fredag, september 18, 2009

Men varför ställer ni i media inte de naturliga följdfrågorna?

Jag känner inte Patrik Ehn personligen så jag vet inte vad han står för. Ehn är ju anklagad för att vara nazist samtidigt som han ställer upp i kyrkovalet för SD. I en artikel på SvD tas frågan om Ehns eventuella nazism upp eftersom han varit medlem i Nordiska rikspartiet. Det skall sägas direkt att normalt omöjliggör ett tidigare medlemskap i Nordiska rikspartiet ett medlemskap i SD, men man har väl gjort bedömningen att det faktiskt var över 20 år sedan Ehn var medlem där. Dessutom har han varit aktiv medlem i Centerpartiet innan han blev medlem i SD.

Varför var det ingen som intresserade sig för Ehns tidigare medlemskap i Nordiska rikspartiet när han var aktiv medlem i Centern? Ingen journalist kom med besvärliga frågor, ingen journalist grävde i hans förflutna, inte ens Anna-Lena Lodenius gjorde några uttalanden då. 

Man kan använda massvis med argument mot den journalistik som nu används mot Ehn och de övriga det är frågan om. Sannolikt skulle man hitta hur många sådana här fall som helst om journalisterna grävde i de övriga partiernas kandidater. Men vi undrar bara hur en man som Barroso, EU-kommissionens ordförande inte blir ifrågasatt alls för sin tidigare historia som aktiv maoist. Gunnar Hökmark står t.o.m. i TV och säger att röstar man inte för Barroso så är man en gnällig bakåtsträvare, inte ett ord om hans tidigare maoistiska böjelser. Det var ungefär lika länge sedan Barroso var maoist som Ehn var med i Nordiska riksförbundet. Det som skiljer är att Barroso blev vald som EU-kommissionens ordförande, Ehn ställer enbart upp i ett svenskt kyrkoval som absolut ingen ger någon som helst betydelse.

Länk SvD

19 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl ganska självklart att media skulle reagera rätt kraftigt om till exempel en svensk riksdagsledamot för centerpartiet tidigare varit medlem i Nordiska rikspartiet?

Se bara på hur relativt milda vardagsrasistiska uttalanden blev förödande för Moderaterna vid valet 2002. Tänk dig själv om man istället grävt fram medlemskap i Nordiska rikspartiet...

Ärligt talat -- vem som helst vet att medlemskap i dessa partier inte är något man skaffar av ren okunskap. SD borde rensa ut dessa medlemmar, helt utan pardon, eftersom detta bara smutsar ner partiet!

z999 sa...

@Robsten:

Jag känner inte Patrik Ehn personligen så jag vet inte vad han står för. Ehn är ju anklagad för att vara nazist samtidigt som han ställer upp i kyrkovalet för SD.


Ehn var medlem i nordiska rikspartiet när han var 15. Säkerligen en starkt övertygad nazist, eller hur? Hur såg hans värld ut på den tiden? Både SD och nordiska rikspartiet kallades för nazister i samtlig media och SD hade bara börjat ta markeringar hur man ville ha partiet framöver. Ehn, liksom väldigt många på den tiden, tyckte inte det var någon skillnad mellan SD och nordiska rikspartiet.

Har man ett livslångt ansvar för sina åsikter i 15-årsåldern? Det är helt klart att Ehn var mer engagerad mot invandringspolitiken än han var för nazismen. Att finansminister Anders Borg ville avskaffa demokratin när han var 23 år...
http://www.youtube.com/watch?v=-g51NFNlJQI
...ses som helt ok. Han var alltså myndig när han uttalade dessa åsikter till skillnad från Ehn.

Att jämföra med kommunister/maoister på höga poster är ingen idé. Kommunismens offer har inte samma människovärde som nazismens offer enligt dom med en fin människosyn.

z999 sa...

Jag tycker att SD skulle ta strid nångång och försvara sin "mörka" historia, eller rättare sagt myterna om den. Och all heder som går att uppbringa till Jimmie Åkesson som svarade bra på utfrågningen i TV8 och inte låter dom styra vad som är rätt och riktigt.

