onsdag, november 07, 2007

Alla dessa affärer


På senare tid har Moderaterna drabbats av osedvanligt många s.k. affärer där riksdagsmän eller ministrar ertappats med att på något sätt ha fuskat. Affärerna har varit så många att t.o.m. en cyniker som mig själv har höjt en smula på ögonbrynen. Jag vill minnas att för inte så länge sedan då Socialdemokraterna satt vid makten tillsammans med de två mindre stödpartierna så var det också en del affärer, dock duggade de inte så tätt som nu på långa vägar. Då hette det från många håll, även från systemkritiker, att det var ett typiskt Socialdemokratiskt fenomen. Att det var Socialdemokrater främst som var demoraliserade, att det var dessa som stod för en kultur där fusk och allmän illvilja frodades. Även många inom t.ex. SD sjöng med i kören.
Nu vet vi, vi borde i alla fall veta, att denna kultur där fusk, en vilja att sko sig själv, ja rent av korruption, inte bara är en typisk Socialdemokratisk företeelse. Jag menar att hela vår politiska nomenklatura är av samma skrot och korn. Den politiska korrektheten står alla de sju riksdagspartierna för, inte bara Socialdemokraterna. Det demokratiska förfallet står alla de sju riksdagspartierna för, försöken att tysta kritiken mot det mångkulturella samhället och flyktingpolitiken står partier på båda sidor om mittfåran för, inte bara Socialdemokraterna. Jag vet inte ens vilket parti som skulle visa sig vara värst vid en närmare analys, jag skulle inte bli förvånad om det skulle bli ett Alliansparti som stod där som "värst i klassen" i slutändan.

Anders Isaksson har i sin bok "Den politiska adeln" visat att politikeryrket har blivit en karriär vilken som helst. Han visade att politiker från alla riksdagspartier står närmare varandra än vad vanligt folk i allmänhet tror. Yrkespolitiker från vilket parti de än råkar tillhöra känner ofta mer samhörighet gentemot deras politiska motståndare än mot väljarna som de skall företräda. Tyvärr verkar systemkritiker och många som närmast sympatiserar med SD anse att de nuvarande allianspartierna är av ett helt annat skrot och korn än vad Socialdemokraterna är, kritiken riktar sig slentrianmässigt åt Socialdemokraterna precis som om de fortfarande satt vid makten. Nu är det faktiskt så, jag kan passa på att informera de som ännu inte riktigt snappat upp det, att det faktiskt är Alliansen som sitter i regeringsställning och är ansvarig för de beslut som tas. De har nu suttit vid makten lite mer än ett år, många saker som normalt systemkritiker är mycket förbittrade på är inte ett dugg bättre än när vänsterblocket satt vid makten, snarare är det sämre i en del frågor. Jag hör dock inte den förödande kritik som man levererade för ett år sedan mot makten som styr landet just nu.

Min slutsats är glasklar, bryter man mot det den politiska korrektheten och den rådande politiska paradigmen så kan man inte vänsterprassla med något av de politiska blocket. Ja det är sant att man i ett framtida läge måste samarbeta med något av blocken. Detta innebär inte att man under bordet redan i förväg skall sitta och smeka något av riksdagspartierna på låret, det är i grunden ett förräderi mot de åsikter och den politiska riktning som framförts här på denna blogg. Så jag undrar fortfarande varför det är så tyst från systemkritiskt håll om alla dessa affärer som nu inte drabbat Socialdemokraterna utan ett annat riksdagsparti. I stället för att kritisera vår inhemska nomenklatura så kan det vara bekvämt att kanske se hot från utlandet, hot som med bästa vilja i världen inte kan ses som speciellt akuta, om de ens finns i verkligheten.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Reinfeldt har ju, bland alla andra radikalfeministiska idéer, som han har anammat, lyft fram nödvändigheten av INKVOTERING. Framförallt av kvinnor och invandrare. Senast på den mediala tapeten är hans inkvoterade statssekreterare Nicola Clase, utan speciella meriter men både kvinna och invandrare i en och samma person. Det visar sig nu, att hon låtit utföra omfattande svartrenoveringar av ännu ett av sina "sommarhus". Också beläget i Stockholms skärgård, närmare bestämt på Hästholmen i Nacka med utsikt över Saltsjön och infarten till Stockholm. Fråga: Finns det ett samband mellan regeringens beslut att närmast slopa fastighetsskatten för villor i sjönära lägen och samtidigt höja den för lågt taxerade småhus i inlandet - ett samband med en viss Nicolas flitiga köp och försäljning av "sommarhus" i stockholms skärgård?

Grue sa...

Bra inlägg Robsten, helt riktigt. Alliansen är inte ett dugg bättre i för oss centrala frågor utan är lika PK som sossarna.

Apropå detta är din kritik av Fp som du framfört i en mängd inlägg mycket viktig och måste föras upp igen när dom försöker fiska i konservativa vatten.

Robsten sa...

Du ställer förvisso en vettig fråga Anonym.
Va bra att du tycker så Grue, har en liten otrevlig aning om att delar inom SD närmar sig Alliansen lite väl mycket. Kan vara jag som ser spöen på ljusan dag eller att jag är paranoid i överkant, ingen blir dock gladare än jag om jag har fel i denna onda aning.

