måndag, april 12, 2010

Jag gick inte med

Det står i DN om hur en person lurade ”rasister” att gå med i en hatgrupp. När de väl gått med i gruppen skulle personen locka fram och avslöja deras ” innersta svarta tankar”. Efter en vecka bytte gruppen namn till ” Vi som vill göra Landskrona mer tolerant”. Personen som går under ett särdeles löjligt alias i artikeln, anser sig väl ha lyckas i sitt uppsåt, att lura med ”rasister” och en massa andra som inte är rasister men tycker utvecklingen gått åt fel håll i vårt land.

Man kan ju tycka att de som hela tiden propagerar för en ökad tolerans någon gång skulle visa lite tolerans mot alla dem som faktiskt inte tycker om utvecklingen i vårt land och som inte ser det mångkulturella samhället som paradiset på jorden. Det finns inget i vår grundlag eller i demokratibegreppet som stipulerar att man måste hylla ett mångkulturellt samhälle med en massiv immigration. Så här står det i artikeln när de intervjuar upphovsmannen.
Vad har ni fått för reaktion?

– Rasisterna i gruppen blev oerhört arga när de fick klart för sig att de blivit lurade. Man kan fortfarande läsa en hel massa aggressiva kommentarer i sidans logg. Vi har också fått en del aggressiva och hotfulla mejl. Men vår förhoppning är att gruppen faktiskt ska få fler medlemmar nu när den inte har ett hatbudskap längre, men det är kanske att hoppas för mycket.

Jag kan känna igen känslan att bli grundlurad fast jag inte är rasist. Våra politiska partier genomförde och ändrade i grunden vårt land utan att tillfråga befolkningen och utan att ordentligt informera om vad de hade i tankarna. Jag är självklart inte arg på immigranter för det, jag är arg på våra politiker som bär ett oerhört tungt ansvar för sitt handlade och sin politik.

Till slut vill jag påpeka att många av de våldsdåd vi ser i dag är ett tecken och symtom på att vårt s.k. mångkulturella samhälle inte är bra eller välfungerande. Det är ett otryggare samhälle där gemenskapen och en gemensam värdegrund är eroderad. Det är ett kyligare samhälle där det förvisso är lättare att finna billig arbetskraft än fordom, men det är också den enda positiva sidan jag kan finna. Jag gick inte med i hatgruppen/bluffgruppen, men jag tycker i alla fall dödsmisshandeln i Landskrona är en alarmerande varningsklocka om samhällstillståndet just nu. Ropen på ett mer tolerant Landskrona ter sig nästan infantilt, vi vill helt enkelt inte ha det våra politiker gav oss.

Länk DN

25 kommentarer:

Robsten sa...

Hmm...den här sidan fanns länkad på Bloggtoppen, måste väl gränsa till pedofili?

http://www.muslima.com/results/searchresults.cfm?searchtype=1&sortby=12&gender_sought=254&searchview=1&cache=1

z999 sa...

Jag gick inte heller med.

Sivan sa...

Märkligt med ordet rasism.
Sedan urminnes tider finns hos människan ett utvecklat sinne för att vara ifrågasättande då hon möter en främling. Detta är något helt naturligt och är helt enkelt nödvändigt för att vi har kunna befinna oss i utvecklingen där vi nu är.

Robsten sa...

Bra Z, jag funderar på att inte gå med i någon mer FB-grupp överhuvudtaget, fan vet vad de kan byta för namn nästa gång. Jag går med i en grupp mot skamvåld, nästa vecka kanske den byter namn till en grupp för skamvåld.

z999 sa...

Jag är immun mot sånt (än så länge) eftersom jag inte är med på facebook alls.

Styrbjörn sa...

Undrar hur DN KULTUR hade ställt sig till en motsatt kupp, eller bedrägeri som det faktiskt är fråga om. Först startas en grupp med namnet "Vi som inte vill ha SD i riksdagen" och sedan byts namn till "Vi som vill stoppa invandrarvåldet".

Detta kan sedan motiveras med att man vill samla de mest högljudda svenskhatarna i samma forum, få dem att känna sig så hemma så att de skulle avslöja sina innersta svarta tankar på ett sätt så att de liksom exponerade sin egen dumhet på ett tydligt sätt.

"Eric Everest heter egentligen något annat. Han beskriver sig själv som högskoleutbildad och över 30 år gammal."

