onsdag, oktober 17, 2007

Kommuner hängs ut i flyktingpolitiken

Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson, hänger ut 14 kommuner som han inte tycker tar sitt ansvar. Dessa kommuner har "vägrat" ta emot ensamma flyktingbarn. Kommunerna hängs ut också på nyheterna i TV och kritiseras hårt av Eliasson i intervjuer.

Att på detta sätt hänga ut kommuner som tagit beslut som inte faller etablissemanget på riksnivå på läppen är mycket anmärkningsvärt. Redan innan har Sveriges kommuner blivit utsatt för hård press samt en del sockrade bud om pengar för att ta emot dessa barn. De 14 kommunerna som vägrat ta emot dessa barn hat väl nästan löpt gatlopp redan.

Vi måste någon gång fråga oss hur det kan komma sig att så många barn tar sig ända hit utan sina föräldrar, hur är det möjligt? Var får de pengar ifrån? Har de kvar sina föräldrar i hemlandet? Skall de inte vara hos sina föräldrar i stället för att placeras i en främmande kultur utan anhöriga? Är det i själva verket inte fråga om en ytterst smutsig hantering?

Länk SVT

5 kommentarer:

Anonym sa...

Listan är ju alldeles förträfflig! Kan inte Hemnet och andra bostadsmäklarsiter länka till den?

Robsten sa...

Ett utmärkt förslag

Anonym sa...

Man kan fundera på varför de kommuner som tar emot några av dessa ensamkommande (unga män) inte väljer att öppna armarna och ta emot alla ensamkommande (unga män) staten skjuter ju till alla medel. Kan det vara så att de trots allt kommer att belasta kommunerna på något sätt?

Robsten sa...

You tell me! Något lurt måste det vara.

Anonym sa...

Haha lysande... det finns alltså inga kvinnor eller flickor bland dessa "barn" ?

Varför är jag inte förvånad ....