onsdag, januari 27, 2010

En historisk spegel

Negar Josephi har skrivet en artikel på Newsmill där hon betackar sig för allt stöd från SD. Hon gör det som talesman för ”judar i Sverige”. Om Sveriges judar utsett Josephi som talesman är oklart, men hon tar sig tydligen den rollen. Josephi pratar om SD:s ”bruna förflutna” som orsak till sin avsky för partiet. Josephi talar inte med ett ord om vad detta ”bruna förflutna” skulle bestå i. SD är ju ett ungt parti och har faktiskt mindre i sitt bagage än många av riksdagspartierna, kanske betackar sig Josephi från allt stöd av de övriga riksdagspartierna också. Antalet nazister i ett parti som Moderata samlingspartiet måste vida överstiga de som lyckats nästla sig in i SD. Detsamma gäller Centerpartiet och Folkpartiet också. Så här skriver Josephi i sin artikel.

Sverigedemokraterna verkar ha hitta det perfekta sättet tvätta bort sitt bruna arv: stöd Israel! Därigenom vill man framställa sig som upplysta icke-rasister, samtidigt som man får ett nytt argument i sin kamp mot islam och muslimer.


Det behövs inga argument för att motarbeta politisk islam i vårt land, det borde vara en så glasklar demokratisk självklarhet så det inte borde behöva diskuteras ens. Aldebe som företräder en stor del av islam har skickat brev till riksdagspartierna om införande av sharialagar. Skulle inte detta få diskuteras av politiska rörelser i Sverige? I sådana fall skulle vi kunna lägga ned vår demokrati och yttrandefrihet. T.o.m. den politiska korrekthetens företrädare Sahlin och Reinfeldt har diskuterat islams roll i vårt samhälle. Vad gäller rasism så är SD emot en ohämmad immigration som inte har något med rasism att göra. Så här skriver Josephi vidare i sin artikel.

Enligt SD existerade ingen antisemitism i Sverige innan muslimerna kom hit. Antisemitismen är en produkt av islam och importerades med de muslimska invandrarna. Bollhusmötet ägde väl aldrig rum, och SD:s egna bruna föregångare existerade nog inte.


Vilka bruna föregångare är det Josephi talar om? Är det någon förvirrad nationalsocialist i partiets barndom? Ja då ligger nog samtliga allianspartier mycket sämre till än SD. Betackar sig Josephi från allt stöd från dem också? Antisemitismen var sannolikt mycket mindre när jag växte upp. Jag har inte forskat i det men jag kan inte påminna mig att jag någon gång stötte på någon antisemitism när jag växte upp. I skolorna var det ingen debatt om förintelsen för det behövdes inte, lika lite som om vi debatterar om två plus två är fyra. Men hur kan Josephi veta allt detta, hon är ju för ung (enligt bilden i alla fall).

I går på SVT så var det ett reportage om att judar som flyttat från Malmö till Israel p.g.a. den antisemitism de mött på senare år. Detta skulle vara fullkomligt omöjligt och helt overkligt i det Sverige jag växte upp i. Detta är så fullkomligt glasklart för alla oss över 40 år så det är löjligt att diskutera eller ens försöka bevisa. Läs detta en gång till Josephi, detta är glasklara, oomkullrunkeliga fakta. Du gillar det inte Josephi men om du vill befinna dig i verkligheten så får du bita i det sura äpplet helt enkelt. Till sist så skriver Josephi så här i sin artikel.

Den svenska identiteten är mycket viktig för SD. Vad de inte verkar veta är att judarna i Sverige har alltid burit med sig och vårdat sin judiska identitet. Precis som muslimerna bär med sig sin. Det kan uttryckas på olika sätt, att man någon gång ibland firar en judisk högtid eller hedrar offren för Förintelsen i dag, den 27 januari.   


Jo precis alla vet att judarna vårdat sin identitet. Så mycket självklarare borde det vara att svenskarna vårdar sin identitet för Josephi. Eller är det bara judar och muslimer som får vårda sin identitet, inte svenskar, ety då är de rasister? Detta faller ju på sin egen orimlighet, som alla lite mer logiskt lagda personer förstår. Förintelsen sattes i verket av nazisterna som satte yttrandefrihet och verklig demokrati ur spel, detta trots att Hitler blev vald på demokratisk väg. Nu är det SD som blir utsatta för samma propaganda som judarna blev i Tyskland på 30-talet. SD är orsaken till rasism och någon oidentifierat ”brunt”, SD-medlemmar blir trakasserade och t.o.m. utsatta för fysiskt våld av ”autonoma vänstergrupper”.  I denna historiska spegel så är faktiskt Josephi själv en av Goebbels lakejer.

