tisdag, december 22, 2009

Jag är FÖR försöksverksamhet med böneutrop från minaret

Jag läser i pressen att en moské i Fittja ansökt om att få utöva bönutrop från deras minaretförsedda moské. Det skulle i så fall bli den första moské i vårt land som börjar med bönutrop. Jag har tagit till mig det ofta upprepade budskapet att man skall bejaka nya företeelser och nya influenser, man skall inte vara rädd för det nya och främmande. Vem vill bli kallad xenofob och vem vill med förfäran upptäcka att man faktiskt är en tvättäkta xenofob? Fobier är en allvarlig psykisk sjukdom som man skall söka vård för om inte annat.

Just därför är jag för en försöksverksamhet på säg 6 månader för böneutrop. Försöksverksamheten skall ovillkorligen ske på Södermoskén belägen på Södermalm vid Björns trädgård. Fyra högtalare skall användas på ungefär 50,000 watt för att framkalla samma känsla som i muslimska länder. Bönutropen skall ske fem gånger om dagen med början klockan 5 i arla morgonstund. Det blir samtidigt en effektiv väckarklocka till det kulturella och mediala etablissemang som huvudsakligen bor på Södermalm i Hufvudstaden, vem behöver en klockradio under försöksperioden?

Fördelen med att hålla försöksverksamheten på Södermalm är att det politiska, kulturella och mediala etablissemanget kan inhämta mer direkt erfarenhet från verksamheten än om den skulle hållas långt ute i förorten. Samtidigt skulle samma etablissemang demonstrera sin bejakande inställning till nya företeelser i vårt samhälle och vår kultur. Minst två flugor i en och samma smäll således, kan det bli bättre?

Länk SVT

18 kommentarer:

z999 sa...

:-)

Mats J sa...

Jag tycker det är fel att bara stockholmarna ska få böeutrop. Varför kan inte varje svensk stad ordna med detta, och även mindre orter? Pengar kan tas från äldreomsorgen. Men det viktigaste är att det går snabbt så att det kommer igång i god tid före valet. I så fall kan det visa sig vara en bättre investering än kanske något annat staten företagit sig i modern tid.

Robsten sa...

Får jag då föreslå 6 månader innan valet? De enskilda partierna skall i god tid redovisa var de står i frågan såklart.

Anders sa...

"Bönutropen skall ske fem gånger om dagen med början klockan 5 i arla morgonstund."

Klockan 5? Jag läste någon som klagade över böneutropet som inträffade kl 02 (på natten) i grannskapets moske - om det var det sista eller första är oklart.. :-D

Fosterjordnära sa...

....jättebra förslag, lägg därtill lite halalslakt ute i lekplattsen strax utanför moskén på Söder så är lyckan fullkomlig. Låt de små barnen tidigt vänja sig vid "deras" nya kulturyttringar.

Anonym sa...

Faktiskt ett riktigt bra förslag. Det gäller att ligga i frontlinjen och på så sätt måla in i-kramarna i ett hörn. Sen kan man ju fråga om de är rasister när de klagar? Och kultureliten på söder! Perfekt att de får smaka på sin egen medicin. Dag att lobba för detta, på allvar.

M#H sa...

Jaha, det verkar ju lite kul vid första påseende men tänk om alla skulle hålla med? Vem skulle våga säga stopp? Så då har vi arabiska dånande 5 gånger om dagen i varje stad och vad gör vi då? Hur skulle vi göra för att stoppa det och varför skulle vi stoppa det om det är vårt eget förslag? Många frågor blir det!

Robsten sa...

M#H

Hmm...högtalare på 50.000 watt, fem gånger om dagen, i ett halvår. Jag bedömer risken som liten, men förlorar man så förlorar man stort, den saken är klar.

z999 sa...

Om Sverige hade tagit emot nazistiska flyktingar när tredje riket brakade ihop så hade vi kanske haft koncentrationsläger i Sverige, med hänvisning till att det ingår i deras kultur.

Utlandssvensk sa...

Som ni vet har vi löst saken på ett annat sätt här nere i Schweiz....

Vore det inte kul med en folkomröstning på Söder angående böneutrop? OJ, jag glömde, i Sverige är ju folkomröstningar odemokratiska.

demokrati = folkmakt

Svensk demokrati = makt att byta ut folket

Robsten sa...

