söndag, december 20, 2009

Bra av polisen

I både DN och SvD står det att polisen avbröt ett bröllop för att kunna avvisa en asylsökande som fått avslag på sin ansökan och sedan hållit sig gömd. Tydligen har enligt DN en av bröllopsgästerna försökt förhindra polisen att utföra sitt jobb varvid polisen naturligtvis använder sig av sprayen som är till just för sådana situationer. Så här står det i DN.

När mannen skulle gripas uppstod tumult – enligt polisen för att vittnet gjorde motstånd. Vittnet hävdar att han endast ställde sig i vägen när de fyra civilklädda poliserna skulle gripa asylsökaren, och att han då fick pepparsprej sprutad i ansiktet. 


Vem som har rätt här, vittnet eller polisen, saknar betydelse. Man ställer sig inte i vägen när polisen skall utföra sitt jobb, man gör det definitivt inte i Danmark eller någon annan rättsstat och man skall inte göra det i vårt land heller. Vidare står det i artikeln så här.

Jonas Lindgren, kommunikationschef på Migrationsverket, har svårt att förstå polisens agerande:
– Ett giftermål med en svensk medborgare har ingen betydelse när asylärendet avslutats. Varför skulle han inte kunna få gifta sig innan han avvisas? frågar sig Lindgren.


Motfrågan är, varför skall polisen vänta på att bröllopet genomfördes? Enligt de regler vi har skall väl mannen lämna landet efter att beskedet om avslag kommit? Det finns ingen klausul att man får gifta sig innan man lämnar landet får vi hoppas. Jag har lite svårt att förstå Lindgrens resonemang faktiskt. Är det förresten Lindgrens jobb att kommentera hur polisen sköter sitt jobb?

Länk DN

Länk SvD

32 kommentarer:

Anonym sa...

det er vel ikke tilladt for afviste at gifte sig ?

"Ifølge § 11 a, stk. 1, i lov om ægteskabs indgåelse og opløsning må ægteskab kun indgås, når hver af parterne har dansk indfødsret eller lovligt ophold her i landet i medfør af udlændingelovens §§ 1-3 a, 4 b eller 5, stk. 2, eller i medfør af en opholdstilladelse efter udlændingelovens §§ 6-9 f."

http://www.familiestyrelsen.dk/7/vielse/lovgivning/3/vejledning-om-lovligt-ophold-som-betingelse-for-indgaaelse-af-aegteskab-udfaerdiget-af-integrationsministeriet-pr-1-juli-2005/

Walle sa...

Fan vad man är trött på smygrasister och folk som i allmänhet saknar en human ådra. Folk som dig. Fy fan!

Anonym sa...

Heja Walle,
smygrasist och allmänt vedervärdig är vad jag ser denna bloggare som. Du är ingen bra ambassadör för oss svenskar!

Björn

Robsten sa...

@Walle
Jag är rätt trött på alla förmenta "humanister" som jobbar på att alla lagar och regler som behövs för att upprätthålla en värdig stat skall raseras under förespegling av någon flummig humanism, som man naturligtvis själv då besitter i riklig mängd.

Det är exakt denna sjuka form av humanism som håller på att göra vårt land till ett helvete för alla, så den förmenta humanismen är i själva verket det rakt motsatta på lite sikt. Men då gäller det att man kan tänka lite längre än näsan räcker, vilket dessa flumhumanister som Walle sällan kan.

Vore man en riktig "humanist" skulle man ju avskaffa alla konsekvenser för de lagar vi har, då vore man superhumist, en hjälte i Walles ögon, det är bara det att ingen vill leva i det samhälle som då skulle uppstå, ety de som bryter mot lagarna är oftast något mindre humana än vår velourkille Walle här.

Smygrasist?? Vad menar du, samma lagefterträdelse krävs ju av etniska svenskar, fullkomligt oförståelig ståndpunkt.

Robsten sa...

Min förra kommentar gäller naturligtvis Björn också.

Dessutom har jag aldrig sett mig som "ambassadör för oss svenskar" visserligen lider jag kanske av en släng hybris, men inte i en sådan omfattning. Har alltid tyckt att Reinfeldt och Sahlin är urusla ambassadörer för folket. Men du kanske tycker de är bra Björn?

Anonym sa...

