tisdag, mars 30, 2010

Det alla tänker på

En gammal kvinna och hennes man har blivit brutalt misshandlade på en parkeringsplats i Landskrona efter att mannen råkat tuta på en annan bilist. Historien är otäck och misshandeln var ovanligt rå på ett gammalt par. Det alla funderar på nu är vilken etnicitet gärningsmannen har. Vi nagelfar texter i tidningarna och TV för att hitta tecken på ”mörkning” och väntar ivrigt på nya uppgifter. Är det en gärningsman av utländsk härkomst så är det ytterligare ett tecken på förfallet och misslyckandet av vårt mångkulturella samhällsexperiment (som om vi behövde ytterligare ett tecken) skulle det vara en Sverigedemokrat så är det absolut högsta vinsten för ”antirasisterna”.

Ingen litar längre på tidningar eller TV, vi utgår från att de kommer att försöka mörka sanningen i möjligaste mån (svårt i dessa bloggtider). Ingen litar på våra rättsvårdande myndigheter och våra politiker. Systemkritiker och ”antirasister” gillar numera varandra inte mer än vad de olika folkslagen gjorde i det sönderfallande Jugoslavien och känner ingen som helst samhörighet med varandra. Folkhemmet känns avlägset, väldigt avlägset. Är ni nöjda Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt och Bengt Westerberg?    




35 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Den affär som nämns i rapporteringarna Hemköp är samma affär som blivit rånad upprepade gånger tidigare. Stället är dessutom beläget nära en berikar-förort. En händelse som ser ut som en tanke...

Torsten sa...

Tänkte bara ge dig en komplimang för en bra skriven text! Vi får hoppas att fler och fler verkligen läser de alternativa nyhetskanalerna som finns på nätet och inte litar på vad de politiskt korrekta medierna rapporterar!

Anonym sa...

Eh?! Det var verkligen det SISTA jag skulle ha tänkt på. "Vilken etnicitet?" Skämtar du? Idioter är ju alltid idioter oavsett vilken bakgrund man har. Som du själv till exempel. Varför är du så rädd för mångfald? Tänk om Sverige bara skulle befolkas av såna som du. Huh, då skulle jag verkligen inte vilja bo kvar. Hur svensk jag än är.

Anonym sa...

Anonym,
Det är ett litet problem inbyggt i ditt resonemang. Det är att det finns för många idioter av ett visst slag i den regionen.

Jag tror inte att det är många som sörjer om du flyttar till Nord-Korea.

Allemand

roberth sa...

Anonym i nästan alla såna här brott är det berikare! Svenskar gör nästan aldrig såna här vanvettig saker. Berikare har inte våra spärrar eller vett! Tex finns det svenska rånare nuförtiden?

roberth sa...

Anonym vi saknar dig inte!

Anonym sa...

Imponerande, ett idiotinlägg på en idiotblogg, av idioter för idioter...

Med idiot menar jag alltså SD:are eller rasse.

Gammelsvensk sa...

Bloggare som berättar sanningen får hela tiden kritik medan media som ljuger eller undanhåller oss sanningen höjs till skyarna. Är Sverige ett fantastiskt land?

MS sa...

Utförligt signalement lika med svensk. Vagt signalement lika med invandrare. Det är som med vitpixlingen.

@Anonym

Innan du idiotförklarar alla i all din upphöjdhet så kanske du ska läsa vad Robsten skriver. Han siktar in sig på hyckleriet som omger allt som har med invandringen att göra. Jag tycker precis som du att gärningsmannens etnicitet är oväsentligt då han fega handlig säger allt. Då är vi m a o överens om att media ska gå ut med det fullständiga signalementet oavsett om det står "utländsk bakgrund" då vi alla är lika mycket värda inför lagen, eller?

En svaghet som ni "humanister" är att så fort ni får lite motstånd så börjar ni yla om rasism. Jag är inte speciellt förvånad i o m att det är landets begåvningsreserv som brukar ha Antirasism- seminarium på SSU. Du fick säkert en guldstjärna för att du räckte upp handen och sa något fint om mångkultur och skällde på elaka SD. Sitter guldstjärnan på väggen i ditt pojkrum i Danderyd?

Pops sa...