På tidigt 80-tal när invandringen började spåra ur så fanns det inget SD att rösta på, men det fanns idéer om ett sådant parti. Dagens SD'are som dömer ut gamla (och före detta) rasister och nazister har ingen förståelse för hur Sverige såg ut innan SD skapades. Varför tror ni att det finns så många olika grupperingar inom extremhögern? Inte ens toppstyrda organisationer inom nazismen kan hålla ihop utan hatar varandra mer än sina motståndare.

Det fanns många duktiga debattörer och folk som grävde fram fakta på 80-talet. Dagens SD'are förstår inte hur svårt detta var i en värld där internet inte xisterade och åsiktsmonopolet var mångdubbelt mer kompakt än idag. SD'are som själva var tvungna att handgripligen försvara sin rätt att demonstrera med en passiv polis i bakgrunden döms ut av dagens SD'are som kriminella våldsmän, enbart med uppgifter från expo.

Dessa tidiga "SD'are" försökte att kanalisera en opinion mot invandringspolitiken i en miljö som dagens SD'are inte kan föreställa sig. Partier och organisationer startades och las ned med väldigt korta mellanrum i sökandet efter ett parti där medlemmarna var rena(?) från idéer som inte skulle accepteras bland "vanligt" folk. Dessa personer hakade på organisationer och företeelser som skapades av nazister för att skapa en opinion mot invandringspolitiken baserad på folk som inte i övrigt delade nazisternas inställning (till demokrati och så vidare).Men i och med att dessa personer hade kontakt med nazistiska organisationer/partier i olika grad så dömdes dessa skapelser ut som nazistiska/rasistiska, vilket de inte var. Det fanns alltså en förståelse bland nazisterna att vanligt folk som var emot invandringen inte kunde identifiera sig med nazismen.

Det är väldigt svårt att beskriva denna bakgrund i ett sånt här forum, egentligen skulle det krävas en bok.

Återkommer...

z999 sa...

@Anonym:
(Ta inte dessa synpunkter som att jag dömer ut ditt inlägg)

"Det är väl ganska självklart att media skulle reagera rätt kraftigt om till exempel en svensk riksdagsledamot för centerpartiet tidigare varit medlem i Nordiska rikspartiet?"

Njaa, det har hänt inom KD tydligen och det blev ingen massmedial reaktion på det. Vad vi nu ser är ingen kraftig reaktion från media, enbart taktisk. Anna-Lena Lodenius avslöjade de personer det gäller för åratal sedan och har tagit upp dom i boken "Slaget om svenskheten". Eftersom man vet att detta inte är så speciellt häpnadsväckande avslöjanden så lägger man dom så nära kyrkovalet som möjligt för att SD inte ska hinna svara upp.

"Se bara på hur relativt milda vardagsrasistiska uttalanden blev förödande för Moderaterna vid valet 2002. Tänk dig själv om man istället grävt fram medlemskap i Nordiska rikspartiet..."

Jag anser att ett gammalt medlemskap där i tonåren hade varit extremt mycket mildare än när en vuxen partimedlem vill se blåögda lintottar i barnprogrammen. I övrigt tycker jag att ingetdera borde leda till uteslutning så länge man inte anser sig ha rätt att behandla avvikande folk illa.

"Ärligt talat -- vem som helst vet att medlemskap i dessa partier inte är något man skaffar av ren okunskap."

NRP anser sig själva ha problem med att folk går med och är just okunniga och därmed oengagerade.

z999 sa...

jag vill citera min favorittidning expo-
http://expo.se/2004/48_1146.html

Citatet kommer här (Mikael Ekman, expo):

"Hallå – James Waite är en 14-årig kille och därmed knappast organiserad nazist. Det är ett barn och ett offer. Punkt slut."

z999 sa...

Jag undrar hur länge SD tänker låta motståndarna få bestämma ords betydelser? Och är det riktigt att låta rabiata massinvandringsförespråkare få bestämma vad som är acceptabla åsikter eller inte?

