söndag, november 22, 2009

En kung med folkligt stöd

En artikel i SvD belyser Vellinges starke man, Lars-Ingvar Ljungman och beskriver honom som en självsvåldig kung i Vellinge, dock inte lika självsvåldig som föregångaren Göran Holm. Utan tvekan har både Holm och Ljungman stort folkligt stöd. I ett TV uttalade sade en medborgare i Vellinge att t.o.m. vänsterpartister röstade på moderaterna i kommunvalet. Ljungman får vara självsvåldig, men folkligt stöd har han utan tvivel och de undersökningar som Sydsvenskan gjort där en förkrossande majoritet av befolkningen skulle stödja ett mottagande av ”flyktingar” måste betecknas som ytterst tveksamma. Dessa resultat stämmer mycket illa med alla valresultat från kommunen.  Så här står det i artikeln.

Efter att på alla sätt ha försökt stoppa Malmö kommuns planer på att hyra in en grupp ensamma asylsökande barn i ett nedlagt vandrarhem i Vellinge så öppnar han nu för att kommunen ska sluta ett eget avtal med Migrationsverket.

Påtryckningarna från Moderaternas högsta ledning har sannolikt varit massiva, allt för att undvika ett nytt valstugeval. Men får man tro den bild som partivänner och - motståndare tecknar av Lars-Ingvar Ljungman så ska partisekreteraren Per Schlingmann vara tacksam för att det är Ljungman och inte Holm som numera styr Vellinge.


Det är svårt att förstå vad artikelförfattaren Lena Hennel menar med ett nytt ”valstugeval”, då var det ju frågan om politiker som sade en sak med kameran påslagen, och en helt annan sak när de trodde den var avslagen. Här har ju faktiskt politikerna sagt vad de tycker när de mycket väl visste att de blev filmade av rikstelevisionen. Utan tvivel har den högsta moderata ledningen tagit Ljungman i örat ordentligt. Det partiledningen är rädd för är sannolikt att en debatt om hela immigrationspolitiken skall segla upp på allvar. Att frågor skall ställas varför det bara är pojkar som kommer och hur de har råd att ta sig hit etc. Nu har man tillfälligt blåst faran över.

Det man redan från början kunde konstatera är att Ljungman och de övriga från Vellinge var rätt oslipade när det gällde argumentationen mot flyktingmottagningen. Den som gjorde det bästa framträdandet var en ungdom från Vellinge som precis gått ut gymnasiet och framträdde i programmet Debatt på SVT. Förmodligen har både Ljungman och övriga moderater från Vellinge gjort misstaget att inte redan på förhand slipat och förberett sin argumentation, de har mest klappat varandra på ryggen.

Manifestationer planeras också i Vellinge under denna dag står det i DN. SDU skall demonstrera nu när Ljungman tvingats göra offentlig avbön. Även Vänsterpartiets ungdomsförbund skall demonstrera och krafter vill säkert ha upplopp och bråk. Vänsterpartiet har dragit tillbaka sin ansökan om att få demonstrera eftersom de befarar bråk.  Vänsterpartiets taleskvinna Annika Eliasson har mycket klart tagit avstånd från ”antirasisternas” sätt att demonstrera och göra våld på yttrandefriheten, bl.a. i Facebook enligt hörsägen. Mig veterligen är Eliasson den första vänsterpartist som står upp för demokratin och yttrandefriheten på det sätt som alla partiledare borde göra på ett självklart sätt. Jag hoppas verkligen att Lars Ohly kan lära sig ett och annat av sin partikollega i Helsingborg.

Länk SvD Ljungman

Länk DN demonstration       

12 kommentarer:

Gotiska Klubben sa...

Invånarna i Falsterbo, Skanör och Höllviken komer fortstätta att rösta på Moderaterna. Tror jag.

Om några ytterområden offras så är det väl inte hela världen.

Robsten sa...

Jag tror delvis det också, men jag skulle bli förvånad om inte ett visst antal procent gått över till SD även i Vellinge, speciellt efter att M i sthlm så tydligt tagit Ljungman i örat.

MS sa...

