fredag, september 17, 2010

Provval hos SFI


På SVT1 var det nu på morgonen, innan de ordinarie sändningarna började, ett inslag om SFI-undervisningen i vårt land. Inför valet har det anordnats provval för de invånare som just nu försöker lära sig svenska vid våra SFI-institutioner. Det största problemet enligt inslaget var att de svenska partinamnen är så lika, samt innehåller så många "s". Ett huvudproblem är enligt inslaget att både Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna börjar på samma bokstav och en viss risk för misstag föreligger. 


Att en av våra nya medlemmar i samhället skulle rösta på SD är ju fullständigt otänkbart. En inte helt orimlig synpunkt då asylsökandes chanser att få stanna skulle minska med en sverigedemokratisk politik. Frågan är då hur vettigt det är att människor som t.ex. går på SFI-undervisning och ännu inte är svenska medborgare (och inte behärskar det svenska språket) skall få rösta överhuvudtaget. Det är främst ett parti som vinner röster på att nykomna immigranter får rösta, alla vet vilket. 


Vi förmodar att det numera ingår i SFI-undervisningen vilket parti våra nya samhällsmedlemmar skall rösta på. UR-redaktionen har ju länge visat vägen med att systematiskt hota med hur fruktansvärt ett speciellt parti är. Man kan säga att UR-redaktionen utbildar vår kommande valmanskår i hur de skall rösta och SFI har motsvarande funktion för våra nya medborgare. Skulle Ryssland ha något liknande som vår svenska UR-redaktion så skulle precis alla politiker och journalister samfällt peka på att detta var det definitiva beviset på en urholkad och korrupt demokrati.

17 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Är det verkligen sant att man får lov att rösta trots att man inte är svensk medborgare? Varför inte då trycka upp nåt hundratal miljoner sjuklöverparti-sedlar och skicka ner till MENA direkt?

Robsten sa...

I kommunalval och landstingsval, ej i riksdagsval.

MS sa...

Om du har bott mer än 3 år här så får du rösta i kommun- och landstinsvalet. Jag tror det var runt -79 som det ändrades. Jag skulle dock inte bli det minsta förvånad om S skulle driva frågan att dom även ska få rösta i riksdagsvalet. Det talas redan nu om att vår rösträtt är orättvis. " Hur kan man säga att hela Sverige går till val" bla bla. Det ligger i S intresse att denna stora grupp även kan rösta på S i riksdagsvalet.

vänsterwiki sa...

Min fru som kom till Sverige för 2 år sedan skulle troligen rösta SD om hon bara kunde. Hon har gått ut SFI förra terminen med goda betyg och ser ingen som helst likhet mellan s och SD. Det enda hon vet är att Mona vill förstöra landet. De som arbetar eller har män som arbetar röstar inte heller s. De ser hur deras landsmän får nästan lika mycket utan att anstränga sig. Man röstar inte på någon som vill skänka bort hälften till myglare!

Anonym sa...

Oj. Vem är det här, är han aktiv fortfarande? Man borde råda (inte förbjuda, det går såklart inte, men råda) de partimedlemmar som har mindre... retorisk skicklighet (snällt uttryckt, och som denna person) att inte uttala sig offentligt.

http://www.youtube.com/watch?v=g9dJtGUvtcE&feature=player_embedded#!

Robsten sa...

Det görs nog, men journalisterna vill ju de med lite mindre retorisk ådra, av någon outgrundlig anledning ;-)

Anonym sa...

Självklart är det så. Men munkavle på den här killen NU. Han får partiet att framstå som lallande fånar som inte vet vad de vill, som dessutom har ett skinnskalleförflutet. Hur gammal kan intervjun vara? Är den här personen aktiv ännu?

Robsten sa...

Camilla får svara på dessa frågor.

Anonym sa...

Hallå Robsten!

Jag har en lite personlig fråga till dig, vi är ju många Sverigedemokrater som går i väntans tider och är oerhört spända inför valet. Det är oerhört svårt att sia om hur valet kan gå då medias smutskastning varit enorm och SD alltid underskattas i opinionsmätningar med mera.

Enligt mig får vi minst 4.5% och maxgränsen har jag ingen aning om, kanske 10.5%?

Du måste ju vara tio gånger så nervös som medelväljaren då om SD får 8.3% eller mer blir Riksdagsman!!! Det är ju inte alls omöjligt, det måste ju kännas helt overkligt? Eller?

