onsdag, september 16, 2009

Peter Althin - djävulens advokat

Stjärnadvokaten och förre riksdagsledamoten för KD Peter Althin, går i dag ut hårt mot utrikesminister Carl Bildt efter hans uttalande i går. Bildt sade då detta ” Den förra regeringen gjorde enorma insatser för att Ghezali skulle bli fri. Men jag ser väl inte riktigt det (scenariot) på horisonten för ögonblicket”. Så här säger Althin när reportern frågar honom om han inte har förståelse om svenska myndigheter tycker det är pinsamt att Ghezali nu åkt fast igen efter alla de ansträngningar som gjordes för att få honom fri förra gången.
Då ska man veta att Mehdi Ghezali aldrig delgavs någon misstanke förra gången heller. Det kostade säkert pengar att ta hem honom men inte heller när han kom till Sverige riktades det några misstankar mot honom.
Man kan ju tycka att han ska vara försiktig med att åka dit, men vi vet ju fortfarande inte vad hans syfte har varit. Innan man börjar känna efter så måste man ta reda på detta. Det är Utrikesdepartementets uppgift att få svar på dessa frågor, sen kan de tycka vad de vill.

Förra gången heller? Vet vi att Ghezali inte delgivits någon misstanke om brott denna gång? Han är definitivt misstänkt för att medverkat till att fångvaktare dödades i samband med en flykt t.ex. Att Sverige skulle utreda brott som skett i Afghanistan eller Pakistan är nästan löjligt. Vårt land har ingen som helst chans att få fram fakta, vittnen eller bevis från dessa oroliga områden, och det vet Althin mycket väl. Ghezali eller någon annan skulle kunna vara hur skyldiga som helst till vad som helst och Sverige skulle inte kunna fälla dem i alla fall.

Uttalandet om att ”man kan tycka han borde vara försiktig med att åka dit” måste vara århundradets understatement. Skulle han mot all förmodan vara oskyldig så är det brottsligt dumt att åka just till det området med just de färdvägarna utan papperen i ordning. Skulle UD och regeringen lägga ned samma energi och pengar en gång till skulle Sverige som nation framkalla gapskratt världen över, det skulle ge den svenska blåögdheten en helt annan dimension. Vidare säger Althin så här i SvD.
Det kan ge fel signaler att svenska myndigheter bryr sig mycket lite om svenska medborgare frihetsberövas i utlandet och det kan inte vara deras uppgift, tvärtom. Att bara säga att just nu jobbar vi inte så hårt som förra gången, det känns inte särskilt tillfredsställande. 

Althin missförstår med flit det Bildt sade (fast alla andra säkert förstod andemeningen) Bildt menade att man inte kommer att sätta igång samma apparat denna gång som förra gången. DET skulle nämligen ge helt fel signaler. Faktum är att regeringen och UD inte kommer att jobba på samma sätt och lägga ned samma energi som förra gången, så är det antingen Althin gillar det eller ej.

Annars är Althin en herre som brukar få sin vilja igenom. Leif G.W Persson sade en gång i programmet ”Efterlyst” att Althin är lite för skicklig som advokat, Persson menade att Althin fått flera skyldiga gärningsmän fria genom sin skicklighet som advokat, och då talar vi om väldigt grova brott. Det är tveksamt om man kan kritisera Althin för sin skicklighet i yrket, det är ju liksom meningen att advokater skall göra sitt bästa, men att han under många år också var riksdagsledamot för KD gav i alla fall en fadd smak i munnen. Det är dags att andra juridiska och politiska yrkesmän visar sin skicklighet och bjuder herr Althin lite hårdare motstånd. Det är utan tvekan en herre som är van att vinna och få sin vilja igenom, i alldeles för hög grad.

I en annan artikel i SvD så argumenterar tidningen för sin namnpublicering på ett omständigt och överdrivet sätt. Räcker det inte med att konstatera att det inte tjänar något till att hemlighålla namnen när massvis med bloggar redan nämnt namnen och i princip alla redan känner till dessa?

Länk SvD Althin

Länk SvD namnpubliceringen

7 kommentarer:

Anonym sa...

Althin har knappast något med djävulen att göra, utan det handlar mer om Mammon och skicklighet med att spela sin roll väl i yrket, dvs vara en god medlem av Sv Advokatsamfundet, en person vi alla skulle uppskatta om vi satt i kläm. En kall kalkyl resulterar naturligtvis i att det här uppdraget kan ge mycket mer av både pengar och annat. Kanske en del handlar om revansch för att han inte fick bli justitieminister? För ordföranden i Sveriges Muslimska Råd, Helena Benaouda, lär dock inte glädjen stå högt i tak på Glädjevägen efter att dottern med man och barnbarnet gripits i Pakistan och en mängd berättigade frågor rinner till i skallen på medborgarna i Sverige, men vad blir av detta i Sveriges Riksdag? I Europeiska parlamentet? Dags för omprövningar på flera håll?/Il Padre

Handlarn sa...