OT

Jag såg av en händelse Hollywoodfruar eller något på 3an. Jag satt i telefon och TV var på. Jag satt efter samtalet och kollade med öppen mun. Alltså det var Anka och liknande människor som var helt tomma i huvudet, alltså TOMMA! De hade IQ kanske på 60 eller något, allvarligt. Ingen större braindrain där inte.

Robin Shadowes sa...

Jag är med på det bara det gäller tokholmare och vi här nere i Skaune slipper skiten. Ni däremot får gärna vara lab-rats vad mig anbelangar.

Nils sa...

Kanske ingen bra ide, för det finns en del som skulle tänka. "Ja, det låter förjävligt, men jag får stå ut, för jag vet att det låter mycket värra för ni vet dom där människor med vidrig människosyn. Isär om jag sägar något i stil med "fint med lite annan kultur, nu låter våran sta helt kåsmåpålisk, det var annat än dom töntiga kyrkklockor.""

Anonym sa...

Lysande förslag. Skulle man inte kunna tänka sig att den kvinnliga delen av befolkningen klär sig i burka? och att männen odlar ett präktigt taliban skägg? bara för att känna på hur det känns.

Nu när muslimerna är på väg in i riksdagen(M) kommer väl krav på en moské, med tillhörande minareter även där.

Robin Shadowes sa...

Haha bra idé! Man kan ju bygga om både Riksdags-huset och Rosenbad till moskéer på prov i 6 månader. Låt alla 349 landsförrädarna prya som muslimer i sex månader. Förmodligen kommer dom säkert att gilla det så att försöket blir permanent.

Anonym sa...

Ett prov på hur det kommar att låta kan höras på denna film, lyssna noga,

http://www.youtube.com/watch?v=8MHg3ju80LY

Anonym sa...

Prov behövs inte...LYSSNA!!!
Call to Night Prayder in Ankara, Turkey
http://www.dailymotion.com/video/x13zeq_call-to-night-prayer-in-ankaraturke_events

Rösta på Sverigedemokraterna, för Sveriges skull!
*************************************************
KRISTIANSTADSBLADET [Dagens fråga 1 december 2009]: Är det ok att bygga fler minareter i Sverige? Svar; JA 10,9 % -- NEJ 89,1 %
|| Analys: I Skåne bor många muslimer. Äldre med rötterna annanstans läser knappast annat än i undantag svenska. Ett rimligt antagande är att de som röstat ja är yngre, möjligen första eller andra generationens muslimer, svenskkonvertitdelen försvinnande liten. Att man då får en så hög procentsats som 10% (muslimer idag 5% av Sveriges befolkning, procentuellt lika många som i Storbritannien!) som vill ha fler minareter ger ett klart och entydigt besked om att integrationen misslyckats totalt. Att resultatet sedan kan förstås komma av röstande från första och andra generationen svenskfödda och födelsetalen i gruppen traditionellt är högre än bland svenskar med båda föräldrar svenskfödda, ger en fingervisning om ett samhälle i snabb förändring mot inslag som är främmande för svensk kultur .
||Pga att religionen islams och islamisters ambitioner att nå världsherravälde och bli den styrande politiska och religiösa staten som reglerar allt, även människors vardag på detaljnivå, måste de som bryr sig om att värna om Sverige, svensk demokrati, lagar och kultur, inse att den rådande flyktingpolitiken, med ett stort inflöde av muslimer, just nu särskilt från Somalia och Irak med efterföljande anhöriginvandring, inte bara utarmar Sverige ekonomiskt, utan också inom bara några decennier helt kan ha förändrat vårt land!.
-> Är det en framtid vi accepterar för barn och barnbarn inkl oss själva?
|| Trevligt? Döm själv: Utrop till kvällsbön, Ankara, Turkiet - www.dailymotion.com/video/x13zeq_call-to-night-prayer-in-ankaraturke_events

Anonym sa...

Jag stöder detta förslag, men ynka 50kW i uteffekt är för lågt. Jag föreslår 50MW och att dom startar redan 04:00 så att vår PK-ister verkligen inte missar någon bön.

/Nizze