lördag, januari 30, 2010

Är ignoransen mot människosmugglarna planerad och kalkylerad?

I SvD står det om att polisen nedprioriterat kampen mot människosmugglarna. Det är helt enkelt för låga straff och för mycket jobb anser polisledningen, för att man skall kunna satsa på denna typ av brott. Detta trots att omsättningen enligt SvD omsätter miljarder kronor per år. Vi skall också ta i beaktande kostnaderna och den brottslighet som kommer av att människor befinner sig illegalt i landet.

Med tanke på alla de svårigheter och risker vårt samhälle utsätts för genom denna människosmuggling så undrar man varför inte regeringen ingriper och vidtar åtgärder som straffhöjning för människosmuggling. Man skulle också kunna satsa på tullverksamheten och ge riktade ekonomiska bidrag just till polisarbete mot människosmuggling. Eller är den minskade satsningen på detta område kalkylerad och till viss del önskvärd från vissa politiker?

Länk SvD

7 kommentarer:

Anonym sa...

varför skall polisen bry sig om denna brottslighet, när inte våra politiker verkar bry sig heller? Det är ju så lätt att ta våra skattepengar och bekosta eländet och istället låta fattigpensionärerna få sin pension ännu mer sänkt - det är ingen heller som bryr sig om att fundera över hur de sistnämnda skall kunna klara sig på belopp omkring 5-6000 kr i månaden - mycket är sjukt i landet Sverige, tänk om politikerna äntligen kunde öppna ögonen och se bortom Riksdagshuset

Stig sa...

Våra riksdagstöntar är inte ett dugg bättre än slahandlarna på 17-1800-talen. Faktiskt värre eftersom man på den tiden inte visste bättre.

glimmande sa...

Det är sådant här som gör Sverige till ett så anmärkningsvärt konstigt land. Vilken annan kriminell näring som omsätter miljarder skulle vi nonchalera såhär? Konsekvenserna av att nochalera är ju dessutom gigantiska med åtskilliga miljarder i statliga utgifter för att ta hand om alla som låter sig smugglas in.

Vi lever i irrationella och vansinniga tider. Det värsta av allt är att folket i maktställning vet exakt vad som händer men vägrar agera på något rationellt sätt.

Naivtive sa...

Det är helt otroligt att ett brott som medför miljonkostnader för skattebetalarna per individ. En individ innebär i mer regel än undantag att resten av klanen ramlar in som svansen på katten inom kort. Med den i tryggt förvar i landet sätter kostnadskarusellen igång. Så egentligen borde straffet för flyktingsmuggling med tanke på de konsekvenser de medför ligga i de absoluta högsta divisionen.

Anonym sa...

Jag tycker politikerna är kriminella som deltar i denna formidabla industri. Jag vill inte ha kriminella politiker. Skyddande av brottsling/brottslig verksamhet borde rubriceringen bli.

Om ni orkar läsa denna långa artikel på engelska, så GÖR det. Och ändå är de skriven 2006!

http://centurean2.wordpress.com/2009/02/18/the-westminster-dont-know-any-of-this/#comment-13910

Har även skrivit lite om AFAs verksamhet på cavatus.wordpress.com

Anonym sa...

Hårt arbete står allt lägre och lägre i kurs för svenskarna. Polisen ser sig som tjänstemän med allt vad det innebär. Själv önskar jag att vi kunde rösta på en sheriff vart 4 år. Det låter löjligt men tänk på ansvaret och konsekvenserna ett sånt val kunde få för polisväsendet.

z999 sa...

@Anonym:
"Själv önskar jag att vi kunde rösta på en sheriff vart 4 år. Det låter löjligt men tänk på ansvaret och konsekvenserna ett sånt val kunde få för polisväsendet."

Jag tycker att det var en utmärkt ide.