onsdag, oktober 22, 2008

Han slängde sitt svenska pass i sophinken

Så nu är det bekräftat bortom alla tvivel, svensken som stupade i Irak stred för islamistiska terrorstyrkor, förmodligen kopplade till Al-queda. En ledare för dessa terrorstyrkor, Abu Omar al-Baghdadi, har uttalat sig för media och i DN står det så här.

Baghdadi sade också att mannen "kastat sitt svenska pass i sophinken" och gått med i de styrkor som bekämpar USA i Irak.

Den dödade mannen med svenskt medborgarskap kastade alltså sitt svenska pass i papperskorgen. Det gjorde han rätt i. Han borde aldrig ha fått passet över huvudtaget. Den svenska regeringen delar ut pass och medborgarskap på ett nästan brottsligt sätt, mot en stor del av befolkningens vilja.

Vi minns
artikeln i DN där mannen (Mohamed Moumou) framstod som ett offer för SÄPO:s misstänksamhet. Han verkade oskyldig och from och när man läser artikeln så har man svårt att förstå polisens intresse för mannen. Nu är det lite lättare att förstå detta intresse. En lärdom vi har svårt att lära oss är också att inte svälja första bästa snyftartikel i våra starkt politiskt vinklade tidningar. Skall vi hålla tummarna att det i framtiden blir en smula svårare att framställa dessa snyftartiklar? Med internets uppkomst kan bakslagen bli svåra för den tidning som okritiskt skriver snyftartiklar utan att kritisk granska fakta i fallen.

Länk DN

4 kommentarer:

Sten Sture sa...

Inte slängde han sitt Svenska pass! Det kom säkert till god användning som underlag för förfalskningar, som möjliggör för nya terrorister att få en fristad i vårt land.

Robin Shadowes sa...

Bara vi slipper snyftartiklar om änkan, den svenska konvertiten. Hon kan gott stanna i sitt nya skitland tillsammans med alla ungarna hon skitit ut. Fsst alla kramarna kommer säkert bistå henne med största glädje, tyvärr.

Anonym sa...

Man blir upprörd av att DN m.fl. tidningar kommer undan med sin gravt vinklade nyhetsrapportering.
Inte ens en liten rättelse/ursäkt publicerar de.

Man tycker det borde vara brottsligt; "vilseledande av allmänhet" eller dylikt.
Som straff borde de kölhalas under en flisig skuta :)

Förhoppningsvis upptäcker nya läsare bloggarnas icke-censur varje dag.

Anonym sa...

Slängde passet, ja. Men bidragen från Sverige tog säkert väl emot via vanlig transferering.