fredag, september 17, 2010

Vad säger Reinfeldt?


Orsakerna till attacken på Federley har varit oklara och höljt i dunkel, Var det ett simpelt personrån, ett hatbrott mot en homosexuell person eller var det politiskt motiverat? Ingen vet med säkerhet eftersom gärningsmännen ännu ej är gripna. Chansen att det ändå rör sig om ett s.k. hatbrott eller politiskt brott har ökat avsevärt eftersom Federley nu låter meddela att inga pengar försvunnit. Min gissning är väl ändå att Federley inte hade blivit misshandlad om han inte varit öppet homosexuell. Ett rent politiskt brott förefaller osannolikt eftersom Federley inte stuckigt ut politiskt på det sätt som skulle motivera ett överfall. 


Denna blogg fördömer det oprovocerade övarfallet på Federley å det skarpaste. Gärningsmännen bör gripas och dömas till hårda fängelsestraff. Lagstiftningen för denna typ av oprovocerade övarfall bör skärpas och är det inte svenska medborgare som utfört överfallet så bör de dessutom utvisas på livstid. Bloggen beklagar överfallet på Federley och hoppas att samhället och de lagstiftande institutionerna tar detta på fullaste allvar. Även ansvariga politiker bör se över både straffsatser och framförallt straffpraxis. 


Däremot är bloggen orolig för vad statsminister Reinfeldt skall släppa för uttalande angående detta dåd. Bloggen ber att statsministern skall besinna sig och inte agera lika okänsligt som efter det klockrena politiska överfallet på von Arnold. Vi ber Reinfeldt högaktningsfullt och ödmjukt att inte komma med uttalanden som att "Federley får skylla sig själv, eftersom han lever som han lever" och " ställer man heterosexuella mot homosexuella så måste man vänta sig ilska och reaktioner". Vi undanber oss sådana, nästan barbariska uttalanden, det skvallrar om en människosyn som bloggen absolut inte kan ställa upp på.

Länk DN

5 kommentarer:

z999 sa...

Bra skrivet Robsten.
Sen, eftersom människor har olika värde så har säpo tagit över utredningen av brottet (tillsammans med vanlig simpel polis som utreder våld mot sverigedemokrater). I alla fall så ökar det Federleys chans till hämnd (rättvisa för er som måste mildra såna här begrepp) vilket är psykologiskt viktigt för att folk som utsatts för sånt här ska kunna gå vidare.

Fast det viktigaste i längden är förståss att statsministern slutar med att släta över den här typen av våld med att offren får skylla sig själva och att det är något de får räkna med.

Robsten sa...

Du fattade poängen Z, och jag hade inte trott något annat heller.

Anonym sa...

Det var väl ett sådant här uttalande som z o Robsten inte vill ha av Reinfeldt, men som borde borde komma från honom om han vore konsekvent?

"Jag vill gärna påpeka att de som provocerar som transor o bögar och genom böglobby driver upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på heterorelationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.”

(OBS ovanstående är svart ironi o speglar varken bloggens eller kommentatorns åsikter)

//Pops

Anonym sa...

Jag minns inte vilken ledare jag läste, men själet till att "politiskt våld", i princip, (då säpo tydligen har kopplats in) inte bör ses allvarligare än "vanligt våld", är tydligen att man inte vill särskilja mellan de två.

Den anonyma ledaren frågade sig då varför vi har lagbrott såsom (gamla tiders) högmålsbrott eller våld mot tjänsteman.

Och det kan man ju faktiskt hålla med om!

/Paraflex

Tanja Bergkvist sa...

Hej Robsetn, såg kommentaren på min blogg först nu, lite efter med att följa kommentarer just nu pga all undervsining. Använd du Genus-Hitler-videon, inga problem! :-)