fredag, oktober 02, 2009

SVT tar upp ännu ett enskilt flyktingfall

Nu på morgonen tar SVT (Sydnytt) upp ännu ett enskilt flyktingfall, det rör sig om en kvinna som fått avslag på sin asylansökan. Kvinnan kommer från Albanien, enligt SVT ett av världens fattigaste länder. Kvinnan hotas av hedersproblematik då hon kidnappats av två män och bortförts i en bil enligt SVT.

Kvinnan med ett fyraårigt barn har vistats hela fyra år i vårt land, hon fick avslag i våras. Man kan tycka att det är en oerhört lång tid för att få ett ganska givet avslag på sin asylansökan. Människor från Albanien torde dock ha mycket svårt att få asyl i vårt land, det saknas skäl för asyl helt enkelt. Principen att ta upp enskilda flyktingfall av media har också diskuterats mycket och principen att inte ta upp enskilda fall har bl.a. flera stora tidningar gett sitt stöd. Reportagen när media tar upp enskilda fall blir knappast opartiska då ju reportagen tjänar ett syfte. Dessutom kan de tjänstemän eller domstolar som avslagit ansökan inte ge sin syn på saken. Låt oss slippa en massa asylfall som förs fram av media på det sätt vi tyvärr fick uppleva för ett antal år sedan.

6 kommentarer:

Anonym sa...

NYA APATISKA FALL ATT LYFTA FRAM!

Plötsligt har ”uppgivenhetssyndromsjukan” börjat smitta igen i Dalarna. Enligt DT 2/10:

”FLER APATISKA FLYKTINGBARN I DALARNA

- Nu måste politikerna engagera sig i barnen med uppgivenhetssyndrom! Det säger Rädda Barnens ordförande i Dalarna, Peter Solomon. Inom kort kommer han att kontakta samtliga Dalariksdagsmän.

- Vi måste ta hand om de här barnen som redan finns hos oss. Hur kan vårt arbete annars vara trovärdigt?

Enligt Rädda Barnens ordförande i Dalarna, Peter Solomon från Leksand, finns det mellan fyra och sex kända fall av flyktingbarn med uppgivenhetssyndrom här i länet. Den exakta siffran kan ingen säga. Det finns både mörkertal och utvisningar som påverkar. Det enda man vet med säkerhet är att antalet uppgivna flyktingbarn i Sverige ökar igen.

Peter Solomon tycker dock att det är självklart att Sverige och Rädda Barnen ska hjälpa dessa barn och deras familjer.”

Anm.: Enligt en bild på ”Peter Solomon från Leksand” så är Solomon en mycket mörk man med typiskt onordiskt utseende och elak uppsyn. – Vad gäller svenska Rädda barnen, så ståtar ju denna organisation med en viss ordförande med miljonlön. Hur många syndromatiska s.k. flyktingfamiljer utan asylskäl har han tagit emot i sitt hus?

MS sa...

En kvalificerad gissning är att ju högre siffror SD ju fler enskilda asylfall i vänstermedia. Förra gången det snyftades hej vilt och skrevs om dom s k apatiska flyktingbarnen var väl när NyD var i ropet?

Det kommer vara Aftonblaskan, Studio Ett (P1) och SVT, Gomorron Sverige med Marianne Rundström som kommer driva frågorna hårdast.

Anonym sa...

Ju fler apatiska barn desto fler röster på SD. Inget ont som inte för något gott med sig.

MS sa...

@Anonym

"Ju fler apatiska barn desto fler röster på SD. Inget ont som inte för något gott med sig."

Jag förstår vad du menar men jag tycker inte att barn ska behöva bli drogade och utsatta för psykiska påtryckningar bara för deras samvetslösa föräldrar inte drar sig för något bara dom får PUT och livstidförsörjning. Att sedan vuxna svenskar kan sitta och jamsa med och försvara detta går utanför mitt förstånd. Nåja, kanske inte men detta är i mina ögon så vidrigt cyniskt och det gläder mig att det är så många som har genomskådat bluffen för det kommer på sikt att helt ta bort denna barnmisshandel då det inte kommer att löna sig.

Robsten sa...

Nä, jag tror det är kört med apatiköret, för gott, oavsett vad Tamas och andra har på sin agenda.

Robsten sa...

@Anonym

"Ju fler apatiska barn desto fler röster på SD. Inget ont som inte för något gott med sig"

Jovisst, men det bästa vore att vi häll en ansvarsfull immigrationspolitik från sjuttiotalet och framåt, även om SD aldrig skulle ha uppstått då.