Det kan väl för övrigt inte vara allt för svårt att ta reda på vem det är. Lyfta ut trollet i ljuset och låta det stå för sina handlingar.

Robin Shadowes sa...

Jag vistas inte så mycket på Fejan så jag var tvungen att gå in och kolla så att jag inte gått med i bluff-gruppen. Som tur var så hade jag lyckats missa just den. Är med i några stycken varav de flesta är mer eller mindre politiskt inkorrekta hehe...

http://www.facebook.com/?sk=2361831622

Anonym sa...

Styrbjörn, hur har du mage att kalla mig för svenskhatare? Jag är stolt över mitt land, för att vi (för det mesta) är ett tolerant folk som accepterar folk oavsett ras, tro och sexuell läggning. Såna som du förgiftar vårt fina land med sitt hat.

Hoppas detta inlägg inte raderas av Robsten. Ni främlingsfientliga tycker ju att det är så viktigt med yttrandefrihet, så det vore minsann hyckleri att inte publicera mitt inlägg. Eller är det bara brott mott yttrandefriheten när ERA inlägg blir censurerade?

z999 sa...

@Anonym:
"Styrbjörn, hur har du mage att kalla mig för svenskhatare?"

Jag anser att du är svenskfientlig om du förespråkar den nuvarande massinvandringen med normer satta av människor i riksdagen som bara är ute efter att köpa en godhetsstämpel för den gemensamma kassan. En kassa som jag anser tillhör alla medborgare i Sverige varav många drabbas väldigt hårt av nedskärningar som görs för att bekosta invandringen.

"Jag är stolt över mitt land, för att vi (för det mesta) är ett tolerant folk som accepterar folk oavsett ras, tro och sexuell läggning."

Det tror jag verkligen inte på eftersom alla självutnämnda och självgoda antirasister är helt flata när det gäller islam.

Hoppas detta inlägg inte raderas av Robsten. Ni främlingsfientliga tycker ju att det är så viktigt med yttrandefrihet, så det vore minsann hyckleri att inte publicera mitt inlägg. Eller är det bara brott mott yttrandefriheten när ERA inlägg blir censurerade?

Anonym sa...

Svenskfientlig? Haha, nej kära du. Jag efterträvar helt enkelt inte samma mörka Sverige som du gör. Är jag svenskfientlig för att jag är trött på att det ständigt blir ramaskri bland högerextrema kretsar så fort en invandrare har begått ett grovt brott? Det finns många svenskar som begår hemska brott också, varför hör man aldrig något från er när DE gör nåt? Ta alla dessa fotbollshuliganer som bråkar och slåss till exempel, är de en bra förebild för Sverige? Rötägg finns bland allt folk.

Robsten sa...

"Styrbjörn, hur har du mage att kalla mig för svenskhatare? Jag är stolt över mitt land, för att vi (för det mesta) är ett tolerant folk som accepterar folk oavsett ras, tro och sexuell läggning. Såna som du förgiftar vårt fina land med sitt hat."

Hur vore det med lite tolerans för de som vill ha en restriktiv immigrationspolitik då?

"Hoppas detta inlägg inte raderas av Robsten. Ni främlingsfientliga tycker ju att det är så viktigt med yttrandefrihet, så det vore minsann hyckleri att inte publicera mitt inlägg. Eller är det bara brott mott yttrandefriheten när ERA inlägg blir censurerade?"

Aaahhh...got you Kamali, klockrent. Vad är detta för fördom du blottlägger? Jag som en mörkermänniska skulle aldrig i livet radera ditt inlägg, det kan ALLA som följt denna blogg intyga, antingen med handen på bibeln eller Tors hammare. En fråga nu, var det en klockren fördom du lade i dagen här eller var det inte det?

Robsten sa...

@Anonym
Vissa invandrargrupper (inte alla, väl att märka) är signifikant överrepresenterade vid vissa typer av brott, det är ett faktum. Det är en liten annan sak faktiskt när man kommer som flykting och får en fristad, och ovanpå det genererar brottslighet, än när denna brottslighet är inhemsk, vi kan aldrig komma ifrån det.

I går såg jag på TV hur fyra ungdomar satte eld på en kanin, för nöjes skull. Är det svenskar som gjort det skall de ha ett mycket hårt straff, är de inte svenska medborgare skall de ha ett mildare straff men bli utvisade på livstid, är de inte myndiga får hela familjen åka. Det låter hårt, det låter kanske orättvist, men jag tycker så. Jämför vi med straffsatserna i andra länder är det kanske inte så hårt heller, vad skulle hänt i Damnark för detta brott? I Finland?

