måndag, april 12, 2010

Arbetskraftsunderskottet, en myt enligt Schlaug

Birger Schlaug anser på sin blogg att det omtalade arbetskraftsunderskottet är en myt. Schlaug säger i sin artikel att vi till hösten har en arbetslöshet på närmare 10 procent, detta trots att nästan hälften av ”köttberget” 40-talisterna redan gått i pension. Dessutom påstår Schlaug att många pensionärer ändå väljer att jobba vidare trots uppnådd pensionsålder.

Själv anser jag att om det skulle uppstå den minsta brist på arbetskraft så kanske alla arbetslösa ungdomar i vårt land har en chans att få ett arbete. Vi har en jättelik armé av arbetslösa just nu som förvirrat tittar sig omkring efter den arbetskraftsbrist man talat så länge om. Under den senaste högkonjunkturen hade vi i vårt land 290,000 arbetslösa. Faktum är att denna uttjatade arbetskraftsbrist borde vara här just nu om teorierna stämmer.

Detta prat om arbetskraftsunderskottet liknar allt mer propaganda och ett skäl att fortsätta föra en oansvarig immigrationspolitik. Ena stunden pratar politikerna om arbetslöshet som det stora hotet mot våra ungdomar, för att i nästa andetag börja prata om den förväntade arbetsbristen, gärna med orden ”vem skall ta hand om oss när vi blir gamla”. Jag trodde att våra ungdomar kanske skulle ta hand om oss när vi blir gamla och skröpliga. Det är ett utmärkt första jobb för en ung människa som skall ut på arbetsmarknaden. Vi kan i vilket fall inte cyniskt importera människor som egentligen skall bygga upp sina egna hemländer, till att torka oss i stjärten när vi blir gamla. Det bygger på ett rasistiskt och främlingsfientligt synsätt i grunden.

Länk Schlaug

7 kommentarer:

Johan Y sa...

Att förutspå arbetsmarknaden många år i framtiden är ju lika dömt att misslyckas som att göra femårsplaner, men våra politiker tror väl att de är bättre än ryssarna.

Det hade varit bättre om man skapade ett pensionssystem som inte var uppbyggt som ett pyramidspel.

Thomas sa...

Jag har aldrig upplevt arbetskraftsbrist och går snart i pension!
Det var upp till företagen, att rekrytera kvalificerad personal. Tack och lov utan "politrukernas" inblandning!
Duktiga människor rekryterades från hela Europa och Dag 1. var dessa yrkesmän i produktion!
Den stora arbetslösheten är enbart en följd av en totalt "vansinnig politik" efter "politrukernas" införande av "politiskt styrd invandring" från 1975 och framåt!
Analfabeter, terrorister, krigsförbrytare och annat löst folk "importerades" i parti och minut och samtliga totalt odugliga till, att utföra ett hederligt arbete!
Sverige gick från "arbetskraftsinvandring" till "invandring med livslångt behov av bidrag"!

Johan Y sa...

Arbetsbristen beror förstås främst på välfärdssystemet. Höga skatter och höga minimilöner begränsar arbetsmarknaden. Det gör det förstås ännu svårare för de som dessutom inte har utbildning och språk. Vi har skapat en marknad där enbart högkvalificerat arbete lönar sig och tagit in lågkvalificerad arbetskraft.

Eftersom vi konsekvent väljer politiker med lägre utbildning än den genomsnittliga arbetskraften tror jag dock inte vi ska förvänta oss att de förstår detta. De är ju självlärda och får styra landet. Varför skulle de förstå att resten av arbetsmarknaden inte fungerar så?

robban sa...

är ju trevligt att fler ser problembilden med den hotade välfärden kontra arbetskraftsinvandringen. hans lösning därimot med minskad arbetstid och annat är och förblir en våt grön dröm tyvärr. skatten måste ner på arbete så företagen har råd att anställa, samt få stopp på välfärdsinvandringen. det år enda chansen att få de ekonimiska hjulen att börja rulla igen

Anonym sa...

Jag vet inte om någon minns varför Birger Schlaug klev av karriären i Miljöpartiet. Själv är jag osäker, men jag tror att jag någon hört honom åtminstone antyda att oenigheter och strider mellan ledande miljöpartister gav upphov till kväljningar nog för att kliva av. Man förstår honom. Vi har ju bara ett liv, och så länge som den galna flyktingpolitiken i massor inte påbörjats, var ju inte heller så stor skada skedd. Vi trodde allesamman att både vi själva och våra barn och barnbarn kunde få leva våra liv i ett oförstört Sverige. Idag, sedan cirka 20 år tillbaks i tiden, fick moder Svea en slagsida som sedan dess förvärrats. Idag står vi inför möjligheten att det går lika illa för landet som för Regalskeppet Wasa. -- Det var tragiskt att Birger Schlaug försvann från politikens hetluft. Wetterstrand är visserligen vackrare att se på och intelligent, men "skogsmullen" i 4-wheeldrive jeep är en katastrofalt dåligt skämt. Den nytta man kan ha av Wetterstrand är att hon kommer hålla Muslim-Mona kort i vissa frågor och antagligen driva fram att madam gör bort sig rejält framöver, men räkna inte med att de blir oense om flykting- och anhöriginvandringen som hos alla partier (nu i riksdagen) står över all kritik. Schlaug har rätt i att svensk arbetslös ungdom kunnat engageras i åldringsvården av svenskarna som en början på arbetskarriären.// Zral Nosh

Fosterjordnära sa...

Robsten är outbildad, ignorant och framförallt oinsatt i aktuella samhällsproblem!

För vem vet INTE att arbeten som äldromsorgspersonal, pizzabagare, taxischaffisar, sjukvårdspersonal, trappstädare (som rycker ut fort som f-n när ngn bajsat i farstun)och Sibyllakioskägare, DET är något som endast en rejäl invandring kan säkerställa!

För bövelen, läser han inte Aftonbladet??

roberth sa...

Sanningen är att dessa jobb som 40- talisterna lämnar rationaliseras bort så glöm det snacket.