tisdag, oktober 27, 2009

Attack planerades mot Jyllandsposten

Enligt både DN och SvD så har två män gripits i Chicago för att ha planerat en terrorattack mot den Danska tidningen Jyllandsposten. Bakgrunden är att Jyllandsposten 2005 lät publicera teckningar som på något avlägset sett skulle ha föreställt Muhammed. Teckningarna som mest liknande barnteckningar rörde upp en proteststorm bland muslimska länder och delar a dess befolkning. Fyra år senare har alltså en attack planerat för att hämnas dessa ytterst rudimentära teckningar. Så här står det i DN.

Det är amerikanska justitiedepartementet som på tisdagen berättar om de röjda terrorplanerna mot den danska dagstidningen.

Enligt dessa ska målet ha varit en attack mot såväl tidningens fastigheter som anställda. Kulturredaktören och tecknaren av Muhammed-teckningarna var dem männen helst ville komma åt.


Männen bakom planerna hade alltså för avsikt att speciellt skada kulturredaktören och den person som utförde de barnsliga teckningarna. Man tar sig för pannan och undrar om det är sant. Inte ens på ett svenskt dagis skulle hämndaktioner bland barnen för någon slarvig teckning mötts av någon som helst förståelse. Nu backade det officiella Sverige när proteststormen ven från muslimskt håll och det talades om att folk och nationer hade kränkts.

Med lite eftertanke och en blick i backspegeln så erinrar vi att Åkesson kritiserade just denna tendens från religiöst håll och att hela det officiella Sverige rasade som en rabiessmittad hund när han publicerade sin artikel. En artikel som för övrigt enligt Åkesson var beställd av Aftonbladet, de hade alltså uppmanat Åkesson att skriva sin tankar om islam för att publicera. Nu rasade hela det etablerade mediala, kulturella och politiska skiktet över Åkesson artikel. Vad blev reaktionerna när Jyllandsposten hotades av den muslimska maktsfären för några barnteckningar? Vad är reaktionen från samma etablissemang nu när dessa terrorplaner avslöjas?

Länk DN

Länk SvD

Länk Journalisten.se  

21 kommentarer:

Anonym sa...

Watch and read mohammed T-shirt art from Sweden at,
http://www.mohammedt-shirt.com

Anonym sa...

långsinta jävlar får jag säga tänk om de använde energin till något konstruktivt i stället, då hade vi snackat om utveckling i sandlådan

robban

Robsten sa...

Ja, jag slås också av långsintheten.

Robsten sa...

Vi kanske skall förbjuda fotboll. Det är tamigfan ett sant opium för folket. I stället för att fundera över vilket samhälle vi lever i så blir en hel del unga och lite äldre män fotbollsfanatiker. Börjar tro att fotbollen är Sahlins bästa vän.

Robsten sa...

Bara en tanke som legat och grott ganska länge nu...

Milla sa...

Det är deras signum, tålamod.

Men det är väl det som utmärker en radikal och fanatisk muslim gentemot en moderat muslim. Har du en gång trampat på deras tår går du aldrig säker. Aldrig..

Robsten sa...

Nä, kanske inte Milla. Vi vet inte riktigt vilka som ligger bakom detta ännu. Vi får väl se om spåren leder någonstans. Jag tror kanske inte att någon regering ligger bakom detta, trots allt. Osvuret är väl bäst dock.

Anonym sa...

Det är inte vi Europeer som plötsligt börjat vara kritiska till Islam/Muslimer.
Dom är inte offer, eller ens utsatta av oss fria människor.

Det är Islams totala kompromisslöshet och vilja att alla
skall fullständigt anpassa sig intill döden efter
minsta lilla löjliga påstående av Islam/Muslimer.

Sossarna och Batikhäxorna snackar om Integrering av den som varken kan,
vill eller har förståelse för vad integrering är.

Islam är en övervintrad medeltida ideologi totalt oförmögen
och förbjuden att förändra någonting överhuvudtaget. Jorden är fortfarande platt inom
stora delar av mellanösterns imamer. Att påstå att jorden är rund, är att påstå att Koranen har fel.
Koranen kan inte ha fel, det är den enda, totala och eviga sanningen,
oavsett vad vetenskapen och verkligheten visar.

Demokratier anpassar lagstiftning, samhälle och utbildning efter verkligheten.

Muslimerna försöker anpassa verkligheten efter Koranen, det går inte så bra.

Islams klocka stannade på år 601 ungefär, mekanismen har rostat fast och kan ej renoveras,
bara överges, hånas, utplånas och kastas på historiens soptipp.

Det går inte att återanvända någonting inom Islam,
utan den kan bara användas som varnande exempel på hur mänsklighetens mest korkade,
idiotiska och grymma dummheter en gång kunde genomföreas med religionens hjälp.

Förbjud Gud och religionerna. Dom blir vår död annars.

Gud skapade inte människan, Manniskan skapade Gud.

/Nizze

Robin Shadowes sa...

Säg den psykopat som INTE är långsint. Psykopater glömmer ALDRIG en oförrätt. Dom bara bidar sin tid...

z999 sa...

Det stämmer Robin Shadowes. Fast enligt läkarvetenskapen så bidar inte riktigt sin tid (men det kan liknas vid det), det är bara det att du blir evig fiende med psykopaten om h*n anser att du begått en oförrätt mot henne/honom. Men psykopaten går inte och planerar utan det är är bara det att vid rätt (fel?) tillfälle så slår psykopaten tillbaka hur lång tid det än gått.

