måndag, oktober 15, 2007

Nytt argument mot invandring

SvD och DN rapporterar om att Sverige är bäst på integration i Europa enligt en ny EU-rapport. Invandringsförespråkarna brukar ju tala om att invandring är bra men att "vi har misslyckats med integrationen". T ex var samsynen total om att "integrationspolitiken misslyckats" i denna riksdagsdebatt från den 26 april i år: Luciano Astudillo (s), Lars Lindblad (m) och Annika Carlsson (c) använde exakt de orden, men alla partier, från höger till vänster, var överens om detta (däremot var man inte överens om vilka åtgärder som borde vidtas). Liknande påståenden framförs varje gång integrationspolitiken förs på tal, någonting var och en som följt med i debatten vet.

I ljuset av denna undersökning måste man emellertid fråga sig om det inte är invandringen, eller mängden invandrare, det är fel på, snarare än integrationspolitiken. Om Sverige nu har bäst integrationspolitik i Europa är det inte rimligt att säga att vi har misslyckats. Begrepp som "lyckas" och "misslyckas" är relativa begrepp som får sin mening utifrån hur väl man lyckas relativt andra. Om alla alltid "misslyckas" att nå ett visst mål x, riskerar begreppet att förlora sin mening - då är det inte ett misslyckande i den meningen att "x borde gjorts bättre", utan det är helt enkelt omöjligt att uppnå x. Det är inte rimligt, t ex, att tala om oförmåga att hoppa tjugo meter i längdhopp som "ett misslyckande".

Slutsatsen av detta borde istället vara att det helt enkelt inte är möjligt att integrera hundratusentals människor från fjärran länder på kort tid, oavsett politik. Många andra länder i Europa, inklusive våra nordiska grannländer, har redan vidtagit åtgärder för att minska invandringen för att komma till rätta med de allt större problem invandringen fört med sig. Det är dags för Sverige att följa dem.

Skriver även här om den till intet förpliktigande "självkritiken" av integrationspolitiken.

10 kommentarer:

Robsten sa...

Helt riktiga slutsatser Grue;-)

Krille sa...

Artikeln i dagens Helsingborgs Dagblad passar bra ihop med detta blogginlägg.
http://hd.se/ledare/2007/10/15/invandringen-en-resurs/

Anonym sa...

Svenska politiker och journalister lider av ett psykologiskt fenomen som kallas "groupthink".

Dvs när man saknar kritiskt tänkande, och blint följer gruppens "ideal" eller mål, utan att kritiskt analysera, eller acceptera de varningssignaler som uppkommit. Vilket leder till irrationella beslut, och att man stänger ut de inom gruppen som avviker eller som försöker kritisera objektivt. Individer inom gruppen blir därmed rädda för att störa gruppens "balans" och "harmoni", och för att möta samma konsekvenser.

Grue sa...

Krille/ Tack för artikeln! Den gjorde mig verkligen glad. Verkar finnas en del vettiga lokapolitiker i Sverige, särskilt i Skåne. Tyvärr saknar dom än så länge inflytande på riksnivå men får Sd en stor valframgång 2010 ska ni få se att det blir fart under galoscherna...

anonym/ Intressant. Läste här:

http://en.wikipedia.org/wiki/Group_think

och det stämmer väldigt väl på vår nomenklatura.

Janne sa...

Man kan ju nästan misstänka att en svensk har beställt och ligger bakom denna undersökning för att tysta kritiken mot massinvandringen.svd har en svensk flagga i rubriken troligen för att få oss att känna oss stolta över denna invandringspolitik och hur duktiga vi är på att ta emot invandrare.Här en länk om flyktingkaoset i skåne http://sydsvenskan.se/skane/article272648.ece

Sven sa...

Den nya EU-undersökningen handlar egentligen om att vi har lockande erbjudanden för alla hugade spekulanter runt om i världen. Kom, kom till Sverige, idag erbjuder vi permanenta uppehållstillstånd, ta med hela släkten, bidrag, bidrag. Jag har själv kontakt med en bosnisk familj som för tio år sedan funderad på vart dom skulle åka och valde just Sverige för att det var bäst villkor här.
Vi lockar alltså hit immigranter med sockrade erbjudanden. Inte ett dugg förvånande att hälften av alla Irakier som söker sig till väst väljer Sveriges förmånliga, ja rent av oslagbara erbjudande.
EU-undersölningen handlar inte alls om integration, den handlar om hur lockande erbjudande vi har för immigranter.
OECD däremot mäter den faktiska integrationen på arbetsmarknaden : Senast 2007-08-30 kom det en OECD-undersökning som visade att Sverige är bland dom sämsta på integration i samband med den årliga OECD -undersökningen Rapporten ”Jobs for immigrants” som rapporteras om här 2007-08-30: http://www.temaasyl.se/Templates/Page.aspx?id=1872 Här handlar det om jobb. Sverige ligger trea från botten här. Egentligen hänger våra sockrade erbjudande i EU-undersökningen ovan ihop med den dåliga integrationen enligt OECD. Genom allt för lockande erbjudanden lockar vi hit immigranter i allt för stor mängd från språk och kulturer som ligger för långt från vår egen och utan att det finns arbete(och bostäder). Vi smeker vårt svenska altruistiska ego, vi vill få guldmedalj i godhet och duktighet, kosta vad det kosta vill. Priset blir högt både för Sverige, för svenskarna och även för immigranterna som inte får jobb och hamnar i bidragsberoende och kriminalitet bland annat. Att Journalisterna med några veckors mellanrum rapporterar "Sverige sämst på integration och Sverige bäst på integration visar hur mycket kritisk tankeförmåga man har i dessa led. Orsaken till denna bristande tankeförmånga kan jag bara gissa mig till.

Grue sa...

Tack för infon Janne och Sven. Inga dåliga summor kommunerna får, ändå vill ingen ha dom. Och ändå är invandringen tydligen "en resurs"... Hyckleriet vet inga gränser.

Återkom gärna hit, initierade kommentatorer är ovärderligt för en blogg.

Anonym sa...

Sverigedemokraterna pratar ofta om kostnader för mångfald i samhället. Faktum är att det är precis tvärt om. Samhället tjänar pengar på mångfald. Se tidigare text Låt Sverigedemokraterna spela fotboll . Det är helt klart att ett parti som vill inskränka mångfalden för med sig kostnader för Sverige. Men det finns också andra anledningar till att det blir dyrt att ge Sverigedemokraterna inflytande. Nedan följer några tydliga och direktsa kostnadsposter.
http://5muppiluften.blogspot.com/

Robsten sa...

Dyrt eller inte Anonym, here we come!! ;-)

Anonym sa...

Visste du att den absolut största gruppen som fick uppehållstillstånd i Sverige förra året var återvändande svenskar?
Källa: http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/