tisdag, juli 19, 2011

Nu är det befarade fusket igång


Det är så trist att få rätt, det är inte roligt alls som vissa destruktiva människor tror. Jag varnade på denna blogg för att regeringens regler med arbetskraftsinvandring skulle sluta illa och nu verkar farhågorna besannas. 


I dagens SvD står det om Lao Qiu som kommit hit till vårt land för att lagligt driva sin näringsverksamhet. Qiu har betalat 250,000 kronor till Magnussons advokatbyrå, en advokatbyrå som med hjälp av en skum hemsida, lifesweden.com (kan ingen hacka sidan?) lockar kineser att komma hit med falska förespeglingar. Så här står det i artikeln.


I Shanghai kom han i kontakt med en man vid namn Hu Xiaoqing på hemsidan lifesweden.com. Hemsidan utnyttjar ett kryphål i lagen om arbetskraftsinvandring, som liberaliserades i slutet av 2008. Nyckelpersonal i koncerner skulle då enkelt kunna flyttas mellan länder. Upplägget var att hans fru skulle sättas som chef för ett nystartat tomt bolag – i det här fallet med namnet Moonstone AB. Bolaget bedrev ingen verksamhet men hade koncernkoppling till ett kinesiskt bolag. Familjen skulle sedan betala runt 10 000 kronor i skatter varje månad. Efter fyra år utlovade Hu Xiaoqing permanent uppehållstillstånd.  


Ja våra lagar för arbetskraftsinvandring liberaliserades under 2008 av regeringen. Vi som inte gillade liberaliseringen och varnade för omfattande fusk kallades i vanlig ordning för inhumana, främlingsfientliga, bakåtsträvare, med ogrundad rädsla för det okända. Tyvärr fick vi rätt igen och rädslan var inte ogrundad denna gång heller. En person med kinesiskt ursprung lovar alltså ut permanent uppehållstillstånd till kineser nere i Kina. Är ni nöjda Billström och Reinfeldt? Vidare i artikeln står det så här.


Han säger att de nu inte har någon att vända sig till. Han har skrivit brev till Migrationsverket och frågat vad de ska göra för att få ett lagligt arbetstillstånd. Nu har de fått ett kort besked att deras ärende ska behandlas skyndsamt.
– Sverige tar ju emot många invandrare, jag förstår inte varför vi måste betala 27 000 kronor per månad.


I grunden ärliga och arbetsamma personer som Qui har egentligen inte gjort något fel, förutom att de varit lite väl blåögda, bildligt talat. Har man kommit hit utan riktigt arbetstillstånd så skall det vara en enkelbiljett hem. Magnussons advokatbyrå bör ställas inför rätta och fälls de skall de betala tillbaka de pengar de lurat till sig (de har sannolikt tillgång till bra advokater, ja de är ju t.o.m. advokater själva). 


Sverige tar ju emot många invandrare precis som Qui säger ja, för många på för lösa och oklara grunder. Qui blev lurad och han "hotas" inte av utvisning, han har ju i princip aldrig haft rätt att vara här. Det är bedrövligt att personer som Qui blir lurade och i den bästa av världar skulle de som lurat hit honom och hans familj få betala tillbaka vartenda öre. Att verksamheter som denna skulle dyka upp med regeringens nya regler var inte så svårt att räkna ut (jag varnade för det på denna blogg) men tydligen kunde inte vår regering med sin stora stab av jurister och ekonomer tänka sig det elementära.  

Länk SvD

Länk Magnussons advokatbyrå

20 kommentarer:

Goten sa...

Om man enbart tror att mångkulturen beror på politisk korrekthet, feghet och dumhet och vänster och liknande - ja då är den sannerligen ett misslyckande.

Men tror man att det finns en medveten agenda bakom mångkulturen - ja då måste man konstatera att den agendan lyckats mkt väl.

z999 sa...

@Goten:
"Men tror man att det finns en medveten agenda bakom mångkulturen - ja då måste man konstatera att den agendan lyckats mkt väl."

Ligger mycket i vad du säger. Felet är att effekten av det hela ligger så uppenbart synlig att orsaken till effekten inte syns. Dessutom är det verkligen inte lätt för vanligt folk att upptäcka vilka som egentligen tjänar på det. Ännu mer komplicerat blir det när en del delvis tjänar på det.

Robsten sa...

@Goten

Det sannolikaste är väl att det faktiskt är båda delarna. Att samtliga som är för mångkulturen är insatt i någon agenda är ytterst osannolikt.

Men enligt dig, hur skulle denna agenda tänkas se ut?

Robsten sa...

Vissa företag tjänar uppenbart på denna migration. Dels de som är med i asylsystemet, Atena care och allt vad de heter. Dels företag som erhåller billigare arbetskraft. Dels det socialdemokratiska partiet som erhåller en del extra röster, men det har ju inte gått så bra för partiet i alla fall.

Anonym sa...

Killen borde registrera sig som ensamkommande barn, han verkar ha det för ändamålet lämpliga utseendet.

Robsten sa...

Och gräddan av de "dumme schwede" borgarna förlorar för man röstar mangrant på sossarna i förorten. Men de dumma hönsen är i alla fall för massimigration. Där finns det väl en vision av det mångkulturella samhället där man kan köpa exotisk mat från den trevliga utlänningen runt hörnet. Samt att man kan anställa ungdomar från förorten, som billig arbetskraft.

Kanske har man t.o.m. drömmar om att rädda någon stackars kicker från förorten genom att anställa honom i det egna företaget, fortfarande till en billig penning, ungdomar från det svenska proletariatet har ju blivit så bortskämda och vill ha så bekväma arbetstider och dräglig lön, gudbevars.