Kan du inte berätta lite om dina känslor inför valet, jag tror vi är många trogna läsare som skulle tycka det var spännande att höra lite om hur dina tankar går. Är du tex orolig för att hyenorna kommer gå igenom hela din blogg med tusentals inlägg och rycka något ur sitt sammanhang och gör en stor skandal av det?

Blir det Säpo-bevakning?


En sak kan jag då säga om er SDare och det är att ni är så oerhört värd er kommande riksdagslön!

Så många av PK-partiernas stolpskott som suttit och håvat in stora pengar på att bedriva en Sverigefientlig politik och nu kommer äntligen lite vettiga människor till Riksdagen som har kämpat i enorm motvind i så många år!


Lite osammanhängande och pladdrig men jag hoppas ändå på ett svar!

Lycka till!

Anonym sa...

Du måste ta bort blogrankers, om du inte vet hur tala med PI, nu får man varning om virus. Jag bryr mig inte jag vet att det är fejk men kolla.
Allemand

Robsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
z999 sa...

@Robsten:
"Senast i dag fick jag mycket positiva reaktioner från läsare, som betyder mycket för mig."

Det kunde du fått från mig också. Kul att läsa att Buster är med på ett hörn och påverkar utvecklingen av Sverige. Jag hoppas verkligen få se dig i riksdagen oavsett hur det blir med halvtid eller heltid.

Det var kul att rösta (igår) med valsedlar som jag fått från den legendariske Arnold Boström.

Robsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
z999 sa...

@Robsten:
"Arnold, Arnold, han övertalade dig säkert att kryssa honom, den gamle räven"

Han påpekade bara att den möjligheten fanns :-) Och jag vill framhålla att han inte gav mig valsedlar där han kryssat sig själv i förväg :-)

Jag anser att du gjort ett fantastiskt jobb med bloggen och har lyckats hålla exakt rätt stuk på det hela så att det har chans att vara opinionsbildande.

Robsten sa...

Tack Z, det värmer att höra, det var nämligen mina intentioner med bloggen.

Jasså han påpekade att den möjligheten fanns, he, he. Ja, jag kryssade ingen på riksdagslistan, vill ha Åkesson i främsta linjen, ingen är lika skicklig som han, bara att erkänna.

På landstingslistan kryssade jag en i min kommun som jag anser hamnat för lågt i listan, ändå hade jag inflytande i denna lista (stort), så jag försökte korrigera ett misstag lite.

I kommunlistan tänkte jag kryssa samma person men jag blev distraherad av tankar på hur vi skulle lägga upp bevakningen av alla förtidsröstningslokaler. Jag hade min lunch från jobbet så samtidigt som jag röstade tänkte jag på organisation, jobbet, hur två pensionärer tog röstdelar för ett lokalt parti och inte oss, och hur välskött vallokalen sköttes av en ung invandrartjej som jag vill ge ett fång rosor (skulle missuppfattas och är inte att tänka på) så jag glömde faktiskt att kryssa honom på kommunlistan. Ja vad skall man säga, ett enkelt förlåt får duga.

Robsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
ddayperspective sa...

Man får rösta i KOMMUNALVAL och LANDSTINGSVAL (ej riksdagsval) utan att vara svensk medborgare. Det räcker att man är kyrkoskriven på en adress i en svensk kommun. Det var (naturligtvis) sossarna som genomdrev den här förändringen i riksdagen, när man förstod potentialen med att kunna locka till sig röster och sedan inte behöva anstränga sig över hövan om det skulle bli tal om riksdagsval. Huvuddelen invandrade skulle ju vara redan upplärda och hjärntvättade så att de förstår att SAP och LO tar ekonomiskt ansvar för deras liv...

Nu är det så att nollorna hos S, V och MP har felaktiga miniräknare som visar att ju fler outbildade och analfabeter vi får här i landet så att beolkningen ökar så ökar kompetensen och skatteinkomsterna... VA???? Jo varenda en har naturligtvis påstått att man är en av de mest framgångsrika plundrarna av sina hemländer och har undanstoppade tillgångar på off-shore konton och starkt integritetsskyddade konton i Europa och världen och det har dumma politiker i regeringar och riksdag svalt år efter år... Vilket namn som använts? Muhammad (med olika stavningar) naturligtvis, precis vad Sydsvenskan kom fram till var det vanligast namnet i Malmö nuförtiden...