En sak man lätt glömmer i diskussionen är att förutom kostnaden i pengar för invandringen - vare sig den är 50 eller 300 Miljarder kr per år - så får tusentals svenskar varje år betala ett svindlande högt pris för att vi andra ska få njuta av mångkulturen. De jag menar är - förutom detta äldre par - alla de tusentals svenskar som varje år blir mördade, våldtagna, misshandlade, rånade och på annat sett bestulna av människor med utländsk bakgrund.

Trots att vi vet konsekvenserna av invandringen fortsätter våra riksdagspolitiker, liksom anonym ovan, att predika mångkulturens välsignelse.

När Hagamannen häktats höll polisen en presskonferrens för TV o press. Det första man sa var att mannen var SVENSK. Man kunde verkligen se o höra vilken lättnad det var och hur ivriga man var att sprida den uppgiften.

z999 sa...

@Anonym (och anonymt utslätade och politiskt korrekta åsikter):

"Eh?! Det var verkligen det SISTA jag skulle ha tänkt på. "Vilken etnicitet?" Skämtar du? Idioter är ju alltid idioter oavsett vilken bakgrund man har."

Ja, men varför ska invandrarbakgrund döljas menar du? Hur ska man komma till rätta med invandrares överrepresentation i våldsbrottstatistiken om den är förbjuden att diskutera? Jämför med om man förbjöd att nämna mäns överrepresentation när det gäller parrelaterat våld.

"Som du själv till exempel. Varför är du så rädd för mångfald?"

Därför att i mångfald så måste man inse att andra människor tar sina kulturer och värderingar lika allvarligt som jag tar mina. Det är enkelt att acceptera slöjor och att inte skaka hand med kvinnor och så vidare men man är oerhört korkad om man inte fattar att sedvänjor speglar ett värderingssystem.

"Tänk om Sverige bara skulle befolkas av såna som du."

Min högsta önskan är att alla är lika blonda och blåögda som Jimmie Åkesson.

Leif sa...

http://frianyheter.wordpress.com/2010/03/30/migrationsdomen-angaende-nancy-tavsans-misstankte-mordare/

Läs och begrunda. Hela familjen har levt under flera år som "papperslös" och kvitterat ut bidrag.

// Leif

Robsten sa...

"Det var verkligen det SISTA jag skulle ha tänkt på."

Tror jag inte ett dugg på, din reaktion visar att du förmodligen hoppades på att detb bvar en etnisk svensk, så inte "rassarna" fick vatten på sin kvarn.

Och själv skrev jag inte ett ord om själva etniciteten, utan precis som MS säger, alla spekulationer runt detta, vilket faktiskt är en HELT annan sak.

Anonym sa...

Anonym said...
Imponerande, ett idiotinlägg på en idiotblogg, av idioter för idioter...

Ditt ordförråd verkar något begränsat, kanske en f.d. SFI-kund?

Allemand

Anonym sa...

Jag får en en bild av en missanpassad invandrare som tar ut sitt hat mot ett gammalt par... Det får jag. Det är ju Landskrona också - där är väl hur mkt arbetslösa invandrare som helst, eller?
Det är knappast något märkvärdigt att människor som upplevt mycket våld och skit blir påverkade av det. Om de dessutom inte får komma in i samhället blir de förbannade.

100 kr på att det var en invandrare!
Sätter nån emot?

z999 sa...

@Anonym:
"Jag får en en bild av en missanpassad invandrare som tar ut sitt hat mot ett gammalt par... Det får jag."

Kanske det. Men är du inte intresserad av att veta orsaken? Vad ska man göra om detta är något som återupprepas med jämna mellanrum?

"Det är ju Landskrona också - där är väl hur mkt arbetslösa invandrare som helst, eller?"

Ja, men alla arbetslösa invandrare beter sig inte likadant. Och arbetslösa invandrare (och även invandrare med jobb) är mer våldsbenägna än svenskar. Finns det något samband med att svenskar i andra länder ibland beter sig på ett sätt som dom aldrig skulle göra i Sverige? Sexresor med pedofiler i Thailand, många av dom som sysslar med sånt har aldrig dömts för övergrepp på svenska barn. Vad beror det på?

"Det är knappast något märkvärdigt att människor som upplevt mycket våld och skit blir påverkade av det."

Borde man inte göra en undersökning där man särskiljer folk som varit med om sånt från andra som haft det lite mer fredligt? Varför visas ingen sån statistik tror du? I all statistik som jag sett om invandrare så har man klumpat ihop allt och ibland mixat svenskar och invandrare för att snygga till statistiken.

