torsdag, januari 28, 2010

Recept för ett ansvarsfullt styre av landet


I en artikel på SvD så tycker Journalisten Göran Eriksson att den debatt om bärande av burka som förekom mellan Sahlin och Reinfeldt är ett utmärkt recept mot Sverigedemokraterna. Så här står det i artikeln.

Statsminister Fredrik Reinfeldt markerade hårt i onsdagens duell i P1 med S-ledaren Mona Sahlin. "Jag sympatiserar med att trycka tillbaka dem som vill få kvinnor att dölja sitt ansikte", sa Reinfeldt.


Är detta att markera hårt? Både Sahlin och Reinfeldt har markerat oerhört mycket hårdare mot SD än de gör mot bärande av burka och det kvinnoförtryck detta står för. Vi frågar oss hur Reinfeldt rent praktiskt skall ”trycka tillbaka” bärandet av burka, eller nöjer han sig med att ”sympatisera” med att ”trycka tillbaka”. Så här uttalar sig Sahlin i samma debatt.

Jag kommer alltid att slåss för kvinnors rätt att slippa bära burka


Vi undrar hur Sahlin skall slåss för denna rätt. Vad exakt skall Sahlin göra om en familj tvingar en flicka att bära burka? Redan i ingressen så står det så här.

"Ja till islam, nej till radikal islamism" är riksdagspartiernas strategiska recept mot Sverigedemokraterna. Burkadebatten är valårets första exempel på hur metoden tillämpas.


Man får intrycket om att det hela handlar om att bemöta SD, inte att göra något åt ett problem för landet. Om SD hade haft halva sin röstpotential då, hur hade det låtit då? ”Ja till islam, ja till radikal islam” eller kanske ”ja till islam, vi nämner inte radikal islam”. Detta tyder inte på ett ansvarsfullt sätt att styra landet. Man blundar för problem om inte något parti för fram problemet och hotar att knipa för många röster på det. Politikerna som styr vårt land måste ha missförstått sitt uppdrag. Det handlar inte om att bemöta varken SD eller något annat ”hot”, utan att styra landet för att det skall fungera så bra som möjligt för medborgarna, samt att göra något åt de problem som finns, antingen det uppmärksammas av media eller inte. Så här står det i artikeln till slut.

 Men drar en gräns mot Sverigedemokraterna, som vill förbjuda offentliganställda att bära slöja (eller turban) och förbjuda omyndiga elever att bära burka i skolan.


Så kraftfullt och modigt! Frågan är vad folkopinionen tycker om att unga flickor bär burka i skolan. Jag misstänker att detta är ytterligare ett tecken på att de nuvarande riksdagspartierna tappat kontakten med valmanskåren och verklighetens folk.

Skånska dagbladet har gjort ett reportage om hur judiska familjer känner sig så hotade att de beslutat att utvandra från Sverige till Israel. Vi har alltså en flyktingström FRÅN Sverige p.g.a. situationen i främst Malmö. Detta är fullständigt horribelt och att inte regeringen tar tag i detta problem eller ens offentligt diskuterar detta är under all kritik. Ser man Reinfeldts och Sahlins ”markeringar” i den senaste debatten dem emellan så får man intrycket av att de inte är vuxna att tackla de problem vi redan har i vårt land.  

När sedan kommunordförande Reepalu intervjuas av Skånska dagbladet om hoten mot judiska familjer så försöker Reepalu med det mycket fula tricket att försöka skylla det på ”extremhögern”. Så här står det i Skånskan.

På de judiska gudstjänsterna har man egen säkerhetsstyrka och ibland polisbevakning. Visar inte det att gruppen är speciellt utsatt?

– Malmö och Skåne har tyvärr haft bekymmer med grupper längst ute på högerkanten. Jag har själv fått hakkors målade på min bostad.

Judiska församlingen menar att det handlar om extremvänster och hårdföra muslimska grupper.

Jag har uppfattat att högergrupperna varit de som plågat judiska församlingar under lång tid. Men jag känner inte till om extremvänstern driver de frågorna. Men självklart har konflikten i Gaza förra året spillt över på Malmö.   


Att Reepalu skulle vara så ovetande om situationen som han visar här är helt enkelt inte möjligt. Inte nog med att han inte gör något åt problemet, han vill inte ens erkänna varifrån hoten kommer. Att Reepalu beter sig på detta fruktansvärt oansvariga och rent av löjliga sätt förvånar t.o.m. mig. Detta är ett uttryck för total politisk bankrutt

Länk SvD

Länk Skånska Reepalu

Länk Skånskan judehat

11 kommentarer:

Anonym sa...

Mona "Muslim" Sahlin verkar vilja stödja alla islamska grupperingar i kampen mot SD. Håller den prostituerade Sahlin på att sälja ut Sverige till Muhammedanerna, på samma sätt som Olof Palme försökte sälja vårt kära land till Sovjet?

