fredag, april 16, 2010

Vilken immigrationspolitik förespråkar Moderaterna?

Den frågan måste vi ställa oss inför valet naturligtvis, väljarna måste få veta vad de röstar på. Fick upp en gammal artikel från SvD där moderaternas dåvarande talesman i integrationspolitiska frågor, Göran Lindblad uttalar sig på ett mycket öppet och informativt sätt. Så här står det i artikeln.
Göran Lindblad, moderaternas talesman i integrationspolitiska frågor och riksdagsman från Göteborg, välkomnar en kraftigt ökad arbetskraftsinvandring:
- 40-talisterna går i pension och det föds för få barn. Jag tror att vi behöver två miljoner nya invandrare de närmaste 15 åren, säger Göran Lindblad till SvD.

Nu har hälften av 40-talisterna gått i pension, vi har en arbetslöshet på 900,000 människor enligt SVT. De som fortfarande tror på Lindblads tes att vi behöver en arbetskraftsinvandring på runt 100,000 människor om året skall naturligtvis rösta på M i höst. Tror man inte på Moderaternas tes måste man rösta på ett annat parti, ett parti som förespråkar en annan linje. Vidare i artikeln står det så här.
Två miljoner nya invandrare på så kort tid innebär i genomsnitt 133 000 om året. Men att över 100 000 nya invandrare per år skulle medföra för stort tryck på det svenska samhället tror inte moderaterna:

- De blir ingen belastning, de blir en tillgång om de börjar arbeta bums. Däremot blir det ett problem om man tar in 100 000 socialbidragstagare varje år, säger Göran Lindblad.

Vi vet inte hur stor andel ”som börjar arbeta bums”, jag har inte sett siffror på det men vi vet att just nu är 900,000 arbetslösa. Vi vet att arbetslösheten i våra etniska enklaver är legio. Vi vet att ungdomar som går ut från vårt utbildningssystem har mycket svårt att få ett arbete. Vi vet också att det nu gått 8 år sedan denna artikel publicerades första gången i SvD och att vi i princip tagit emot de mängder av immigranter som Lindblad förespråkade. Tycker vi detta är en bra och ansvarsfull politik skall vi rösta på Moderaterna eller något annat alliansparti i kommande val. Tycker vi inte att detta verkar vara en vettig och positiv politik måste vi ta vårt demokratiska ansvar och rösta på något annat parti, som har en helt annan politik i denna fråga. För att vara övertydlig menar jag naturligtvis inte att Socialdemokraterna för en annan politik i immigrationspolitiken.

Länk SvD (från 20002)

29 kommentarer:

Fosterjordnära sa...

....för att förtydliga Robstens övertydlighet. - Det går inte att rösta på ett endaste parti i sittande regering, då det råder total konsensus i immigrationsfrågan.

Man måste helt enkelt vända sig till övrig politisk marknad. Och den finns.

Det finns två vettiga partier om ni frågar mig, och det är ND i kommunvalet och SD i riksdagsvalet.

Ceasar sa...

Mkt bra genomlysning av Moderaternas oklara uppfattning gällande immigration. Det finns många som mig som har röstat på Moderaterna flera ggr i ngn konstig tro att de faktiskt vet bättre och i handling kommer att ställa saker till rätta.

Inte minst med tanke på deras tidigare fokus på Brott & Straff, en fråga där invandring är central, tror jag att många väljare fortfarande tror att Moderaterna vill annorlunda men deras "akademiska" framtoning gör att de är försiktiga med uttalande.

Människor i detta land måste se att Moderaterna har inget vettigt i sin politik för att värna Sverige från massinvandringen samtidigt som deras handlingar borde överskugga all tro på deras vilja att värna vårt land från dårskap. Moderaterna älskar bidrag men inte för Svenskar skulle man kunna sammanfatta det hela med

Anonym sa...

De som nu är tongivande inom "moderaterna" är de tidigare ultraliberala ungmoderaterna. Dessa förespråkade helt fri invandring, väl medvetna om Milton Fridman tes, Ett välfärdssamhälle kan inte ha fri invandring. Man är lite mera polerad nu, men i grunden är Reinfelt, Borg och consortes desamma som tidigare. Den långsiktiga målsättningen, förutom att få styra förstås, är att riva ned välfärdssamhället. Och man är på god väg. Även om vi mot förmodan skulle ha råd med välfärdsstaten i framtiden, minskar betalningsviljan pga av den etniska splittringen. USA är ett mycket tydligt exempel på det. Och för egen del kan jag nog säga att jag är mindre road av att se mina skattepengar gå till barnbidrag och bostadsbidrag mm till den invandrade somatiska 10-barnsfamiljen. Jag tror inte jag är ensam./Arvid Bengtsson

z999 sa...

