torsdag, november 19, 2009

Hur var det nu igen FP?

Folkpartiet kommer sannolikt lägga ett förslag i sitt partiprogram där äldre garanteras att leva sin sista tid tillsammans, även om bara en av makarna beviljats särskilt boende. Ett förslag som få är emot kan man anta. Men hur var det nu? Hur gick det med språktest för medborgarskap? Hur gick det med käpphästen om att alla skulle ha rätt till eget rum när de äldre vårdas i livets slutskede? 

Folkpartiet sitter med i regeringen och vi undrar hur många av deras braskande förslag som genomförts. En hel del av Alliansens gemensamma förslag har genomförts, men det är liksom en annan femma.

Länk SvD

6 kommentarer:

Utlandssvensk sa...

Ja, kunde FP hamna under 4% tar jag nog minst en grogg (eller en hink)

Jag grävde fram lite siffror som du kanske är interesserad av. Väldigt ofta tycker jag att debatten fokuseras på antal asylsökande, snare än antal som får stanna. Visst, Sverige är klar etta vad gäller sökande per capita, men ledningen är långt mer dramatisk om man ser till beviljade tillstånd.

2008 kom totalt 238.400 asylsökande till hela EU. Av dessa beviljades 52.000 någon form av uppehållstillstånd

http://www.unhcr.org/refworld/country,,USCRI,,GBR,,4a40d2a6c,0.html

Sverige beviljade samma år 11.200 uppehållstillstånd pga. "flyktingskäl m.m."

Detta innebär allså kring 20% AV HELA EU.

(OBS. Det är lite oklart hur de bokför båtflyktingarna men detta är en relativt liten grupp, 67.000)

Henrik Hanell sa...

Ej relaterat till ämnet men all uppmärksamhet runt Dawit Isaak får mig att undra varför så gott som alla svenska journalister tycker att eritreansk press- och yttrandefrihet är mycket viktigare och mer värd att slåss för än svensk dito? Jag tänker här på faktumet hur SDs åsikter behandlas i media. Kanske något du, Robsten, ville skriva ett inlägg om?

Robsten sa...

Har jag redan gjort ;-)

MS sa...

Off topic.

Tycker att FP är lika upphetsande som att se målarfärg torka. Flumliberaler som inte gör en människa glad :-)

Detta superba debattinlägg hittade jag på Thoralfs blogg. Ett kort utdrag och sedan en länk till hela. Tänk om flera intellektuella hade modet att stå upp för Sverige och sätta vänsterpacket på plats. Han är numera pensionär och har därmed inget att förlora.

"Flyktinginvandringen är och förblir en enorm statlig förlust vilken dessutom ökar år från år. Även Rydströms moraliska försvar för den förda invandringspolitiken vilar på mycket lösa grunder när han baserar sina goda föresatser på begreppet flyktingar. Det är ett mycket värdeladdat ord som länge blivit så missbrukat att FN framfört klagomål. I rapporter från FN:s flyktingorgan UNHCR beräknar man nämligen att endast 3–5 procent av immigranterna till Europa är flyktingar enligt gällande konventioner. De övriga, över 90 procent, kallas för” ekonomiska migranter”, alltså människor som tagit sig in i Europa på olika vägar av ekonomiska skäl.

Om man blandar ihop dessa två kategorier kan asylrätten urholkas, anser FN. Man bör således inte göra alla till offer och kalla dem flyktingar av sentimentala skäl. Då talar man inte sanning.

När man som nu kallar ensamkommande ungdomar från överbefolkade muslimska länder för ”ensamkommande flyktingbarn” och anhöriga till ekonomiska migranter för ”flyktinganhöriga” har man samtidigt signalerat att all kritik är inhuman och ful. Om vi fortsätter att försvara den problemfyllda invandringspolitiken med sådana förmildrande omskrivningar och lögner får vi till slut stora problem.

Man bör vara ärlig i debatter och alltid kalla saker vid deras rätta namn. Till Henrik Rydström vill jag säga: Visserligen är du bara en i raden som på lösa grunder försvarar vår generösa invandringspolitik ” så in i helvete”. Men håll dig till sakliga argument så slipper du att slå blint omkring dig som du nu gjort mot Anders Johansson. Om du inte kan annat, råder jag dig att hålla dig till det du kan nämligen, sparka fotboll.

Lars Berglund, docent


http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/november/sparka-fotboll-rydstrom.html#comment

Robsten sa...

@MS

Ja det var ett bra inlägg av Toralf.

MS sa...

@Robsten

För tydlighetens skull, om någon inte skulle läsa hela blogginlägget, så var det Docent Lars Berglund som skrivit själva inlägget men Thoralf fortsätter att bekämpa PK-draken med alla medel och publicerar det på sin Blogg :-)