tisdag, september 29, 2009

Vårt samhälle är inne på en oerhört farlig väg

Det står i en lokaltidning (Mitti) att någon målat ett stort kors vid Norsborgs tunnelbanestation. Bakgrunden är att en ung man körde ihjäl sig på motorcykel i södra Stockholm i augusti i år. Ett stort antal sörjande ställde blommor och ljus vid Norsborgs tunnelbanestation, efter ett tag målades också det stora korset dit.

Enligt SL:s 24 timmarsregel skall allt klotter tagas bort senast ett dygn efter att det upptäckts. Nu har upprepade bombhot riktats mot tunnelbanan om korset tas bort. Både polis och SL:s ledningar backar för hoten och polisen avråder från en sanering av målningen. De som bor i området vill att korset tas bort, många känner obehag inför målningen. Trots detta tas målningen inte bort. Polisen säger att det varit stökigt i södra Stockholm med upprepade bilbränder och annat stök. De vill inte trappa upp stämningen genom att sanera husväggen där målningen sitter och därmed riskera en konflikt med diverse ungdomsgäng.

Man får känslan av att det målade korset inte bara en sorgesymbol utan också en gängsymbol och en symbol för makt och ”respekt” för grupper utanför både lagen och det legala samhället. Att samhället representerat av polisen och reseföretaget SL backar för rena hot från dessa obskyra grupper ger mycket starka obehagskänslor. Dessutom lär det motverka sitt syfte, grupperna bakom dessa hot och krav lär få ännu högre tuppkam och de märker att hot lönar sig. Även intern kritik inom polisen har riktats mot denna mycket defensiva linje av samhället och polisen. Bloggen ser med mycket stor oro på att samhället, politikerna och andra samhälliga institutioner backar för dessa rent illegala ungdomsgäng.

Länk Mitti

8 kommentarer:

Sivan sa...

Håller med till 100 %
en farlig väg

Stig sa...

Jag är göteborgare och en inbiten och MYCKET lokalpatriotisk göteborgare,OK min käre stockholms-Robsten men det hindrar mig inte från att inse att rent visuellt se att Stockholm med sina vackra öar (Södermalm, Kungshomnen, Lidingö, Fjällgatans höjder och europas mest magnifika skärgård m.m. m.m.) är en av världens absolut vackraste huvudstäder. Pga att min egen dotter är stockholmska känner jag denna vackra stad mycket väl och så väl att jag vet att den mycket väl kan konkurrera med metropoler som t.ex. Venedig, London och Paris... Iaf. vad beträffar skönhet, historia, SVENSK kultur och harmoni... (innan det beslöjande slöddret kom hit)
Därför blir jag jävligt förbannad och det är i sorg i mitt hjärta som jag noterar att rikets huvudstad drabbas masskulturens monumentala vansinne och misär. Även i min "lilla" stad har vi fått smaka på det blandkulturella "bidraget".... Ohh så intrersant och givande, skall jag tacka gud... Eller Allah eller den pedofile Muhammed för dessa muslimimska enklaver som "kulturberikar" våra förorter. Invandrarkravaller i Bergsjön, Backa, Hjällbo, Angered. Frölunda... Dvs områden där en civilicerad svensk lugnt kunde spatsera omkring ostörd på 70- och 80-talen!!!
Tack era FÖRBANNADE SVENSKFIENTLIGA REGERINGAR (från S till M) SOM ALDRIG någomnsin har FRÅGAT fOLKET OM DE VILL HA DEN POLITISKT TILlRÄTTALAGDA KURSEN MOT ETT BLANDKULTURELLT KAOS!!!
(Bäste Robsten! Ursäkta mig för att jag använder din fina blogg för att spy min galla över det blandkulturella fiaskot och riksdags-7-klöverns avskyvärda BEDRÄGERI och landsförräderi och ramför allt "FOLKFÖRÄDERI" som Weine Berg så träffande beskrivit det hela.
På 80-talet sa PK-stollarna att det var så "givande" med främmande idioter... Nu vet vi bättre. Vi i förorterna som smakat på den sura kakan!
Stöd Weine Berg ty denne hjälte behöver det JUST NU. Vi ogenerade svenskfränder som älskar vår fosrerland utan luthersk skam MÅSTE hålla ihop. Eller hur?!

Stig sa...

Angående Islam och islamistövervakeren. (f.d. Islamomofoben)
@ Robsten
@ MS
@ och ev andra som är intresserade av en faktaspäckad grundkurs i SUND islamofobi!
SD-aren "Islam och Isalmistövervakaren" väckte mig ur min PK-dogmatiska slummer för ca ett år sedan (annars hade jag nog aldrig blivit SD-sympatisör). Faktaspäckad är han men jag gillade även hans knivskarpa och glaskara argumentation. Här åär länken mina kära bloggvänner:
http://islamofoben.blogspot.com/

Vore intressant med Robstens, och bloggveteranerna Z999 och MS reaktioner och kommentarer. Så fruktansvärt synd att han lade av och tappade inspirationen.

