torsdag, december 31, 2009

Sahlin sitter på alla stolar

I en artikel på Newsmill som genast länkas i DN skriver Kadaffi Hussein om de trakasserier som muslimska grupper utsätter ungdomar i Rinkebyområdet för. Det är egentligen en skakande läsning som Hussein utsätter oss gamla ”svennar” för. Hussein beskriver hur kommunen ger pengar till fritidsgårdar som rekryterar ungdomar till det omtalade och extremt fundamentalistiska Al shabab. LÄNK

När Hussein och hans kamrater försökt få kommunen att agera mot de religiöst fundamentalistiska grupperna som trakasserar ungdomar så har de mötts av oförstående tjänstemän, tjänstemän som arbetar i samma kommun som alltså indirekt skänkt pengar till rekrytering av ungdomar till Al shabab.

Hussein beskriver också Nalin Pekguls agerande mot dessa religiösa gruppers olagliga handlingar. Pekgul har ordnat med seminarier om vad som händer men framförallt har hon skrivit en mycket omtalad artikel i DN-debatt där hon kraftigt och trovärdigt tagit avstånd från de fundamentalistiska gruppernas agerande och inflytande, LÄNK

Nu har alltså Sahlin besökt en fest där ungdomarna dansat och haft roligt och hon inhöstar både lovord och politiska poäng. Jag klistrar in ett långt stycke från Husseins artikel i Newsmill.

I måndags kväll anordnade vi en fest i Rinkeby Folkets Hus med musik och dans. Mona Sahlin kom till festen och överraskade alla när hon började dansa somaliska danser med dem. En kvinna blev så lycklig över att se Mona Sahlin att hon kastade sig över henne och sade "Jag tror att jag kommer att dö ikväll för så stort är det för mig att du är här".
Jag förstår henne, just för kvinnornas skull betyder det mycket att en så hög samhällsföreträdare och kanske framtida statsminister tar sig tid och kommer till Rinkeby till en somalisk fest där kvinnor och män dansar tillsammans. Ingenting stärker kvinnor så mycket i deras kamp mot de religiösa gubbarna som att Mona Sahlin tydligt markerar att alla människor har rätt att festa och har roligt.
Många tror att det är för sent att göra någonting åt områden som Tensta och Rinkeby men jag tror att de har fel. Det går att vända utvecklingen om politikerna vill och beviset för det såg jag igår när Mona Sahlin kom till oss.


De som nu lovordar Sahlin bland befolkningen i Tensta – Rinkeby saknar tyvärr historiskt perspektiv på samhällsutvecklingen i vårt land. Att en partiledare och möjlig framtida statsminister åker till en fest och ”dansar somaliska danser” är ovärdigt och populistiskt. Samma partiledare som är en del av den negativa utveckling och som faktiskt bär en stor del av ansvaret, inhöstar politiska poäng för att hon virvlar runt i en dans med ungdomar. Detta är direkt stötande. Sahlin har ju hela tiden fått kritik för sin islamvänliga inställning och för att hon inte reagerat mot framflyttandet av de muslimska gruppernas politiska krav. Nu när problemen inte går att dölja inhöstar hon politiska poäng på den utveckling hon själv är ansvarig för. Det är till stor del under Socialdemokraternas styre och med Sahlins politik dessa problem tillåtits uppstå och utvecklats.  

Vi kan ta ett exempel på Sahlins och andra politikers agerande, eller snarare brist på agerande. År 2002 mördades Fadime Sahindal, LÄNK av sin pappa för att hon hade haft en svensk pojkvän. Sahindal hade blivit hotad till livet precis utanför rättssalen av sin bror långt innan mordet dessutom. När detta avskyvärda mord ägde rum och hela Sverige vände sig emot denna skamkultur som låg bakom mordet, DÅ trädde Sahlin fram och sade att detta agerande ”inte var OK”. Det var första gången Sahlin överhuvudtaget reagerade offentligt mot den alltmer utbredda skamkulturen. Hur många unga flickor hade blivit utsatta för förtryck innan Sahlin ens reagerade?


Sahlin sade rent ut att hon varit naiv och inte sett problemen, dessutom ville hon inte beröra problemen då det skulle ge argument mot ”främlingsfientliga grupper”. Unga flickors liv var alltså mindre viktiga än att inte ge grupper som Sahlin betecknar som ”främlingsfientliga” några fördelar i den offentliga debatten. Vad gjorde då Sahlin efter mordet på Sahindal och åt den skamkultur som då blev ett alltmer manifest problem i vårt samhälle? Ingenting, inga verkningsfulla åtgärder, inga lagändringar, inga nya regler vad gäller immigrationen för människor från andra kulturer, ingenting. Nu läser vi att kommuner ger pengar till fritidsgårdar som värvar ungdomar till Al shabab.