Var det någon mer som utpekades som nazist än Patrik Ehn? Var resten fd nationaldemokrater? Eva Remnebratt utpekas som fd nationaldemokrat trots att hon inte varit speciellt aktiv och knappast kan utpekas som förespråkare för rasistiska åsikter.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3536037.svd

SvD skriver att Eva har gett uttryck för främlingsfientliga åsikter på exilen (huuu då!) och anger som exempel:
"”Sveriges gränser omgående borde stängas”. "

"Tidningen" expo ger också en del exempel på vad hon skrivit på exilen:
http://www.expo.se/2006/48_1506.html

Om hennes uttalanden ska ses som rasistiska så ska man tänka på att de bekräftas av all tillgänglig statistik och hennes uttalanden bekräftas också av MUF som sanningsenliga. Dessa sanningar har lett till en avstängning från facket och i princip yrkesförbud på grund av åsikter (blandat med påhittade åsikter som hon inte har yttrat). Avstängningen från facket var tydligen lite väl magstarkt även för expo.

z999 sa...

Uttalande från MUF:

Vid sidan av arbetsmarknadsproblemen finns andra problem skapade av socialdemokraterna. Sedan 80-talet har vi haft en massiv förtidspensionering av människor som har flyttat hit, trots att många av dem har haft arbetskapacitet.

Robsten sa...

Jag har träffat Remnebratt en 20 gånger, aldrig hört henne säga något rasistiskt, om än att hon har en något grövre retorik än vad jag har, t.ex. på denna blogg.

Hon skrev under pseudonym på Exilen, hur kom dom på att det var hon? Läser journalister exilen nu också? Det börjar likna mer och mer Orwells 1984. Det är ju fan så konstigt att inte vanligt folk reagerar.

Robsten sa...

Appropå vad Remnebratt skrivit så har en journalist skrivit så här om Danmark och danskar efter att Danskt Folkeparti gjorde sådana framgångar för några år sedan. "Spräng bron så vi klipper banden med dessa danskjävlar" Alltså på en skala, om man jämför? Hur illa är det?

Stig sa...

Vissa av dina kommentarer min käre Robsten väcker en del frågor hos mig:

”Det skall sägas direkt att normalt omöjliggör ett tidigare medlemskap i Nordiska rikspartiet ett medlemskap i SD, men man har väl gjort bedömningen att det faktiskt var över 20 år sedan Ehn var medlem där.”

Jag tycker att ett pari som Sverigedemokraterna måste vara SYNNERLIGEN NOGRANNA med att se till att dylika personer som Ehn inte kommer in i partiet för att undvika SD-rasiststämpeln. Ändå tillåts sådan här fadäser. Finns det eventuellt brister i organisationen. Att han var f.d. Centerpartist ursäktar inte Sverigedemokraternas brist på skärpa i denna fråga (om att hålla rent).

”Dessutom har han varit aktiv medlem i Centerpartiet innan han blev medlem i SD.”
Hur länge? Och när? Var han medlem i Centern innan eller efter medlemskapet i Nordiska rikspartiet

”Men vi undrar bara hur en man som Barroso, EU-kommissionens ordförande inte blir ifrågasatt alls för sin tidigare historia som aktiv maoist.”

Orsaken till det är att vi vänster-indoktrinerade svenskar ännu inte har vant oss vid att betrakta Stalins extreminism som lika sjuk som Hitlers extreminism. Lars Ohlys skamliga attityd är ett bevis på det… (tänk själv) Varför betraktas inte den blodtörstige kommunisten Lars Ohly som extremist??? Varför är han mer ”rumsren” än en nynasse? Stalin mördade ju mångdubbelt mer judar än Adolf H.

F.ö. En eloge till dig Robsten för dina skartpsinninga inlägg. Det är Goa Göbbar som dig som behövs inom SD.

(Jag fick nyligen kontakt med två släktingar efter en mycket lång tids konflikt och utfrysning och så vräkte jag ur mig att jag blivit sverigedemokrat… Reaktionen?? Jo, en av dem medgav att hon hade röstat på SD i flera gånger poch den andre hade nyligren börjat sympatisetera med Sd och skall rösta på SD i nästa val – Snacka om feedback!! Min poäng med detta meddelande : Jag önskar fler SD-sympatisörer samma härligsa erfarenhet. Och DU ÄR INTE SÅ ENSAM SOM DU TROR!!!)

Stig sa...

@ Z999
Nu är du fanimej på huge! Gott att se!!!

Stig sa...

Z999
Nu är du fanimej på HUGGET! Gott att se!!!
(Känner även du att vi SD-are har vind i seglen??)

Robsten sa...

Enligt kommentarer på Lodenius blogg så blev Ehn utesluten i Centern p.g.a. sina "kontakter" med folk inom NR. Enligt andra kommentarer var han typ 15 år när han var medlem i NR.

