torsdag, november 19, 2009

De ”inhumana” kommunerna

DN listar de kommuner som inte har något avtal med Migrationsverket. De hängs ut och beskriva som inhumana. Det är lite som en Robinssontävling, fast tvärt om. Vår nya TV-trend är ju annars mobbningsprogram där det gäller att vara så elak som möjligt. I den såpa där det gäller för kommunerna att inte bli uthängd är det i stället de ”humanaste” som slipper att hamna på en lista och bli uthängd.

De kommuner som inte tecknat avtal beskrivs som egoistiska, rasistiska och allmänt illvilliga. Kan inte någon programledare på SVT göra en såpa av hela denna hantering? Då skulle man samtidigt kunna slå mynt av denna cirkus och hänga ut kommunerna ytterligare, två flugor i en smäll!

Vi läser samtidigt en länkad artikel på DN under rubriken ” Frågor & svar om ensamkommande flyktingbarn” en del ”fakta”. Så här står det.

Varför kommer de utan familjer?
Att anlita en smugglare kostar upp emot 100.000 kronor. Föräldrar har endast råd att skicka den som är mest utsatt och som har störst möjlighet att skapa sig en framtid.  


Så flickorna är alltså inte utsatta, eftersom absolut inga flickor kommer hit. Inga flickor bedöms att ha störst möjlighet att skapa sig en framtid. Min bedömning är nog att flickorna skulle ha större chans än pojkarna att anpassa sig till vårt samhälle och jag är inte ens feminist. Vad säger alla jämställdhetsivrare om detta?

Sorry, jag anser inte att denna grupp är de som vår flyktingpolitik var avsedd för från början. Denna politik har inget mandat från vår befolkning och jag anser att kommunerna gör principiellt rätt som inte tecknar avtal med Migrationsverket. 

Länk DN kommunerna

Länk DN frågor

3 kommentarer:

Peter sa...

Att tycka utan att veta är säkert politiskt inkorrekt. Men det gör inte blogginlägg som detta särskilt intressant.

Robsten sa...

Fast då är det DN som tycker, inte jag. Uppgifterna kommer ju från DN. och det är DN jag polemiserar emot.

Vem vet förresten?

Robin Shadowes sa...

Dom vågar inte skicka döttrar och systrar. Risken är nog alltför stor att dom inte kontaktar familjen i hemlandet mer och lever ett friare västligt modernt liv istället för att leva islam.