Detta riktar jag direkt till Sahlin.
DU Mona Sahlin bär ansvaret för den samhällsutveckling då dessa trakasserier har blivit både möjliga och vanligt förekommande.
DU Sahlin har själv sagt att du mörkat problemen för att inte ge sådana som jag argument i samhällsdebatten, det har varit viktigare än att skydda unga flickor och pojkar också för den delen.
DU Sahlin blev smärtsamt medveten om problemen efter modet på Fadime Sahindal. Ändå gjorde du ingenting av verksam natur, ändå fortsätter samma problematik. Det var läpparnas bekännelse och inget annat. Som vanligt pratar du en massa utan att göra någonting av konkret natur.
NU åker du till en fest och dansar med ungdomarna, förmodligen för att inhösta deras röster inför det kommande valet. SEDAN anklagar du människor som mig för att vara populister. Det är stötande, rent av äckligt.

Hemsidan Fadimes Minnesfond är bra, fast den drivs av SSU (ja, det smärtar att behöva säga det) men skänk inga pengar till den LÄNK. Skänk i stället en slant till organisationen ” Glöm aldrig Pela och Fadime”, LÄNK 

Länk Newsmill

21 kommentarer:

Milla sa...

Finns egentligen inte mycket att tillägga, för i vanlig ordning kan jag bara nicka och hålla med i det du skriver.

Jag förstår dessa muslmiska kvinnors lycka över at Sahlin dansade in där och gav dem hopp. Men när ska denna kvinna verkligen på allvar kämpa för deras rättigheter och säkerhet?

Man hjälper ingen genom dans tyvärr. Jag vill se om hon är modig nog att högt och tydligt ta avstånd från allt negativt som islam för med sig. Jag vill se henne säga i klarttext att vi måste bekämpa det förtryck många tvingas leva under trots att de idag bor i ett demokratiskt och religiöst obundet land.

När kommer hon är högt säga till de som tar död på sina döttrar för att de väljer frihet istället för religionens baksidor, att de inte är välkommna i ett demokratiskt land och ska dömas till mycket hårda straff!

Typ aldrig....

Robsten sa...

@Milla

Yes, men jag kan tänka mig hundra konkreta åtgärder. Kontrakt när man kommer hit, utvisning för de som agerar enligt skamkulturen etc.

vänsterwiki sa...

Hade man lagt till al-Shabaab på terrorlistan ännu? Om man har det kan man anmäla kommunstyrelsen för terrorfinansiering.

Bjamaja333 sa...

Den här nyheten kommer vara dominerande och dansa ut 2009.

Anonym sa...

Ska avsluta detta år med att säga ett par ord till dig Robsten:
Stort tack för att du skriver och orkar engagera dig! Jag läser din blogg varje dag med mycket stor behållning, jag har många gånger rekommenderat den till människor som normalt sett inte "intresserar sig" för våra frågor. Jag vet helt enkelt ingen bättre blogg än din och jag har läst runt en hel del.//Norrland vid polcirkeln

Robsten sa...

Stort tack Norrland, det värmer verkligen att höra.

Konstigt nog får man mer kritik från människor som står en nära och mer beröm från människor man inte känner. Jag får väl utveckla det i någon artikel. Men förmodligen är en del av förklaringen att det inte råder någon konkurrens med personer man inte känner. Därmed inte sagt att kritik alltid skulle vara obefogad, tvärtom.

MS sa...

Ack Mona Sahlin. Vad ska man säga om den kvinnan.

Du har rätt. Detta är ett hyckleri utan dess like. Ena dagen så umgås hon med islamister som kraftigt vill begränsa dessa unga kvinnors liv för att sedan åka ut till Rinkeby och låstas vara deras bästa vän.

Det är inget fel på att svenska politiker visar sitt stöd åt unga muslimer som vill leva sitt eget liv men då måste man kunna begära att det är en ärligt menad gest. Mona Sahlin är den mest maktk*ta politiker som går i ett par skor och allt den kvinnan gör måste betraktas ur den synvinkeln. Hon såg det som en chans att markera mot SD och att värva röster i valet. Hade hon åkt till en fest anordnad av RSFL så hade i a f trovärdigheter ökat något. Där märker man ett mer äkta engagemang även om jag inte förstår hur hon får ihop det med sina islamistvänner. Om Mona Sahlin ska kunna vara trovärdig i denna fråga så är det dags för henna att på allvar börja stå upp för unga muslimska kvinnors rättigheter och ett demokratiskt samhälle utan någon religiös särbehandling. Inte bara stå och fälla krokodiltårar vid offrens för skamkulturens gravar.

Intressant att läsa om den somaliske man som sa rent ut att svenskar ska inte komma ut till Rinkeby och bestämma och om det inte passar så ska somalierna bilda en egen regering. Det är inte så svårt att räkna ut vad den "regering" skulle baserad på. Snart får väl fotbollsklubbarna runt Järvafältet låna ut sina fotbollsplaner till steningar och andra islamistiska nöjen. Hur f*n kan man vara så fräck att man kommer hit och lever på svenska skattebetalare och sedan har mage att kräva att dom ska stå utanför det samhälle som tog emot dom och försörjer deras enorma familjer när det inte passar dom. Vissa människor har nog lite för mycket fritid och det är nog ingen slump att MENA- området ser ut som det gör.