"Om de dessutom inte får komma in i samhället blir de förbannade."

Instegsjobben som vi har just nu innebär att invandrare särbehandlas "positivt" på ett rasistiskt sätt mot svenskar. Bara ett exempel på att invandrare släpps in i samhället men inte svenskar. Har du något exempel på att de inte släpps in? Jag vet inte ens riktigt vad du menar och jag vet inte om jag är insläppt själv faktiskt.

"100 kr på att det var en invandrare!
Sätter nån emot?"

Jag skulle våga sätta emot, men det blir lite svårt att ge dig hundringen om jag har fel.

z999 sa...

Jättebra arikel av Jimmie och Carina Herrstedt
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article6866464.ab

World traveller sa...

@ Anonym

Jag skulle vilja se dig sta och forsvara albanen infor det aldre parets anhoriga, men det skulle du val gora med stolthet, bara du hade uppbackning av 20-30 bruschor.

Robsten sa...

"Jag får en en bild av en missanpassad invandrare som tar ut sitt hat mot ett gammalt par... "

Vi vet i nuläget inte ett jota vem som gjorde sig skyldig till misshandeln, låt oss begrunda detta faktum.

Min artikel handlade egentligen inte om det heller, utan vilket samhälle våra politiker och folket byggt åt sig. Spekulationerna efter händelsen speglar också samhället vi har skapat åt oss.

Det är bra att jag blir kallad idiot här, det är PRECIS det min artikel handlar om. Som jag skrev, jag känner lika stor samhörighet med multikulturalister som kroater kände med muslimer i det sönderfallande Jugoslavien, och vice versa. Att "anonym" bara använder det relativt harmlösa "idiot" gör mig lite besviken, för att exemplifiera min artikel ordentligt borde han använt något betydligt grövre, men man kan inte få allt antar jag.

Fosterjordnära sa...

"Är ni nöjda Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt och Bengt Westerberg?"

för att inte tala om O. Palme!

Robsten sa...

Jag skummade artikeln av Jimmie och Carina och den var bra Z.

z999 sa...

Ett annat åldringsbrott-
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ranad-och-slapad-efter-rullatorn_4486039.svd

Eftersom svenska dagbladet har en fin människosyn så mörkar man etniciteten på de som utförde det.

Mångfald och ett öppnare samhälle brukar antirasisterna ange som positiva fördelar med invandringen. FRA-lagen är motiverad med kamp mot terrorismen och att vi numera inte har en speciellt enad syn på terrorismen. Om man anser att FRA-lagen skapar ett öppnare samhälle så är ju allt ok förståss.

z999 sa...

Någon som är insatt i detta?
http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/ola-larsmo-om-svensk-rasbiologi-1.1070192

Partierna i Sverige var överens om det rashygieniska projektet och i artikeln skriver man "ultrahögern". Syftar det på nazisterna? Eller på Per Engdahls parti (fascister, ej nazister enligt han själv)? Och var det den politiska enigheten som gjorde att man kunde bedriva det så långt efter andra världskriget? Per Engdahl och den nysvenska rörelsen måste väl egentligen ha varit väldigt accepterad av de andra partierna på den tiden? Hur kunde sossarna vara antifascister och samtidigt acceptera rasbiologer som Herman Lundborg?

Jag vet att antirasister skriver här som har en helt annan historieuppfattning där Per Engdahls nysvenska rörelse har koppling till sverigedemokraterna. I alla fall om ni tror på expos beskrivning av svensk historia. Fast alla antirasister kanske inte tror blint på expos egenpåhittade beskrivning av svensk historia.

Anonym sa...

Känns som ett typiskt Zigenarbrott, ofta väldigt aggressiva mot allt som kan uppfattas som kränkning.
Oavsett musslors dåliga sidor så brukar sällan vuxna musslor angripa åldringar, däremot är zigenare ökända för att just sikta in sig på försvarslösa åldringar.

Blackfootnation sa...

http://janmilld.wordpress.com/

Janne Milld har som vanligt plockat fram en klockren trad i nyhetsbevakningen av detta illdad.

Kolla hans hemsida, lank overst.

Andreas sa...