Några Guds ord från mig angående vulkanmolnet med mera. Den vise kan se en viss symbolik i texten.

Och Oden Sade
Våren kommer senare,
hösten tidigare och
sommaren blir kortare och kortare.
Fibulavintern är inne.

Människan frös
och jättarna frös
och även asarna frös.
Mjödet stelnade i Valhall
Särimner djupfrystes.

Ragnarök, Befriare och död.

Fordom rikt och vackert land
Stad och by står nu i brand
Liksom eddan mäktigt spått
Nordens rike står förrått

Ragnarök - befriare och död

Asar samlas i timmen sen
Oden hört hur vinden ven
Tor talar, vreden sjuder
Gjallarhorn till striden bjuder

Ragnarök - befriare och död

Gudar vreda redo står
Viking stolt mot jättar går
Jättars här, stor och svart
Vikinggudens sista natt

Ragnarök - befriare och död

Sargad mark nu hel och ren
Åter liv på askens gren
I blodig jord där slaget stått
Av Asars blod ett frö blir sått

Ragnarök - befriare och död

z999 sa...

Några kommentarer till texten,
"Fordom rikt och vackert land
Stad och by står nu i brand
Liksom eddan mäktigt spått
Nordens rike står förrått"

Dessa rader kunde syfta på Malmö men texten har en djupare mening. Det finns dom som har tolkat den som en spådom om Sverige av idag och sedan haft den för att peka ut invandrare som dom onda ("jättars här, stor och svart...osv"). Men texten syftar på att mentaliteten hos nordborna förvrängs och självbevarelsedriften sätts åt sidan, förvrängs så till den milda grad att broder ställs mot broder. Fast man ska komma ihåg att texten även tolkades in i andra världskriget.

I vilket fall, texten har inte udden mot invandrare.

Robsten sa...

http://www.youtube.com/watch?v=Ctz0dUdkx24

Robsten sa...

Det var väl bara en låt som det överhuvudtaget var diskussion om, nämligen denna:

http://www.youtube.com/watch?v=vSCQ9IcBx5E&feature=related

Texten:

Förvägra mig mjöd
Förvägra mig livets glöd
Förvägra mig rätten att hylla mitt land
Förvägra mig brödet ur min hand

Ni tär på vår jord
Ni tär på skalders ord
Ni tär på vår kropp, Svea rikes väl
Ni tär känn bettet i vårt svärd

Jag slavar för vårt väl
Du trampar på min skäl
Med ändå jag stå
stolt och stark

Du dömt oss utan rätt
Du dömt oss för vårt sätt
Du dömt till ett mörker, vårt Sveas hyllningssång
Du dömt nu ekar än en gång

Förvägra mig mjöd
Förvägra mig livets glöd
Förvägra mig rätten att hylla mitt land
Förvägra mig brödet ur min hand

Som jag ser det kommer det politiska etablissemanget att "känna bettet från vårt svärd" den 19e september.

Robsten sa...

Jag skall lägga ut den valnatten ;-)

Robsten sa...

En favorit, vi förväntar oss en tolkning av Z ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=11e__Q9w0io

Robsten sa...

En riktig favorit (den sista) all tolkning onödig.

http://www.youtube.com/watch?v=wislfgWQGUw

z999 sa...

Hycklarnas parad behöver väl inte så mycket tolkning? :-)

Kommer att tänka på rabaldret när Ultima Thule till varje pris skulle stoppas från att vinna rockbjörnen. Ungefär i samma veva som svenska flaggan stigmatiserades en gång för alla och sågs som en rasistsymbol. Sverigedemokraterna talar ibland om sin mörka historia, antirasisterna gör aldrig det eftersom dom är i total avsaknad av självdistans.

Till alla antirasister:
"Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att kräkas över din rätt att framföra dem."

Ofta påstås det att Voltaire skulle ha sagt "Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem.". Detta citat är dock skrivet av Evelyn Beatrice Hall 128 år efter Voltaires död i hennes bok Voltaires vänner från 1906.