Stig sa...

Jaså, Andreas Malms kompisar och Monas gunstlingar är i farten igen? Tänk om dom hade lyckats skada/mörda den där danske kulturredaktören (det är väl ofta slumpen som avgör det i den där kärleksfulla religionen). Då hade väl den där "stygge" Åkesson fått ett halvt erkännande åtminstone. Ja av delar av PK-pressen alltså, proffspolitikerna kan man ge upp hoppet om nu.

Salman Rushdie fick sin dödsdom 1989 av Allahs närmaste man bland shiamuslimerna, Khomeini. Och dödsdomen upphävdes inte förrän 1998. Det tar alltså c:a ett decennium för dem att glömma en liten förolämpning men då måste man be om ursäkt också, som Rushdie gjorde till slut.
Den danske kulturredaktören har m.a.o. en lång tuff tid framför sig om han inte kysser någon mäktig mullas fötter - offentligt givetvis.
Som tur är så är ju dessa militanta muslimer en minoritet inom islam. Kanske inte fler än maffian i USA på 40-talet men det uteslöt inte ett ganska stort inflytande på samhället ändå.
Den andra lika skrämmande gruppen av troende muslimer - smygislamisterna som valt den reformerta vägen (de moderata musslorna) - är många gånger fler och de finns mitt ibland oss. Vi vet inte exakt vilka de är eller ens har den blekaste aning om hur många de är. 10 % eller 50 % eller 75 % av det totala antalet muslimer i Sverige. Eller fler?
Men vi kanske får reda på det när det är alldeles för sent.

Stig sa...

Kontentan i vad du säger Z blir faktiskt den att islamister är värre än psykopater. :-)

Stig sa...

@Robsten
Min analytiska förmåga är nog inte vad den borde vara så därför måste jag fråga: Hur i herrans namn kom den där bollen in i sammanhanget.
Ser du en sån stark koppling mellan danska kulturredaktörer och idrott?

Robsten sa...

Förstår att ingen hängde med. satt och funderade på de bekanta jag har och varför de inte brydde sig om samhället och vart vi är på väg. Jag insåg, som så många gånger förut, att många av de är lika fanatiska Djurgårdare, Bajare eller något liknande, som muslimer är jihadister. Man skiter i allt bara hemmalaget vinner, förlorar hemmalaget går jorden under. Nu är det egentligen inget annat än vuxna män som springer och jagar efter en boll, som hundar ungefär.

Inte heller finns de lokalt förankrade klubbarna kvar, de är små företag som ofta har dålig ekonomi. Bajen har inget med Hammarby att göra längre, inga spelare kommer från södra sthlm längre. Så gick mina tankar när de olycksaliga raderna hamnade här;-)

Anonym sa...

Robsten
Inte menar du väl att teckningarna var barnsliga? Jag hade t ex Kurt Westergaards bild av Muhammed med bomb i turbanen uppsatt över mitt skrivbord på jobbet. Den teckningen är väl knappast lik en barnteckning?

Blandar du inte ihop Jyllandspostens teckningar med vad som publicerades på SD-ungdomarnas hemsida och som stoppades av Laila Freivalds?

/BF

Milla sa...

Det behöver inte vara en regering som står bakom. Det finns så många fristående små grupperingar som har tagit väldigt illa åt sig av dessa publiceringar.

Anonym sa...

"Den andra lika skrämmande gruppen av troende muslimer - smygislamisterna som valt den reformerta vägen (de moderata musslorna) - är många gånger fler och de finns mitt ibland oss. Vi vet inte exakt vilka de är eller ens har den blekaste aning om hur många de är. 10 % eller 50 % eller 75 % av det totala antalet muslimer i Sverige. Eller fler?
Men vi kanske får reda på det när det är alldeles för sent.
"

Därför anser jag att vi ytterst måste betrakta ALLA MUSLIMER som ett potentiellt hot mot vår existens.

Gör Norden till en islam-fri zon.

Stig sa...

"Därför anser jag att vi ytterst måste betrakta ALLA MUSLIMER som ett potentiellt hot mot vår existens."
Precis vad jag menade! Om du är övertygad om att antalet fundamentaliser är 99 % så kan ingen säga att du har fel för då måste man motbevisa det med kalla fakta som alltså inte finns.
Och om Jimmie Åkesson hade utryckt sig så kategoriskt som rubriken formulerades av Aftonbladet så hade ändå ingen kunnat bevisa att han generaliserade, i alla fall inte grovt generaliserande.

Anonym sa...

Det känns betryggande att se alla proteststormar och fördömanden från muslimskt håll. Både i den muslimska världen och bland muslimer i väst mot dessa terrorplaner - Som vanligt...NOT.

Och som vanligt när det rör sig om muslimsk terrorism.
Så fullständigt översvämmas artiklarna i media av dom vänsterinriktade bloggarna, Jinge, Svensson, Röda Malmö, jj...NOT

Väldigt talande.

// G.W

Anonym sa...

Det känns betryggande att se alla proteststormar och fördömanden från muslimskt håll. Både i den muslimska världen och bland muslimer i väst mot dessa terrorplaner - Som vanligt...NOT.

Och som vanligt när det rör sig om muslimsk terrorism.
Så fullständigt översvämmas artiklarna i media av dom vänsterinriktade bloggarna, Jinge, Svensson, Röda Malmö, jj...NOT

Väldigt talande.

// G.W

Robsten sa...

@BF

Det kanske jag gör, allt börjar flyta ihop till ett enda gigantiskt seriealbum.