tisdag, september 14, 2010

Så bevarar vi makten till det politiska etablissemanget


I en debattartikel på DN skriver "skriftställaren" Anders Johnsson om hur Sverigedemokraterna skall ha missförstått begreppet svensk kultur. Johnsson tar i sin artikel upp taffliga exempel på hur t.ex. Astrid Lindgrens böcker innehåller teckningar av personer vars föräldrar är födda utomlands och att vissa av våra visor har utländska kompositörer. Som om allt detta hade någonting med den svenska kulturen att göra. Johnsson fortsätter så här med exempel på utländska influenser i vårt land.


Något som utmärker den svenska historien – och det svenska kulturarvet – är att vi alltid har mottagit värdefulla impulser från invandrare. De första svenska mynten präglades av engelska myntmästare i Sigtuna för drygt tusen år sedan. Det svenska stadsväsendet byggdes upp av tyska affärsmän under medeltiden.


Vi har självklart mottagit värdefulla impulser och uppfinningar från vår omvärld och från människor som invandrat till vårt land, vilket vi lika självklart skall fortsätta med. Att enbart använda uppfinningar och innovationer från etniska svenskar vore lika intelligent som när Kambodja och Khmers Rouges avskaffade pengar. Gemensamt för alla dessa innovationer av människor med utländsk härkomst som vårt land byggdes på är att de tillförde något utan att i princip hota vårt kulturella arv. Människorna som invandrade till oss och tillförde viktiga innovationer var renodlade arbetskraftsinvandrare som aldrig någonsin fick en krona i bidrag. De kom dessutom alltid i sådant modest antal att inga etniska enklaver bildades. Det är faktisk den politik Sverigedemokraterna vill driva i dag. 


Invandringen har dessutom aldrig varit oproblematisk som Johnsson vill påskina. Läser vi t.ex. Dick Harrysons "Sveriges historia" så har invandring till vårt land varit ett maktpolitiskt schackdrag, från att Birger Jarl importerade tyska affärsmän till Stockholm för att besegra hedendomen i vårt land, genom precis alla århundraden fram till nu. Protesterna var särskilt våldsamma mot tysk invandring under hela 13 och 1400-talet då kungar i vårt land ville kväsa opposition från inhemsk hög och låg-adel. Invandring har enligt alla seriösa historiker varit ett maktpolitiskt medel genom hela vår meddeltid och parallellerna till att dagens socialdemokrater vill importera röstboskap och att borgerliga partier vill pressa ned lönenivån är kristallklar och påtaglig.  Till slut så skriver Johnsson så här i sin artikel.


Det finns framförallt fyra skäl till att invandrare är så viktiga för ett lands utveckling. De kan ha särskild kompetens som ännu inte finns i Sverige. De kan tillföra landet kapital för investeringar. De kan ha ett internationellt kontaktnät som är värdefullt för internationella affärer. Människor som bryter upp från sitt hemland är dessutom genomsnittligt sett mer kreativa och initiativkraftiga än de som hela livet bor kvar där de har fötts.

Den invandring vi har i dag tillför högst begränsad kompetens. Att motivera en oansvarig massinvandring för att de möjligen kan tillföra någon slags kompetens är också lika intelligent som att avskaffa pengar i samhället. Vilken ocean av kompetens kan möjligen döljas bakom hyreshusen i Rosengård? Det borde finnas ett kapital för investeringar hos våra nya samhällsmedlemmar. Många som nyligen fått asyl från t.ex. Irak bygger stora mycket flotta villor runt om i Stockholmstrakten. Jag vill gärna se siffror på dessa investeringar dock. Det ryktas om att många av de som skulle kunna investera i vårt land fortfarande är skrivna i sitt hemland och investerar sina pengar där i stället. Det är ytterligare ett bevis på hur misslyckad vår nuvarande immigration är i så fall.


När det gäller det internationella kontaktnätet som våra nya samhällsmedborgare kan föra med sig så har Johnsson delvis rätt. De somalier som kommer hit har säkert en del kontakter till all möjlig affärsverksamhet. Tyvärr är det sådan verksamhet som vi inte bedriver i vårt land och de ekonomiska resurser dessa kontaktnät innehar är av, skall vi säga "tvivelaktig karaktär". 