Att kräva samma laglydnad av etniska svenskar som av asylsökande kan man inte göra, för det gör inte lagen. Etniska svenskar behöver inte asyl för att få stanna i Sveriige. De behöver inte vara rädda att polisen ska komma och utvisa dem när de gifter sig.

Försök inte gömma dig bakom lagen Robsten. Stå för dina åsikter.

Robsten sa...

@Anonym

Förmodligen menar du tvärtom

"Att kräva samma laglydnad av etniska svenskar som av asylsökande kan man inte göra, för det gör inte lagen"

Alltså "att kräva samma laglydnad av asylsökande som..."

Men det är en självmotsägelse, om lagen är skriven annorlunda för asylsökande så följer ju de lagen när de följer de annorlunda reglerna.

Men självklart kan inte infödda svenskar utvisas, däremot utvisas vi ju från andra länder om vi inte längre anses önskvärda där. Vi ges knappast tillfälle att gifta oss innan vi sparkas ut heller, inte i något annat land på jorden förmodligen. Om någon medborgare i något annat land skulle kräva att vi skulle få gifta oss innan vi sparkas ut skulle det inte anses som "humant" det skulle ses som sjukt eller i värsta fall som landsförräderi. Försök och kom med dina åsikter i USA, du skulle snabbt bli klar över sakernas tillstånd.

Jag står självklart för mina åsikter. Den som fått avslag på sin asylansökan skall lämna landet och inte ges möjlighet att gifta sig om detta fördröjer den fastlagda tidsplanen för lämnandet av landet. Om en person som fått avslag på sin ansökan men fått en tidsfrist innan återresan och han hinner gifta sig på den fastlagda tidsfristen så har jag självklart inget att invända.

Ni förespråkar att man kan bryta mot lagen och att alla som kräver att lagen skall följas är smygrasister och annat. Observera att mannen det var frågan om faktiskt gick under jorden och gömde sig undan lagen, detta gör det mycket lätt för mig att "stå för min åsikt".

Varför skall jag följa lagen, betala skatt och bidra till det allmänna om lagen skall vara undantagen vissa grupper? Detta resonemang håller inte längre.

Robin Shadowes sa...

Dom som kallar sig själva för humanister är i själva verket dom värsta cynikerna. Dom är fullblods-psykopater och sociopater hela bunten. Dom lallar om allas lika värde och att alla är svenskar bara för att dom inte är dummare än att dom begriper att det är sånt som låter bra i vissa församlingar som riksadagen, FN, EU och så vidare. Det är bara en potemkin-kuliss inget annat. Hade dom verkligen menat det så hade dom tagit hem flyktingar till sina egna hem för egna pengar, flyttat till berikar-områden eller rent av jobbat humanitärt på plats i tredje världen men ack det gör dom ju tyvärr inte som de flesta av oss redan vet. Ej heller bryr dom sig det minsta om fattig-pensionärer, uteliggare, våldtagna svenska kvinnor av den enda anledningen att dom är etniskt svenska.

MS sa...

"Ett giftermål med en svensk medborgare har ingen betydelse när asylärendet avslutats. Varför skulle han inte kunna få gifta sig innan han avvisas? frågar sig Lindgren."

Det har det väl visst. Är kvinnan svensk medborgare så kan hon ta hit honom som anhörig och det var väl det som var meningen med hela charaden. Skrämmande att en tjänsteman på Miggan kan utrycka sig så idiotiskt.


Sedan när är det rasistiskt att följa svensk lag? Ni s k humanister är den värsta sortens hycklare. Ni går omkring med näsan i vädret och tror att ni står över alla andra bara för att ni ger 100 kr till Afghanhjälpen varje år eller skriker gris åt poliser när dom gör sitt jobb. Jag håller med Robin S att om ni är så fina och humanistiska varför sitter ni då på Söder och fikar istället för att flytta ut till någon förort och gör något konstruktivt . Jag kan säga varför. Innerst inne så hyser ni ett förakt för dessa människor. Ni ser dom som hjälplösa offer som ni humanister måste rädda med en broschyr och en klapp på huvudet. Ni dyrkar "humanismen" för att den gör att ni slipper ta ansvar för samhället och era medmänniskor. Blir det lite jobbigt så kan ni bara dra till med rasist eller humanistkortet. Det krävs ett större mod att som Robsten representera ett parti som har hela etablissemanget mot sig än att sitta bakom dator. Det kärvs mer mod att vara en representant för SD och bli trakasserad av vänsternissar och humanister än vad du har i ditt lilla humanistiska lillfinger. Dom riktiga humanisterna ser du på plats i Afrika, inom frivilligorganisationer och bland dom som är beredda att offra sitt liv för att andra ska få ett bättre liv. Jag tvivlar starkt på att några av er återfinns inom den gruppen.

