lördag, juli 31, 2010

Homosexuellas "rätt"


En moderat politiker från Botkyrka har fått avgå med omedelbar verkan efter att ha uttalat sig i en kommentar på en blogg. Så här skall han ha sagt.


De får gärna hålla på med varandra men när de ger sig på småbarn går det för långt! Och bögarna ska inte få adoptera!!


Detta är ju inte ett språk politiker vanligtvis använder och visst är det ett klumpigt uttalande. Gör man det dessutom under Pridefestivalen är utgången given, man får avgå i det politiskt korrekta Sverige. Tittar vi på ingressen i både SvD och DN så avslöjas vad det egentligen handlar om, i ingressen i DN står det så här.


En moderat politiker i Botkyrka kommun förlorar sina uppdrag efter att ha uttalat sig negativt om homosexuella och deras rätt att adoptera på en blogg.


I SvD låter ingressen så här.


En moderat politiker i Botkyrka kommun förlorar sina uppdrag efter att ha uttalat sig negativt om homosexuella och deras rätt att adoptera på en blogg.


Först kan vi konstatera att likheterna mellan ingresserna för de två tidningarna är slående. Bristen på avlönade journalister är skriande och man tar tydligen bara och kopierar nyheterna från TT in i tidningen, billigt och bra. 


Nu talar både DN och SvD om de homosexuellas "rätt" att adoptera barn. Det finns ingen sådan "rätt". Det är de adopterade barnen som har rätt att få rimliga uppväxtvillkor och vettiga adoptivföräldrar. Återigen så ser vi att det under ytan handlar om någon "rätt" som de homosexuella skall ha. Inte ens heterosexuella föräldrar har någon "rätt" att adoptera barn. 


Jag är emot att homosexuella par får adoptera barn, hur bra föräldrar de än är. Adopterade barn har det ofta svårt med sin identitetsutveckling, det kommer alltid en tid när de undrar varifrån de kommer och varför deras utseende skiljer sig åt från deras kamrater. Dessutom kommer det ofta också en tid när de inser att deras föräldrar faktiskt har lämnat bort dem. Detta är ett trauma för varje barn i den situationen. Att i detta läge bli bortadopterad av ett samkönat par gör hela situationen ännu mer komplicerad.


Skall utländska barn bli föremål för och betala priset för vår politiska korrekthet och vår nästan sjukliga strävan att ge homosexuella alla "rättigheter" som heterosexuella har? Mitt svar är tydligt, nämligen "nej"!

Länk DN

Länk SvD

15 kommentarer:

Anonym sa...

Tur som är så slår de flesta länder bakut när det kommer fram att det är en homoadoption.
Allemand

Anneli sa...

Det viktigaste här är nog ändå "rätten" att adoptera sin partners barn, vare sig detta barn är resultat av en anonym inseminering eller av ett tidigare heterosexuellt förhållande, där den andre föräldern av någon anledning tillåter det.

Det är dock litet svårt eftersom, vad jag vet har lagen ännu inte ändrats, faktiskt partnern även han/hon adopterar bort barnet i så fall.

Det blir dessutom en ökad trend av bortadopterade svenska fosterbarn som anses rotade i fosterfamiljen, detta galler rimligtvis samkönade fosterföräldrar också. Jag har dock inte hört något ramaskri om nekande av adoptioner i sådana fall, vilket ju rimlingen måste ske ibland, men socialnämnderna kanske i all tysthet inte tillåter samkönade fosterföräldrar.


Barnens bästa skall det tydligen inte tänkas alls på

Herr Eriksson sa...

Egentligen tycker jag att det mest uppseendeväckande inte är innehållet i TT:s artikel, utan rubriken:Sparkas efter homohets!

Hur många gånger jag än läser artikeln så hittar jag ingen "hets" mot homosexuella - kan det bero på att jag uppenbarligen inte befinner mig i den politiskt korrekta fållan?

Anonym sa...

Instämmer.

Att det finns en agenda att föra fram homosexualitet som ett "jämställt alternativ" till (hetero)sexualitet (man och kvinna som i det sexuella mötet förmår skapa nytt liv) är uppenbart och oehört problematiskt.

Anonym sa...

