onsdag, november 18, 2009

Sagt av Nalin Pekgul

"Det råder inget tvivel om att den religiösa extremismen ökar i vårt land", hört på SVT1 kl 0612 ABC-nytt. Nu väntar vi på att Pekgul blir utsatt för samma mediala kampanj som Åkesson.
Ja, jag länkar väl Pekguls artikel också, vi vill alla ha dessa Twinglylänkar, varför förneka det. LÄNK.

9 kommentarer:

Stig sa...

"Nu väntar vi på att Pekgul blir utsatt för samma mediala kampanj som Åkesson."
Knappast. Pekgul är inte sverigedemokrat och därmed lovligt byte för vargarna och hyenorna ute på PK-stäppen.
Och muslimer får kritisera muslimer precis som invandrare får kritisera alla sorters invandrare här i Sverige och svenskar får hemskt gärna kritisera svenskar (och belönas då ofta politiskt etc). Ju hårdare och dummare kritik mot not så genuina svenskar/svenskhet som möjligt, dess bättre.
"Det är fint att vara osvensk" som H. Lindqvist skrev i AB häromdan.
Kombinationen jantelag och oikofobi är förödande.

Jag gillar ändå Pekgul för att hon är så rejäl och rakryggat svensk på något sätt och så får man faktiskt lov att säga i Sverige just för att hon grunden inte är svensk.

Anonym sa...

re: Stig! Dock är frågan vad Pekguls recept mot extremismen är? Mer bidrag, fler soc. arbetare och ännu mer hemspråk.
Att minska invandringen och Pekguls väljarunderlag är det minsann inte frågan om.

Peter sa...

Jaha ja, nu jämrar sig Nalin Pekgul över den draksådd som hon själv, socialdemokraterna och övriga riksdagspartier har sått...

Själv har hon varit en av dem, som spottat på de spridda röster, som de senaste tjugo åren försökt varna för den utveckling, hon nu själv (sent om sider) varseblir.

Och varför varseblir hon några problem?

Jo, därför att problemen nu berör muslimer.

Så länge som det var icke-muslimer som främst drabbades av somliga muslimers agerande, så var Nalin Pekgul & co obekymrade och likgiltiga.

NU passar det Nalin Pekgul att ropa: "Vi" måste göra något.

Nalin Pekgul är en fullfjädrad gruppegoist.

I likhet med alltför många (alla?) muslimer... kanske man skall tillägga.

Nalin Pekgul föreslår (avslutningsvis):

"Kungen hade till exempel i sitt tal vid riksdagens öppnande kunnat uppmärksamma att den muslimska fastemånaden ramadan pågick och att eid al-fitr skulle firas nästkommande söndag."

Jomenvisst... det vore väl det minsta man kan begära.. (ironi)

-----

PS

@Stig

Är verkligen en oförblommerad gruppegoist (som Nalin Pekgul) "rejäl och rakryggat svensk"?

Stig sa...

@Peter
Jag har inte som du bestämt mig för att hata alla muslimer eller dra alla troende muslimer över en kam.
Dessutom är jag nog inte gruppegoist (vilket ord!) utan genuint egoistisk när jag påstår att Pekgul är "rejäl och rakryggat svensk på något sätt". Med "på något sätt" borde det framgå att jag inte syftar på något specifikt utan på hennes allmänna attityd.
Vilken grupp skulle jag känna "gruppegoism" med??
Svenskar?
Ja det tro fan det!

z999 sa...

http://dn.se/nyheter/valet2010/nya-rekordsiffror-for-sd-1.997324

Robsten sa...

Det var som fan!!

MS sa...

Mumma. Siffran är statistikt säkerställd också. Kan det vara våra kära "skäggbarn" vi ska tacka för detta? S hade tappat mest men i nästa kommer nog även M få lite stryk. Maud O har ju också bidragit lite.

8% i nästa mätning!!! Grattis!!!

z999 sa...

Jag tror att Åkesson har byggt upp ett förtroende rent allmänt bland nationalister som antagligen kommer att bilda en grupp kärnväljare till SD, en mer trogen grupp än diverse mer flyktiga väljare.

Peter sa...

@Stig

Det är slående, att muslimer är synnerligen engagerade när det gäller problem som berör muslimer - samtidigt som man verkar rätt ointresserad av de problem som enskilda muslimer (och en muslimsk invandring) skapar för icke-muslimer. (En sådan hållning brukar kallas för gruppegoism.)

På den här punkten är det imo befogat, att "dra alla troende muslimer över en kam" - eftersom jag aldrig har stött på något undantag. Har du? Du får isf gärna ge några exempel på motsatsen.

-----

Islam är en vi-och-dom religion som rangordnar människor - muslimer har (enl. dem) högst rang. Det verkar inte otroligt att detta synsätt skapar den uttalade gruppegoism, som vi ser hos muslimer.

-----

Svenskar utmärker sig däremot inte alls för någon gruppegoism - utan snarare för en extrem altruism som slår över i oikofobi.