Anonym sa...

kasta ut de jävla aporna så kanske det kan bli lite ordning och reda i det har landet igen.

Anonym sa...

Mycket stark av dig Robsten att bemöta dessa flummiga åsikter som b.l.a Walle står för. Har själv försökt att kommentera på vissa bloggar, men där härskar den totala censuren. Detta är typiskt vänsterflumm, "tyck som vi annars är du rasist och främlingsfientlig" och skall inte ges något utrymme i debatten. Heder åt din demokratisyn Robsten som inte raderar dessa mindre begåvade och ogenomtänkta kommentarer.

Bosse

Robsten sa...

Får med skärpa påminna om språkbruket här. Det är INTE ok att uttrycka sig som "anonym" med inlägg nr 10 här gör. Nästa gång blir det radering, vilket det borde bli redan nu egentligen.

demokratbloggen sa...

Humanister är liberala. Det är bara att titta på folkpartiet vilken velighet det blir av liberalismen.

Liberalismen betyder frihetlighet.

På det sättet förespråkar humanisterna all sorts frihetlighet, och ser sedan inte konsekvenserna, eftersom motsatsen till frihet är tvång.

Frihet och tvång är två komparerande sidor nämligen. Det går inte att förespråka frihet utan att det samtidigt blir tvång någonstans.

Här ser vi liberalismens dilemma.

De snor in sig i sin egen frihetlighet utan att se konsekvenserna av att friheten för slöddret man har dragit hit samtidigt då innebär tvång för alla andra, som måste ta konsekvenserna av humanisternas ensidiga och synnerligen barnsliga frihetlighet.

Gummifarbror sa...

Smygrasist? Det är väl inget smygande här på bloggen. Nationella gränser och den rosa grisfärgen bestämmer om du är värt någonting eller inte.
Släpa ut dom från toaletter och vigslar och släng ut dom.

Henrik Hanell sa...

Detta tjat om humanism... Hur humant är det att ge PUT till människor som aldrig kommer ha en chans att komma in på arbetsmarknaden. Hur kan man tycka det är humant att skapa livslånga bidragsberoenden och utanförskap? Det är nämligen vad som har skett i det "humana" Sverige. Vi har inte råd att ge alla immigranter en ärlig chans.

Polisen gjorde naturligtvis helt rätt i detta fallet. Mannen fick avslag på sin asylansökan och skall sålunda förpassas ut ur landet.
Våra lagar står inte i strid med FNs konventioner eller andra internationella dokument Sverige har förbundit sig att följa.

Att säga att någon som vill att lagar följs "saknar en human ådra" är ju intressant. I sådana fall saknar nog en mycket stor andel svenskar denna "humana ådra". Hoppas någon stjäl min cykel. Man vill ju inte vara inhuman.

Robsten sa...

@Gummifarbror

-"Nationella gränser och den rosa grisfärgen bestämmer om du är värt någonting eller inte."

Nix, alla människor föds lika mycket värda. Det innebär inte att alla kan bosätta sig i Sverige, hur svårt kan det vara att förstå det? Jag anser mig inte självklart mindre värd än andra, men jag vet att jag inte kan bosätta mig i andra länder hur som helst för det.

Talet om "grisfärg" är dessutom rasistiskt det också.

-"Släpa ut dom från toaletter och vigslar och släng ut dom"

Ja, om de fått avslag för uppehållstillstånd och vägrar följa beslutet så. Det återstår inget annat. Vad tror du skulle hända om jag eller du vägrade följa ett avvisningsbeslut i Jemen eller i 150 andra nationer? Då skulle du nog upptäcka att den svenska polisen med lagstiftning fortfarande är mycket snäll och human. Ni lever i en ankdamm vill jag påstå.

Anonym sa...