Klart är att det kommer ställas högre krav när det gäller riksdagslistan nästa år, inga som varit medlem i sådana obskyra partier som NR kommer att få delta på listan. När du ställer upp som kandidat så måste du skriva på en vandelsförsäkran. Vid behov så måste du visa upp ett utdrag från belastningsregistret.

Av nyfikenhet så beställde jag själv utdrag ur registret på mig själv. Detta enligt både paragraf 9 och 10 (dataregistreringslagen). Jag var i alla fall klockren, vilket jag ju visste innan.

Nä, inga andra partier har dessa procedurer innan man ställer upp på listorna, faktiskt. SD hamnar i topp vad gäller detta, vilket inte tidningarna skriver om såklart.

Att Stalin skulle mördad fler judar än Hitler har jag aldrig sett i seriösa källor faktiskt. Jag vet att uppgifterna florerat, med hänvisning till någon tokig ultraliberal som nog bevisade vad han från början hade föresatt sig att bevisa (typ Lena Sundström). Stalin mördade en hel del som han i sin paranoida värld såg som hot, dessutom förde han en politik som fick till följd att människor svalt ihjäl. Men att han skulle ha mördat fler judar än Hitler ställer jag mig ytterst tvivlande till.

Även svensk export av malm och kullager till Tyskarna orsakade förmodligen 100.000-tals soldaters död, det är belagt med hårda fakta (exporten alltså och vad tyskrana tillverkade av den, vad det orsakade är omöjligt att bevisa såklart).

Bästa är nog att låta kriget vila, var o en lyckas på något sätt bevisa vad de vill ha bevisat, ungfär som genusforskningen i Uppsala, själv börjar jag bli trött på denna skriande brist på vetenskaplig stringens. Alla bevisar bara vad de vill ha bevisat, och lyckas.

Länge sedan jag läste, "nä jag trodde att det var så, men när jag kollade med fakta så visade det sig att jag hade fel, ber om ursäkt".

MS sa...

@Stig

Visst har vindarna vänt. Det är bara att slå på Text-Tv varje morgon och se rubriker som ”Nya bränder i natt” så får SD några nya röster. Att det står nästan varje dag att någon ”Svensk” har gripits misstänkt för terrorism hjälper också till. Jag tror att många svenskar precis som jag känner en riktig vrede över att Sveriges goda namn dras i smutsen av invandare från MENA som har lurat till sig svenska medborgarskap och fortsätter med sin islamistiska terroragenda. Ta bara den somalier som för några år sedan med någon vänsterpartist satt i media och grät för att han var så oskyldig. Han var som ni minns anklagad för att stödja islamister i Somalia under en täckmantel, en spannmålsstiftelse. Han var inte det minsta oskyldig och är nu en av dom största krigsherrarna i Somalia. Det var han som dömde den 13-åriga flickan till döden genom stening för ett tag sedan. Hennes ”brott” var att hennes familj var så fattig att dom inte hade råd att skaffa henne en heltäckande slöja så hon bedömdes som ”omoralisk” .Dom grävde upp henne efter en stund och en kvinnlig sjuksköterska fann att hon fortfarande levde än om knappt och då grävde dom ner henne igen och fortsatte. Det aset är tillsammans med sin familj svenska medborgare och åtnjuter därmed alla dess former. På våra j-vla skattepengar…

MS sa...

@Z999

En liten reflektion angående ditt inlägg om SD's historia. Du har en poäng med att det var många som var kritiska mot den ökande invandringen som var "tvungna" att alliera sig med grupper på yttersta högerkanten eftersom dom var dom enda som protesterade öppet. Det var som du säger ett annorlunda klimat. Sossar och kommunister vid makten, inget Internet som vi har idag, SVT och SR som inte heller då uppfyllde kravet på opartiskhet. Motvind är det minsta man kan säga. Dock kan man aldrig komma ifrån att det fanns SD:are som var nassar.

När det gäller varför Lars Ohly och Co kommer undan så lätt så vet vi alla svaret på den frågan. Ibland undrar jag hur vårt land hade sett ut om Borgarna hade kunnat samarbeta långt tidigare och S och VPK inte hade haft monopol på makten. Då hade även vänsterextremismen varit "förbjudet" och kanske samhället hade varit lite friskare. All makt korrumperar och det ligger i maktens natur att favorisera sina egna.

