onsdag, september 15, 2010

Yttrandefriheten satt ur spel


Jag pratade precis med Sverigedemokraternas pressavdelning. Inte ett genmäle från SD kommer nu in i våra tidningar inför valet. SD blir angripet i tidningen efter tidning, i artikel efter artikel. Vinklingarna på de sätt SD angrips på visar inga kreativa begränsningar. I våra tidningar, stora som små, väller formligen en störtflod av smutskastningsartiklar över läsarna i landet, målet är ett parti som knackar på riksdagens port. 


Det står varje tidning, chefredaktör och tidningsägare fritt att välja vad man tar in i sin tidning och inte tar in. Det hör till vår demokrati och vår äganderätt. Men att ett politiskt parti, som inför en valrörelse blir utsatt för en ren systematisk hatkampanj, inte får in ett enda genmäle strider mot allt vad vår yttrandefrihet står för. Vi har passerat de demokratiska gränser som innefattar ett visst minimum av yttrandefrihet och möjlighet till genmäle när ett parti i princip får löpa gatlopp i pressen, utan möjlighet att försvara de påhopp som just nu kommer från alla håll. 


Denna valrörelse har slitit masken av det politiska och mediala etablissemanget på ett aldrig tidigare skådat sätt. Små fladdrande bloss av moralisk och demokratiskt patos har kunnat spåras hos etablissemanget, som t.ex. Lotta Gröning. I övrigt har etablissemanget slutit sig samman i en våldsam odemokratisk attack mot det parti som hotar att spräcka den politiska korrektheten i vårt land. Mina damer och herrar, just nu är den demokratiskt nödvändiga yttrandefriheten satt ur spel.

11 kommentarer:

Stig sa...

Svenska media har valt att på ett legalt men högst osmakligt sätt ignorera uttrande- och åsiktsfriheten och bryta mot grundlagsskyddade rättigheter.

Du skrev en kort artikel om detta Robsten men just därför är det en bra sammanfattning om vad som rör sig i tankarna hos allt fler många svenskar oavsett de är sverigedemokrater eller ej och
oavsett nivån på politiskt engagemang, kunskapsnivå och förmåga att dra logiska slutledningar.

Anonym sa...

Snälla Robsten, varför är du så upprörd i kväll? Ingen whiskey ännu?

Detta spelet har fortgått under mer än ett års tid och avslöjar vilka som behärskar alla säger alla redaktioner i Sverige.

En av de första åtgärderna som SD skall ägna stor kraft är att ta bort press-stödet. De har EU:s välsignelse där eftersom det lever på nåder från EU.

Då blir det ett annat liv i skällan det lovar jag dig för då är det bara tidningar som skriver vad folk vill läsa och inte vad journalisterna tycker som blir vägledande.

Åtgärd två kan gärna vara att reformera (S)(V)T/SR. Alla gamla 68-nissar skall väck.

Inte sagt att detta måste ske nu, vi har inte kraft för det, men efter valet 2014 då SD har över 20% då är det möjligt.
Knyt näven, det är bara några få dagar kvar till en bomb briserar.
Allemand

Svempa sa...

Som invandrad tysk som har förmånen att kunna följa debatten i tyskspråkiga länder har jag några viktiga observationer:

- Den politiska korrektheten härskar i Tyskland och Österrike på ett liknande sätt som hos oss. Schweiz utmärker sig lite med ett starkare genombrott i islamkritik, men i övriga länder är detta helt tabu inom politiken. Minns Thilo Sarrazin som just nu löper politiskt gatlopp, men har stöd av 90% av tyskarna i sin bok 'Tyskland avskaffar sig självt'.

- Sverige är helt unikt med en media som UTAN UNDANTAG följer den politiska elitens diskurs = SD måste tystas med alla medel. I alla andra länder finns åtminstone någon stor rebell (Bild i Tyskland, Krone i Österrike) som ifrågasätter och tar debatten med andra medier samt har dagliga bitska artiklar som ifrågasätter mångkulturen. Men icke här. SD och deras väljare står faktiskt helt ensamma. Inte en kulturpersonlighet, artist eller gammal politiker säger pip i deras favör.

Jag bodde i Berlin under DDR tiden och kunde följa propagandamaskineriet och det finns många likheter med det som pågår här. Skrämmande och en ögonöppnare. Jag hade faktiskt ingen aning om hur illa det var ställt förrän jag började se på media med SD ögon.

Tänker dock fira på söndag och hoppas på att en långsam upplysning kan ske under de närmaste 4 åren.

cavatus.wordpress.com sa...

Presstödet måste avskaffas. De får försörja sig genom att sälja sina undermåliga alster så får de se vilka som köper dem,

Se hit alla! Nu har Julia Caesars samhällskritiska bok "Världsmästarna. När Sverige blev mångkulturellt" givits ut. Den går att beställa via books on demand. Läs mer om boken här.

http://aktualia.wordpress.com/2010/09/15/julia-caesars-bok/

Missa inte denna skriven av den enda kritiskt granskande journalisten vad gäller detta politikområde!

Alexander den store sa...

Bra skrivet!
Jag tror att en av de största anledningarna till varför man agerar som man gör inom media är desperation och förtvivlan. Den kommer ifrån vetskapen om att många av dessa PK-journalisters jobb är hotade när SD kommer in Riksdagen.
Det kommer "utrensningar". Det vet man om, man tappar masken och visar istället sin opartiskhet omedvetet.
Men det avslöjar också en ordentlig brist på kompetens och erfarenhet hos dessa oftast mycket illa utbildade journalister, vars ambition egentligen bara har varit att skaffa sig ett "tjusigt jobb inom media", få träffa kändisar osv.Se hur J Östergren bröt sin journalistiska yrkeskod och bröt ihop. Borta är tiden med de "tre O:na", kvar är bara den gamle räven Ulf Nisson som just har varnat för det du skriver.

Anonym sa...

Det är sjukt hur media och överiga politiker beter sig just nu, jag känner mig inte förvånad men däremot är det olustigt hur dom inte ens försöker dölja sitt förakt nå mer..//Torgy Moberg

Anonym sa...

SD borde ha minst tio personer som på heltid skriver bloggkommentare och repliker till lögnaktiga artiklar.

peter a

Robsten sa...

Men det finns inga sådana pengar anonym, det mesta görs på fritiden frivilligt av olika personer.

Anonym sa...

Och i dag torsdag, visar statstelevisionen, såsom en "slump", filmen Die Welle:

"En lärare genomför ett kontroversiellt experiment i sin gymnasieklass. Syftet är att få eleverna att förstå de mörka mekanismerna bakom nazismen och andra totalitära krafter. Men det oskyldiga försöket förvandlas snabbt till en okontrollerbar rörelse och plötsligt tar våldet överhanden"

http://www.tv.nu/p/10091623150100svt2--p

MS sa...

Sverige blöder och värre kommer det blir. Jag har varit inne på det förut men jag tror att det skulle underlätta läkningen om det upprättades en Sanningskommission om invandringen och industrin runt omkring. Då ska allt upp på bordet och då menar jag allt. Det är bättre i förlängningen om vi tvättar den smutsiga byken offentligt. Lär oss något, ändrar vår politik och sedan går vidare. Ingen tjänar på detta "inbördeskrig".

Robsten sa...

Köper din ide MS.