Fotbollshuliganer har det daltats med länge nog, där förespråkar jag den engelska modellen med arbetsläger styrt av militärer, antingen det är bortskämda lintottar eller en mörkare variant av människa passar det?

z999 sa...

@Anonym:
"Svenskfientlig? Haha, nej kära du. Jag efterträvar helt enkelt inte samma mörka Sverige som du gör. Är jag svenskfientlig för att jag är trött på att det ständigt blir ramaskri bland högerextrema kretsar så fort en invandrare har begått ett grovt brott?"

Ja, det är svenskfientligt eftersom du struntar i att se sammanhanget med statistik från BRÅ. Det är statistiken från BRÅ som borde uppröra, men du struntar i den. Det uppfattas som ett ramaskri eftersom det är total tystnad i andra partier när brottstatistiken redovisas.

"Det finns många svenskar som begår hemska brott också, varför hör man aldrig något från er när DE gör nåt?"

För lite över tio år sedan så var det ett spektakulärt brott utfört av en svensk som fick sverigedemokrater att föreslå dödsstraff. Inget annat parti reagerade lika starkt på händelsen.

"Ta alla dessa fotbollshuliganer som bråkar och slåss till exempel, är de en bra förebild för Sverige? Rötägg finns bland allt folk."

Så du tycker att man ska strunta i varför vissa grupper begår mer våldsbrott än andra? Även i mäns överrepresentation när det gäller parrelaterat våld?

Ceasar sa...

Klockrent svar Robsten!

De som går emot invandringskritiker vill sällan åstadkomma ngt åt problemen. Det är så bekvämt att säga "man ska inte dra alla över en kam" - precis som om ngn sagt det. Inte heller vill de vara preventiva och minska på den del av invandringen som skadar Sverige.

z999 sa...

Självgoda och självutnämnda antirasister brukar stapla upp totalt grundlösa påståenden helt utan grund. Som när Anonym påstår att SD inte skulle reagera när svenskar begår spektakulära våldsbrott.

Här, en länk till en politiskt korrekt godkänd tidning-
http://sydsvenskan.se/kronikorer/niklasorrenius/article559037/SD-tralar-i-andras-overgivna-fiskevatten.html

Och ett citat från artikeln:

Dessutom har partiet denna helg ytterligare distanserat sig från sitt råa förflutna genom att rösta ett rungande nej till att införa dödsstraff.

SD förespråkade dödsstraff fram till 1999 och delade gärna ut flygblad med svenskar som enligt partiet förtjänade att avrättas: Mattias Flinck, Stig Bergling och Thomas Quick.

Igår gick nästan hela parti­toppen upp och uttryckte sin avsky för dödsstraffsmotionen. Bara tre ombud röstade för.

Eftersom de flesta antirasister har ungefär samma minne som en guldfisk (det är ett uttryck, jag har inget emot guldfiskar oavsett tro eller sexuell läggning eller vad nu guldfiskar har för sig) så kommer det naturligtvis att påstås samma sak igen, ofta av samma antirasist.

Anonym sa...

Anledningen till att jag skrev "Hoppas detta inlägg inte raderas av Robsten" är för att jag ville kolla att jag kunde lita på dig helt enkelt. Är man för det fria ordet så ska det gälla åt båda hållen. Har inget med fördomar att göra.

Sen tycker jag att det är skamligt att du säger att folk med invandrarbakgrund ska bli utvisade om de begår ett grovt brott. Är vi inte alla lika inför lagen? Visst, de har gjort något riktigt grymt, men inte ska de skickas iväg till sitt hemland om det nu visar sig att de inte är svenskar. Det är inte lösningen på problemet. De ska få samma straff som vilken annan människa som helst i detta land skulle få. Vi kan inte ha en lag för svenskar och en annan för invandrare, det är ju särbehandling så att det visslar om det.

Robsten sa...

@Anonym

"Sen tycker jag att det är skamligt att du säger att folk med invandrarbakgrund ska bli utvisade om de begår ett grovt brott. Är vi inte alla lika inför lagen? Visst, de har gjort något riktigt grymt, men inte ska de skickas iväg till sitt hemland om det nu visar sig att de inte är svenskar. Det är inte lösningen på problemet"

Va?? Vet du inte att det sker redan i dag! Att det ALLTID varit så! I ALLA länder!