Det är framförallt två saker som jag vill veta
1. Ahltins samlade arvoden avs den nu misstäntke terroristen.
2. Samlade utbetalningar till samme person under åren 2004 och framåt i form av bidrag och socialbidrag.

Bara så bilden blir lite tydligare, tack

Robsten sa...

@Anonym
Jag skrev faktiskt så här också.

"Det är tveksamt om man kan kritisera Althin för sin skicklighet i yrket, det är ju liksom meningen att advokater skall göra sitt bästa,"

Men att han under många år samtidigt satt som riksdagsman för KD var lite väl magstarkt i sammanhanget.

Anonym sa...

med tanke på att killar som han (altin) lever på att mjölka staten via en hutlöst hög rättshjälp vid rättegångar så ska han hålla käft i det här fallet så ska ud fixa fram en pakistansk advokat dvs sköta skiten där nere. altin kan kliva upp på sina höga hästar om de kommer hit igen.

mediakåt liten fan det där

robban

Anonym sa...

nu är han ute och spelar licensierad rättsteater igen - denna gång ska en mycket erfaren doktor åtalas för dråp på ett redan dödförklarat barn. Althin vill ställa allt till rätta? Nej - synas och tjäna en hacka. På vår bekostnad. Måtte han snart bli av med sitt tillstånd.

Anonym sa...

ÖPPET BREV till: Riksdagsman/Advokat Peter Althin !! Sveriges "Reichstags brand"

Frågor:

1) Varför skickades det ut en varning via SMS, innan det s.k. terroristdådet den 11 dec. 2010, från en försvarsanställd till en bekant som nästan exakt berättade vart & när dådet skulle ske? Vad jobbade den försvarsanställda med & vad heter hon/han? Varför påstår Expressens reporters att det finns fler försvarsanställda som kände till uppgifter om dådet långt innan det hände?
http://en.wikipedia.org/wiki/2010_Stockholm_bombings


2) Varför har EJ det extremt viktiga beviset med SMS:et ej följts upp som ett av de viktigaste ledtrådarna i utredningen? I ALLA andra polisutredningar är ALL elektronisk kommunikation "ryggraden" i utredningsarbetet?


3) Hur har man lyckats tolka UPPMANINGEN "nu slår vi till" som ett hot om ett förestående terroristdåd?


4) Har någon överhuvudtaget, som läser detta öppna brev samt umgåtts med invandrare t.o.m. invandrare som är födda i Sverige, någonsin hört dem säga "nu slår vi till"? Borde det inte vart mer passande med "Allah uh Akbar" eller liknande? Vittnen påstår att de hört den s.k. terroristen säga liknande innan han sprängde sig själv?


5) Hur kunde den anställda hos försvaret exakt tolka "Hotmeddelandet", "nu slår vi till", om vart & när dådet skulle ske?


6) Varför var den s.k. terroristen så skicklig på att tillverka bomber, enligt utländska bombexperter som undersökt bombresterna, att han först spränger sin bil flera hundra meter bort samt sig själv mitt i julrusningstid, mitt i Sthlm. city .......... MED BARA TVÅ MINDRE PERSONSKADOR FÖRUTOM HONOM SJÄLV ?

7) Varför använde den påstått skickliga bombtillverkaren/terroristen fjärrutlösare (hittades bredvid den s.k. terroristen) för att detonera sina bomber? Fråga vilken bombtekniker/expert som helst om detta är ett tecken på en skicklig bombtillverkare i det givna scenariot den 11 dec. 2010?

8) Varför kommer ALL RELEVANT information/fakta kring dådet HEMLISTÄMPLAS - PRECIS SOM OLOF PALME MORDET???KOLLA IN LÄNKARNA:

JFK filmen scener:
http://www.youtube.com/watch?v=Sfyp_dy--gA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=1zcEelhzzUg&NR=1

Dwight D. Eisenhowers berömda tal:
http://www.youtube.com/watch?v=Jib1B2cyWpE&feature=related

George Orwell hade mer rätt än han själv kunde ana; "En osynlig 1984" !!!!

Robsten sa...

Anonym:
Althin är en av de största skitstövlarna i det här landet. En riktig statsomvälvare på gränsen till landsförrädare. Dessutom har han mage till att mjölka svenska skattebetalare med både riksdagsmannalön och skyhöga räkningar för att försvara det värsta packet som finns.