Länk Newsmill

12 kommentarer:

Anonym sa...

PK blir desperatare och desperatare. Att anklaga SD för något som inte ens existerar visar bara hur långt det gått.
Allemand

MS sa...

Otack är världens lön.

Istället för att inrikta sig på de riktiga antisemiterna och deras medlöpare så hoppar hon på SD. SD är det enda parti som stödjer Israel och som öppet talar om vissa gruppers judehat och hur dom stryks medhårs av sossar och annat löst folk. Jag tror inte att Negar Josephi talar för all judar. Tvärtom.


//

"oomkullrunkeliga" Bra jobbat Robsten :-)

Robsten sa...

@MS

Precis vad jag tänkte, otack är världens lön, att man inte ens kan skilja mellan vän och fiende.

Gustaf Janson sa...

Människan är närmast patetiskt okunnig och historielös. Som bevisats i ett antal artiklar så finns det oerhört mycket mer "brunt" förflutet att hämta hos våra största riksdagspartier än vad man kan finna hos SD. Dessutom är damen iransk jude, jag gissar att många av hennes landsmän i Sverige inte är helt främmande för antisemitiska åsikter. Varför inte vända blickarna mot det istället för att knivhugga Sveriges enda klart uttalat Israelvänliga parti? Hur många iranska judar var det för övrigt som led kval i nazisternas dödsläger? Inte så många, va? Trams och svammel!

z999 sa...

Jag anser att hon genom sin artikel skapar en hopljugen spricka mellan svenskar och judar och därmed bidrar till ökad antisemistism.
http://na.se/opinion/ledare/1.717300-nej-antisemitismen-ar-inte-utrotad

I delar av den muslimska världen flödar antisemitismen, som en effekt av Mellanösternkonflikten. Judar i allmänhet görs ansvariga för Israels ockupationspolitik. Gamla antisemitiska myter, som förekom rikligt i Europa för 100 år sedan, återkommer i ny form i delar av den muslimska världen.


Judiska ledare verkar ha det väldigt svårt att skilja på vän och fiende. Detta utnyttjades i mindre omfattning för att samla ihop judar till avrättning i Ukraina en gång i tiden. I 30-talets Tyskland var det många judar som trodde att nazismen skulle ta hänsyn till att de hade medaljer och andra utmärkelser från första världskriget.

Sen, hon förstår tydligen inte att SD backar upp judar och Israel därför att Israel står för demokrati och ett västerländskt synsätt (eh, nåja...) i mellanöstern.

Anonym sa...

Har skrivit lite mer utförligt med exempel om förtrycket av oliktänkande i Sverige som du nämner i din analys av Newsmill-artikeln:

www.cavatus.wordpress.com

Stig sa...

Ännu ett troll i den oändligt långa raden av PK-fjäskare som vill förvränga Jimmie Åkessons och bröderna Ekeroth´s varningar för vad islamisering och politisk islam innebär för Sverige. Jag har aldrig hört någon sverigedemokrat kritisera muslimernas fastemånad eller annat i muslimernas traditioner som inte får negativa verkningar i samhället eller kolliderar med demokratiska principer.
Att kritisera halalslakt och övrigt djurplågeri må strida mot muslimernas traditioner men man kan inte hävda sin egen kultur om man är gränslöst tolerant mot andra kulturers djurplågeri, kvinnoförtryck, lagar grundade på en pedofil fältherres suror etc. Genom att kritisera hävdar man sin egen kultur och demokratiska tänkesätt.
Jag tycker tuppfäktning är avskyvärt! Alltså respekterar jag inte latinamerikanska och asiatiska kulturer där denna ”sport” är populär. Så simpel är hennes retorik.
Över lag är hennes artikel bara ett monotont upprabblande av ytliga anklagelser mot SD som hon inte styrker med varkens fakta eller exempel ur verkligheten. Till exempel ” i själva verket används judarna och Israel som redskap i en kampanj mot muslimer.” Här förväntar iaf jag mig ett konkret exempel som t.ex.något islamofobiskt uttalande av Ekeroth men istället rabblar hon vidare med ” I SD:s världsbild är Israel förtruppen i den globala kampen mellan islam och väst”, som om det skulle styrka trovärdigheten i det tidigare påståendet.
Hon vill bara formulera sig väl och slagkraftigt och lyckas nog bra med det inför andra politiskt korrekta medborgare och politiker eller vilka hon nu helst vill nå ut till.
Du har väl rätt i att hon inte kan tala för alla judar i Sverige, Robsten. Men jag tror fakiskt att hon talar för majoriteten av sveriges judar. När hela den politiska och massmediala eliten är emot allt som Sverigedemokraterna står för vill naturligtvis de flesta judar stå maktens sida. Fövänta er inte några högröstade sympatier från svenska judars sida och att försvara dem är ungefär som att kasta pärlor åt svin. Men det får ju inte ändra SD:s ståndpunkt när det gäller judarnas rätt till en egen stat och motståndet mot antisemitismen oavsett om det kommer från islamister eller nynazister.
Att det har funnits en del nynassar inom SD tvivlar inte jag på. Klart att dom ville infiltrera ett parti som är emot massinvandring. De gick också med i Sverigedemokraternas demonstrationståg för ca tio år sedan och då borde ni sagt ifrån att de inte var önskvärda. Men jag bedömer ett parti efter dess nuvarande medlemmar eftersom det är dessa som ÄR partiet och inte det förflutnas klavertramp och dåtidens medlemmar

