måndag, september 14, 2009

Någonting är mycket sjukt i vårt samhälle

Det är upplopp i våra enklaviserade förorter. I förort efter förort löper ungdomsgäng amok, bränner bilar, sätter eld på allt de kan få fyr på och när brandmännen kommer för att släcka bränderna så attackeras de med stenar. När så brandmännen begär poliseskort så attackeras de också med tunga gatstenar, tillhyggen och andra mer eller mindre livsfarliga vapen. Vad gör vi då i detta land när vi drabbas av allt detta, hur agerar våra politiker? Jo POLISEN skall utredas! Så här står det i SvD.
Uttalandet görs två veckor efter att det stått klart att ett polisbefäl i Landskrona riskerar varning för att hon har beskri- vit en misstänkt person som ”neger”.

Det är bara de senaste av flera rasistiska och diskriminerande händelser inom polisen som började avslöjas samtidigt som polisen lanserade sin första gemensamma nationella värdegrund, efter bidrag från de nära 20000 medarbetarna.
Det är ju fruktansvärt, att beskriva en misstänkt gärningsman för ”neger”. Strunt i alla upplopp, uppbrända bilar, attacker mot poliser och brandmän. Detta måste ovillkorligen beivras och våra handlingskraftiga politiker måste visa vilka tuffa beslut de förmår taga när en så allvarlig händelse inträffar.

Det är tur att alla poliser arbetet fram en gemensam värdegrund i kampen mot denna interna ”rasism” så man kan mota Olle i grind. Vi undrar hur mycket arbetstid det gått till att förfärdiga detta dokument som säkert röner djupaste respekt bland poliser ute i våra brinnande förorter.

Vore jag politiker skulle jag nog inte vara så orolig för ”rasism” och förakt mot människor av utländsk börd, jag skulle nog vara betydligt mer orolig för ett massivt förakt mot politikerkåren. Vanliga människor måste faktiskt undra hur det står till i huvudet på våra styrande politiker, hur kan man komma på något så fullständigt vansinnigt? Är det en adekvat reaktion av våra folkvalda att efter alla upplopp, bilbränder och den uppvisade respektlöshet mot hela vårt samhälle, att utreda polisen? Man börjar faktiskt undra om det inte är någon mental, virusburen sjukdom som härjar i vår riksdag och regering. Ja, ja, det är polisledningen själv som tagit initiativ till denna utredning men det är efter signaler uppifrån självklart. Dessutom är det regeringens handplockade män i polisledningen, uppfattar de inte signalerna på rätt sätt är det bara att söka nytt jobb. Om polisens attityd skall utvärderas tycker jag nog det vore befogat att också utvärdera våra politikers mentala tillstånd.

Länk SvD

3 kommentarer:

Rune sa...

"Om polisens attityd skall utvärderas tycker jag nog det vore befogat att också utvärdera våra politikers mentala tillstånd."
----------
Det gör vi i valet nästa år.
Tyvärr är det ju val bara vart fjärde år numera.
När det var tvåkammarriksdag var det ju val varannat år. När det blev enkammarriksdag blev det val vart tredje år för att sedan ändras till vart fjärde år som det är nu.

Anonym sa...

""Man börjar faktiskt undra om det inte är någon mental, virusburen sjukdom som härjar i vår riksdag och regering""

PK-ismen är väl ett typ exempel på en meme:
http://en.wikipedia.org/wiki/Meme

Andreas sa...

Måste citera från en artikel i DN:

"När DN träffar laget vid Frölunda torg på lördagskvällen har de gått sin ”stamrunda”. Det är regnigt, kallt och folktomt.

– Vi träffade bara ett par unga killar som undrade vad vi gjorde ute. De sa att ”det här är Irak, ni borde inte vara här”, säger Robert Isaksson."


http://www.dn.se/nyheter/sverige/basketelit-nattvandrar-mot-brander-1.941166

Oerhört sorgligt och skrämmande =(