Vad bråkar alla om? Polisen följer gällande lagar, vad är det för fel med det? Att vänsternissarna förlorar en given röst är tydligen tillräckligt för att kalla andra för rasister, när det är de själva som är de största rasisterna. Hur skulle det fungera om lagar skall följas godtyckligt? Förresten det var väl inte så länge sedan vänsternissarna ljög om antalet medverkande och fick ut för stora och kriminella bidrag.

Jag har fel tydligen, vänstern kan följa lagar godtyckligt och nästan komma undan med det.

Allemand

Walle sa...

Robsten, det enda du lyckades med i ditt svar till mig var att demonstrera din ointelligens.

Du gapar och skriker om humanism, men lilla gubben, jag ska tala om för dig att du inte behöver lära mig något om humanism, men framförallt: JAG ÄR FÖR I HELVETE INGEN JÄVLA HUMANIST!

Som sagt, du demonstrerade din totala ointelligens jävligt duktigt. Om jag hade skrivit att jag ville flytta till en annan kommun hade du väl kallat mig kommunist, ointelligenta lilla råtta.

Ovänligen, Walle

Robsten sa...

@Walle

-"Du gapar och skriker om humanism, men lilla gubben"

Gapar och skriker jag? Jag som anstränger mig för att hålla en bra samtalston här, nu blir jag ledsen :,(

-"JAG ÄR FÖR I HELVETE INGEN JÄVLA HUMANIST! "

Ok, ok jag tror dig, du sade att jag "saknar en human ådra", men ok, lugna ned dig lite bara.

-"Om jag hade skrivit att jag ville flytta till en annan kommun hade du väl kallat mig kommunist, ointelligenta lilla råtta"

Ja jag måste vara ointelligent, förstår nämligen inte vad det har med något vi behandlat här att göra.

Jag vill dessutom uppmana alla systemkritiker att inte nedlåta sig till ett sådant språkbruk som humanister...förlåt de som är förespråkare för en "human" immigrationspolitik använder. Vi överlåter storsint detta språkbruk till våra politiska motståndare.

Anonym sa...

Robsten, jag uppskattar din "humana" ton. Walle verkar vara i upplösning. Han har tydligen problem att föra en civiliserad debatt i detta ämne.
För min del tycker jag att lagar skall följas. Walles utbrott pekar på mot ett samhälle i anarki.
Och i ett sådant samhälle finns det inte mycket utrymme för "humanism". /js i Lund

Walle sa...

"Ja jag måste vara ointelligent, förstår nämligen inte vad det har med något vi behandlat här att göra."

Därför att det är lika intelligent som att kalla någon "humanist" bara för att man nämnde ordet "human".

Anonym sa...

@Walle,

Du har allvarliga problem, sök hjälp hos vården.
allemand

Robsten sa...

@Walle

Jag förstår, du kallade mig för inhuman (saknar human ådra i alla fall) men vill inte själv kalla dig för humanist. Ja det är helt OK faktiskt, ordet "humanist" är ju plockat av en grupp människor som kan sägas stå för ett helt paket åsikter, vilka du alltså inte vill tillhöra. Då ber jag om ursäkt ifall jag lite slarvigt föste in just dig en den illustra gruppen.

Likväl är det just denna grupp som jag ofta käbblar och argumenterar emot, så mitt svar kan fortsättningsvis vara riktad till just den gropp sam vanligtvis kallar och tror sig vara riktiga humana knuttar.

Anonym sa...

Jag tycker dte vara bra att polisen gjorde det som de är ålagda att göra. Han har fått beslut om avvisning, han har gömt sig ifrån denna. Polisen får vetskap om var han ska vara och då griper de honom som de är ålagda, vad är problemet.
Om hans brud vill ha honom kan hon fritt åka till hans land där de båda kan leva lagligt ocg gifta sig. Om det nu inte bara var en charad för att kringgå lagen... då lär dessa turturduvor inte ses igen.

Naivtive sa...

Skönt att Kling och Klang använder de grå och visar på lite preventiv aktion. Efter giftemålet hade gnällandet och media gått upp i spin om denne hedersknyffel som naturligtvis har så mycket att ge sitt nya hemland om han bara hade fått chansen. Nu får vi förbli lyckligt ovetande om den kulturberikning vi går miste om.

Är det någon här som vet hur det gick med hans landsmaninna som till slut fick bevista sin son, den hedersmördade Abbas begravning. Försörjer vi henne fortfarande?

Anonym sa...

