måndag, december 28, 2009

Sifo i etablissemangets tjänst

Nu har ännu en SIFO-undersökning genomförts, denna gång har undersökningen gått ut på om de tillfrågade anser att de övriga partierna skall samarbeta med SD om inget av blocken får egen majoritet. Det visar sig att 13 procent anser att om det största blocket inte får egen majoritet skall det samarbeta med SD. Det innebär med all logik att 87 procent inte anser att det största blocket skall samarbeta med SD. Detta har Sven-Erik Österberg, Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen räknat ut. Så här står det i SvD om Östbergs uttalande.

-    Det finns ett mycket starkt motstånd mot Sverigedemokraterna. Det kan ju ses som att 87 procent inte vill ha med dem att göra, säger Sven-Erik Österberg, Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen.
För hans del är det en viktig signal till väljarna att satsa på en rödgrön regering.


Ja, det var en inte så överraskande slutsats att Östberg tycker att väljarna skall rösta på de rödgröna. Det som saknas i artiklarna är den uppenbara slutsatsen att borgerliga väljare inte vill ha något att göra med vänsterkoalitionen heller. En tredjedel vill ha blocköverskridande samarbete. Det innebär att två tredjedelar inte heller vill ha något att göra med motståndarblocket. Två tredjedelar av alliansväljarna vill således inte ha något att göra med Östberg parti och vice versa. Då har vi inte ens nämnt V, vi undrar hur utfallet skulle bli om t.ex. alliansväljarna fick välja samarbete med SD eller V. Någon sådan undersökning lär vi dock inte få se publicerad i våra tidningar.  I en annan artikel där de diskuterar det parlamentariska läget efter valet, så säger Wetterstrand så här i SvD

Men i alla andra frågor räcker det med att oppositionen röstar emot regeringen. Det innebär att varje gång som SD hotar att rösta för de rödgröna så måste regeringen ta hänsyn till partiet. Det ger Sverigedemokraterna utrymme att skapa kaos.


Sverigedemokraterna vill naturligtvis inte skapa kaos utan denna parlamentariska situation kommer sannolikt uppstå efter valet för att blocken vägrar samarbeta med SD. Dessutom så är det så att en stor del av väljarna inte längre kan tänka sig att lägga sin röst på något av blocken längre. Båda de politiska blocken driver en integrationspolitik och framför allt en immigrationspolitik som har svagt folkligt stöd och som stora väljargrupper inte längre under några förhållanden kan ställa sig bakom. Det är ohållbart i ett längre perspektiv. 

Det potentiella stödet för SD är med största säkerhet mycket högre än de 13 procent som enligt undersökningen tycker att det största blocket skall samarbeta med SD. Leif Lewin, professor emeritus tror att det är den andel som känner igen sig i SD:s verklighetsbeskrivning. Nu vet vi hur verklighetsförankringen är bland dessa professorer. De har dragit sina titlar i smutsen för att övertyga allmänheten om det bristande stödet för SD. Vi ser undersökning efter undersökning där det politiska och mediala etablissemanget gör allt för att påvisa hur litet stöd SD har. Vad kommer nästa undersökning handla om? Hur många som tror att deras kärleksliv förbättras om de röstar på SD?

Länk SvD 1

Länk SvD 2

Länk DN

14 kommentarer:

Anonym sa...

Om riksdagen får fler partier kommer folk att kunna differentiera sina åsikter och detta ligger inte i partipolitikernas eller åsiktsjournalisternas intresse. Det är fullständigt ointressant vilka åsikter som nya partier representerar, det viktiga för våra riksdagspartier är att det inte blir för många partier eftersom detta skulle skapa oordning i myglet. Jag är av åsikten att SD får fler röster pga våra riksdagspartier än de får pga sina åsikter i flyktingfrågan. Flyktingfrågan är egentligen ganska ointressant, eftersom en stor majoritet av den svenska riksdagen tycker ungefär lika i denna fråga, så varför bekymra sig om SD kommer in i riksdagen. Det är ju mera en symbolfråga som utnyttjas till att försöka främja de egna partimyglarnas förmåner.

Anonym sa...

Av grafiken av Svd:s undersökning framgår det att 13 procent av väljarna tycker att man ska bilda regering med SD. Inte bara samarbeta alltså utan att SD ska ingå i regeringen. Det är långt mer ingående än ett samarbete och överraskande höga siffror för SD.

Ytterligare 15 procent uppgav Vet ej medan 72 procent förordar andra alternativ.

Anonym sa...

Om en stor del av etablissemanget under lång tid vägrar förstå/inse att hotet från Islam är enormt, ja då kommer etablissemanget så småningom i ren deperation bli helt tvugna att göra saker som dom lovat sig sjäölv och sitt parti att aldrig göra.