Vi är inte riktigt lika inför lagen, kommer aldrig att bli. Svenska medborgare kan inte bli utvisade (även om man i vissa fall önskar att så vore) en utländsk medborgare som begår grova brott skall, SKALL bli utvisad. Det beror på att en utländsk medborgare inte har någon rätt att vistas här, när han så begår grova brott så drabbar det svenskar, ibland mycket hårt också. Detta är en självklar regel som precis alla länder på jorden har och alltid haft. Jag menar bara att ribban är lite väl hög i dag.

Robsten sa...

@Z
Jäkla tur att vi inte avrättade Quick då, det kan visa sig att han är oskyldig.

Robsten sa...

I alla fall till de mord han är dömd för, att han i övrigt har snövitt samvete är nog osannolikt.

Stig sa...

@ Anonym
Redan i din tredje kommentar lyser din dolda nationalism och rasism igenom bakom masken av självgod s.k. antirasism:
"Visst, de har gjort något riktigt grymt, men inte ska de skickas iväg till sitt hemland"
Vad är det för grymt med att skickas tillbaka till sitt hemland?? Varför skulle invandrarens hemland vara så förfärligt att komma tillbaka till?
Jo, jag vet att den dolda svenska nationalismen går ut på att Sverige är världens bästa samhälle som tål hur mycket påfrestningar som helst. Vilken falsk illusion och hur många blåögda flumliberaler orkar fortsätta blunda för Sveriges förfall till ett europeiskt Vilda västern, ett förfall som bara ökar och ökar, så tydligt, så öppenbart! Idag Rosengård, Bergsjön, Rinkeby... imorgon är det de finare kvarteren som får smaka på den romantiserade mångkulturens bränder, gruppvåldtäckter, rån etc etc.
Lilla trygga Sverige undvek två världskrig men det bevisar inte att det svenska samhället eller folket är totalt osårbart som smygnationalistiska flumhumanister och stenkastande "antirasister" tycks tro. Inbördeskriget som gror i våra förorter kommer vi inte ifrån och inte ens de mest fundamentalistiska sverighatarna slipper betala notan - på ett eller anat sätt.

Anonym sa...

Stig, du verkar ha fått det här om bakfoten. För det första sa jag aldrig att det var grymt att skicka dem tillbaka till sitt hemland, nu lägger du ord i munnen på mig. Jag säger helt enkelt att det är fel, för det är inte korrekt sätt att ta hand om problemet. MEN om personen utvisas till ett land som är krigsdrabbat, då vore det däremot grymt. Då har man så gott som gett personen dödsstraff. Vad detta i grund och botten handlar om, dock, är att vi kan inte bara slänga ut någon när de bryter mot lagen. De är del utav det svenska samhället och ska straffas enligt svensk lag. Han får avtjäna ett långt fängelsestraff i svenskt fängelse, helt enkelt. Om vi skickar brottslingar hem så kommer vi inte åt roten av problemet, utan sopar det bara under mattan. Problemet är att integreringen inte har lyckats helt och hållet och skulle behöva ses om så att folk som kommer till Sverige får det klart för sig vad som gäller. Vi behöver attitydändringar, inte utvisningar.

Dold nationalism och rasism... skitsnack :P Försök inte att få mig må dåligt, det går jag inte på.

Jonny sa...

Är "Anonym" verkligen äkta vara? Låter som en stackars dussinvariant av alla PK-troll på Flashback. Måste ha mycket tid över i vilket fall...

Anonym sa...

"PK-troll". Haha. Visst, whatever you say. Jag hänger inte på Flashback.

Jonny sa...

"Anonym" gillar ju uppenbarligen engelska, så här kommer en söt liten text tillägnad mångkulturella dagdrömmare everywhere:

I'm forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air.
They fly so high,
Nearly reach the sky,
Then like my dreams,
They fade and die.
Fortune's always hiding,
I've looked everywhere,
I'm forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air.

zafir sa...

"Jag är självklart inte arg på immigranter för det, jag är arg på våra politiker som bär ett oerhört tungt ansvar för sitt handlade och sin politik.
"

Nej, de är också ansvariga. Om grannens barn "leker affär" på garageuppfarten och säljer föräldrarnas guldsmycken, nya kameror etc för 5 kr/styck så är jag inte oskyldig om jag köper.