I en sak vill jag dock faktiskt ge Johnsson rätt, människor som bryter upp från sitt hemland kan många gånger vara kreativare än genomsnittet och ha en överlägsen initiativförmåga.  Eftersom jag med min människosyn tycker att alla nationer skall leva och utvecklas tycker jag också att dessa människor behövs i deras respektive hemländer. Det är inte bara vårt land som skall leva och utvecklas på vår jord, alla nationer har rätt till sin utveckling. Någon gång i framtiden är det väl meningen att även t.ex. Somalia skall bli ett drägligt land att bo och leva i. Johnssons demonstrerar en fruktansvärd människosyn när han vill tömma utvecklingsländer på deras mest kreativa människor samt importera dem till vårt redan privilegierade land. 

Länk DN

13 kommentarer:

Johan sa...

Har han någon statistik på att de är invandrargrupperna är mer kreativa? Man kan ju också säga att de är mindre fokuserade på att bygga upp samhället de bor i och mer driftiga i sin egennytta om man bara utgår från själva handlingen, att lämna ett land i kris.

Kullan sa...

Ja, det lustiga är ju att det mesta AJ skriver är ok och man kan hålla med om detta.

Det är när kopplingen med SD kommer, i antagandet att all invandring skall stoppas och monokulturens gråhet skall återskapas asap som jag hickar till. AJ har ju inte fattat någonting.

Och det är väl på den punkten som demoniseringen av SD har gjort mest skada, att inte kunna få ut ett nyanserat budskap. Människors filter är nu så finkalibrerade att bara rasism och främligsfientlighet förknippas med partiet.

En riktig miss av SD tycker jag var att inte lägga med sitt valmanifest i utskicket, med sina 99 löften. Den gav verkligen en bra bild över ståndpunkterna. En av få chanser att nå ut till många utan mediafiltret.

Men champagnen står redan på kylning i alla fall..... :-)

Robsten sa...

Folk orkar inte läsa 99 punkter Kullan, jag är himla glad om folk orkar läsa min blogg, utan bilder och allt. Ni som gör detta är storartade.

Robsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Goten sa...

Ot: På fredag eller lördag borde någon stor blogg utlysa en gemensam satsning mot Massinvandringen för att visa på enhet och styrka i denna fråga.

Typ "Bloggar mot massinvandring i Sverige" Rätt skött skulle det kunna bli en jättemanifestation. Den bör naturligtvis vara partipolitiskt obunden.

z999 sa...

@Kullan:
"i antagandet att all invandring skall stoppas och monokulturens gråhet skall återskapas"

Det är samma problem inom all missbruksvård. Drogmissbrukaren tror att allt som gör livet värt att leva ska plockas bort och är dessutom blind för illamåendet av sitt drogmissbruk.

Goten, bra idé. Egentligen var det så som BSS en gång i tiden var tänkt. BSS var en kampanj och ingen organisation som många tror. Medlemmar från nordiska rikspartiet ändrade dock hela stuket på det ganska snabbt. Partipolitiskt obunden betydde på den tiden att nazister inte uteslöts, det diskuterades inte ens.

Kullan sa...

"Folk orkar inte läsa 99 punkter". Där är jag oense med dig. Får man bara en av femtio sådana blad att ligga till sig några dagar i hemmen och läsas i lugn och ro så är mycket vunnet.

Ett av SDs stora utmaningar blir att samla sig till en trovärdig riksdagsgrupp där man företräder BALANS i invandringen, och spinner därifrån vidare på exakt VAD man anser vara problemet. Vilken typ av invandring som är bra och önskvärd är också otroligt viktig att framhäva. Det är i alla mina förväntningar.

Iom att SD växt så fort och säkert samlat många slags proteströster, lär det finnas konfliktnade och i vissa fall extrema förväntningar på SD.

En rejäl utmaning och jag tror inte det lär gå utan blod svett och tårar. Har sett några vildhjärnor i SD som har svårt med helheter och låter mer som gymnasieelever.

Goten sa...