Vad skulle du göra om/när etniska svenskar utsätts för statsstödd folkmord omkring år 2110, när muslimerna är 80% i Sverige?

Skulle du då prata om integrering och att Islam är fredens religion?
Jag skulle försvara mig, eftersom det står i grundlagen att vi skall försvara oss mot hot.

/Nizze

Anonym sa...

HaHa på pricken Nizze, här är ett utdrag ur en forskarrapport:

Islam is NOT the religion of peace, it is "The Religion of Violence".

As long as the Muslim population remains around 1% of any given country/region/city they will be regarded as a peace-loving minority and not as a threat to anyone. In fact, they may be featured in articles and films, stereotyped for their colorful uniqueness:

Nation % Muslim
United States 1.0%
Australia 1.5%
Italy 1.5%
Norway 1.8%
Canada 1.9%
China 2.0%

At 2% and 3% they begin to proselytize from other ethnic minorities and disaffected groups with major recruiting from the jails and among street gangs:

Nation % Muslim
Denmark 2.0%
United Kingdom 2.7%
Germany 3.7%
Spain 4.0%
Thailand 4.6%

From 5% on they exercise an inordinate influence in proportion to their percentage of the population. They will push for the introduction of halal (clean by Islamic standards) food, thereby securing food preparation jobs for Muslims. They will increase pressure on supermarket chains to feature it on their shelves — along with threats for failure to comply. (United States).

Nation % Muslim
Switzerland 4.3%
Philippines 5.0%
Sweden 5.0%
The Netherlands 5.5%
Trinida and Tabago 5.8%
France 8.0%

At this point, they will work to get the ruling government to allow them to rule themselves under Sharia, the Islamic Law. The ultimate goal of Islam is not to convert the world but to establish Sharia law over the entire world.

When Muslims reach 10% of the population, they will increase lawlessness as a means of complaint about their conditions (Paris –car-burnings). Any non-Muslim action that offends Islam will result in uprisings and threats (Amsterdam - Mohammed cartoons).

Nation % Muslim
Guyana 10.0%
India 13.4%
Israel 16.0%
Kenya 10.0%
Russia 15.0%

After reaching 20% expect hair-trigger rioting, jihad militia formations, sporadic killings and church and synagogue burning:

Nation % Muslim
Ethiopia 32.8%

At 40% you will find widespread massacres, chronic terror attacks and ongoing militia warfare:

Nation % Muslim
Bosnia 40.0%
Chad 50.1%
Lebanon 59.7%

From 60% you may expect unfettered persecution of non-believers and other religions, sporadic ethnic cleansing (genocide), use of Sharia Law as a weapon and Jizya, the tax placed on infidels:

Nation % Muslim
Albania 70.0%
Malaysia 60.4%
Qatar 77.5%
Sudan 70.0%

After 80% expect State run ethnic cleansing and genocide:

Nation % Muslim
Bangladesh 83.0%
Egypt 90.0%
Gaza 98.7%
Indonesia 86.1%
Iran 98.0%
Iraq 97.0%
Jordan 92.0%
Morocco 98.7%
Pakistan 97.0%
Syria 90.0%
Tajikistan 90.0%
Turkey 99.8%
United Arab Emirates 96.0%

100% will usher in the peace of 'Dar-es-Salaam' — the Islamic House of Peace — there's supposed to be peace because everybody is a Muslim:

Nation % Muslim
Yemen 99.9%
Afghanistan 100.0%
Saudi Arabia 100.0%
Somalia 100.0%

Of course, that's not the case. To satisfy their blood lust, Muslims then start killing each other for a variety of reasons.

/Frihetsskämpen

MS sa...

Det är därför som SD MÅSTE begära valobservatörer. Ni utmanar hela det politiska etablissemanget som nu kämpar för att bevara sin makt men näbbar och klor. Dom kommer använda all medel till buds. Både lagliga och olagliga. En sådan liten detalj som valfusk kommer inte att bekymra dom det minsta. Inte heller att använda media som t ex AB, SVR och SR till att misskreditera er. AB har redan börjat med snyftreportage om de stackars ovälkomna ”barnen” som trots att dom enligt egna uppgifter har tillbringar flera dygn i en container såg väldigt välbehållna ut. Ni som såg inslagen i TV noterade väl liksom jag att dessa ”fattiga barn” flitigt satt och knappade på sina mobiltelefoner. Vad f*n är det med vår PK-elit? Föraktar dom oss så mycket att dom inte ens tänker på hur det ser ut och hur dom totalt idiotförklarar det svenska folket och ännu värre utnyttjar vår välvilja. SvD talar om ”kaos” om SD skulle bli vågmästare. Detta är bara en försmak om vad som komma skall.