Allemand, vänta bara om vänstern skulle lyckas kapa åt sig den totala makten i Sverige. Då skulle du få se på laglydnad i en polis- och militärstat som skulle göra KGB gröna av avund.
Det skulle bildas folkpoliskårer och milisförband med blanka läderstövlar och skärmmössor stora som hangarfartyg.
En tredjedel av befolkningen skulle värvas som "informella medarbetare" i syfte att spionera på resten och "Lag och ordning" skulle prisas i alla upptänkliga tonarter i de högtalare skulle skulle monteras i alla gathörn.
Skulle någon våga käfta så skulle vederbörande få en gratis vistelse på en kurort i övre Norrland.

Ungefär så brukar det gå när vänstern kopplar strupgrepp på ett land och det finns ingen anledning att tro att det skulle bli annorlunda i Sverige.

lasse

Anonym sa...

@Lasse,

Visst du har rätt och jag har lika svårt att förstå hur man propagera för ett sånt system. I och för sig vet jag, mina syrra är helröd över hela kroppen men har aldrig varit i vare sig Sovjetunionen eller Ryssland.

Jag har varit där under båda perioderna, första gången såg jag att bilarna som var parkerade hade inga torkarblad. Första frågan varför? Skratt, om du lämnar kvar dem är de borta nästa morgon.

De rika kamraternas BMW och Mercedesbilar hade inga märken, fråga varför, skratt, de försvinner på en röd sekund annars.

Åkte bakom en Mercedes 180 i Alma Ta(Ty) frågade, är det maffian? Skratt, nä du, maffian åker 850 det där är regeringen.
allemand

vänsterwiki sa...

Jag bjuder på en snygg bild på den fatastiska flyktingräddaren David Endre, medlem i nätverket "Ingen människa är illegal". Bruden är säkert likadan så det där med kärlek kan vi nog utesluta. De trodde i sin enfald att ett snabbt giftermål skulle rädda honom från utvisning! Det har ju aviserats nya regler att man ska slippa åka hem om man är asylant och gifter sig med en svensk. Detta skulle bara gälla ganska tidigt i asylprocessen och de med barn. Inte ens de nya reglerna skulle hjälpa denna afghanen.

roberth sa...

Lagar är lagar! De som inte har här att göra ska skickas hem BASTA!

Johan Y sa...

@vänsterwiki

Det är ju hemskt förvånande att tidningarna lyckades glömma att förmedla detaljen att den som uttalar sig har en ideologisk ståndpunkt i debatten.

Stig sa...

Jag tycker synd om Walle!
Alla hackar på stackars Walle för att han tycker synd om den stackars flyktingen som inte fick avsluta böllopet. Och tänk på den stackars bruden, stå där framför prällen utan brudgum! Och den stackars polisen är ju lagens förlängda arm och de måste själva följa lagen och utföra sitt jobb, visst är det synd om dom också. Och det är väldigt synd om lagstiftarna som inte förstår att lagar är till för att brytas så fort vi märker att det är synd om någon någonstans - annars är vi inte humana.
Det är synd om människor som inte kan känna den humana ådran och empati för de som det är ännu mera synd om...
Det är synd om oss alla, enligt Stridberg, som måste leva i ett samhälle med lagar och ordning och reda som en sorts juridisk tvångströja. Både svenskar och asylsökande.
Men anarki vore också synd och så synd det är om oss när vi inte kan finna något idealtillstånd mitt emellan ordning och anarki. Ett sorts lagligt sätt att bryta mot lagen...
Det var synd om oss redan när vi föddes, ty de är livets mest plågsamma ögonblick. Och det är synd om oss från vaggan till graven (enligt Strindberg) och även som döda är det synd om oss för att vi inte får vara kvar här i denna världen och njuta av allt den har att ge: medlidande, självömkan, sentimentalitet över alla det är synd om och all annan vekhet som ofta präglar den melankoliska svenska folksjälen.
Men mig är det allra mest synd om för jag har nu min pladder-humanistiska vecka då jag övar mig i att tycka synd om alla, i sann humanistisk anda.
Bengt Westerberg-syndromet heter det ("mannen" som älskade att tycka synd om alla).

Stig sa...

"Tyck synd om mig det är allt jag begär, dalta med mig till morgonen randas.
För er är det inte så mycket besvär, för mig är det viktigt som luften jag andas."

(den store filosofen Richard Fuchs)