Anonym sa...

(hör inte till saken:)
DN Kulturs Mattias Hermansson har skrivit historia i artikelform; han analyserar hur SD behandlas i medierna och spekulerar i hur de kommer behandlas inför valet 2010, UTAN att spy galla över partiet. Detta saknar motstycke i DN Kulturs historia!
Läs själva, om ni inte tror mig!

Fenrisulv sa...

Man måste allt vara tämligen debil och politiskt infantil för att tro Alliansen vara något bättre än vad sossarna är och har varit. Den politiska utslätningen är total och riksdagspartierna är till förväxling lika varann när det gäller omhuldandet av den för riket så katastrofala massinvasionen av falska "flyktingar" som sker på daglig basis.

Många av Alliansens förespråkare är i dagsläget desperata och försöker på alla sätt deklassera sossarna istället för att ärligt tillstå att den nya regeringens fria fall i alla opinionsundersökningar naturligvis beror på att man för en i många delar klart svenskfientlig politik. Glöm t ex inte bort vilken regering vi hade under den mörka perioden 1991-1994 då Sverige släppte in den hittills enskilt största samling slödder utifrån som riket skådat.

Nej, Alliansanhängare, rannsaka er själva istället för att klandra sossarna för allt elände, tänk på att dom politiska beslut som fattas idag de facto görs av den sittande regeringen, inte sossarna. Att gnälla och beklaga sig över vad som varit känns i dagsläget som ett närmast panikartat igelkottsbeteende när man vägrar att se bristerna hos det egna partiet och istället skyller allt på vad sossarna har gjort.

Grue sa...

anonym/ Vet, håller på att skriva en artikel om den men den blir aldrig klar:)

Använd nick, f ö.

Anonym sa...

Jag är inte så bra att skriva långa texter, men vad jag _tror_ med den enorma inströmmningen av multikulti i sverige, är att vänstern försöker skapa sig en ny underklass. När allt fler går till tjänstesektorn känner vänstern sig hotade, hela dess idiologi går ju ut på kampen mellan "klasser". Så vad gör dom då? Öppnar gränserna och erbjuder dom stöd och bidrag. Som tack får dom deras röster. Röstboskap är ett vulgärt ord, men det är just det vad dom försöker att få.

Robsten sa...

Håller med dig Fenrisulv till 100%
Ja anonym nr:7 vänstern försöker säkert "importera röstboskap", sker alldeles säkert i min hemkommun, utan tvivel.
Men den stora frågan är då vad Alliansen har för skäl till att föra samma politik eller t.o.m. ännu värre politik, DET är den stora gåtan, om det inte är för att pressa ner lönenivån för företagen med samma underklass.

Anonym sa...

Över 70års oavbrutet vänsterstyre sätter sina djupa spår i folkets medvetade. Jag menar "oavbrutet"! De psudoborgelga fåntrattrna som styred på 70-talet förde även de en socialistisk politik. Precis som nu.
För ett par timmar sen satt Susanne Popova i morgonTV och förklarade de minimala skillnaderna mellan de sju riksdagspartier vi har.
De mera allmänborgerliga är idag mycket besvikna, se opinionen. Varför välja en kopia när man kan få originalet?
Det är inte lätt att vända (s)-skutan, en Äkta (S)vensk vill först ha ALL sorts trygghet, sen kan han möjligen överväga ett, hmm, jobb...
Dessutom bidrag + svartjobb, en oöverträffad kombination!
Citat från TV-program:
"Får jag inte 40 rent per månad är det ingen ide att ens gå hit..."

Robsten sa...

Nä, tyvärr, jag köper det inte. Om den nuvarandra aliansregeringen beslutar att ta emot 100.000 flyktingar från Irak så bär de fulla ansvaret för det. Det finns inga förklaringar, inget försvar inga bortförklaringar, de bär det fulla ansvaret. En annan princip som är på utdöende är att man bär ansvar för det man gör och de beslut man tar.
Dessutom har jag träffat många arbetslösa, men ingen som begär 40 papp för att gå ut i jobb, märklig människa de fick ta på. Kom han från Rosengård?

Anonym sa...

1. Måhända lite otydlig.
"40papp" var helsvensk och jobbade "med grönsaker" i Älvsjö industriområde.
TVprogrammet gällde svartarbete. Fanns, iaf då, en hel kedja av folk som arbetade helsvart med grönsaker, alltifrån odlaren i xxxxland till torghandlaren i förorten..
2. Vad är skillnaden mellar sossar och Alliansen? Att Alliansen hanterar media sämre?
Man hade ETT reellt löfte, fastighetsskatten. Det sumpades rejält.
Jag som bor ute i landet (och är pangis) har en villa med taxvärde runt miljonen trodde det nu skulle ske "saker". Ingen skillnad alls mot tidigare ekonomiskt.
6000 i avgift + ränta på uppskoven blir tom lite MERA än tidigare!

(Raderade resten, blev så långt..)