måndag, november 05, 2007

UR går över gränsen

Såg i går söndag lite på ett program från Utbildningsradion. Programmet hette "Muslim i Europa" och tog upp religionen islam. Nu är religionsundervisning ett inslag i grundskolans ämnesområden men detta var tendentiöst över alla gränser.

För det första togs inte några av de problem som vi normalt ser som allvarliga problem här i väst upp till diskussion. En kvinna som konverterat till islam skilde sig för att hon var för självständig, detta kan inte vara typiskt för islam. Inga andra problem togs upp med denna religion. Därefter sågs islam som mer tolerant än kristendomen. En muslimsk man sade i programmet, "i den muslimska världen kan man höra kyrkklockor ringa från kristna kyrkor, men hur vanligt är det att höra en böneuppropare i den kristna världen?". Att detta skulle ha historiska orsaker nämndes inte med ett ord. Maken till osakligt och tendentiöst program har man inte ens sett tidigare från UR. Någon borde granska UR ganska snart, de driver sin egen propaganda helt ostört utan att någon ens höjer på ögonbrynen.

Länk UR

5 kommentarer:

Anonym sa...

SR HÅLLER STILEN

Dagen och veckan i Sveriges radio började som sig bör: Morgonandakt med högläsning ur koranen på svenska och arabiska, därjämte lovprisning av vissa suraversers godhet och mildhet:

”Andakterna den här veckan hålls av Emerick Adolfsson som är muslim. Emerick är aktiv i moskén i Malmö och läser ur Koranen på svenska. Texterna översätts till arabiska. Adzan (Böneutropet) inleder varje program. Böneutropare är Yusuf Islam.”

Böneutropen och koranuppläsningarna på klingande arabiska fortsätter varje morgon denna vecka. Strax efter detta inslag följde ett långt och entusiastiskt reportage av skåningen Gösta Lempert om Danmarks islamifiering:

”Det lilla rödgröna partiet Enhetslistan har lanserat en ung, kontroversiell kandidat, Asmaa Abdol-Hamid, bekännande muslim som nu kan påverka valets utgång.”

Morgonens huvudnyhet har annars varit det glädjande faktum, att invandringen till Sverige har ökat med 200 procent det senaste året. Av irakier har Sverige ensamt tagit emot fler irakier (14.000 cirka under året hittills) än hela resten av EU. Och tillströmningen väntas öka, eftersom Syrien nu beslutat att deportera en del av sina många irakier. Dessa väntar i regel inte på avvisning utan tar sig raka vägen upp till det lilla paradiset i norr, där de med hjälp av falska handlingar m.m. snabbt får permanent uppehållstillstånd och rätt till skyhöga bidrag utan motprestation.

Grue sa...

Det är mycket av den där varan. Kollade på ett program om public service i Europa för nån vecka sen på Axess och alla utan en (från olika europeiska länder) var rörande överens om att deras uppgift var att propagera för det mångkulturella samhället. Så dom hymlar inte ens med det.

Berit sa...

En bra regel är "Follow the money". Jag har inte tillgång till uppgifter om vem som chefar för utbildningsradion men jag kan slå vad om att det är någon fd. sosse-eller-kommunistpolitiker.
Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion är enormt socialist-styrt. Att ta kontroll över media och utbildningsväsendet är kollektivisters första mål i ett land och i Sverige har man haft god tid på sig och gjort ett bra jobb. Man är också anti-Israel vilket säkert förklarar varför islam får så mycket utrymme.

Robsten sa...

jag tycker i ärlighetens namn inte alliansregeringen är så mycket bättre. börjar bli en reflex att skylla allt just på sossarna. OK, nu sitter Alliansen vid rodret, så....
Jag ser de som en politisk nomenklatura med ungefär samma mångkulturella agenda, både sossarna och Alliansen. Och jag tycker Alliansen kommer alldeles för billigt undan vid sådana här diskussioner.

Trader sa...

Ja, varför blir man inte förvånad. Själv hade jag i helgen tillfälle att se det multikulturella paradiset i Paris-förorter som Saint-Denis & Clichy sur Bois på nära håll, där bilbränning och kast med gatusten som bekant är populära sporter. Det tog bara en genomåkning med tunnelbana för att konstatera att åtminstone vit kristen kvinna icke göre sig besvär. Brukar erbjuda politiker och diverse multikulti-förespråkare i media en sponsrad resa till ngn av dessa fridfulla platser som ju borde vara deras våta dröm omsatt i praktiken, hittills har dock ingen nappat...