Johan Y sa...

Bra rutet! Jag skulle vilja se lite amerikansk, vi förhandlar inte med terrorister/gisslantagare över det hela.

Att tillåta gängmålningar för att gängen är hotfulla är ju helt absurt. Då får man väl ändå vara konsekvent och tillåta alla målningar för döda. Kan min gamla moster få gå och göra en målning över sin döda man eller är hon inte tillräckligt hotfull för att vara lika inför lagen?

MS sa...

Bloggveteran, jo jag tackar jag.:-)
Jag ska gå och titta på bloggen och återkomma med lite kommentarer.

Det finns andra bra bloggar som bevakar Islam. En kille som kallar sig Allha har fått några rabiata muslimer att regagera. Allvarligt finns det något mera lättkränkt än muslimer? islamisttokan skickade med en bild på den Lille Havsfrun iklädd en niqab. Intregration, my ass

http://erixon.com/blogg/2009/09/islamister-som-inte-tar-debatt-utan-hotar/

Har även saxat lite från Varjagers blogg.

”SKRIV INTE ATT DU HETER ALLAH STAGHFULLAH RESPEKTERA ISLAM – OCH JA JAG SKA ANMÄLA DIG. JAG BEHÖVER INTE DINA UPPGIFTER JAG KAN ANMÄLA DIG UTAN DET. VÄNTA BARA VAD SOM KOMMMER ATT HÄNDA MED DIG – DU KOMMER ATT BLI UTHÄNG I VARENDA ISLAMSK SIDA!!! TRO INTE ATT JAG HÅLLER TYST!!!”

"Alahmdulillah islam växer och vi med den. Må Allah stärka vår iman och vara starka systrar inshAllah! Din syster Khadijah”"

”Hejsan här är jag igen och hör av mig din efterblivna människa. För det första så förstår jag svenska PERFEKT bättre än dig!!! Och för det andra har jag skrivit stark fakta pga att muslimer tycker inte om när andra idioter kritiserar deras religion på ett sådant negativt sätt. Vi muslimer respekterar er och er tro och vi skulle aldrig skriva nått sånt om t.ex. kristna och nu du är det. Och muslimer blir förbannade av dina mycket idiotiska inlägg som inte en stämmer upp till 0 %. Och jag erkänner inte att du har rätt nu – har du missuppfattat det IGEN som vanligt? Förstår du svenska är min fråga? Och allt du skriver är FALSK OCH INTE SANT!!! Jag erkänner att hela din blogg är FALSK och INTE SANT. Och vi muslimer har hjärnor men det som om du troligen inte har någon som helst hjärna! Och tro inte att jag är rädd för dig hahaha vem är du som ska skrämma mig? Jag är inte rädd för dig ett dugg, och jag kan höra av mig varje minut om du så vill Och de som håller med dig om dina inlägg är alla lika efterblivna som dig hahaha snacka om att inte ha något liv! Och snacka om att ni inte förstår svenskan haha att ni missuppfattat och tolkar ALLTING FEL.”

Känns bra att våra barn och barnbarn ska växa upp i ett samhälle där dessa dårar finns. Tack Sjuklövern!

Milla sa...

Oj.. Jag skulle skriva en kort liten kommentar om just hur farligt det är när myndigheter mfa backar för hot. Men så kom jag av mig när jag läste alla kommentarerna som pekade åt andra håll.

Det var ord och inga visor.. Älskar när människor ryter till, när människor är engagerade osv..kanske därför jag älskar din blogg och dina följeslagares kommentarer :)

Robsten sa...

Tack Milla ;-)

z999 sa...

Jag tycker att man ska ta bort islams status som religion. Religion bygger på tro och inte vad man menar riktigt med vetande. Ordet tro blir fel när en ateist frågar en religiös om han tror på Gud, det engelska ordet faith är mer relevant och syftar mer på tilltro till att något är sant. En slags förtröstan att Gud finns eller en tillit byggd på egna erfarenheter. Ingen människa tror egentligen på nånting som den inte har sett eller upplevt med något av sina fem grundsinnen (inom asatron är det sex sinnen eftersom medvetandet räknas som ett sinne också). Utsagor från auktoriteter som har upplevt något med sina fem sinnen godtas egentligen bara som ytterst troliga, men ändå inte som helt sanna av människans innersta (det undermedvetna och det som ligger närmast det undermedvetna). Vetenskapliga "fakta" kullkastas ju vartefter forskningen fortgår.

Islam är enda religionen där den heliga skriften anses direkt nedtecknad av Gud själv (Muhammed var inte bara pedofil utan även analfabet). På det sättet blir koranen den yttersta auktoriteten för muslimen, vilket kanske förklarar en del beteenden hos dom. Eftersom islam inte bygger på tro som andra religioner så ligger islam i krig med samtliga andra religioner (dom anses sätta sig upp mot Gud själv), inklusive buddhismen i södra Thailand och andra religioner i Indonesien samt i stora delar av Afrika.