@Gotiska Klubben

"Invånarna i Falsterbo, Skanör och Höllviken komer fortstätta att rösta på Moderaterna. Tror jag."

Det är mycket möjligt men dom ska inte känna sig allt för säkra. Malmö kommer att behöva "dumpa" ännu flera skäggbarn och då ligger dessa "rikemanskommuner" pyrt ;-) till. Reepalu och Co vill nog klämma till dessa kommuner och nu när dom har Rosenbad i ryggen så är allting möjligt. Jag tror precis som Robsten att många inte uppskattar att några Stockholmare kommer ner och tar dom i örat så det kan bli en lite proteströstning detta val.

Gotiska Klubben sa...

@Robsten och MS, Skåne är avstjälpningsplats för en 08-dominerad mångkulturpolitik, och samtidigt ett semesterparadis för 08-överklassen.

Detta kommer naturligtvis att bli en ohållbar ekavation till slut.

Men på kort sikt tror jag likväl att moderatväljarna i de rikare delarna av Vellinge röstar av vana på Moderaterna.

Moderater ute på bygden kommer kanske att proteströsta på SD.
Och kanske kommer många moderater i andra delar av Skåne att tänka om.

Men inte i Skanör, Falsterbo och Höllviken.

Framtiden vet bäst.

MS sa...

@Gotiska Klubben

Jaså, jag trodde det var tummelplatsen för Skåneadeln. Vi elaka stockholmare åker väl till Gotland eller Västkusten ;-)

Nåja, nu har väl ändå Malmös starke man ett finger med i spelet. Visst så har Skåne fått ta emot en stor del av invandringen men det beror väl till stor del på EBO som bekant är en sosseuppfinning. Vi i Stockholm har även fått ta emot en hel del men eftersom staden är så stor så "sväljer" den mera. Åker du inte ut till "ghettorna" så kan du fortfarande tro att vi bor i Sverige. Ta då t ex Malmö där Rosengård ligger så pass central så det märks mera.

Vanans makt är stor. Det är ett stort steg för dom flesta att byta parti speciellt på äldre dar så M kommer nog precis som du säger även i fortsättningen ha ett starkt fäste i detta kommuner.

Såg att FP's förslag på ett medborgarkontrakt för alla som vill bli Svensk medborgare röstades ner. Ledamöterna var rädda för att bli förknippade med SD. Det glädjande är att SD börjar få ett reellt inflytande i Riksdagen. Det tråkiga är att det finns människor som hellre sänker sitt parti än att införa några som helst krav på dom som blir svenska medborgare med all vad det innebär.

Gotiska Klubben sa...

@ Ms Jo, jag glömde en sak:

Stockholm motarbetar också aktivt all form av regional och lokal identitet i Skåne.

Språk, traditioner, historia, arkeologi. De gör detta via sina vasaller i media, institutioner, museer och Universitet.

Malmö och Lund är inte längre några "skånska" städer, deras medelklass är 100 procent beroende av Stockholm.

Därav Malmöintelegentians ställningstagande för 08 i varje konflikt mellan Skåne och Stockholm.

Jag tror SD är bra för att södra och västra Sverige ska befria sig från 08.

Stockholm vill ingens väl. Inte ens stadens egna invånare.

Riv upp gränserna från 1658!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Freden_i_Roskilde

MS sa...

@ G K

Vad du glömmer är att en stor del av dom som numera bor i Sthlm är inflyttade från övriga landet. Även från Skåne. Vi "riktiga" stockholmare är snart i minoritet. Att Sthlm skulle vara en ondsint best som vill förgöra allt och då speciellt Skåne är väl lite väl överdrivet. Hade ni tillhört Danmark så skulle det vara elaka Köpenhamn du skulle ondgöra dig över ;-) Ett klassikt exempel på misstänksamhet mellan orten där makten sitter och övriga landet. Inget nytt under solen.

Ang Malmöintelligentians undfallenhet mot Sthlm så är det väl fråga om att inte bita den hand som föder en eller rättare sagt utser en till ens befattningar. Den finns nog i hela landet. Säger du emot makten så åker du ut i kylan. Det är nog generellt ifrån Ystad till Haparanda. Jag upplever (er) skåningar som starka lokalpatrioter och önskar att vi svenskar i gemen var lika måna och stolta om vårt land och vår kultur som ni är över ert vackra landskap och dess historia. Då hade vi inte låtit landet förfalla och att det ges bort till ockupanter. Det är dags för en nationell samling. Eller vad säger du?