Robsten sa...

@Z
Har vi varit inne på Goten blogg och bland kommentarerna bekantat oss med lite klassisk bildning ;-)

z999 sa...

Nää, faktiskt inte. Men det låter som den är värd ett besök.

Angående antirasisters åsikter, vore det inte kul om Jimmie Åkesson också var sådär sliskigt självgod och kallade sina åsikter för rumsrena och allt vad det är? Fast han är väl för seriös för det.

Och angående valet i höst. En riksdagsplats kommer väl att innebära en massa pengar? Då kan ju Jimmie också köpa sig en fin människosyn för skattepengarna som dom andra politikerna har gjort.

z999 sa...

Ett synnerligen grovt rånmord utfört av serber-
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6964308.ab

Jag har läst om en del andra grova våldsbrott utförda av serber och är lite förvånad. Dom är en folkgrupp som inte borde ha sån här mentalitet. Enskilda personer kanske, men inte hela familjer.

Robsten sa...

Efter avtjänat straff skall hela familjen utvisas på livstid, obönhörligen, allt annat är ett brott mot den egna befolkningen och nationen.

Robin Shadowes sa...

Håller absolut med föregående talare.

z999 sa...

Det var väldigt tyst runt det här mordet från SD-håll, både bloggar och andra ställen. Mordet (olyckan) i Landskrona var det en antirasist som drog i gång reaktionen på nätet, faktiskt ganska långt innan det började dyka upp på någon sd-blogg. Jag kan förstå att det blir en viss "mättnad" från SD-håll att dra upp enskilda fall som pekar på svenskfientlighet från invandrare och istället belysa statistiken från BRÅ, men med tanke på hur media mörkar såna här fall så tycker jag att SD har en viktig uppgift att fylla här.

Igår så påstod en "expert" i DN att våldet har minskat i Stockholm
Jag citerar från artikeln

- Dels har anmälningsbenägenheten förändrats så att fler anmäler brott. Skolan är ett tydligt exempel. Här kan man säga att samhällets tolerans för våld blivit lägre, säger han.

Det framgår av artikeln att grova våldsbrott har ökat vilket är orsaken till ökad anmälningsbenägenhet. Alltså, anmälningsbenägenheten vid mord ökar liksom misshandel med skador för resten av livet medans lättare misshandel tydligen blivit mer tolererat av folk. Förmodligen för att många inte anser det vara någon idé att anmäla.

Robsten sa...

"Jag kan förstå att det blir en viss "mättnad" från SD-håll att dra upp enskilda fall som pekar på svenskfientlighet från invandrare och istället belysa statistiken från BRÅ, men med tanke på hur media mörkar såna här fall så tycker jag att SD har en viktig uppgift att fylla här."

SD är i princip ett riksdagsparti nu, alla vet det och det är bara ett formellt val som skall stökas undan. De sympatiserande bloggarna får bära uppgiften att ta upp enskilda fall i huvudsak nu. Speciella fall med högt symbolvärde skall partiet ta upp enligt mig, inga andra.

z999 sa...

Jo, det är nog riktigt Robsten. Grova fall av mörkning kommer väl ändå att tas upp av sdkuriren. Det är nog fel taktik att dränka sitt budskap med enskilda fall av svenskfientligt våld (med svenskfientligt våld menas våld från invandrare mot svenskar där det uppenbart har varit motiverat med skillnad i etnicitet).

Daniel sa...

Jag tänkte lägga in en liten kommentar på inlägget.

Den höga arbetslösheten beror väl i grunden på den ekonomiska kris som varit och som vi inte ännu återhämtat oss ifrån. Och när väl återhämtningen kommer så räknar jag med att vi kommer behöva mer arbetskraft, speciellt med tanke på de förändrade förutsättningarna i och med den stora pensionsavgången. Eftersom det inträffar samtidigt som en vändning i ekonomin som kan innebära helt nya förutsättningar för arbetsmarknaden.

Som jag har förstått det är dessutom invandringsöverskottet 2009 35000 personer, något som inte borde bli alltför svårt för ett land i uppgång.

Robsten sa...

@Daniel
När högkonjunkturen stod på topp så hade vi 290,000 arbetslösa enligt SCB, det är en armé av arbetslösa som vi kan täcka behovet av enklare arbeten.

Nisse i svängen sa...

@Arvid...

