söndag, juli 25, 2010

Artiklar på "lätt svenska" för våra politiker


Denna regniga morgon läser vi i både DN och SvD om hur det brinner i Eslöv, bl.a. en djuraffär har brunnit upp, dock han man evakuera djuren. En gammal fabriksbyggnad har också brunnit upp, förmodligen med ett visst kulturhistoriskt värde. Att det rör sig om en mordbrand står denna gång utom allt tvivel. Så här står det i DN.


Ett flertal ungdomar rör sig kring branden i Eslöv och sätter eld på buskar och träpallar, uppger polisen i Skåne. De har även rivit ner avspärrningar. Polisen har satt in extra resurser för att få stopp på ungdomarna.


Texten i DN andas en känsla av att det skulle röra sig om lite allvarligare busstreck. Polisen skall ha satt in extra resurser för att "få stopp" på ungdomar som anlägger mordbränder. Man anar att några allvarligare konsekvenser inte att drabba de ungdomar som händelsevis blir gripna på bar gärning. 


I den stora ungdomsturneringen Gothia cup så har en blott 15-årig flicka våldtagits av tre andra ungdomar får vi förmoda (det är sannolikt inte vuxna män bakom brottet). Polisen har goda signalement på gärningsmännen och har mycket goda chanser att gripa förövarna. 


Om mordbrännarna i Eslöv grips (vilket de borde göra) vilken blir konsekvenserna för ungdomarna då? När gärningsmännen i Gothia cup grips, vilket blir då konsekvenserna för dem? Vi anar alla att dessa ungdomar kommer undan väldigt lindrigt och att det inte kommer dröja länge förrän de gripna kan fortsätta med nya "bus". 


Vi lever i ett mångkulturellt samhälle med betydligt grövre brott utförda av ungdomar än i det homogena samhälle jag och många andra medborgare i detta land växte upp i. Vi kan helt enkelt inte ha kvar samma lagstiftning som i det idylliska samhälle där jag och andra lite äldre svenskar växte upp i. Gruppvåldtäkter utförda av ungdomar var extremt ovanligt fordom i vårt land, nu är det vardagsmat. Att ungdomar som måhända har lite tråkigt skulle ägna sig åt upprepade mordbränder framför ögonen på polis och brandkår förekom inte och ens blotta tanken på ett sådant beteende var fullständigt orimligt. 


Våra politiker har skapat detta mångkulturella samhälle med allt vad det innebär, men de har själva inte tagit konsekvenserna av det när det gäller t.ex. den kraftigt ökade ungdomsbrottsligheten. Det kan helt enkelt inte vara så att våra politiker inte känner till vissa mindre trevliga konsekvenser av det samhälle som det tvingat på svenska folket. Vi utgår ifrån att våra folkvalda åtminstone har ögon och öron samt en rudimentär hjärna att processa inkommande stimuli med.  


Våra politiker har misslyckats med sin integrationspolitik, fast de slentrianmässigt förnekar detta. Inte heller integrationen lyckas de med, det är ju enligt dessa politiker den det är fel på (inte immigrationspolitiken). Några lärdomar tycks inte heller drabba våra folkvalda i första taget. Vi har en svår uppgift framför oss, vi som inte uppbär en riksdagsmannalön eller statsrådslön. Vår uppgift är tydligen att på ett pedagogiskt och lättfattligt sätt informera våra politiker om sakernas tillstånd och hur man möjligen kan komma tillrätta med det moras av juridisk och samhällig uppluckring vårt samhälle befinner sig i. Jag och andra bloggare får väl börja skriva våra artiklar på "lätt svenska".

Länk DN mordbrand

Länk SvD mordbrand

Länk DN våldtäkt

Länk SvD våldtäkt

26 kommentarer:

Anonym sa...

äckliga nazze swein

Anonym sa...

Motargumenten ligger på en förvånansvärt hög nivå. :-)

ddayperspective sa...

Kommentaren 25 JUL 2010 06.35.00 är uppenbart skriven av en (vulgärprosa) ""ren idiot! Det är en fruktansvärt grov kränkning att koppla samman Robstens välskrivna och genomtänkta, kommenterande alster av nyhetsflödet som de facto recenseras utifrån en allt farligare och otrevligare verklighet som mycket mycket sällan någon svensk med respekt för lag & ordning och hänsyn mot medmänniskorna skapat. Situationen har pådyvlats svenska folket av våra politiker som allteftersom också framstår som besinningslösa galningar - utom om de som Reinfeldt befinner sig utomlands och i en tidningsintervju (som han tror inte skall läsas här hemma) medger att Sverige tar in för många invandrare!

Goten sa...

Kanske medför bränderna i Skåne något positivt. Kanske inser allt fler skåningar att 08 aldrig kommer hjälpa dem att ta itu med problemen.