Det är dags att SD sätter hårt mot hårt. Den danska EU-parlamentarikern Morten Messerschmidt (DFP) har skrivit till EU's talman och bett dom sända observatörer till valet 2010. Skulle EU göra den bedömningen att ett demokratiskt val inte kan säkerställas så vore det en gigantisk käftsmäll mot dom skenheliga politikerna inom Sjuklövern. Det kan dom behöva.

http://politiken.dk/politik/article867166.ece

MS sa...

En uppföljning om de s k containerbarnen.

Det var tydligen inte jag som tyckte att dom såg alldeles för välmående ut. Polisen har undersökt saken närmare och dom har kommit fram till att dessa stackars "barn" var tvungna att gå av det X 2000 tåg dom satt på när det kom fram att dom inte hade några biljetter. Med tanke på att nästan samtliga hade mobiltelefoner på sig och att deras kläder är västerländska så drar man slutsatsen att dessa unga män har befunnit sig här illegalt under en längre tid. Dom har troligen redan fått ett avslag på sin asylansökan. Ynglingarna har dock inte undgått att om man kommer ht och påstår sig vara ett ensamkommande barn så kommer ett PUT som ett brev på posten.

1. Det är just detta beteende som våra ryggradslösa politiker uppmuntrar till när dom envisas med att kalla 25 -30 åringar för barn. Dessa unga män har befunnit sig här illegalt och dessutom ljugit oss rakt upp i ansiktet. Dom kommer självklart inte att avvisas utan dom kommer att kunna snyfta till sig en livstidförsörjning på vår bekostnad. Detta måste få ett stopp!

2. Får se om SVT och AB kommer att rapportera om detta. Det är ju dom som har lett hejarklacken.

3. Undrar hur dom vid den kyrka som tog emot dessa bedragare känner sig nu? Lurade skulle jag kunna tro.

4. Detta kommer att komma ut till allmänheten och då kommer tålamodet med denna typ flyktingsmuggling att ta slut en gång för alla. Det kan vi tacka dessa skamlösa bedragare för.

MS sa...

Uppföljning 2

Snyftreportaget i AB som förut toppade sidan har raskt försvunnit. Denna lilla notis har gömts längst ner. Inga kommentarer tillåtna. Det börjar kännas som om vi bor i Nordkorea.

Dom skyller på att dom inte haft en riktig tolk och att dom inte menade att ljuga. Sure. Ja, dom har sökt om asyl. Vilken överraskning!

Allvarligt, detta får inte förekomma. Det vore bra om Jimmie Åkesson kunde ta tillfället i akt nu att belysa den cyniska människohandel som tillåts pågå och avarter som detta fall. Nu har han ett gyllene tillfälle.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6352303.ab

Robsten sa...

Ja, vad skall man säga, phuu...

MS sa...

@Robsten

Ledsen att jag "bombat" dig men jag är så förbannad så jag håller på att krevera. Är detta tacken vi får för att vi i grunden är ett generöst och tolerant folk? Är tacken att vi ska utnyttjas som vandrande bankomater av skrupulösa bedragare? Fy fan säger jag bara.

Läste på Text-tv att konduktören inte hade några som helst problem med att kommunicera med dessa **** och därmed så brister även lögnen om en dålig tolkning. Det stärker även teorin att dom befunnit sig här illegalt under en längre tid.

SVT rapporterar om detta högst pliktskyldigt och även TV4 men orden lögner eller bedrägeri nämns inte. Varför skyddar media kriminella bedragare? Om någon säjer att dessa stackars ”barn” bara gjorde så här för att komma in i den svenska stugvärmen så säger jag bara, F**K OFF. Dom har förbrukat allt förtroende och medkänsla från det svenska folket. Får dom asyl på dessa grunder så måste vi stämma Sverige inför EU-domstolen för brott begånget mot sin egen befolkning.

Återigen, förlåt för alla svordomar men nu får det vara nog!

Sivan sa...

Kan det gå så långt att det finns risk för valfusk för att stoppa SD ?

Robsten sa...

Nä, jag tror inte på regelrätt valfusk i någon större omfattning. Men däremot allehanda tricks av annat slag.

Robsten sa...

ursäkta men jag tyckte Rapport kl 18.00 rapporterade rätt bra om händelsen, givet förutsättningar och tradition. Jag blev positivt överraskad.

MS sa...

@Robsten

Jag såg inte sändningen men det låter alldeles utmärkt. AB och SvD skyller dock på SJ. Ingen skugga ska falla över dom eller deras skyddslingar.

Jag tror att det inte går att mörka och det kanske finns folk på våra nyhetsredaktioner som inte tycker om att bli dragna vid näsan.

Allt jag begär är att Tv-nyheterna rapporterar händelsen som den är. Dom behöver inte bli indignerade eller arga. Det är upp till tittarna/väljarna att avgöra om dom tycker att detta är ok eller inte.

Robsten sa...

Rapport gör en alldeles utmärkt inslag just nu, jag är mer än nöjd ;-)