tisdag, juli 19, 2011

Om friskolor och riksdagen

Ännu en blänkare från Dissidenten länkas. Denna gång gäller det skolpolitik och vad som kanske pågår inom Alliansen. jag klistrar in ett litet stycke.Stockholms skolborgarråd Lotta Edholm har helt rätt när hon kritiserar den tröghet som är förknippad med den rättsprocess mot friskolor som inte håller måttet. Problemet är att Edholms parti själv sitter i regering. Vem skall kunna åtgärda ett problem om inte ett parti som sitter med i en regering? Så här skriver Edholm i sin artikel.

Under de senaste fyra åren har Stockholms stad återkallat tillstånden för nio fristående förskolor och fyra fritidshem. Det handlar om allt från bristande barnsäkerhet till ekonomiska oegentligheter. Handläggningstiden i dessa ärenden ligger mellan 17 och 29 månader. Detta är inte rimligt. Många barn måste gå kvar i grovt undermåliga verksamheter under processens gång och skattebetalarna tvingas – genom fortsatta utbetalningar av förskolepengen – att pumpa in miljontals kronor i de underkända skolorna. Nu måste justitieminister Beatrice Ask se till att landets förvaltningsdomstolar ger dessa ärenden förtur, skriver Lotta Edholm.

Det är under all kritik att skattebetalarna skall göda aktieägare i fristående skolor som inte erbjuder den undervisning eller den omsorg som vi anser vara på en skälig nivå. ...

Länk DN debatt

12 kommentarer:

frihetenärhär sa...

Res er för Pär Ström!

http://www.youtube.com/watch?v=bixYDc_fNxk

AVE!

Svensson sa...

Tjäna pengar på Svenska skolbarn, det är sjukt.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

z999 sa...

Reinfeldts tal i Almedalen oroar. Han sa att vi snart har 2 miljarder personer över 65. Är vi beredda på den utmaningen (i Sverige)? Det betyder att 65 åringar i svältkatastrofen i Somalia kanske tvingas jobba några år extra.

Robsten sa...

Allting Reinfeldt säger oroar. Sista ja hörde honom pratade han om yttre rymden och om att vi skall bli många många fler, och det skall vara så bra så bra.Han talade om att att det fanns en tid då våra TVappareter var på 14 tum och svartvita, och att de som inte var moderater ville tillbaka till den tiden. jag fundera på om han börjat nytta cannabis eller något ännu tyngre.

Robsten sa...

"nyttja" skall det vara.

z999 sa...

@Robsten:
"Han talade om att att det fanns en tid då våra TVappareter var på 14 tum och svartvita, och att de som inte var moderater ville tillbaka till den tiden."

Vilken tillverkare ska ta upp den produktionen? Och i vilket syfte?

Robin Shadowes sa...

Han kanske har börjat gå på pcp om han dillar om rymden. Han kanske har förläst sig på ginsberg och Leary? LOL!

Robsten sa...

@Z

Det är så historielöst och infantilt av Reinfeldt, han vill "bildsätta" motståndarna som bakåtsträvare som han själv uttrycker det.

När den svarvita TVn kom så var de en revolution i hemmen och för svenska folket, en större revolution än när datorerna kom in i hushållen. Innan TVn kom hade vi radion, som folk var helt nöjda med då. Jag har pratat med många äldre människor som med förtjusning berättat hur de satt på farstutrappen och lyssnade på radion varna sommarkvällar. De njöt förmodligen mer av det än när vi ser på våra platta 30 tums lcd tv:ar.

FärgTVn kom när sossarna styrde landet, den svartvita likaså. Ger mig fan på att radion också blev allmän när sossarna styrde. När datorerna kom styrde väl sossar och borgare omvartannat.

Såg programmet med Hans Villnius på TV. För 70 år sedan arbetade man hälften av sin vakna tid, nu arbetar man en femtedel av sin vakna tid. Det här landet byggdes inte upp av politiker, det är människor som genom ett ofattbart slit från arla morgonstund till sent på kvällarna byggt upp detta land. Det är inte den renrakade Reinfeldt med hans finansvalpar som byggde upp detta land, som Reinfelt nu vill skänka bort i någon våt liberal dröm.

När folket såg på svartvit TV så arbetade människorna också med att lägga grundejn för allt vi har i dag, också platta jävla TVapparater.

Respons på detta Reinfeldt?

Robsten sa...

Färg TVn kom ungefär 1967-68. Då hade sossarna styrt sedan Per-Albin Hansson 1936. Ett sällsynt dåligt exempel av Reinfeldt.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_statsministrar

Robsten sa...

Jag läste förresten lite om Erik Gustav Boström, avgick som statsminister 1905 sista gången. Han styrde det gamla Lantmannapartiet, föregångare till Centern i dag. Han var så långt ifrån Centerns nyliberalism som man kan komma från början, ja han var t.o.m. emot frihandel överhuvudtaget. Han var dock inte sämre än att han ändrade sig, erkände offentligt "jag hade fel". Otänkbart för dagens politiker, och tänk vilken resa Centern har gjort!

Av de tre centerkandidater som DN tagit som sin huvuduppgift att torgföra så når ingen upp till fotknölarna på Boström antagligen.

Robin Shadowes sa...

Boström hade väl roterat i graven om han känt till Maud och hennes nybyggare.

Robsten sa...

Det hade säkert alla politiker från den tiden, ja alla människor överhuvudtaget.