Detta är vad jag tror:

De söker efter en stark acceptans, de homosexuella som säger säg ha rätten till adopt.
Det måste ju tyda på omogenhet och någon form av hjärntvätt, för det är dem själva de tänker på.

robban sa...

det är ingen rättighet att få adoptera ett barn. även bland gifta barnlösa par så är det många som får bakslag efter utredningar

Anneli sa...

Det är ingen rättighet att adoptera barn och Tack och Lov har länderna som skall godkänna adoptionen utslagsröst. Adoptionsonförmedlingorganisationerna klagar ju över det därigenom minskade adoptionslediga barn.

svinfeldt sa...

Sverige är ett bisarrt land 2010,den sista riktiga kommunistiska staten i europa samtidigt som man av någon anledning går över lik för att göra män och kvinnor helt lika varandra..

Aldrig ser man någon riktig kritik i massmedia om landet eller politikerna,när en politiker kritiseras på riktigt så är det alltid i samband med att han avgår och åker ut ur etablissemanget.Allt som sker i sverige idag är precis som gamla DDR,poitiker och deras media driver en kollektiv utopi om ett förenat samhälle där alla bara går omkring och kramas,folkets åsikter är helt uteslutna.

Jag ser framtiden om 20 år när bubblan har spruckit rejält.

Camilla sa...

Helt klart väldigt klumpigt och oproffsigt sagt. Men varför har inte han rätt att tycka som han vill? Är det förbjudet att inte till 100% hålla med partiet i stort?

Ja just ja..jag glömde ju, Politisk Korrekthet är ju det viktigaste av allt...

Robsten sa...

Du får fråga Jimmy Baker i Botkyrka Camilla, men förmodligen är det väl order uppifrån.

Camilla sa...

Jag ska fråga honom.. men så klart är det högre makter som fått spel.

Kan iofs förstå det, men samtidigt så måste man få vara mänsklig som politiker och inte alltid väga varje ord på guldvågen. Fast, det känsliga var nog inte att han kallade dem bögar och var emot adoptioner utan att man fick uppfattningen att homosexuella ger sig på barn.

Robsten sa...

Ääähh...överdrivet.

Stig sa...

"De får gärna hålla på med varandra men när de ger sig på småbarn går det för långt! Och bögarna ska inte få adoptera!!"

Den stackarn blandar ihop bögar med "homopedofilerna" som reser till Thailand och konsumerar småpojkar på löpande band.
Komisk figur den där moderaten men att han får kicken pga okunskap i en viss fråga är lite väl hårt. Det är väl M-ledningens egen skam som lett till hans avgång.
Men när det gäller att försvara massinvandringens galenskaper och islmamiseringen och de generande låga straffsatserna då är det fan ingen som skäms! Inte en kotte i hela 7-klövern.
Högst egendomligt.

Robsten sa...

Ja, det ter sig som lite väl hårt, kan ju ligga mer bakom respasset, det vet vi ju inget om. Nä, det är väl i princip en intern moderat fråga. Jag tror spontant inte att alla hade åkt för en enstaka blunder som denna, men det är väl lika bra att lämna detta, en intern fråga som sagt.

Anonym sa...

Ett helt sannslöst resonemang i inlägget. Helt seriöst.

"..det kommer alltid en tid när de undrar varifrån de kommer och varför deras utseende skiljer sig åt från deras kamrater."

Det behöver man väl inte vara adopterad för att reflektera över?! Jag tror det har ett namn- Tonåren.

"Att i detta läge bli bortadopterad av ett samkönat par gör hela situationen ännu mer komplicerad."

Jo, för det är så skönt med ett okomplicerat liv där man är en av 12 ungar från Afrika, varken läs- eller skrivkunnig och svälter ihjäl innan sin 15års dag. NICE! Jag hade definitivt föredragit två föräldrar som älskar mig, utbildning, ett hus och mat på bordet! Sedan om föräldrarna är två kvinnor, eller män, spelar mig absolut ingen roll!
Ett vanligt argument är att barnen kommer bli mobbade i skolan pga. sina homosexuella föräldrar...... Och det problemet är lätt löst genom att föregå med gott exempel och neka homosexuella de förutsättningar till ett bra liv som hetrosexuella par har idag.
Ett annat är ju att föregå med gott exempel och leva efter ståndpunkter så som empati, respekt och medmänsklig kärlek!
Det kan också vara därför moderaten blev kickad....!