fredag, november 13, 2009

Dags för en omvänd ”valstugeaffär”

En journalist intervjuar en annan journalist i dagens DN. Detta måste betecknas som ett helt nytt grepp, har aldrig sett det förut. Artikeln i DN handlar om Vellinge som envist vägrar att ta emot de ensamkomna flyktingbarnen. Brors intervjuas i artikeln och påstår att detta kan bli en ny ”valstugeaffär”. Så här frågar DN:s egen journalist i artikeln.

Skånemoderaternas ordförande, Lars-Ingvar Ljungman, vill stoppa uthyrningen av ett vandrarhem i Hököpinge i Vällinge där flyktingungdomar ska bo tillfälligt. Många uppfattar att det kravet ger uttryck för en främlingsfientlighet. Riskerar det här att bli en ny affär liknande den då Janne Josefsson inför valet 2002 avslöjade främlingsfientliga attityder hos Moderaternas valstugearbetare? Hur skulle det i så fall påverka partiet?


Och så här svarar Brors i sin egen artikel.

Ja, den risken finns. Ljungmans uttalanden är inte lika uppenbart rasistiska som en del av uttalanden i SVT:s valstugereportage 2002. Men han har uttalat sig väl medveten om att teve-kamerorna spelade in och det han sagt om att hans uppgift bara är att följa majoritetens uppfattning är sånt som man bara brukar få höra från populistiska politiker. En politiker ska också orka stå för sitt partis uppfattningar och för att förföljda människor ska ha skydd.


För det första, det kan aldrig vara rasistiskt att inte vilja ta emot dessa ungdomar. Det är ett ”frivilligt” åtagande. De kommuner som då säger nej till detta ”frivilliga” åtagande kan inte få en rasiststämpel. Han har självklart uttalat sig väl medveten om att hans framträdande kommer att sändas i etern. Han är lika medveten om den massiva kampanj mot honom som hela etablissemanget sparkar igång.

Tänk, en politiker som följer majoritetens uppfattning, så odemokratiskt. Det är alltså bara populistiska politiker som följer det en majoritet av folket tycker? En ”riktig” politiker som inte är populistisk måste med andra ord gå emot vad en majoritet av vad folket tycker. Det här börjar faktiskt bli riktigt sjukt. Det verkar förövrigt mycket svårare att ”orka” stå för folkmajoritetens uppfattning än sitt partis uppfattning. Brors tar för givet att dessa ungdomar är förfölja, den som vi säkert vet är förföljd i dag är väl Vellingemoderaten Ljungman. Till slut skriver Brors så här i denna incestuösa artikel.

Det avgörande nu blir hur Moderatledningen agerar mot Ljungman och Vellinge. Det krävs nog mer än allmänna avståndstaganden för att återskapa trovärdighet för partiets flyktingpolitik.


Brors vill se Ljungmans huvud på ett fat. Att återskapa förtroendet för ”partiets flyktingpolitik” är detsamma som att ”återskapa” detta hos riksdagen och det mediala etablissemanget. Det är exakt samma sak som att göra precis tvärtom hos den folkmajoritet Brors verkar förakta. En allt större folkmajoritet har inget förtroende för regeringens nuvarande immigrationspolitik, men väl för de principer Ljungman står för. Det är kanske dags för en omvänd ”valstugeaffär” där de politiker som driver en politik utan folkligt stöd ställs mot väggen.

Länk DN

E-posta gärna politikerna i Skåne och ge ert stöd.

Länk Ljungman 

Länk Moderaterna i Vellinge

12 kommentarer:

MS sa...

Läste nyss på FI att 3 av 10 s k ensamkommande "barn" bor hos släktningar här i Sverige. Släktingar som redan har fått PUT.Så mycket för snyftet om att dom är alldeles ensamma i hela vida Världen.

Läste även en snyfthistoria i Aftonblaskan. Han, någon moderat, hävdar att han kom hit ensam som treåring(?) och att han kommer ihåg när han stod på Arlanda. Några frågor som infinner sig direkt;

* Den som kommer ihåg något från när man var 3 år räcker upp en hand! Även mera dramatiska händelser.

* Vilka flygbolag låter en ensam treåring borda planet?

* OM det nu stämmer så vad är det för j-vla skämt till föräldrar som låter en treåring resa själv runt halva jordklotet.

* Det skulle vara intressant att veta var hans föräldrar bor nu. Ska vi gissa på Sverige?

Hela hanteringen av dessa "barn" stinker lång väg. Den blir för mig symbolen för den totalhaverade flyktingpolitiken. Dom röd-gröna vill tvinga kommuner att ta emot dessa skäggtomtar. Go for it. Det kommer att straffa sig. Tack och lov för Bloggvärlden som nu gör att folkets röst äntligen börjar komma upp till ytan.

Anonym sa...

Moderaterna måste ta avstånd från Vellinge eller ändra sin flyktingpolitik, det går inte längre att sitta på två stolar,

Anonym sa...

Är det bara jag som tycker mediapolitrukernas hets med påföljande gormade från diverse flyktingkramare är kul.
Media hetsar de stackars ultraliberalerna att KRÄVA lagstiftning. Vad händer då, ännu fler sansade gråsossar, moddar, centerbönder skakar på huvudet och vänder sina partier ryggen.
Det är exakt det som är på väg att hända. Trots att media inte fattar det så höjer varenda överdriven krigsrubriks artikel och reportage motviljan mot flyktingmottagande och riksdagen.
Så fortsätt kära media så har ni snart drivit SD mot 10 % år 2010.

mats c sa...