Inget ont om Danmark dock. Dom är det enda ljuset i PK-mörkret just nu och våra politiker med gummiryggrad har mycket att lära av dom danska.

Charlotte af Uschmans sa...

@ MS, Jag är av gotisk börd, inte skåning.

Centralmakten Stockholm är strukrellt ond och kommer förbli ond. Ungefär som Rom en gång i tiden. Oavsett vilka som bor i Stockholm tror jag denna ondska är så cementerad att inget i världen kan få en ändring till stånd.

Men framtiden vet bäst.

Naturligtvis pissar 08-makten på allt och alla i Sverige som försöker hävda sin egen historia eller särart. Det har den alltid gjort.

Sorry to say, men jag hoppas snarare på nationell upplösning. Hade jag varit svensk nationalist hade jag gått med i SD.

Jag tror många sydsvenskar skulle må bättre om de lämnade Sverige. Finnaarna mår bra idag. En gång fanns de med i Stor-Sverige. Norrmennen mår alldeles utmärkt. En gång hörde de till 08-Makten.

Hoppas Skåne snart går samma väg. Och därefter Gotland, Öland, Halland, Blekinge, Småland, Västergötland, Bohuslän, Dalsland och Värmland.

Rekommenderar läsning av Gustav Sundbärg: Bristen på nationell insikt
http://www.1800-talsboken.com/1800-tals-sverige/det-svenska-folklynnet/bristen-pa-nationell-insikt.htm

MS sa...

@Gotiska klubben.

Inte för att gå till personangrepp eller låta oförskämd men du verka leva i det förgångna.

Att ge en geografisk plats i detta fall Sthlm epitet ond är för mig obegripligt. Sthlm är Sveriges huvudstad och det är där som den offentliga makten härbärgerar och om den kan man tycka vad man vill men den består ändå av människor av kött och blod. Jag ser mer ditt "Stockholmshat" som en kritik av centralmaktens väsen och dess inflytande på det övriga riket.

Det sista vi behöver är nationell splittring. Det har utkämpats alltför många krig om territorium och gränser för att det ska vara ett alternativ för mig. Ponera att den utopi som du eftersträvar
inträffar så kommer det ändå bildas en ort där dom styrande kommer att samlas och då är vi där igen.

Btw, du anser tydligen enligt ett inlägg på bloggen Mina ModerataKarameller att dom tomma sommarhusen i bl a Vellinge och på Österlen, ägda av dom rika -08 förmodar jag, ska användas till att härbärgera ensamkommande ekonomiska immigranter, kända i media som flyktingbarn, under vinterhalvåret. Är det med ägarnas medgivande eller ska det bli med tvång á la Vellinge?

//

http://www.olandsbladet.se/index.php?id=13211&placid=3&template=&PHPSESSID=e4de04c6c2212426ecb52e52063b5792

Gotiska Klubben sa...

@ M.S.

Låt oss alltså återvända till nuet för en stund.

Jo, det vore bra om vi tog reda på vilka 08-politiker, 08-journalister, 08-intellektuella, 08-kapitalister som har TOMMA sommarhus i Skåne, på Gotland och i Bohuslän och Halland.

Och därefter, om övertalning inte fungerar, så EXPROPIERAS husen med TVÅNG och alla slags flyktingar erbjuds bo där under TIO månader per år.

Tycker du själv det är rimligt att dessa sommarhus står tomma?

Och på sommaren kan flyktingarna få flytta in i villorna och bostadsrätterna i Stockholm.

Finns hjärterum så finns stjärterum!

Robsten sa...

@Got

Bra förslag ;-)

Goten sa...

Tack för det. :-)

Viktigt att våga tänka kreativt med tanke på det ökade behovet.

Sommarhus, sjöbodar, gamla slott, herrgårdar, friggebodar, lyxbåtar -allt kan komma till användning!