lördag, november 10, 2007

Dansk Folkeparti underskattas i opinionsmätningarna

Det är väl känt att danska medier och politiker inte är lika politiskt korrekta som svenska. Kanske måste detta även utsträckas till danska akademiker? Valforskaren Søren Risbjerg Thomsen hävdar nämligen, precis som vi regimkritiker också hävdat, att Dansk Folkeparti underskattas i opinionsmätningarna och att detta faktum kan ha en avgörande betydelse för valet på tisdag.
For mange er det stadig et tabu at fortælle, at man stemmer på Dansk Folkeparti, selv om det nok er blevet mere acceptabelt i løbet af de seneste år...
Att motsvarande tendens finns i ännu högre grad vad gäller Sverigedemokraterna är, som jag tidigare visat, något som svenska akademiker och media försökt mörka. Än en gång visar det sig att vårt grannland i sydväst slår oss i ärlighet och fair play.

3 kommentarer:

Tommy Funebo sa...

Hittills visar dock valresultaten en nästan spöklik likhet med opinionsmätningarna för SD:s del.

Grue sa...

Jag länkade till en post där jag hävdade motsatsen. Här är den igen:

http://robsten.blogspot.com/2007/10/sd-kommer-in-i-riksdagen-2010.html

Det är en hel del siffror där om att Sd underskattades 2006.

Marthin sa...

Propagandaledare för SVT24Direkt, Erik Fichtelius, skriver i e-veckotablåbrevet att den avslutande partiledardebatten danska riksdagsvalet skall eftersändas; oöversatt på danska.

Ok, bröderna kanske går att förstå; men den rappa och pigga retoriken går ju förlorad då man missar var 5e ord. Jag har mina aningar om varför propagandaministeriet ej översätter den danska debatten.

I övrigt var jag inne och rotade efter lite kommunstatistik på val.se . Har ni sett de där filmerna man kan ladda hem där? Rena demokratikurser, på arabiska ”and what not” som man säger på utrikiska. Vad är det för medborgarsammansättning vi börjar få i riket _egentligen_?