torsdag, november 12, 2009

Sluta med denna barnhandel

Det är inte bara Vellinge kommun som inte tecknat avtal med staten om mottagning av de s.k. flyktingbarnen, det är enligt en artikel på SvD 187 av landets kommuner som förnärvarande inte har något avtal med staten om mottagning av ensamkomna barn. Billström vädjar för att fler kommuner skall ta emot dessa barn, platsbristen är stor och resurserna är på upphällningen för mottagning av barnen. Så här står det i artikeln.

Bara hittills i år har runt 1800 kommit till Sverige utan föräldrar eller andra vuxna anhöriga – de flesta från blodiga krigshärdar som Irak, Somalia och Afghanistan.


För ett decennium sedan kom det inga ensamkomna barn alls hit, nu är det en strid ström av dessa barn, hur kan det komma sig? Saknar dessa barn föräldrar? Det är osannolikt att en majoritet av dessa barn saknar föräldrar eller andra nära anhöriga som kan ta hand om dem i sitt hemland. Vem har betalat resan hit för dessa barn om de saknar föräldrar eller anhöriga? Vem har överhuvudtaget talat om att det finns ett land som heter Sverige där de sannolikt kan få asyl? Det är ju något som inte stämmer i denna smutsiga hantering.

Sedan skriver artikelförfattaren att Irak, Somalia och Afghanistan är ”blodiga krigshärdar”, situationen i dessa länder är långtifrån fredlig och stabil, men ”blodiga krigshärdar” är en helt uppenbar överdrift. Vidare i artikeln står det så här.

I Stockholm stad reagerar ansvariga för flyktingmottagande med förvåning på händelserna i Skåne. Kommunen har idag 81 platser för ensamkommande unga som inte har några anhöriga att bo hos. Totalt finns numera fem kommunala boenden utspridda i staden, efter att ett nytt boende i förrgår invigdes på Södermalm.


De ansvariga för flyktingmottagande i Stockholm skulle säkert reagera med förvåning om de visste vad människor i allmänhet över hela landet börjar tycka om denna hantering av människor. I förrgår invigdes ett nytt boende i Södermalm meddelar den ansvarige stolt, samma Södermalm där moderata företrädare starkt motsätter sig ett boende för hemlösa som jag skrivit om i en tidigare artikel.

Denna ström av ”flyktingar” följer de politiska signaler som vår regering ger. Sätter man stopp för denna typ av flyktingström så stannar den snart av när budskapet sprids över världen. Just nu är budskapet tvärtom. Barnen har nära anhöriga, annars skulle de inte kunna ta sig hit överhuvudtaget. De skall växa upp i sina respektive hemländer bland sina anhöriga som hjälper dem tills de själva blir vuxna. Tids nog skall de hjälpa till att bygga upp sitt eget land. Det är i det närmaste en rasistisk inställning att dessa barn endast kan bli lyckliga och nyttiga samhällsmedborgare i just vårt land.

Länk SvD

8 kommentarer:

Ali BAbba sa...

Jo så sant,kommer de bara hit så är snart allting fel. Fel typ av skolor , de ska va privata imamer eller av annat innehåll än Svensk kursplan. Sjukdommar och analfabetism ska botas genom höjd kommunalskatt. Sverige har tillräckligt med egna ungdommar som köar på arbetsförmedling där de inget gör för dessa. Migrationsverket har fått ärva blinnkäppen av vapenexport myndigheten. Dessutom skitas det ner för mycket i lufthavet , nu och i framtiden.

Milla sa...

Läste idag på Fria Nyheter en lustig liten sak på detta dilemma. Ett flyktingbarn på 20 (!!!) år har suttit och ringt till sina släktingar i TRE olika länder för 93.000 kr !! För det första, är man ett barn när man är 20 år? För det andra, hur fasiken kan man vara ensamkommande flyktingbarn när man har så många släktingar i olika länder?

Detta är ju bara det nyaste sättet att få PUT. Innan var det att man fintade bort en svenska tjej och fick ett vigselbevis. Nu funkar ju inte det lika lätt längre som tur är- Det är bra att kommuner vågar säga nej, för det är som som sen kommer att få dras med den stora kostnaden när dessa barn får PUT och resten av släkten hittas så lägligt.

Milla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Robsten sa...

Jepp Milla, vi kan inte hålla på så här helt enkelt.

MS sa...

Ett litet räkneexempel hittat på PI.

För dom miljoner som dessa ankar"barn" kostar, då är inte kostnanden för deras anhöriga som kommer hit efter dom fått PUT inräknade, kan bl a

1,2 MILJARDER barn vaccineras mot mässlingen.

6 MILJONER barn räddas från svältdöden.

166 MILJONER barn räddas från att dö i Kolera.

..men det är väl viktigare att dränera dessa länder på unga samt finansiera utbildningen för nya soldater till Somalia och Afghanistan. Vi i Väst spenderar en j-vla massa pengar på människor som sedan åker hem för att slåss mot OSS och vår demokrati. Åker dom fast så kommer Farbror Staten och räddar dom för skattepengar. Dom är hemma ett tag och samlar ihop nya rekryter och pengar i sin moskée för att sedan dra ut i krig mot oss "otrogna" igen. Europa, idioternas paradis!

http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/11/12/ankarbarn-eller-gava-till-lakare-utan-granser/

Robin Shadowes sa...

När skall folk begripa att detta inte är barn utan rena jihadister? Hur många svenskar skall behöva få sina halsar avskurna innan folk i gemen vaknar? Om nån undrar varför då inte fler redan fått halsarna avskurna så beror det på att jag betraktar dem som sleeper cells vilket knappast gör det mindre skrämmande. Väntar vi på att dom skall aktivera så kommer det förmodligen allaredan vara försent.

Nordanvind sa...

Citerar från Merit Wagers blogg, en anställd på migrationsverket skriver följande:

Ett barn kommer till Sverige och säger att det står ensamt i livet.

Mellan 1 vecka och 3 månader efter att det ”helt ensamma” barnet fått PUT (permanent uppehållstillstånd) så är det en drös anhöriga som flaggar upp sig och menar att de måste bo med det barnet – i Sverige. Och barnhandläggarna ska, enligt GD Dan Eliassons snabbhetsorder, i princip inte ställa några frågor alls, så det går fort också. Barnhanteringen på verket kan bara liknas vid ett löpande band.

Det snart absolut enklaste sättet att till en billig smugglingspenning (för det är inte gratis att ta sig till Sverige) få uppehållstillstånd för en hel familj kommer garanterat att nästa år se ut så här:

Skicka hit en person som är (eller påstår sig vara) under 18 år som säger att han står ensam i livet. En tid efter PUT: anmäl er och säg att ni nu, som av en händelse, fått fatt på varandra igen. Ärendet blir snabbt handlagt i båda leden, för alla följer dogmen att ”don´t ask, don`t tell”.


Länk

Thinker sa...

Det aer ENBART unga maen i vapenfoer aalder som kommer. Vad maerkligt. Undrar varfoer?