måndag, oktober 15, 2007

Bra Björklund

Denna blogg kritiserar ofta regeringen och dess vansinniga förslag, med all rätt. Men när de för en gångs skulle gör något bra måste man berömma dem också. I DN står det att partiledarna kommit överens om att förbjuda alla religiösa inslag i undervisningen. Det är en mycket bra förändring. Dessutom skall skolor kunna stängas i väntan på en utredning, i dag kan skolan överklaga beslut från skolverket och driva undervisningen vidare i åratal i väntan på en dom.

Vidare vill regeringen göra något åt dolda ekonomiska bidrag till friskolor, så här står det i DN,

- För två år sedan uppdagades att Al Salam-skolan i Örebro får stora ekonomiska bidrag från en fundamentalistisk islamisk organisation. Regeringen vill nu stoppa dolda ekonomiska bidrag. Alla pengar måste redovisas.

Det är ett steg i rätt riktning. Själv tycker jag att sådana bidrag skulle förbjudas. Att driva friskolor i Sverige med bidrag från en fundamentalistisk organisation är absurt. I själva verket kunde man skriva lagen så att alla bidrag från utlandet stoppades till svenska friskolor. Det är i förlängningen orimligt att tjänstemän skall göra bedömningen om någon organisation är fundamentalistisk eller inte.

Länk DN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stör det dig icke att Björklund är ordförande i det partiet med flest invandrare?

Robsten sa...

Nej! Det stör mig inte det minsta. Till skillnad mot dig bedömer jag inte människor efter deras etniska ursprung. Jag bedömer politiker enbart efter de åsikter de har och vad de gör och åstadkommer. Jag skulle gärna se in statsminister som en gång i tiden invandrat om han genomförde en lika restriktiv flyktingpolitik som Finland har. Så hur skall du tackla detta?