tisdag, januari 26, 2010

Inget annat än ett hån mot resenärerna

Det befaras komma ett snöoväder till de mer befolkade delarna av vårt avlånga land. Det har varit bedrövligt med hur kollektivtrafiken hanterat oväder och snö tidigare i år, i alla fall i huvudstaden. Bussar har inte kommit, trafikanter har stått med lång näsa, tittat på klockan och bara konstaterat att den utlovade bussen helt enkelt inte kommer. Likadant med pendeltågen, det har fungerat sämre än i en riktig bananrepublik när snön fallit. Nu proklamerar SL stolt i DN att det skall bli en riktig skärpning, så här står det.

Men nu har man lärt sig en läxa.
Inför veckans befarade snöoväder har SL kallat in extrapersonal till kundtjänst och förstärkt hemsidans kapacitet.


Va!!?? Jag gnuggar mig i ögonen och läser raderna igen. Jo det stämmer, jag såg rätt, man skall ta nya riktiga tag och förstärka HEMSIDAN! Förlåt, men en skräpning trodde jag innebar att några bussar kanske kom i tid, trots snöfallet. Vad har detta med SL:s hemsida att göra? Ibland blir jag så trött på detta land, på förfallet, på dumheten, på idiotbesparingar samtidigt som man gödslar med pengar på för politikerna intressantare saker. Nä, det är inte bara SL som behöver skärpa sig, det behövs en nystart för hela samhället.

Länk DN

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är nyfiken på hur kollektivtrafiken fungerar vintertid i Oslo och Helsingfors. I Moskva? I Baltikum?

Utlandssvensk sa...

Jag bor i Schweiz på 800 meters höjd. Här snöar det MASSOR men snöröjningen är utmärkt. Stora plogbilar går direkt på vägarna och under dagarna kommer det massor av folk som
1. röjer bort alla vallar och transporterar bort snön
2. skottar ALLA trottoarer med snöslungor
3. skottar trappor och liknnde för hand
Jag är ofta i Stockholm och snöröjningen är ett skämt om man jämför med städerna i Schweiz.

Anonym sa...

Re: Utlandssvensk:

Det beror troligen på att snöröjning i Sverige nerprioriteras till förmån för andra saker som skattepengarna måste användas till. Socialförsäkringssystemet framför allt, p g a att allt fler munnar måste födas med den befintliga skattebasen som ej ökar.

Fosterjordnära sa...

DE resonerar som Försvaret. Har vi bara en snygg hemsida så har vi också ett bra försvar.

Att svenska försvaret krigar utomlands, och i annan makts intresse spelar ju ingen roll?!

Lite off topic, men liknelsen är slående.