@ z999

Aha, BSS blev alltså infiltrerat av nordiska rikspartiet?

Men hade man inte banat väg för detta då?

Finns något lagom objektivt om BSS nedskrivet?

@ Robsten
Hela den 08.svenska kulturen går ut på att motarbeta det som kommer från övriga Sverige.

Länge leve ett fritt Gotaland.

Anonym sa...

@Kullan,
där håller jag med Robsten, finns väldigt få som skulle komma längre än till rad tio.

Ett budskap som skall fastna måste vara kort och annorlunda, inte något som du måste ägna hela förmiddagen att ta dig igenom.

Dessutom de vill nå mest är kvinnorna som trots jämlikhet skall klara barn, hus och hem, de har inte tid att läsa så mycket.

Vi har samma mål på söndag dock, en valbomb av jättelika mått.
Allemand

z999 sa...

@Goten:
"Aha, BSS blev alltså infiltrerat av nordiska rikspartiet?"

Någon infiltration var det väl inte riktigt, mer liksom att det inte fanns någon som brydde sig. Man kollar ju inte upp de som går med när det är partipolitiskt obundet. Sen, nazisterna som gick med hade en organisationsvana som gjorde att de tog över. Men trots det så var det tillräckligt många "vettiga" anhängare så att det inte gick att driva igenom förslaget med tvångsrepartriering. Det har talats mycket om BSS sjupunktslista som något representativt för BSS vilket den inte var. Hinner tyvärr inte dra mer detaljer, just nu i alla fall.

"Finns något lagom objektivt om BSS nedskrivet?"

Man får leta bland flera källor och sedan lägga pussel. Jag var med på den tiden och såg en del från insidan och känner knappast igen beskrivningarna man ser idag. Expo la ju ner en hel del jobb på svartmålning och kunde ljuga rätt ohämmat på den tiden (inget internet i Sverige). Och det gjorde dom.

Goten sa...

@ z299

Tack för det. Om du en dag vill skriva om detta, välkommen till Gotiska Klubben så fixar vi gärna en artikel.

Anonym sa...

Robsten: Jag började läsa din blogg hösten 2007 och har sedan dess möjligen missat en handfull uppdateringar.. Du ska veta att jag uppskattar din tjänst för Sverige och skulle jag någon gång träffa dig kommer jag med ett fast handslag också att tacka dig.

"Folk vet att det går dåligt, och börjar få en uppfattning om vilkas fel det är. Det kommer att synas på valresultatet och, betydligt viktigare, i hur folk fortsättningsvis förhåller sig till media och en-och-en-halvpartistaten Sverige. Extremvänsterns förruttnelse till intet fortgår oförhindrat."

Citatet tillhör Solguru, ännu en av de skrivna ordets mästare, i detta uppvaknande är ni bloggare en stor faktor.

Mitt avslut återkopplar till ett storslaget kapitel i vår historia:

Aldrig har så många haft så få att tacka för så mycket, dessa bevingade ord passar väl så bra in på det exklusiva sällskap du och några dussin till utgör.

Tack!//LasseKongo mfl

Robsten sa...

Tack Lasse, dina ord värmer verkligen ;-)
Jag förstår att folk är rädda för att utmana etablissemanget. Det jag INTE kan förstå är att folk är så rädda att de inte ens vågar ta "rätt" valsedel tillsammans med de övriga partiernas valsedlar. Det är på gränsen, och över gränsen, till ren paranioa. Att SD behöver skicka ut valsedlar till dem som inte vågar ta egna, och av någon outgrundlig anledning inte fått riksutskicket, skapar oerhört mycket merarbete för SD, mitt i valrörelsen.

Alltså, vilket scenario tror dessa rädda (men vettiga) människor på? Att AFA eller någon rabiat sosse skall registrera att de tar en SD-valsedel, tillsammans med de övriga valsedlarna, ta reda på vilka de är (hur nu det skall gå till) samt registrera dem och ställa till ett helvete? Det finns förövrigt en massa officiella representanter att ställa till ett helvete för. Alltså scenaiot är lika trovärdigt som att solen slocknade för sju minuter sedan, jag kan för mitt liv inte förstå denna rädsla.