08s hjärntvättade politiker.
08s listiga media.
08s nya makthavare.

Anonym sa...

så här efterlyser man en voldtægtsforbryder:


http://ekstrabladet.dk/112/article1381375.ece

Anonym sa...

Vi lever inte alls i en mångkultur - de flesta invandrare lever i sina egna kulturer och jag i Kungsbacka lever under svensk kultur.

Mångkultur ska underförstått blandas med varandra och samtidigt vara berikande. Men de Libaneser som jag umgås med hatar judar eller tänker inte alls ta till sig somalisk kultur. Hur fungerar mångkultur?

Skogman.

Robsten sa...

Nä vi lever egentligen i etniska enklaver, monokulturer. Jag har påpekat det förut ett antal gånger men man faller lätt in i den vanliga påbjudna trallen. Tack för påminnelsen Skogman.

De som tidigare röstat med fötterna får inför detta val ta och rösta med valsedeln också, i annat fall är det hyckleri utan sällan skådat slag.

Anonym sa...

du skriver bra robsten
man får en ahakänsla var gång man tittar in i din blogg
fortsätt med detta
tack
pelle

Anonym sa...

Beträffande kommentaren överst kan det ju ibland vara pedagogiskt att så att säga låta sådana hänga sig själva. Men det är lite mer tveksamt när det gäller uppenbart mentalt störda individer. Här bör kanske Robsten överväga en radering./Mh

Robsten sa...

Ja, jag har en stor motvilja mot att radera något som inte uppenbart bryter mot lagen, tänkte att jag som förespråkar yttrandefriheten måste föregå med gott exempel och så. Men allt sammantaget, kommentaren kanske ändå inte tillför den sakliga, filosofiska och djupare debatten så mycket intellektuell stimulans trots allt. Jag överväger att radera den av hänsyn till övriga läsare här.

Anders sa...

Robsten, kommentaren "äckliga nazze swein" exponerar, att det inte finns några sakliga, respektabla argument FÖR den samhällsutveckling som de politiskt korrekta förespråkar.

Hur skulle de kunna försvara våldtäkter, mordbrand och annan våldskriminalitet?

itsweden sa...

För mig är det ingen skillnad på "äckliga nazze swein" eller när riksdagspolitiker låtsas vara intellektuella och rabblar klyschor om sin människosyn, dravel som aldrig preciseras vad man menar. Riksdagspolitikernas kritik av SD kan sammanfattas med "du är dum!", mer har dom ju inte att säga.

När man är så ful som Mona Sahlin eller Maud Olofsson så kan jag ha en förståelse för att det boostar egot om man berömmer sin egen människosyn som tydligen är helt begränsad till att vara positiv till massinvandring. Jag har aldrig riktigt trott på det där att skönhet kommer inifrån men i Mona Sahlins och Maud Olofssons fall så får jag väl erkänna mig överbevisad.

cavatus.wordpress.com sa...

Robsten! Du levererar klockrena analyser, den ena efter den andra. Vi, verklighetens folk, får dela ut flygblad.

Det man läser på nyhetssajter nu på nätet är så hårresande (Gothia Cup-skandalerna, bränderna i Eslöv m m), att det är som att leva i en Kafkavärld när man sedan ser rapporteringen i gammelmedia.

Därför MÅSTE vi som upptäckt falsariet dela ut flygblad. Svenska folket är grundlurat och Sverige är inte någon demokrati längre. Detta är oerhört allvarligt, särskilt då många tror att det är en demokrati. Vi har ett mycket stort ansvar.

För de som ännu lever i okunskap, läs denna länk: http://tinyurl.com/3ysbg7g samt denna länk om hur media manipulerar oss: http://tinyurl.com/36wwh7h.

Dela alltså ut flygblad för att stoppa vansinnet. Det är ett av de få sätt vi har att agera på. Samtidigt är det så att det lindrar ilskan när man har gjort det. Jag lovar.

Har skrivit om varför det är så viktigt här:

http://aktualia.wordpress.com/2010/07/21/flygblad-och-opinionsbildning/

Jag tror dessutom att det börjar ge resultat. Dessa nyhetssajter som flygbladen hänvisar till, har på senaste tiden uppvisat enorma sidvisningsökningar. Som jag sagt tidigare, kan man inte ta till sig hela detta bedrägeri på en kafferast. Det tar tid att smälta. Därför är det viktigt att vi delar ut flygblad NU, så folks insikter kan mogna fram. Det tar nämligen tid att inse att hela ens grundvalar knakar rejält i fogarna.

Stort tack till alla som redan delar ut. Övriga uppmanar jag än en gång att göra något litet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Har skrivit om Reinfelds kameleontmentalitet på min engelska blogg här:

http://cavatus.wordpress.com/2010/07/25/swedish-pm-admits-problems-abroad/

Mitt mål är att omvärlden ska få upp ögonen för vad som händer här. Jag tror att de börjar göra det. Bl.a. namnkunniga Pat Condell länkar till den. Om inte annat så hoppas man att de svenska politikerna SKÄMS för sitt bedrägliga beteende!