När det gäller vissa SD:ares förflutet så har vi väl alla skelett i garderoben. Det viktiga för mig är att man i så fall gör avbön och står för det. Det kommer ställas högre krav på SD politiker och deras vandel och det är bara att bita i det sura äpplet för SD, tyvärr. Robsten har dock flera gånger skrivit att SD ledningen är väl medveten om detta problem så vi får lita på att dom sköter det snyggt.

Jag kan förstå att det kan vara j-vligt frustrerande för SD företrädare att ständigt motarbetas och diskrimineras men det är viktigt att håll huvudet kallt. Denna valrörelse kommer att bli det moderna SD's stålbad och det värsta kan hända är att om Jimmie Å och Co framstår som "gnälliga". Detta angående Jimmie Å debatt med Jan Helin i veckan.

z999 sa...

@MS:
Det är inte så många som vet att nationaldemokratiska partiet bildades 1983 av en falang inom Bevara Sverige Svenskt. Partiledare var Fredrik Lundin, och medlemskåren bestod huvudsakligen av skinheads. Partiet gav ut den stencilerade tidningen Nya Nationaldemokraten under åren 1983-1984. Vid riksdagsvalet 1985 erhöll partiet totalt 180 röster.

Många av medlemmarna hade egentligen sverigedemokratiska ideal (positiva till demokrati och yttrandefrihet, ingen polititk baserad på rasskillnader och tankar om assimilering och att invandrare har mental kapacitet att anpassa sig till svenska normer om de vill). En del av dessa personer dyker senare upp i sverigedemokraterna av naturliga skäl men är då besudlade som medlemmar i ett nedlagt parti med en icke-klar rågång mot nazismen.

Skillnaden mot Danmark är att i Danmark hade man tidigt en öppen debatt om invandringen och vanligt folk kunde organisera sig i protest mot invandringen. När dessa sen då dyker upp i DFP så har de ingen koppling till nazistgrupper (grupper som skapats av nazister för att få med vanligt folk (ikce-nazister) i protest mot enbart invandringen).

z999 sa...

@MS:
"När det gäller varför Lars Ohly och Co kommer undan så lätt så vet vi alla svaret på den frågan. Ibland undrar jag hur vårt land hade sett ut om Borgarna hade kunnat samarbeta långt tidigare och S och VPK inte hade haft monopol på makten."

Ja. Det hade varit en väldig skillnad om vi hade haft en moderatledd regering redan vid första maktskiftet 1976 med Boman i ledningen. Vänstern fick ju också monopol på att definiera rättvisa vilket var mycket förödande.

"Då hade även vänsterextremismen varit "förbjudet" och kanske samhället hade varit lite friskare."

Ja. Det är en lång uppförsbacke nu för äkta borgerliga.

"All makt korrumperar och det ligger i maktens natur att favorisera sina egna."

Ja. Vad jag förväntar mig efter valet 2010 är att SD lättare kommer att kunna ta markeringar och visa att man inte är nazister utan att grumla sitt eget budskap.

z999 sa...

Lars Leijonborg intervjuades i samband med det senaste "avslöjandet" om SD och han berörde ytligt problemet för SD med rötterna i nazismens motstånd mot invandring på 80-talet. Någonstans någongång borde det tas upp hur dessa rötter såg ut och varför det är som det är. Varför har det dykt upp nazister i SD när nazisterna hatar SD? Flera SD'are har klart tagit ställning för Israel i mellanöstern, hur kan nazister dyka upp i ett sådant parti? Böcker har skrivits i ämnet men de har skrivits av folk som enbart har haft som syfte att svärta ner sverigedemokraterna. Detta har uppnåtts genom att plocka bort sammanhangen.

Undrar om någon förstår vilket jobb det ligger bakom att plocka bort de nazistiska kopplingarna och hur gränsdragningarna ska gå. Att påstå att alla som varit med i diverse nazistgrupperingar har varit nazister är som att påstå att alla medlemmar i svenska kyrkan är kristna eller om de gått ur är smygkristna.

z999 sa...

@Stig:

På hugget? :-) Tjaa, det är ett angeläget ämne för mig. Trevligt att se dig också dyka upp.