Aftonbladet har idag en till artikel om det inträffade. Nederst i artikeln står "signalementet". Ytterst vagt. Själv tycker jag att dom gott kan skriva "Han såg svensk ut" eller "Han såg ut att härstamma från mellanöstern" eller "hade ett sydamerikanskt utseende" eller vad det nu kan vara. Nej, just det, förlåt, jag glömde att alla som för tillfället befinner sig inom Sveriges gränser, eller har gjort det någon gång, är svenskar.

"Signalement: En man i 20-årsåldern. Mörkt hår. Vit mössa eller keps. Körde en röd mindre bil från början på 90-talet, troligen Mazda 323 eller Toyota Celica."

Privatov sa...

Nedan citerar jag DN>
"– Vi söker gärningsmannen och är tacksamma för alla vittnesuppgifter vi kan få in, säger Persson."

"Enligt polisen är den misstänkte gärningsmannen i 20–30 årsåldern. Han körde från platsen i en mindre röd bil, antingen en Mazda eller en Toyota."

Jag misstänker, och det känns _uppenbart_, att viss etnicitet kan misstänkas om man nu också kan se vad för ungefärlig ålder gärningsmannen har.

Robin Shadowes sa...

Oavsett vilket så är det inte numera grov misshandel längre utan vållande till annans död eller mord. Visar det sig vara en berikare så lär det bli det förra.

Anonym sa...

Om man läser vad deras släktingar skriver på flashback och PI så är det en berikare. Förmodligen med hjälp av släktingar på väg till en safe haven.
Allemand

Anonym sa...

Va tror ni invandrarföräldrar säjer om Anders Eklund då?
Dom kanske tror alla svenska fetton e pedofiler?

Dra inte alla över en kam, det är inte bara "kulturberikare" som begår såna här hemska brott utan även "de gråa, tråkiga töntarna".

Robsten sa...

Självklart Anonym har vi en hel del rötägg och psykopater med helsvensk bakgrund, ingen lär väl motsäga detta, självklart har vi många immigranter med hög moral och god människosyn.

Men ändå, denna typ av våldsbrott mot mycket gamla människor orsakade av en signal på en biltuta är EXTREMT ovanligt hos den inhemska befolkningen, har aldrig hört talas om det faktiskt.

Anonym sa...

De brotten som du refererar till fanns innan ni kulturberikare trängde er in utan att fråga om lov.

I det här fallet drar jag inte alla över en kam utan jag refererar till vad en släkting till den stackars ihjälslagna damen säger.

Så jag tror att det är bäst att du drar dig tillbaka till den jordhåla du kom ifrån.
Allemand

z999 sa...

Jag skulle vilja ha en annan diskussion. Kvinnan har avlidit nu.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/78-aring-avled-efter-p-misshandel-1.1071342
Lite mer åt det tvärpolitiska hållet så tycker jag att folk oavsett parti kunde ta och fundera över hur samhället ser på våldsbrott. Det finns enligt mig en extremt överslätande syn när det gäller våldsbrott i Sverige som i mina ögon är helt orimlig. Vid ett flertal rättegångar har vi fått uppleva att människovärdet inte står speciellt högt i Sverige. Jag är inte så säker på att jag är ute efter högre straff egentligen men oavsett strafflängd så anser jag att strafftiden ska räknas efter att offret är 100% återställt. Det blir alltså ett väldigt långt straff i det aktuella fallet.

z999 sa...

@Anonym:
"Dra inte alla över en kam, det är inte bara "kulturberikare" som begår såna här hemska brott utan även "de gråa, tråkiga töntarna".

Vi diskuterar inte enskilt brott utan en statistiskt fastställd trend. Om du vill bevisa att invandrare och svenskar begår lika många våldsbrott så får du hänvisa till någon statistik för det. Om inte så blir dina inlägg helt värdelösa.

z999 sa...

@Anonym:
"Va tror ni invandrarföräldrar säjer om Anders Eklund då?
Dom kanske tror alla svenska fetton e pedofiler?"

Allvarligt talat så skulle det vara en mycket intressant fråga till de invandrare som kommer från länder som tillåter och uppmuntrar till barnäktenskap.

Anders Eklund var inte pedofil förresten. Hade Engla varit några år yngre och mindre utvecklad fysiskt så kanske det hade räckt för att han skulle ha tappat intresset. I lagens mening är det ett pedofilt brott att ha sex med en minderårig, men rent läkarvetenskapligt sett så är man inte pedofil automatiskt på samma sätt.