Robsten sa...

Tack för berömmet Cavatus, men jag vill nog påstå även jag tillhör verklighetens folk, har delat ...(får kolla)... 5950 trycksaker denna månad. Det gäller att få ut budskapet till de inte redan frälsta, här kan ju vi sitta och hålla med varandra, men vi vinner ju ingen opinion på det. Sedan gillar jag kontakten med folk också, man får mycket positiva reaktioner nuförtiden (och en o annan antirasist stöter man också på självklart).

Anders sa...

@itsweden

Instämmer, det är bara en stilfråga.

Det är har aldrig varit möjligt att försvara utfallet av den svenska, världsunika invandringspolitiken med några sakliga, respektabla argument. Därför har förespråkarna använt sig av ad hominem och kallat kritiker för rasist-fascist-nazist-främlingsfientliga.

Eftersom det börjar bli lite utslitet och inte längre fungerar särskilt bra så klandrar man kritiker för deras dåliga människosyn. Det är, som sagt, bara en stilfråga - ad hominem retoriken har bara getts en annan förpackning.

itsweden sa...

@Anders:
"Eftersom det börjar bli lite utslitet och inte längre fungerar särskilt bra så klandrar man kritiker för deras dåliga människosyn."

Det kunde vara ok att klandra någon för en dålig människosyn men då ska man kunna motivera exakt vad man menar. Jag lider verkligen med Jimmie Åkesson som i höst ska tvingas lyssna till en massa patetisk "argumentation" som är starkt präglad av antirasisternas ovilja/oförmåga att ta debatter. Utan debatter så stagnerar åsikterna och i slutänden blir man lika likriktad i skallen som majoriteten av antirasisterna i landet.

Om det fungerar bra eller inte brukar inte spela så stor roll, klyschorna upprepas ändå och lever kvar. Imbecilla antirasister tjaffsar ibland fortfarande om den fantastiska pizzan som Sverige har berikats med, trots alla amerikanska collegefilmer. Att avstånden mellan länderna har kortats ner genom modern teknik är en utveckling som dom inte har uppfattat, dom tror ju fortfarande att det internationella utbudet av mat är en funktion av invandringen.

Anders sa...

Det kunde vara ok att klandra någon för en dålig människosyn men då ska man kunna motivera exakt vad man menar.

Det kan de inte, eftersom de inte har tänkt igenom vad de menar. PK=bra SD=dåligt - men de kan inte motivera varför.

Om det fungerar bra eller inte brukar inte spela så stor roll

Somliga köper givetvis fortfarande rasist/fascist/nazist/främlingsfientlig-tugget - men tillräckligt många har genomskådat det, varför ad hominem retoriken har getts en annan förpackning ("dålig människosyn").

Robsten sa...

OT
70-talsmusiken i går på TV var ganska usel (det jag såg) här kommer i stället en riktigt gammal goding, Black Sabbaths bästa, håll med om det.

http://www.youtube.com/watch?v=ZGoOm3Uc5Ls

itsweden sa...

Helt fantastisk låt! Jag gillar paranoid också. Mång-låtar hade jag kallat det för om jag var antirasist. Och sen vill jag som sagt lägga till låten paranoid vilket visar hur inkluderande jag är och att jag har en fin människosyn.

Robsten sa...

Sabbra Cadabra kan också i någon mån, sägas ha ett kärleksbudskap som även skulle kunna passa de förmenta humanistknuttarna.

Robsten sa...

Det där med "no lies" blir dock svårt att inlämma.

Stig "Nazze Swein" sa...