Moder Svea när en gigantisk illojal och parasiterande orm vid sin barm och ingen politiker har st**e nog att säga ifrån.

Btw, jag såg att du var på PI om begreppet hedersvåld och att dom ändrade det till det mer passande skamvåld. Det var väl jag som lärde Herr Robsten det ;-)

Robsten sa...

@MS

Skall låta det vara osagt. Fick för mig att själv ta åt mig äran men nu blir jag osäker, möjligt att du har rätt, he, he. Peka gärna på bloggen där paradigmskiftet skedde (men det kan bli ett helvetes jobb). Äras den som äras bör.

Demokratbloggen sa...

Du är absolut den bästa bloggaren! Det är både intressant och lärorikt att läsa din blogg och ta del av din kunnighet!

Nemo sa...

Så här i slutet på året vill jag också passa på att säga att jag - trots att själv sällan kommenterar något på bloggen - varje dag läser din blogg Robsten. Kvaliten på Dina inlägg är alltid hög (och lite kul vad det förstås också att läsa att vi också till stor del delar musiksmak, Led Zeppelin, Deep Purple etc.)

Gott Nytt År önskar Nemo (född 1963)

Henrik Hanell sa...

Mona, i likhet med de flesta Socialbidragsdemokrater nu för tiden, är en populist ut i fingerspetsarna.
Något, förutom det du nämner i din post, som får mig att skrämmas över faktumet att hon kan bli våran nästa statsminister är hennes ständiga "alla kan väl göra fel"-attityd vid snedsteg som gäller hennes privatekonomi. Naturligtvis kan alla göra fel men misstag skall man lära sig av. Mona upprepar skattesmitningar och åker i bilar med körförbud på löpande band. En sådan kvinna skall inte kunna kandidera till den politiska posten i Sverige som kräver störst förtroende. I länder med ett korrupt politiskt landskap skulle hon inte sticka ut och hennes importerade väljare reagerar ju inte eller hur?

En citat från Sahlin som definitivt fick mig att förfäras över hennes syn på svenska arbetare, och även visade att hon sedan länge lämnat verkligheten, var uttalandet: "Jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra."
Känn på den alla svenska knegare!

Gott nytt år (må vi slippa Mona som statsminister) till dig Robsten från din trogne läsare Henrik Hanell.

Robsten sa...

Tack Demokratibloggen, det värmer att höra och ett GOTT NYTT år till dig också.

Robsten sa...

Sant Nemo, jag gillar den gamla riktiga rocken men har också fått smak på lite nyare rock typ metall, undviker att sätta prefix framför metall i min ålder, låter så otroligt löjligt. Tack för berömmet Nemo ;-)

Robsten sa...

Ja du Hanell, Sahlins gamla synder har tydligen fallit lite i glömska, vad vet jag. Det var i alla fall bara något år sedan en bil som stod på familjen Sahlin hade körförbud. jag kollade med bilregistret, men om de körde med bilen vet jag inte.

Anonym sa...

"Mona Sahlin kom till festen och överraskade alla när hon började dansa somaliska danser med dem".

Kärringen är ju sjuk i huvudet.

Skogman.

LP sa...

Artilar om hedersvåld:

Maria Hagberg med boken "Vid 20 börjar den ruttna. En bok om hedersvåld och modiga kvinnor."

http://www.expressen.se/kultur/1.1485136/maria-hagberg-vid-20-borjar-den-ruttna.-en-bok-om-hedersvald-och-modiga-kvinnor


Kuratorn Tove som hjälper unga flickor från tvångsgifte:

http://sydsvenskan.se/sverige/article607594/Hon-prisas-for-sitt-civilkurage.html


Bra artikel Robsten. De förtryckta kvinnorna skall inte tacka sozialnazisterna och i synnerhet inte lismande Måååååna för något. Är det någon de skall vara tacksamma mot så är det Sverigedemokraterna som har tvingat upp frågorna till ytan.

Rune sa...

Det är ingen idé att vända sig direkt till sahlinskan med några önskemål. En människa som inte klarar sin egen ekonomi och att följa lagar och regler kan inte uträtta något för andra människor.
Hur kan någon tro att hon skulle kunna styra det svenska riket?
Det hon verkligen kan är att posera för naiva människor. Det kan sluta i en politisk härdsmälta.

MS sa...

@Robsten

Det var jag men vi kan dela på äran eftersom jag sett det någon annanstans. Kommer inte ihåg var. Om jag gör det så ska jag meddela dig.

Gott Nytt År till dig och till er andra som kommenterar här. Ingen nämnd, ingen glömd!

Blackfootnation sa...

Gott Nytt Ar Robsten och tack for en kanonblogg. Vi hoppas pa stora framgangar for SD under aret som kommer.

Anonym sa...

Väldigt bra formulerat Robsten!

Gått nytt år på dig!

Mvh/Jimmy Windeskog

Robsten sa...

Tack Jimmy. jag läser inte längre Loddans blogg, efter att hon stängde av kommentarsfunktionen. GOD FORTSÄTTNING!