onsdag, april 14, 2010

Det politiska etablissemanget avslöjar sig

Jag har tidigare skrivit om det politiska, mediala och kulturella etablissemanget, alla tre har sin tyngdpunkt i vår huvudstad. Det mediala etablissemanget har vi tidigare skrivit om otaliga gånger och hur det fungerar måste vara välbekant för alla samhällsintresserade. Det kulturella etablissemanget är mer dunkelt och otydligt, men finns där som ett stöd för det politiskt korrekta samhället. Det politiska etablissemanget gör inte så mycket för att dölja sin natur och struktur. De verkar totalt omedvetna om vad de egentligen lägger i dagen och hur de fuskar bort allt vad äkta demokrati är.

Som en poängtering av detta har Moderaterna och Socialdemokraterna gått ut i ett gemensamt utspel i Expressen där de förklarar att de mötts och kommit överens om hur de gemensamt skall agera ifall SD kommer in i Stockholms kommun. Så här står det i artikeln.
Om SD kommer in i fullmäktige och får så många mandat att de utgör tungan på vågen, så kommer Moderaterna och Socialdemokraterna att ingå en ohelig allians, rapporterar Sveriges Radios ”Ekot”.
– De har en människosyn att exkludera människor, säger moderaten Sten Nordin, finansborgarråd i Stockholm, till TV4 Nyheterna.  

Att Sten Nordin själv ”exkluderar” ett helt parti slår honom tydligen inte alls. Dessutom har inte Nordin eller någon annan från det politiska etablissemanget förklarat vad detta ”exkluderande” skulle bestå i. Vad Nordin omedvetet demonstrerar är en helt förfärlig människosyn. Carin Jämtin visar på ett övertydligt sätt att hon egentligen hör till exakt samma etablissemang som Nordin. Så här säger hon i artikeln.
Jag kommer inte att sätta mig i en majoritet som gör oss beroende av ett parti som står för en syn på människovärdet som inte jag delar. Jag tror inte heller Sten Nordin vill sätta sig i den positionen. Då hittar vi ett sätt att styra, där en majoritet av Stockholmarna får sin vilja igenom, säger Carin Jämtin.

Det var en helt ny vinkling av Jämtin, hon vill inte göra sig beroende av ett parti som har en syn på ”människovärdet” som hon inte delar. Med det säger hon alltså att t.ex. Moderaterna och Socialdemokraterna delar samma syn på människovärdet. Så lät det faktiskt inte från socialdemokratiskt håll innan SD fick över 1 procent av rösterna, då var det Moderaterna som hade en förfärlig människosyn där det bara var företagens vinster som gällde. Att hon dessutom har mage att tala för Nordin i en samförståndston är så magstarkt i ett land som har parlamentarisk demokrati så man baxnar.

Återigen visar det sig att Anders Isaksson hade rätt i sin bok ”Den politiska adeln”. De nuvarande riksdagspartierna tillhör samma etablissemang och har gemensamma intressen. De känner mer samhörighet med varandra än med valmanskåren, som skall upplysas och skrämmas till att rösta rätt. Iden gamle socialdemokraten Isaksson sade i sin bok att det politiska etablissemanget är vår tids adelsklass. Om han bara visste hur tydligt detta ter sig nu skulle han vrida sig i sin grav.  

Länk Expressen

Länk Den politiska adeln

6 kommentarer:

Karpstryparn sa...

Jotack, det där utspelet är bara ett av många som bevisar att Socialdemokraterna och Moderaterna, liksom de andra riksdagspartierna, inte är demokratiska. Däremot står de för fascism och antidemokrati, skrev ett inlägg om det för några timmar sedan som heter "Socialdemokraterna och Moderaterna har en vidrig människosyn".

Robin Shadowes sa...

Som nån döpte om dem på Thoralfs blogg, Socislammoderaterna.

Fosterjordnära sa...

Makt, makt, vad som helst bara man inte förlorar makt.

I varje samhälle, kommun eller församling uppstår en effekt av exkluderande. Vare sig man vill eller ej. Det handlar endast om vad man tycker är värt att exkludera.

För våra "folkvalda" är det tydligt att för dem är demokratin och väljarens vilja det som kan exkluderas.
Klagar väljaren sedan, ja då hittar man nya väljargrupper. Kan man inte dupera en ny generation svenskar, då får man se till importmarknaden. Vad gjorde de etablerade partierna utan den invandrade valmanskåren ??

MrPerfect72 sa...

Tja, eftersom sossarna vandrat aat hoeger och blivit moderaterna light och att eliten i SD bestaar till stoersta delen av gamla moderater kommer de kanske hamna naagonstans mittemellan.

Moderaterna medium light med bara lite fascism.

Att invadera Afghanistan och moerda muslimer kommer alla medverkande gilla, tror jag, aeven SD naer det kommer till kritan.

MVH
MrPerfect72
Medlem av www.aktivdemokrati.se

Anonym sa...

Det gemensamma uttalandet BEVISAR naturligtvis att dagens sossar och moderater står varandra väldigt nära och EXKLUDERAR alla utom den politiska eliten OCH att alltsammans går ut på att dölja att det är SVERIGEDEMOKRATERNA som har en syn på folket som också stämmer bara alltför väl med FOLKHEMMET!

Anonym sa...

I stort sätt har politikerna röstat med varandra sedan 1950-talet.

Sverige är egentligen mycket unikt på det här sättet. Det finns inga snabba vändningar i politiken. De har liksom aldrig funnits skäl för svenskarna att aktivera sig mot etablisemanget.

Högern, då framför allt Moderaterna övergav kulturnationalismen på 1950-talet och sedan dess så har Socialdemokraterna styrt.

De har gjort samhället allt mer progressivt - men fram till runt 1970 så satte socialdemokraterna Sverige och svenskarna först. Sedan 1975 har så inte varit fallet, då har man strävat efter internationalism.

Miljöpartiet och Kristdemokraterna har varit blått reaktioner på både vänster och kritohöger kanten att något allvarligt höll på att ske. Men Kd är idag helt marginaliserat och har lagt ned alla sina profilfrågor. Miljöpartiet rider på klimatbluffen. Då är Miljöpartiet ett mycket ogillat parti i alla andra frågor än just miljöfrågorna.

De försöker krama borgliga och socialdemokratiska väljare samtidigt - vilket är en balansgång. Sedan i början av 2000-talet har också Miljöpartiet blivit ett invnadrarparti.

De har ett helvete då Mehmed Kaplan och militanta Islamister verkar växa i partiet, samtidigt så har de här snällist-liberalerna som vill förbjuda omskärelse av pojkar och annat som utförs av muslimer.

När klimatbluffen är avslöjad kommer Mp åka ut ur riksdagen. De har i princip inget existensberättigande annat än en marxistisk-miljöorganisation bredvid den marxist-liberala vänstern.

Alla dessa uttalande från höga kommunpolitiker gynnar Sd. Så fort media nämner Sd gör de bort sig. De har inte lyckats skjuta henne i sank på över 20 år - snarare har det bara gjort henne starkare.