökande som varje år får asyl i vårt land naturligtvis. Hela historien ger en del intressanta perspektiv dock. Skulle även en förföljd Sverigedemokrat i Sverige kunna erhålla asyl i t.ex. Kanada? Skulle det hända så vore det ett slag i ansiktet på våra politiska makthavare i vårt eget land. Det skulle kanske vara ett nålstick i den svenska upplåsta demokratiska självgodheten som skulle få ballongen att spricka med en kraftig smäll.

Länk SvD

6 kommentarer:

MS sa...

Denna händelse oavsett om han tillslut får asyl eller inte är principiellt viktig. Det visar med all tydlighet att rasism/främlingsfientlighet inte är något som bara finns hos oss elaka vita utan i alla kulturer oavsett ras. Det är en ordentligt knäpp på näsan inte bara på Sydafrika utan också dom på s k humanister som du hittar i stor skala på yttersta vänsterkanten. Dessa baktiktanter/gubbar blundar och vägrar att se att deras skyddslingar även dom har fel och brister. Ibland när man hör dessa s k humanister tala om invandare och flyktingar så är det som om dom talar om barn eller lätt förståndshandikappade. En icke-vit kan aldrig göra något fel eller hållas ansvarig för sina handlingar eftersom vederbörande är ett offer för den vita mannens förtryck i all evighet, amen. Har man sedan mage att ifrågasätta det orimliga med 1%-målet och att biståndet i många fall bara cementerar fattigdom så är man rasist och stödjer kolonialism och slavhandel.

Att idiotförklara människor p g a deras etniska ursprung är aldrig bra och t ex Afrika kommer aldrig utvecklas om dom aldrig får stå på egna ben. Vår skuld över kolonialismen måste någon gäng avskrivas och vi måste gå vidare. Både för deras och vår egen skull. Afrika har mycket att erbjuda och en utvecklad handel på rättvisa villkor är det enda på sikt som kommer hjälpa inte en förmenande klapp på huvudet.

När det gäller Sydafrika så håller dom på att förvandlas till ännu en afrikansk stat med kaos och oordning. 1 miljon vita har redan lämnat landet och med dom försvinner kapital och kunskap. Alla kan vi förstå att det finna många svarta som vill hämnas det förtryck dom utsattes för men på sikt är det bara dom som kommer förlora på att landet dräneras. ANC som är en terrororganisation iklädd änglavingar har inte lyckats förvandla Sydafrika till det föregångsland dom skröt om. Sydafrika är kvinnornas helvete på jorden. En kvinna våldtas varje minut och inte ens spädbarn går säkra.

Jag tror på fullt allvar att i framtiden så kommer vi se en hel del vita som kommer att söka asyl p g a förtryck i sina hemländer. Om en SD:are skulle få asyl p g a politisk förföljelse skulle vara en riktig käftsmäll på det officiella Sverige och deras skenheliga företrädare.

LP sa...

Detta är ju inga news precis. Raskriget har ju pågått i Sverige ganska länge nu. Araber och annat ickevästeuropeiskt folk väljer systematiskt ut svenska kvinnor och pojkar då de utövar förtryck genom våldtäkt och misshandel/rån. Kriget mot svenskar är ju allmänt känt för de som läser annat än mainstreammedia.

Man kan bara hoppas att den braindrain som detta innebär för Sydafrika (när vita flyr landet), störtar landet i än djupare misär och kriminalitet.
Detta kan i sin tur påskynda utvecklingen mot det nivå man befann sig på innan den vite mannen kom. Många svarta därnere verkar ju föredra denna stenålderslivsstil, och inte skall vi väl förneka dem chansen att hitta sina roots.

Frågan är bara vart vi Svenskar skall ta oss när kamelryttarna breder ut sig och sin ålderdomliga livsstil i vårt land, Danmark kanske?

Johan sa...

Man kan väl inte rimligtvis kräva av asylsökande att de ska ha anmält brott. I många stater folk flyr från är det ju polisen och andra regeringsorgan som utför brott. Hur det är i just Sydafrika vet jag dock inte. Bekämpa brott verkar de ju i varje fall inte vara bra på.

Robsten sa...

Nä, man kan inte begära det i alla länder Johan. Strikt tillämpat så skulle man aldrig kunna få asyl från ettv land där det GÅR att anmäla för polisen.

Robsten sa...

@MS
Ähh..om jag fatta saken rätt har han redan fått asyl MS, men annars håller jag som vanligt med dig;-)

MS sa...

@MS
Ähh..om jag fatta saken rätt har han redan fått asyl MS, men annars håller jag som vanligt med dig;-)

Det klart du gör Robis. Du lär dig snabbt ;-)


Jag läste på Text-TV att Kanadas regering tänker överklaga beslutet till deras högsta migrationsinstans. Svepskälet var just att han inte polisanmält överfallen. Det riktiga är väl påtryckningar från Sydafrika kan jag tänka.