Anonym sa...

Jag tror inte att Negar Josepi talar för en majoritet av Sveriges judar, knappt ens en bråkdel.

Allra minst tror jag att hon talar för de judar som nu tvingas lämna Malmö för den allt starkare antisemitismen där. Där vet man att denna antisemitism inte ett dugg har med Sverigedemokraterna att göra, utan kommer enbart iform av ett importerat problem. Som utgörs av muslimer (ca 25 % av Malmös befolkning utgörs nu 2010 av muslimer)till dessa dokumenterade antisemitiska muslimer kommer det en svans av vänsterextrimister som hatar judarna enbart på grund av Israel-Palestina konflikten.

Trots detta faktum har Ilmar Reepalu (S) i Malmö gjort ett antal suspekta uttalanden i Skånska dagbladet, där han dels försöker skylla den tilltagande antisemitismen i staden på högerextremister. Dels i förtäckta ordalag antytt att judarna får skylla sig själva, på grund av Israels agerande i Palestina konflikten. Det finns fog att anta att Reepalu, med tanke att det är valår, vill hålla sig på god fot med muslimerna. Som av tradition gärna röstar (S).

Negar Josephi, det är ofint att avvisa en hjälpande hand. I skenet av den tilltagande (muslimska) antisemitismen. Tycker jag att Sveriges judar ska sträcka ut och möta Sverigedemokraternas hjälpande hand. Faktum är att (SD) är det enda partiet som klart och tydligt deklarerat att de vill hjälpa dem.

Angående Ilmar Reepalus uttalanden:

http://www.skanskan.se/article/20100127/MALMO/701269748/1057/*/reepalu-israel-har-skapat-en-varbold

Tack för ordet
SB

bagdad mike sa...

Titta på fotot av Negar Josephi. Hon är väldigt ung. Med tanke på de genomsnittliga historiekunskaperna nu för tiden hos folk i hennes ålder, är det ganska troligt att hon har svalt den svenska PK-propagandan med hull och hår. Bara för att man är jude betyder ju inte det att man inte är förvirrad vänstermänniska. Finns gott om gamla 68-skägg som är judar, bröderna Aschberg, Jan Scherman, Göran Rosenberg m fl.
Och nej, detta ska inte ses som ett "utpekande" av judar i Sverige, om nu någon skulle få för sig det.

Jonny sa...

Allt är svennarnas fel. Om vi bara fixar utbildning, jobb och ett sjysst boende till MENA-individerna så försvinner nog deras "radikalism" och "antisemitism". Då finns bara den verkliga antisemitismen kvar, t ex förkroppsligad genom rasisterna i SD (OBS: ironi).

- En orsak till att antisemitismen är värre i Malmö än i andra städer, tror David, beror på andelen muslimsk befolkning och en högre grad av radikalism.
– Många har låg utbildning, bor trångbott och saknar arbete. Grunden till problemet är en havererad integration. Ilmar Reepalu har fallerat totalt.
Utflyttningen av judar kommer inte att stanna av, tvärtom, tror han. Stenen är satt i rullning.

h t t p://www.skanskan.se/article/20100125/MALMO/701259997/1057

Robsten sa...

Tack för länkarna Jhonny och SB ;-)

Olof sa...

Fri invandring är en traditionell judisk kärnfråga. Invandringskritiska partier kommer därför alltid att hatas av de flesta judar. SD vinner därför ingenting på att hålla på med sitt alltmer absurda fjäskande för Israel och judar (läs Tommy Hanssons blogg om ni undrar vad jag menar).