Personligen tycker jag att Jimmy Åkesson är fånig när han diskuterar huruvida Zlatan betet sig svenskt eller ej, men det är flyktingmottagningsanhängarna i sverige som är extrema i ett europeiskt perspektiv.

Läs gärna tråden nedan på Ingerö´s blogg där en svensk bosatt i Schweiz beskriver förhållande där:

http://ingero.blogspot.com/2009/11/malmo-mot-vellinge-en-kvasidebatt-utan.html

Mats J sa...

Signaturen "utlandssvensk" är en flitig debattör på många bloggar, även här någon enstaka gång. En utomordentligt viktig röst som jag skulle vilja uppmana starta en blogg där han kan lägga ut sina tankar i lite längre format.

Stig sa...

Instämmer med dig MS om att "hela hanteringen av dessa "barn" stinker lång väg".
Och den är inte bara "symbolen för den totalhaverade flyktingpolitiken" utan för den totala arrogans gentemot svenskarnas åsikter och de politiska och massmediala eliternas arrogans och intolerans gentemot en mycket stor del av svenska folket som är emot den extrema invandringen, och PK-eliternas 100 %-iga brist på nationell integritet.
Chimären om dessa "flyktingbarn" som är ungdomar/unga män är också så symboliskt för eliternas allmänna attityd och strategi om att alla invandrare och flyktingar är i nöd.
Såväl kommuner som folk och individer skall med alla maktfullkomliga medel och PK-propaganda påtvingas något de absolut inte vill ha och framför allt för 20-25 år sedan aldrig blivit tillfrågade om de vill bli påprackade.
Bedragare avslöjar sig alltid förr eller senare och folkförrädarna på Helgeandsholmen har nu med dessa "barnflyktingar" definitivt röjt sitt bedrägliga sinnelag. Hoppas att många icke-systemkritiska medborgare ser det och vaknar.

Ändå är jag kluven i frågan för jag tycker det är fel att de tre storstäderna skall spela rollen som flyktingsoptippar. Andra kommuner borde ställa upp för grannkommunernas skull om alla dessa "stackars barn" ändå skall komma in i Sverige.
Läste något skrämmande på PI om hur många ensamma ”barn” som förväntas söka asyl i Sverige de närmaste åren enligt migrationsverket:

2 400 barn beräknas komma 2010 (alternativt scenario 3 000).
1 800 barn räknas komma 2011 (alternativt scenario 2 400)
1 600 barn beräknas komma 2012 (alternativt scenario 2 200).

Multiplicera varje siffra med 5-10så får man med den kommande anhöriginvandringen.
"Härliga tider! Strålande tider!" vi har framför oss...

utlandssvensk sa...

Till Mats c och Mats J,

Tack för visat intresse och de vänliga orden.

Robsten är en av mina absoluta favoritbloggar i Sverige, inte bara för vad han säger utan också för att han alltid håller en väldigt trevlig ton.

Ska försöka att kommentera lite mer här eftersom ni verkar tycka att jag har något vettigt att tillföra.

David sa...

Idag kompenseras inte kommuner fullt ut av staten för de kostnader flyktingmottagndet innebär; (rehabilitering av brottsoffer, ökade sociala bidrag, etc.). Den del av kostnaden som mörkas får kommuninnevånarna stå för. Av den anledningen säger många ansvarsfulla kommuner nej. Att Vällinge försöker säga nej till detta ”förslag som inte kan vägras” beror uppenbarligen inte på rasism utan på rent ekonomiska skäl och omsorg om medborgarna.

Regeringen har två val: 1. Sluta mörka den faktiska kostnaden och börja ge kommuner som tar emot flyktingar full kompensation. Då går det säkert att ordna fram platser. Detta skulle leda till att det synliggörs exakt hur generösa det svenska folket är och har varit i vår iver att hjälpa andra människor. 2. Tvinga kommunerna.

Någon mer än jag som tror att regeringen kommer att välja alternativ 2? Förhoppningsvis kommer debatten om invandringspolitiken som idag finns på nätet att sprida sig till de etablerade nyhetsförmedlarna. Det är nu det avgörs hur Sverige kommer att se ut i framtiden.

MS sa...

@Stig

Visst ska bördan fördelas mera rättvist men större städer har ju mera resurser att ta ifrån i o m ett större skatteunderlag.

Jag tycker dock att det i princip är bra att dom tvingar andra lite mindre kommunerna att ta emot dessa "barn" Ju flera som får uppleva den bistra "verkligheten" och vad detta innebär i ökade kostnader, ökad kriminalitet m m när dessa ynglingar sedan tar hit tjocka släkten för en livstidsförsörjning desto fortare får dom upp ögonen och det är något som gynnar SD. Bor du i en liten lugn kommun som helt plötsligt tas över av en skränande massa som kräver saker till höger och vänster och du märker att kommunen måste dra ned på övrig verksamhet så tänker du förhoppningsvis på vad du röstar på i nästa val.

Robsten sa...

Håller med MS här, har alltid gjort det faktiskt. Men ändå hoppas jag att Vellinge står på sig, det är som en match på TV, man bara håller på ett lag helt enkelt.

KomentarPåMorgonSoffan sa...

Jag skulle skämmas av att bo I Vellinge, jag skulle vilja säga hela Skåne, vad är det som händer. Intressant diskussion i morgonsoffan där Bilströms säger mycket bra saker.

Anonym sa...

l?rt en masse