Ilmar Reepalu förtjänar ett hårt folkligt straff, när han säljer ut hela Malmö till främlingar med rötter i fundamentalism...hela Rosengård är nu en härlig smältdegel, som kan brisera vid fel tillfälle. Herr Reepalu behöver inte oroa sig, då han lätt kan konvertera till Islam när Muhammedanerna tar över hela Malmö....vilken råtta! Politikerna verkar helt handfallna i frågan!

MVH

GJUTARN!

Anonym sa...

Just det du påpekar som är så symptomatiskt för riksdagspartierna är att det göra allt för att motverka partiet SD istället för att motverka själva problemet till att SD får så många röster. Det är skrattretande. Ser de inte själva hur stolligt de bär sig åt?

Johan Y sa...

Det är faktiskt märkligt med politiker som inte ens kan vara tydligt i enkla svart/vita frågor. Burka är ändå en svår fråga tycker jag. Å ena sidan speglar det en kvinnosyn jag tar avstånd från, å andra sidan är jag för liberal för att tycka att man ska förbjuda klädplagg. Skulle man göra det skulle jag förövrigt förbjuda allehanda kriminella symboler först.

Det gör frågan svår. Hur ingriper man mot de som vill kontrollera kvinnor utöver att ge polisen mer pengar?

Däremot är det självklart och uppenbart svart-vitt att judar blir förföljda, och det är inte bara i Malmö. Men ingen politiker tar till brösttoner? Det är ju helt absurt.

Suka sa...

Jag tycker att det är positivt att de politiskt korrekta åtminstone lärt sig att inte klumpa ihop alla muslimer.

År 2009 fick de lära sig ordet islamism och att alla muslimer inte är islamister. Islamister var deras bild av muslimer, i alla fall om man tänker på hur rabiat de försvarat dem så fort någon kritiserat islamister.

Vi får tacka Jimmie Åkessons pedagogik för detta. Om han inte skrivit artikeln så hade svenska folket fortfarande haft fördomar om muslimer och trott att islamisterna är deras talesmän.

Robsten sa...

@Johan Y

Håller med om att det inte är en helt lätt fråga. Vi har grundlagsskyddade rättigheter, vi kan aldrig bryta mot dem. Hur man klär sig på sin fritid närmar sig det personliga plan där man nästan får göra som man vill. Jag kan dock inte välja att gå naken en varm sommardag mitt inne i stan.

I t.rx. skolan och i uniformsyrken tycker dock jag att det är uteslutet med burka.

Stig sa...

Det är faktiskt förbjudet att bära partiuniform i Sverige och burka + Niqab är det politiska islams uniformer och så nära den förbjudna partiuniformen man kan komma.
Bästa sättet är att avvisa dem redan vid gränsen och/eller inte ge dem PUT. Då löser sig nog problemet av sig självt.

z999 sa...

@Suka:
"Vi får tacka Jimmie Åkessons pedagogik för detta. Om han inte skrivit artikeln så hade svenska folket fortfarande haft fördomar om muslimer och trott att islamisterna är deras talesmän."

Det är väldigt svårt att skaffa en uppfattning om muslimer som är rakt igenom sann eftersom gråzonen är så stor, jag tror att Jimmie Åkesson har nämnt det också. Om du ska ha en helt sann bild av muslimerna på millimetern så får du studera muslimerna dagligen. Jimmies artikel handlade om muslimer och islam i stort.

Rune sa...

Att förbjuda en klädedräkt har ju sina svårigheter.
Men en sak skulle man ju kunna göra meddetsamma. Att utfärda ett förbud att uppträda maskerad på offentlig plats.

Stig sa...

Eller ha en maskerad på allmän plats :-)

Fosterjordnära sa...

Det enda problemet i denna fråga ägs av Reinfeldt och Sahlin. De kan inte själva avgöra huruvida man skall strida FÖR muslimer, men MOT burka,i de fall
då den kan vara påtvingad.
Eller, om de skall ta striden MOT SD, som i sin tur också är mot burka av ungefär samma skäl. kontentan är att den politiska korrektheten står över en egen övertygelse.(inte låta SD sätta agendan i en viktig fråga så att röster går förlorade)

Skit samma säger jag. Om vi inte vill ha en islamisering av Sverige så måste vi ju sätta stopp för invandring av muslimer, då det är de som är bärare av den islamska tron/politiska systemet, icke sant? Dessutom är det av nöden att få en överväldigande majoritet av muslimer att lämna landet, Sverige alltså, och ingjuta dem en övertygelse att arbeta för förändringar i respektive hemland.

Stig sa...

Så sant, Fosterjordnära.
Att diskutera burkaförbudets vara eller icke vara är att acceptera islamiseringen. Med eller utan denna polistiska dräkt har de ju ändå sina kvinnofientliga värderingar och imperialistiska ambitioner och anat elände innanför pannbenet.
Kan tänka mig att Riksdags-sjuklövern gärna vill hålla burkadebatten levande för att flytta fokus från den viktigaste frågan - vill vi ha muslimska subkulturer och deras särlagsstiftning i samhället öht.