För det första vill jag bara säga att jag tycker det är bra att du Robsten låter multikultiromantikernas plumpa kommentarer stå kvar så alla kan se vad dom går för (utom likasinnade som läser de tre orden flera gånger, lägger pannan i djupa veck och nickar instämmande).
Väldigt bra artikel idag igen och jag fick mig ett gott skratt åt formuleringen "Vi utgår ifrån att våra folkvalda åtminstone har ögon och öron samt en rudimentär hjärna att processa inkommande stimuli med"
Att de har ögon och öron har jag sett på valafficher och andra bilder - annars hade jag inte trott det.
"En rudimentär hjärna att processa inkommande stimuli med” kan man bara hoppas på att de har dock utan att ha några större förväntningar på hur den används. Hur effektivt deras hjärnor än processar inströmmande fakta och synintryck så hjälper det inte när de redan är försedda med färgade glasögon och är felprogrammerade redan från början. De har haft sååå många år på sig att bevisa motsatsen!! Även mjukvaran måste ju fungera och vara kompatibel med hårdvaran… Nä va säger jag, jag menar kompatibel med verkligheten vilket t.ex. våra Kalle Anka-lagar och genant låga straffsatser inte är. Vad gör justitieministern förutom att lansera larviga förslag om grälla lila kuvert till sexköpare för att slippa ta itu med de riktigt stora problemen som håller på att sänka hela skutan.
De är dessutom beroende av väljare med exakt samma problem vilket knappast påskyndar ett uppvaknande ur deras multikulti-dogmatiska slummer.
Fredrik Barbar, Mona Muslim. Kommunist-Lasse och miljömupparna har de väljare de förtjänar och folket har de ledare de förtjänar. Ja ”svenskarna är ett exotiskt folk” har Herman Lindquist så klokt sagt om vår bakvända nationalism som yttrar sig i svenskhetsförakt för att dölja den ”skamliga” fosterlandskärleken innerst inne. Ett psykologiskt fenomen som kallas för reaktionsbildning och som så kallade ”antirasister” är de största offren för då de projicerar sin förträngda, förvrängda nationalism på andra medelst uttryck som ”rasist” som liksom bara pluppar ut som en primitiv betingad reflex (se kommentar 1 ovan), ungefär på samma nivå som Pavlovs hundar.
Men att stillatigande åse hur hela landet brinner upp (både bokstavligt och symboliskt sett) och bli ett nytt laglöst Vilda västern är höjden av bakvänd nationalism av det ”exotiska folket” i nord . Ungefär 95 % av den röstberättigade befolkningen lider av detta syndrom medan endast ca 5 % röstar på det enda parti som har lösningar värda namnet.
Bloggen Every Kinda People säger EXAKT vad många av oss multikultikritiska svenskar just nu tänker: ”Valet kommer att visa om svenskarna blivit galna”.
Jag instämmer verkligen för nu går det inte längre att skylla på PK-hjärntvätt, Aftonbadets mörkningar eller ens att man röstar med plånboken.

Anders sa...

@itsweden

Sörmlands socialdemokrater skriver:

"Alla människor är lika mycket värda och ska därför ges samma förutsättningar till ett fullgott liv och till förverkligande av sina drömmar." (min fetstil)

Som du ju förstår så så "ges" [sic] den somaliska sju-barns mamman inte "samma förutsättningar till ett fullgott liv och till förverkligande av sina drömmar" om hon inte med sin familj kan migrera till Sverige på svenska skattebetalares bekostnad.

Sympatiserar man inte med att folk migrerar till Sverige på svenskarnas bekostnad, så anses man inte dela uppfattningen att "alla människor är lika mycket värda" (dvs man har en oacceptabel människosyn), då denna migration *motiveras* med, att prospektiva migranter därigenom "ges" [sic] "samma förutsättningar till ett fullgott liv och till förverkligande av sina drömmar".

Så här tänker de politiskt korrekta... men av lätt insedda skäl så vill de inte skylta med denna associationskedja. De inser, åtminstone intuitivt, att den nog är svår att sälja till väljarna...

Robsten sa...

"(utom likasinnade som läser de tre orden flera gånger, lägger pannan i djupa veck och nickar instämmande)."

Och där fick jag mig ett gott skratt, he, he.

itsweden sa...

Det är väl positivt att de rika politikerna i Sverige kan köpa sig en fin människosyn genom att trampa ner skattebetalarna.

Robin Shadowes sa...

Tydligen hann man inte evakuera alla djur. Akvariefiskar och sköldpaddor fick skatta åt förgängelsen i den heliga mongokulturens namn.

"Vad gör justitieministern förutom att lansera larviga förslag om grälla lila kuvert till sexköpare för att slippa ta itu med de riktigt stora problemen som håller på att sänka hela skutan."

MS Svea har kört i full fart på isberget och rivit upp ett gigantiskt hål i skrovet. Flera skott har redan börjat vattenfyllas. Fartyget börjar sakta men säkert börja kantra. Vad gör då Beatrice Askfat? Hon springer till kiosken och köper så många tuggummipaket hon bara kan bära på sig. Sedan rusar hon till hålet i fartygssidan och börjar tugga utav bara satan. För att täta hålet. En bugg, två bugg, tre bugg, fyra bugg och sedan vila med en Coca-cola. Puh! Då kommer partikamraten Calle Bildt förbi: Behöverrr du lite hjälp, Beatrrrice? Så där står dom två hjältarna och tuggar så käkarna nästan går ur led och lappar hålet. Calle suckar plötsligt: Varrrrförrr verrkar det inte att fungerrra, Beatrrrice? Vattnet nårrr ju nästan upp till brrröstet nu.
Beatrice ger upp ett gällt skrik:
Orkestern!!!! Spela närmare ALLAH TILL OSS!!!! Blubb-blubb-glubb!! Ridå!