Apropå de tidigare "ultraliberala" moderaterna ska det väl ändå sägas att moderaterna numera försvarar välfärden som princip. Det som skiljer från exempelvis (S) är procent hit eller dit i olika ersättningssystem. Såvitt jag kan förstå av (SD):s olika handlingsprogram och programförklaringar skiljer sin inte de heller från mängden. Så här finns en fråga där inte bara sju, utan åtta (om inte någon åker ur), riksdagspartier kommer att vara överens efter höstens val.

Jag tror att (SD):s ängsliga vilja att följa strömmen i alla frågor utom invandringspolitiken är ett hinder för att locka mer allmänt systemkritiska väljare till partiet. Det är ju möjligt att vara systemkritisk utan att identifiera invandringspolitiken som den avgörande frågan.

Fosterjordnära sa...

@Daniel

Den arbetskraft som behövs har Du hängandes i pungen! Se till att effektuera!

Hjälp samtidigt till att arbeta politiskt för att underlätta stora familjebildningar.

Svenska barn är Sveriges framtida hopp och räddning.

z999 sa...

@Daniel:
"Som jag har förstått det är dessutom invandringsöverskottet 2009 35000 personer, något som inte borde bli alltför svårt för ett land i uppgång."

Så det spelar ingen roll vilka som flyttar eller vilka som kommer. Sedan 1990 nångång så har det tagit ungefär 7 år i snitt för en invandrare att komma ut på arbetsmarknaden. Detta är en positiv siffra som räknats fram genom att slå ihop all invandring i en klump.

Det går ganska lätt att med officiella siffror räkna fram att vi framtiden kommer att ha brist på skattebetalande pensionärer som kan betala alla arbetslösa invandrare.

En annan sak. Det är en sak när du kommer med påståenden utan några länkhänvisningar, men när folk i riksdagen påstår liknande som dig så blir man verkligen orolig. Alltihop bygger enbart på önsketänkande och illusioner.
Du skriver till exempel följande:
"Som jag har förstått det är dessutom invandringsöverskottet 2009 35000 personer, något som inte borde bli alltför svårt för ett land i uppgång."

Detta utan att ha en aning om vad 35.000 invandrare kostar. För mig låter du som vissa personer diskuterar när de ska köpa hund. Att den ska tas om hand är inget problem eftersom det kan man med varm hand överlåta åt andra familjemedlemmar, familjemedlemmar som inte ens tillfrågas.

Anonym sa...

@Nisse: "moderaterna numera försvarar välfärden som princip". Jag uppfattar detta som ren taktik. Man måste inom moderaterna vara väl medveten om att välfärdssamhället inte går att försvara om massinvandringen fortsätter. Och visserligen är de människor som nu "leder" Sverige obildade, men de kan inte vara helt omedvetna om att det i etnisk splittrade samhällen är svårt att få människor att betala skatt för det gemensamma bästa. Nej, det är ett USA man vill skapa, men jag är rädd för att vi inte ens kommer att få det. För i USA finns det i alla fall en viss gemensam värdegrund, som t.ex. den starka solidariteten med nationen, och man strävar i allmänhet efter liknande mål. Så icke här. Vi lägger grunden till splittring och etniska konflikter. Arvid Bengtsson

z999 sa...

Håller helt med Arvid Bengtsson.

Jonny sa...

Z999
Angående det ultrabrutala "Knut-mordet" så verkar det vara en blandad grupp: Franco, Nurija, Mehmed...

z999 sa...

Tack för infon Jonny. Det verkar som att olika invandrargrupper påverkar varandra negativt i en enad kamp mot svenskarna.

Januari Februari. sa...

Fosterjordnära (16 apr 2010 07:13:00):

"Det finns två vettiga partier om ni frågar mig, och det är ND i kommunvalet och SD i riksdagsvalet."

Sd verkar egentligen inte så himla vettigt; hellre överdrivet moderat. I mitt tycke är SvP det bästa partiet i Sverige. Men man bör inte enbart välja det partiet som står för den bästa (eller minst dåliga) politiken, utan man måste även vurdera om partiet har chans att få inflytande.

Ifall jag hade rösträtt i Sverige skulle jag antagligen ha röstat på SvP i kommunvalet och SD i riksdagsvalet. Det är mycket glädjande att SvP kom in i en kommunstyrelse för första gång, och att SD kom in i Riksdagen för första gång; i valet förra hösten. Nu börjar det gå åt rätt håll!