söndag, juli 17, 2011

Sommartorka - Reinfeldt ensamvargen

Ja, som vanligt så här års så råder det sommartorka på nyheter av vikt. Jag har därför inlett ett samarbete med Dissidenten Stenkvist. Fristående artiklar publiceras där, medan vår svenska media kommenteras här. Senaste artikeln på Dissidenten är en recension och analys av boken "Reinfeldt ensamvargen" av Anita Kratz. På sitt sätt en mycket mager bok men själva svårigheterna som författaren hade under arbetet med boken kan ge värdefull information om vår nuvarande statsminister. Jag klistrar in ett stycke av artikeln här.


Trots Kratz enorma svårigheter med att finna tecken på känslor hos Reinfeldt så har det brustit åtminstone två gånger för Reinfeldt när TV-kamerorna har rullat. Den ena gången i SVT:s morgonsoffa och den andra gången efter valet i en debatt. Båda gångerna har ämnet varit Sverigedemokraterna. Det är anmärkningsvärt att en så hårt kontrollerad person som Reinfeldt har tappat masken två gånger inför rullande TV-kameror, på ganska kort tid dessutom. 


Att det skulle vara SD:s politik med en restriktiv immigrationspolitik som satt Reinfeldts känslor i svallning är ytterst osannolikt med bakgrund av Kratz bok. Det stämmer absolut inte med den bild man får av en kyligt kalkylerande Reinfeldt. I stället är det…

Läs vidare på Dissidenten

7 kommentarer:

Rune sa...

Det stämmer rätt bra tycker jag. Det jag har sett av Reinfeldt ger ett intryck av en helt iskall person som verkar helt känslokall. Han ger mig en kuslig känsla.
Rune

Robsten sa...

Ja, han verkar ha problem socialt, med samspelet på något sätt, inbunden. tror inte det hämmar han i sin nuvarande roll så mycket, ända till något oförutsett inträffar. Eller att han hamnar i en debatt med en kvick och skojfrisk person, då kan han få stora problem.

Anonym sa...

Reinfeldt har helt klart stora psykopatiska drag. Så länge de har den totala kontrollen alla dansar efter deras pipa då funkar allt då kan de tom kosta på sig att visa mjuka och förstående sidor. Jag har träffat sådana personer och dessa är svåra att föra samtal med. Det är hela tiden att väga orden på guldvåg. PURSVENSKEN.

z999 sa...

Påminner om Ted Bundys personlighet. Han höll sig iskall ända fram till när sanningen om hans många ord och följden av dem lästes upp i rättegången.

Han påstås vara "inlyssnande" och att det är en av hans främsta egenskaper. Jag litar inte helt på det eftersom han har samma ansiktsuttryck som en som inte förstår när han lyssnar.

Däremot är han duktig på att få ut någon typ av budskap när Juholt har hållit något av sina "tal".

Robin Shadowes sa...

Nu ska jag avslöja något alldeles sensationellt. Jag lyckades smuggla in en dold kamera på en privat fest med statsministern för några år sedan. Där gav han prov på några mindre angenäma sidor som han inte vill att det sovande folket skall få reda på. Tror ni mig inte? Nå, men jag kan faktiskt bevisa det. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=d-sV-O2-jCY

Robsten sa...

Jag vill inte gå så långt att jag anser det vara psykotiska drag, sådana diagnoser skall enbart psykiatriker göra. Det gäller förövrigt alla slags fobier också.

Anonym sa...

Jag förstår att man måste vara legitimerad hjärnskrynklare för att kunna ställa en diagnos. Man måste själv ha problem för att kunna sätta sig in i andras. Jag har själv träffat en man som arbetade som kriminalpsykolog och han hade minst lika stora problem med sig själv som de klienter han skulle hjälpa. PURSVENSKEN.