Se Reinfeldt som anställde ett hembiträde från något land, till en förmånlig prislapp, tyvärr blev hon utvisad då hon inte hade några asylskäl what so ever, men familjen Reinfeldt vill väl så klart ha sin barnflicka, helst med blårutigt förkläde, som det anstår en statsman.

Robsten sa...

@Anonym

Han ser ut att vara under 50 menar du?

Anonym sa...

Definitivt under en 18-årsgräns med allt vad det innebär! Det kan väl vem som helst med lite gott hjärta se.

ddayperspective sa...

Servern som Magnussons Advokatbyrå har sin sida på ligger i Polen. Medlem i Sv Advokatsamfundet - http://195.67.43.202/customer/extern/matrikel/viewItem.asp?fid=479773&lang=sv

Kan tänka mig att det blir en utredning av Sv Advokatsamfundet...

z999 sa...

"Magnussons advokatbyrå, en advokatbyrå som med hjälp av en skum hemsida, lifesweden.com (kan ingen hacka sidan?) "

Såg ut att va gjort redan.

Anonym sa...

Om han påstår han vill driva verksamhet här och har ett giltigt tillstånd att göra det, hur kan han påstå att han blev lurad? Bara för att han betalade pengar för konsultbolaget? Eller bara för att det finns folk som inte vill ha verksamhet och han känner sig otrygg? Det hänger inte ihop!

Anonym sa...

Han är ärlig? Ser han ärlig ut? Han är en riktig liar! Han vill ha pengar tillbaka och vill lura kineser att anlita honom för att investera i hans lantgård. En kines som är lurad av honom är ju bekant till min granne.

Robsten sa...

@Anonym 21:04

Tja, det blev väl lite mer pengar än det var sagt från början. Dessutom skall han ju utvisas enligt de senaste reglerna.

Robsten sa...

Anonym 21:07

Ärlig eller inte. Han skall skickas tillbaka och det är väl bra att konsultföretaget får betala honom. Dels så tog de ju hit honom mot gällande regelverk, det måste väl ändå ha varit en luring. Dels så avhåller det företaget att fortsätta med sin slemma verksamhet.

Anonym sa...

Min misstänksamhet mot kineser och som jag tidigare skrivit om är härmed befogade!

Varför denna ständigt naiva och barnsliga syn på kineser?

Kineser är inte någon "bättre" invandringsgrupp än någon annan!

Mvh "Ricky Echolette"

Anonym sa...

Vi kunde ju nyligen läsa att vissa kineser i Sverige uppbär bidrag (kostnad för Sverige) och sedan åker till Danmark för att arbeta (inkomstförlust för Sverige). Alltså en dubbelförlust för Sverige! Det var väl på PI som detta publicerades.

Tidigare har jag skrivit om det exceptionella överutnyttjandet som kineser ägnat sig åt i Sverige gällande våra frikostiga regler vid våra universitet, liksom ang.studentbostäder.

Listan kan göras lång! Vi måste börja inse att även kineser/asiater utnyttjar vårat frikostiga välfärdssystem!

Mvh "Ricky Echolette"

Robsten sa...

Vi har förstått att du inte diggar kineser något vidare Ricky, det börjar bli lite upprepning nu.

Anonym sa...

Till Robsten:

Jag har inget emot kineser. Jag anser att kineser och östasiater är smartare än vita kaukasier (jag är själv kaukas). Bevisligen snittar dem högre i IQ - tester än oss vita! Men vi får inte vara naiva vad gäller kineser/asiater.

Jag får väl säga det igen, många systemkritiker riktar in sig enbart på araber, jag vill som systemkritiker bredda den snäva synen till att gälla även t.ex asiater. Jo, jag gillar asiater och kineser, men anser att de är smarta och att vi kanske inte alltid skall lita på dem.

Tack för bra blogg!

Mvh "Ricky Echolette"

Robsten sa...

Varsågod Ricky ;-) Jag har själv inga dåliga erfarenheter av kineser, tvärtom, de har uppträtt artigt och belevat. De har dessutom förefallit arbetsamma och laglydiga. Jag har rent spontant gillat dem och deras uppträdande. Jag kan tyvärr inte ändra denna uppfattning, utan envisas med att även i fortsättningen gilla dem. Däremot skall de inte ha asyl eller få arbetstillstånd om de inte har specialkompetens som vi behöver, det gäller alla folkgrupper och har inget med deras trevlighet eller annat att göra.

Men som turister välkomnar jag dem verkligen. Jag hoppas att vi kan erbjuda ännu fler kineser en del av sina semestrar här som turister. Vi tjänar pengar och de får uppleva saker som för dem säkert är mycket värdefullt.

Anonym sa...

OK! Bra att Du förstod min poäng!

Jag tycker dessvärre att många vita har en orimligt negativ syn på araber och en naiv syn på kineser och östasiater. Trots allt så finns det en ganska så utbredd syn bland kineser och östasiater att vi vita är "barbarer".

Jag delar Din uppfattning om att vi enbart skall ge kineser asyl eller arbetstillstånd till de som har synnerliga skäl/specialistkompetens.

Avslutningsvis tycker jag generellt att vi vita skall uppträda med pondus i umgänget med invandrare oavsett om det handlar om kineser eller araber. Kineser och östasiater är snäppet intelligentare än oss vita vilket de vet om, och det gäller för oss vita att förstå detta, och kanske hysa en viss misstänksamhet.

Och jag tycker asiater är bland den "bästa" invandringsgruppen vi har.

Tack återigen för bra blogg!

Mvh "Ricky Echolette"