lördag, november 21, 2009

Avslöjande integrationskurs

Denna komikfilm om en integrationskurs för immigranter till vårt land är rolig. Jag kommer ihåg att jag faktiskt såg den när den först visades i TV. Jag skrattade gott åt det typiskt svenska. Ja vi har en kultur med en massa implicita regler och beteenden. Vi har en kultur och traditioner på både gott och ont. Att vi t.ex. inte kan säga till om någon tränger sig i systemkön är egentligen under alla kritik. Men tyvärr så är vi på det viset i detta land, konflikträdda och konsensusorienterade in absurdum.

Å andra sidan så klipper vi inte till varandra bara för vi tycker olika. Det blir inte upplopp i biokön, även om den är lång. Vi tränger oss inte framför barn eller gamla i busskön. Tågen går oftast i tid och lönen kommer punktligt. Vi är nyktra i trafiken och på jobbet. Ja vi är tråkiga enligt en del, men vad är då denna tråkighet? Är det att vi inte antastar folk på bussen eller pendeln? Jag VILL inte prata med okända personer på våra allmänna färdmedel. Jag VILL inte starta ett upplopp för att jag får vänta 15 minuter i en kö. Jag VILL inte hoppa upp på bordet och dansa flamenco efter två stadiga whisky.   4 kommentarer:

Demokratibloggen sa...

Jag tror inte att det här är typiskt svenskt. Observera att utlänningarna här inte kommuniserar med vanliga svenskar utan med någon ideologiskt hjärntvättad person. Vi brukar inte själva ta in utlänningar till Sverige, men det gör dem där uppe.

Visst är det skrattretande komiskt, men skrattet förbyts kanske till ångest när vi betänker konsekvenserna av denna vansinniga invandringspolitik hövdingarna i regering och riksdag skickar på oss.

Vi upptäcker allt fler etniska svenskar som har mycket svårare förhållanden som våra "vänner" här ovan får mottaga, utan att ha betalat ett enda öre i skatt för.

(Se blogginlägg)

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.13104154

Robin Shadowes sa...

Undrar om den sketchen hade kunnat göras idag med tanke på den politiska korrekthet som råder? Var just på snaphanen och där var ett inlägg om muslimska barbie-dockor och det associerade till Helt Apropå och deras Klaus Barbie-docka. Skulle förmodligen vara helt omöjligt att göra idag för att inte tala om Lorry-gängets "all skit försvinner", den hade förmodligen stoppats redan på manus-stadiet idag. Blev dock förvånad för nån vecka sedan när Kronér visade Ormet kryper i Doobidoo. Trodde den var total-förbjuden numera som Thörnqvists Sverige-visa. Tänk så mycket högre i tak det var på SVT längre tillbaka i tiden. Fram till en tio år sedan eller så.

Robsten sa...

Tror inte denna sketch hade gjorts i dag nä. "All skir försvinner" är det den sketchen jag tänker på var det väl inte Lorrygänget som gjorde den. Dessutom rönte den sketchen våldsam kritik redan när den gjordes. det var meningen att de två upphovsmakarna skulle göra en serie med humorprogram, men de blev stoppade och fick, om jag minns rätt, avsked på grått papper, ända gången det hänt på SVT.

Anonym sa...

"Vi är nyktra i trafiken och på jobbet."

Haha, som om just detta skulle vara typiskt svenskt.